Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. évközi hét hétfő 01.11
  2021-01-11 15:15:06, hétfő
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Isten az ő Fia által szólt hozzánk.
Testvéreim!
Sok ízben és sokféle módon szólt egykor Isten az atyákhoz a próféták szavával. Most, a végső napokban Fia által szólt hozzánk, akit a mindenség örökösévé tett, hiszen a világot is általa teremtette. Dicsőségének kisugárzása és lényének képmása ő, aki hathatós szavával fenntartja a mindenséget.
Miután megváltott minket a bűntől, helyet foglalt az isteni Fölség jobbján. Hatalmasabb, mint az angyalok, mert magasztosabb nevet örökölt náluk. Vajon melyik angyalnak mondta valaha Isten:
,,A Fiam vagy te, ma szültelek téged?"
Vagy pedig: ,,Én Atyja leszek, ő meg az én Fiam?"
Sőt, amikor Egyszülöttjét bevezeti a világba, így szól: ,,Leborulva imádja őt Isten minden angyala."
Ez az Isten igéje. Zsid 1,1-6

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!
Miután Keresztelő Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten (országáról szóló) evangéliumot: ,,Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban."
Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: ,,Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Azok rögtön otthagyták hálóikat, és követték őt.
Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát, és testvérét, Jánost, amint a hálóikat rendezgették a bárkában. Őket is
mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a halászlegényekkel együtt a bárkában, és követték őt.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,14-20
...... ..............



Elmélkedés
Az első tanítványok meghívása abból indul, hogy Jézus meglátja, észreveszi munkájuk közben a halászembereket. Nem céltalanul sétál tehát az Úr a tó partján, hanem figyelmes tekintettel nézi az embereket. Nincs szó arról, hogy korábban látott már itt más embereket, más halászokat, akik mellett elment volna anélkül, hogy meghívta volna őket, mert például nem tartotta őket alkalmasnak. A leírásból úgy tűnik, hogy az első embereket, akiket meglát, rögtön meg is hívja. Ez történik Péterrel és Andrással, majd kicsit később a másik testvérpárral, Jakabbal és Jánossal.
Jézus egészen egyszerű embereket választ. Szent Lukács az Apostolok Cselekedeteiben ,,írástudatlan és tanulatlan" embereknek nevezi őket (vö. ApCsel 4,13), akikről egyetlen dolgot tudnak az emberek: Jézus tanítványi köréhez tartoztak. Az Úr olyan embereket hív meg követésére és szolgálatára, akik tudatában vannak emberi gyengeségeiknek, ugyanakkor az Úrtól kapott erő és hatalom birtokában nagyszerű dolgokra képesek.
A történetben lényeges az elhagyás, a múlttal, a korábbi dolgokkal való szakítás. Péter és András a hálókat, azaz korábbi mesterségük eszközeit hagyják ott. Jakab és János pedig az apjukat hagyják el, hogy Jézus közösségéhez, egy új családhoz csatlakozzanak. Napjainkban is szükség van arra, hogy meghalljuk az Úr hívó szavát és emberhalászokká váljunk!
C. Horváth István Sándor

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Sokszor nem szavakkal válaszolsz kérdéseinkre, hanem csendesen átölelsz bennünket, amikor hozzád fordulunk. Életünk során mindig érezhetjük jelenlétedet és segítségedet. Add, hogy a bajban és a veszélyben soha ne essünk kétségbe, hanem mindig hozzád forduljunk! Add, hogy ne féljünk, ha veszélyben van az életünk, csak higgyünk az örök életben! Mert örök életünk és üdvösségünk nem lehet veszélyben, ha veled élünk és veled halunk meg.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: halászembereket, emberhalászokká, gyengeségeiknek, cselekedeteiben, csatlakozzanak, evangéliumban, testvérpárral, egyszülöttjét, megszólította, dicsőségének, írástudatlan, evangéliumot, kérdéseinkre, szolgálatára, jelenlétedet, magasztosabb, segítségedet, közösségéhez, rendezgették, hatalmasabb, tekintettel, napjainkban, alkalmasnak, tanítványok, mesterségük, mindenséget, kisugárzása, történetben, üdvösségünk, evangélium, testvéreim, veszélyben, országáról, fenntartja, megváltott, követésére, próféták szavával, végső napokban, mindenség örökösévé, isteni Fölség, hálóikat rendezgették, halászlegényekkel együtt, evangélium igéi, első tanítványok, első embereket, másik testvérpárral, történetben lényeges, korábbi dolgokkal, apjukat hagyják, veszélyben soha, örök életben, EVANGÉLIUM Szent Márk, Miután Keresztelő Jánost, Jézus Galileába, Szent Lukács, Apostolok Cselekedeteiben, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágos mező  Facebookon kaptam  A víz abszolút súlya nem számí...  2004-es kivégzés után  Sadhguru idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Táplálékok a máj egészségének ...  A jó kedv a világon  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam  Sárkány  Graffiti bölcsesség  Egy hét kihagyás  Virágos mező  Fényvarázslat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Öröknek hinni . . .  Esti kép  Sadhguru idézet  Csak egy életed van....  képre írva  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  Alvó baby  Graffiti bölcsesség  Szeretettel !  Alvó baby  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségének javítása te...  képre írva  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Isten . . .  Most - segíts meg Mária ,  Kövesd a vezetőt  képre írva  Havasi gyopár  Áldott, békés, szép Virágvasár...  A víz abszolút súlya nem számí...  Válaszok a halál után  Maci az északi fény alatt  Jó éjszakát  Esti kép  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Boldogság  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  képre írva  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Alvó baby  képre írva  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  A víz abszolút súlya nem számí...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  A haj állapotának javítása egy...  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Kékfestőről pár szóban  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Válaszok a halál után  Szép estét kedves látogatóimna...  Nárciszok  Harang ( gif ) 
Bejegyzés Címkék
próféták szavával, végső napokban, mindenség örökösévé, isteni Fölség, hálóikat rendezgették, halászlegényekkel együtt, evangélium igéi, első tanítványok, első embereket, másik testvérpárral, történetben lényeges, korábbi dolgokkal, apjukat hagyják, veszélyben soha, örök életben, halászembereket, emberhalászokká, gyengeségeiknek, cselekedeteiben, csatlakozzanak, evangéliumban, testvérpárral, egyszülöttjét, megszólította, dicsőségének, írástudatlan, evangéliumot, kérdéseinkre, szolgálatára, jelenlétedet, magasztosabb, segítségedet, közösségéhez, rendezgették, hatalmasabb, tekintettel, napjainkban, alkalmasnak, tanítványok, mesterségük, mindenséget, kisugárzása, történetben, üdvösségünk, evangélium, testvéreim, veszélyben, országáról, fenntartja, megváltott, követésére, keresztelő, szentlecke, birtokában, forduljunk, meghalljuk, érezhetjük, válaszolsz, otthagyták, halászokat, ugyanakkor, észreveszi, embereknek, teremtette, tanítványi, tanulatlan, céltalanul, elmélkedés, továbbment, zsidókhoz, családhoz, angyalnak, mindenség, hanganyag, higgyetek, embereket, figyelmes, meghívása, örökösévé, szültelek, szavakkal, könyvéből, tudatában, nagyszerű, andrással, testvérét, leborulva, zebedeust, fordulunk, csendesen, galileába, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2101
  • e Hét: 5691
  • e Hónap: 26374
  • e Év: 229287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.