Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amikor Krisztus meghív 01.23
  2021-01-24 09:14:07, vasárnap
 
  Évközi 3. vasárnap, Isten igéjének vasárnapja - Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 1,14-20
Isten Igéjének vasárnapján a Bibliát, Isten nekünk írott szavát ünnepeljük, amit az Egyház mindenkor úgy tisztelt és úgy vett kézbe, mint az Úr testét, az Élet kenyerét, amellyel táplál minket. Isten közeledése az emberhez nem az írásbeliséggel kezdődik, és nem is áll meg a leírt szónál. Isten a Fiában, Jézusban tette szóvá magát a legteljesebb módon. Ő szakadatlanul szól hozzánk éppen úgy, mint a mai evangéliumban, amely az apostolok meghívását beszéli el. Jézus megszólítja a Galileai-tó partján halászó testvérpárokat: Jöjjetek velem, kövessetek engem!
A Mester egyetlen tóparti sétán összegyűjti leendő közösségének egyharmadát. A megszólítottak rögtön otthagyták a hálóikat, és követték Jézust. Hatalmas hitre és bizalomra volt szükségük ahhoz, hogy az isteni hívástól teljesen megigézve az életükkel válaszoljanak egy számukra akkor még ismeretlen hangra.
A meghívó fél oldaláról is izgalmas a történet, hiszen - mai kifejezéssel élve - nem tart állásinterjút, nem kíváncsi a meghívottak önéletrajzára, teszteket sem írat velük, pszichológiai vizsgálatnak sem veti alá őket. Egyszerűen megfigyeli őket, miközben a munkájukat végzik. Ez elég a Mesternek, hiszen pontosan tudja, mit akar, és milyen képességeket vár el a meghívottaktól. Emberek halászává akarja tenni őket. A Mester alaposan megfontolta a meghívásukat, és meglátta bennük későbbi apostolait, hiszen a halászt a türelme, a kitartása és a kudarc elviselésének képessége teszi alkalmassá arra, hogy újra és újra jó helyen vesse ki a hálót.
Jézus a dolgozó embereket hívja meg, miután megfigyelte őket munka közben. Nagyon konkrét és korunkat jól modellező meghívástörténet az evangéliumi beszámoló, hiszen a mai ember otthona a munkája, amitől nehezebben szakad el, mint a tényleges otthonától, melyet viszont aránylag könnyen váltogat. Feladni a munkát sok ember szemében azt jelenti: feladom önmagamat, az életem célját.
Jézus a halászokat emberhalászokká teszi, vagyis az új életmódot a régi folytatásaként mutatja be nekik: halászok maradnak. Az új feladat nem egyszerűen egy új munkahely. Sokkal többre hív: a meghívott Jézus társa és emberek halásza lesz.
A mai evangélium arra biztat, hogy engedjem Jézust belépni a személyiségembe, engedjem, hogy magányosból közösségivé, bírálgatóból megértővé, sértődöttből megbocsátóvá, nyerészkedőből ajándékozóvá alakítson.
Isten nagylelkűsége abban is megnyilvánul, hogy minden gyengeségünk és ellentmondásosságunk ellenére is kiválaszt bennünket az evangélium hirdetésére. A hivatás új távlatai nyílnak meg ezzel előttünk. Istennek szüksége van ránk. Sokszor kell ismételnünk ezt a kifejezést. A hivatás nem arra épít, hogy milyen csodás képességeink vannak, hanem éppen azt támogatja meg, amink van: a szerény és egyszerű adottságot azért, hogy megtapasztaljuk Isten erejét.
Jézus nem idénymunkásokat toborzott, munkára kényszerítve őket, hanem arra hívta a megszólítottakat, hogy a társai legyenek. Amikor Krisztus meghív valakit, nem valamit akar tőle, hanem őt magát. Az evangéliumból tudjuk, hogy Jézus velünk akar lenni, bennünk akar élni, meg akarja osztani velünk az életét. És azt akarja, hogy neki adjuk az életünket. A Krisztus-követés nem beosztás, nem elvégzendő feladat, hanem megpecsételtség, Jézussal együtt létezés.

