Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. évközi hét péntek 02.05
  2021-02-05 10:14:52, péntek
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.
Testvéreim!
Maradjon meg köztetek a testvéri szeretet! El ne hanyagoljátok a vendégszeretetet, hiszen ezáltal némelyek, tudtukon kívül angyalokat láttak vendégül. Gondoljatok a foglyokra, mintha magatok is foglyok volnátok; az üldözést szenvedőkre, hiszen magatok is testben éltek!
A házasságot mindenki tartsa tiszteletben, a házasélet pedig legyen tiszta! A paráznát és a házasságtörőt megítéli az Isten. Éljetek kapzsiság nélkül, elégedjetek meg azzal, amitek van. Hiszen Isten maga ígérte: ,,Nem hagylak el, és nem hagylak cserben."
Ezért bizalommal mondhatjuk:
Az Úr velem van, nincs bennem félelem:
Ember mit árthat énnekem?
Emlékezzetek meg elöljáróitokról, akik Isten igéjét hirdették nektek! Gondoljatok földi vándorlásuk végére, és kövessétek őket a hitben!
Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.
Ez az Isten igéje. Zsid 13,1-8

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Heródes Antipász király lefejezteti Keresztelő Szent Jánost.
Heródes Antipász király is értesült Jézus tetteiről, mert híre messze földön elterjedt. Azt gondolta, hogy Jézusnak azért van csodatevő ereje, mert Keresztelő János támadt fel benne a halálból. Voltak azonban, akik azt állították Jézusról, hogy ő Illés. Ismét mások azt hirdették, hogy próféta; olyan, mint egy a többi próféta közül.
Ennek hallatára Heródes továbbra is azt gondolta magában: ,,Ő János, akinek fejét vétettem. Ő támadt fel a halálból." Heródes volt ugyanis az, aki embereivel elfogatta Jánost, és börtönbe vetette. Testvérének, Fülöpnek felesége, Heródiás miatt tette, akit feleségül vett. János ugyanis figyelmeztette Heródest: ,,Nem szabad elvenned testvéred feleségét."
Emiatt Heródiás áskálódott ellene. Szívesen eltétette volna láb alól, de nem tehette. Heródes ugyanis félt Jánostól, mert tudta, hogy igaz és szent ember. Ezért meg akarta őt menteni. Valahányszor beszélt vele, zavarba jött, mégis szívesen meghallgatta. Végül elérkezett a kedvező nap. Heródes a születése napján lakomát adott vezető embereinek, a magas rangú tiszteknek és Galilea előkelőségeinek. Közben Heródiás leánya bement, táncolt nekik és Heródes meg vendégei előtt nagy tetszést aratott.
A király így szólt a leányhoz: ,,Kérj tőlem, amit akarsz! Megadom neked." Sőt meg is esküdött: ,,Bármit kérsz, megadom neked, még az országom felét is."
A leány kiment, és megkérdezte anyjától: ,,Mit kérjek?" Anyja ezt felelte: ,,Keresztelő János fejét." Erre visszasietett a királyhoz, és előadta kérését: ,,Azt akarom, hogy most azonnal add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" A király nagyon elszomorodott emiatt, de esküjére és a vendégekre való tekintettel nem akarta kedvét szegni. Azonnal elküldött egy hóhért azzal a paranccsal, hogy hozza el János fejét. Az elment, lefejezte őt a börtönben, és elhozta fejét egy tálon. Odaadta a leánynak, a leány pedig elvitte anyjának.
Amikor János tanítványai meghallották, eljöttek, elvitték János testét, és egy sírboltba temették.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,14-29
.......



Elmélkedés
A tanítványok missziós útra küldése és visszaérkezése között Márk evangélista egy kis kitérőt tesz, ismerteti Keresztelő János halálának körülményeit. Hogyan kerül ide ez a történet? Írásának ezen a pontján az evangélista azt akarja bemutatni, hogy miközben Jézus lelkesen végzi szolgálatát és tanítványai az ő megbízása alapján bátran indulnak szolgálatra, a gonosz is jelen van a világban és arra törekszik, hogy megakadályozza Isten országának növekedését. Heródes, az uralkodó is tudomást szerez Jézus tevékenységéről és tudni szeretné, hogy ki az, akinek tanítására nagy számban mozdulnak meg az emberek. Hasonló megmozdulás korábban akkor volt tapasztalható, amikor János a Megváltó közeljövőben várható jöveteléről tanított, bűnbánatot hirdetett és a Jordánban keresztelt. Most Jézus megjelenése, tanítása és csodái ébresztenek nagy érdeklődést. Ki lehet ez az ember? - gondolkodik Heródes. Az uralkodót nem jó szándék vezeti és nem Jézus tanítására kíváncsi, hanem félelem jellemzi őt, nem szeretné, ha valaki maga mögé állítva a népet vezetőként lépne fel. Heródesnek lelki ismeretfurdalása van Keresztelő János lefejeztetése miatt, ami nem sokkal korábban történt. Meglehetősen képtelen ötlet az ő részéről, hogy János feltámadt a halálból és valójában neki köszönhetőek a rendkívüli csodák.
Én mit gondolok Jézus személyéről? Hiszem-e, hogy az üdvösség tanítását hirdeti?
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézusom! Segíts, hogy ne az emberi szenvedélyek, az érzelmek vagy az ösztönök uralkodjanak rajtam, hanem a te szelíd uralmad valósuljon meg bennem! Ne a szokások, az emberi elvárások irányítsák életemet, hanem a te akaratod keresése és teljesítése. Te uralkodj bennem! Te irányítsd az életem! Te vezess az örök üdvösségre! Uram, jöjjön el a te országod!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: vendégszeretetet, ismeretfurdalása, előkelőségeinek, elöljáróitokról, tevékenységéről, visszaérkezése, megakadályozza, figyelmeztette, elszomorodott, hanyagoljátok, tapasztalható, lefejeztetése, visszasietett, házasságtörőt, uralkodjanak, meghallgatta, közeljövőben, meglehetősen, körülményeit, szenvedélyek, emlékezzetek, meghallották, tiszteletben, valahányszor, köszönhetőek, evangélista, lefejezteti, gondoljatok, vándorlásuk, szolgálatát, gondolkodik, személyéről, növekedését, megmozdulás, szolgálatra, tanítványai, testvéri szeretet, üldözést szenvedőkre, házasságot mindenki, házasélet pedig, házasságtörőt megítéli, születése napján, magas rangú, országom felét, leány kiment, tálon Keresztelő, király nagyon, vendégekre való, hóhért azzal, leány pedig, sírboltba temették, evangélium igéi, Jézus Krisztus, Hiszen Isten, EVANGÉLIUM Szent Márk, Heródes Antipász, Keresztelő Szent Jánost, Keresztelő János, Emiatt Heródiás, Közben Heródiás, Amikor János, Most Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  A nagy természet  Humor is meg nem is szerinted?  Ha nyitott vagy  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  A szeretetről  Mire jók ?  Sárkány  Esti kép  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  A nagy természet  A haj állapotának javítása egy...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Húsvéti üdvözlet !  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  képre írva  Hibáztam már  Szép estét  Alvó baby  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nem jár  Ratkós beszületései a szereplő...  virágvasárnap  Sonka vásár  Óraállítás  Sárkány  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Ratkós beszületései a szereplő...  Sir Andrew Lloyd Webber  Humor is meg nem is szerinted?  Ha nyitott vagy  Agárdi Gábor gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reményik Sándor: Itt most virá...  A csend aranyat ért  képre írva  Kövesd a vezetőt  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Heltai Jenő: Március  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a vezetőt  Sok ember olyan,  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  Válaszok a halál után  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam Krisztina b...  Boldog virágvasárnapot minden...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
testvéri szeretet, üldözést szenvedőkre, házasságot mindenki, házasélet pedig, házasságtörőt megítéli, születése napján, magas rangú, országom felét, leány kiment, tálon Keresztelő, király nagyon, vendégekre való, hóhért azzal, leány pedig, sírboltba temették, evangélium igéi, tanítványok missziós, népet vezetőként, rendkívüli csodák, üdvösség tanítását, emberi szenvedélyek, érzelmek vagy, ösztönök uralkodjanak, emberi elvárások, örök üdvösségre, vendégszeretetet, ismeretfurdalása, előkelőségeinek, elöljáróitokról, tevékenységéről, visszaérkezése, megakadályozza, figyelmeztette, elszomorodott, hanyagoljátok, tapasztalható, lefejeztetése, visszasietett, házasságtörőt, uralkodjanak, meghallgatta, közeljövőben, meglehetősen, körülményeit, szenvedélyek, emlékezzetek, meghallották, tiszteletben, valahányszor, köszönhetőek, evangélista, lefejezteti, gondoljatok, vándorlásuk, szolgálatát, gondolkodik, személyéről, növekedését, megmozdulás, szolgálatra, tanítványai, szenvedőkre, érdeklődést, teljesítése, megjelenése, tekintettel, megkérdezte, elégedjetek, ébresztenek, jöveteléről, tanítványok, testvérének, mondhatjuk, bűnbánatot, bizalommal, tanítására, keresztelt, keresztelő, szentlecke, embereivel, tiszteknek, áskálódott, elérkezett, embereinek, vendégekre, paranccsal, evangélium, országának, elmélkedés, állították, kövessétek, mindörökké, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1234
  • e Hét: 6925
  • e Hónap: 27608
  • e Év: 230521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.