Németh Norbert Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: megszólítottakat, meghívástörténet, emberhalászokká, személyiségembe, megtapasztaljuk, megpecsételtség, idénymunkásokat, megszólítottak, írásbeliséggel, testvérpárokat, nyerészkedőből, meghívottaktól, folytatásaként, állásinterjút, nagylelkűsége, önéletrajzára, pszichológiai, elviselésének, evangéliumhoz, válaszoljanak, szakadatlanul, evangéliumban, evangéliumból, képességeket, kifejezéssel, vizsgálatnak, kényszerítve, közösségének, képességeink, legteljesebb, gyengeségünk, sértődöttből, bírálgatóból, megbocsátóvá, meghívásukat, ajándékozóvá, írásbeliséggel kezdődik, leírt szónál, legteljesebb módon, apostolok meghívását, megszólítottak rögtön, isteni hívástól, életükkel válaszoljanak, számukra akkor, meghívottak önéletrajzára, munkájukat végzik, kudarc elviselésének, dolgozó embereket, evangéliumi beszámoló, tényleges otthonától, életem célját, halászokat emberhalászokká, Amikor Krisztus, Isten Igéjének, Németh Norbert, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png telefon  Facebookon kaptam  Png csokor  Szép álmokat!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  Ne kapaszkodj magasabbra,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Akarat  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Radikális szeretet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Idő  Akarat  Reggel van  Makszim Gorkij gondolata  Mi lenne ha  Egy bizonyos határt  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Szívem tiéd  Szép álmokat!  Szép álmokat!  Hiányzik  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Boldog születésnapot a ma ünne...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png nő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Png telefon  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Éretlen vers  Png kislány  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  Esti kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png telefon  Fekete-erdő desszert  Nevem  Fehér virág 
Bejegyzés Címkék
írásbeliséggel kezdődik, leírt szónál, legteljesebb módon, apostolok meghívását, megszólítottak rögtön, isteni hívástól, életükkel válaszoljanak, számukra akkor, meghívottak önéletrajzára, munkájukat végzik, kudarc elviselésének, dolgozó embereket, evangéliumi beszámoló, tényleges otthonától, életem célját, halászokat emberhalászokká, régi folytatásaként, meghívott Jézus, evangélium hirdetésére, társai legyenek, evangéliumból tudjuk, megszólítottakat, meghívástörténet, emberhalászokká, személyiségembe, megtapasztaljuk, megpecsételtség, idénymunkásokat, megszólítottak, írásbeliséggel, testvérpárokat, nyerészkedőből, meghívottaktól, folytatásaként, állásinterjút, nagylelkűsége, önéletrajzára, pszichológiai, elviselésének, evangéliumhoz, válaszoljanak, szakadatlanul, evangéliumban, evangéliumból, képességeket, kifejezéssel, vizsgálatnak, kényszerítve, közösségének, képességeink, legteljesebb, gyengeségünk, sértődöttből, bírálgatóból, megbocsátóvá, meghívásukat, ajándékozóvá, megnyilvánul, összegyűjti, megszólítja, magányosból, evangéliumi, ismételnünk, hirdetésére, meghívottak, közösségivé, megfontolta, egyharmadát, megfigyelte, vasárnapján, evangélium, kövessetek, gondolatok, egyszerűen, munkájukat, apostolait, meghívását, elvégzendő, megfigyeli, halászokat, ünnepeljük, ismeretlen, otthagyták, közeledése, otthonától, vasárnapja, adottságot, alkalmassá, nehezebben, kifejezést, toborzott, meghívott, mindenkor, mesternek, embereket, oldaláról, alakítson, bennünket, teszteket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 23060
  • e Hónap: 56214
  • e Év: 289961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.