Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az oltás eszközt ad a kezünkbe
  2021-02-07 20:18:53, vasárnap
 
  Az oltás eszközt ad a kezünkbe, hogy tiszteljük és megmentsük az élet ajándékát. Mivel pedig minden élet sérthetetlen, senkit nem szabad kihagyni a védőoltásból. A szegények, a kisebbségek, a menekültek, a kirekesztettek vannak a legjobban kitéve a vírusnak.
A Nemzetközi Karitász (Caritas Internationalis) és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma közös nyilatkozatban fordult az ENSZ Biztonsági Tanácsához, hangsúlyozva, hogy mindenkinek joga van a Covid-19-vírus elleni védőoltáshoz. Közleményükben rendkívüli ülés összehívását szorgalmazzák.
Luis Antonio Tagle bíboros, a Caritas Internationalis elnöke, valamint Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának prefektusa, továbbá Aloysius John, a Nemzetközi Karitász főtitkára egyértelmű és részletes nyilatkozatban fordulnak az ENSZ-hez. Azt kérik, hogy minden ország - különösen a hátrányos helyzetű országok - számára tegyék elérhetővé a Covid-19-vírus elleni vakcinát.
A pandémia felszínre hozta az emberi lét törékenységét és sebezhetőségét - áll közleményükben. - A vírus terjedése ellen az emberi közösség igyekezett szolidárisan fellépni: szociális távolságtartással, karanténnal, a határok lezárásával, valamint a digitális technológia nagymértékű használatával.
Ferenc pápa többször hangsúlyozta, hogy a vírus egyesített bennünket, s hogy csak a szolidaritás által lábalhatunk ki a járványból.
Idén a védőoltások kerültek a figyelem középpontjába és adtak okot a reményre. Az északi félteke gazdag nemzetei pénzt fektettek be az oltóanyagok kifejlesztésébe, és most várják megtérülését. A vakcinába helyezték a reményt, hogy újraindulhasson a gazdasági és a társadalmi élet. Ám ez a folyamat a világ északi részét helyezte a középpontba, kihagyva a föld déli országait, ahol a szegények többsége él. A Nemzetközi Karitász és a vatikáni dikasztérium által közzétett nyilatkozat emlékeztet Ferenc pápa szavaira, aki mindenkit arra buzdított, hogy jelentkezzen az oltásra, mert ez a felelős viselkedés, mely a társadalom javára szolgál. Mindenkinek hozzá kell jutnia a vakcinához, senkit nem szabad kizárni belőle amiatt, mert szegény. A Szentszék is beoltatott szegény embereket - olvasható az ENSZ Biztonsági Tanácsának küldött dokumentumban.
Kulcsfontosságú pillanatban vagyunk, amikor megélhetjük a szeretetszolgálat csodáját, és együtt megmenthetjük a globalizált világot. Az oltóanyag egyenlőtlen elosztása problémát okoz a déli országokban, ahol égető szükség volna rá. Mindenki számára egyformán elérhetővé kell tenni a védőoltásokat. Aggódunk az afrikai közösségekért, valamint Latin-Amerika és Ázsia szegényebb nemzeteiért - írják a főpásztorok.
Az oltás eszközt ad a kezünkbe, hogy tiszteljük és megmentsük az élet ajándékát. Mivel pedig minden élet sérthetetlen, senkit nem szabad kihagyni a védőoltásból. A szegények, a kisebbségek, a menekültek, a kirekesztettek vannak a legjobban kitéve a vírusnak.
Erkölcsi kötelességünk gondoskodni róluk, ugyanis ha magukra hagyjuk őket, a közösséget is veszélyeztetjük. Kollektív jólétünk attól függ, hogyan gondoskodunk a legutolsókról.
A politikai vezetők ne csak saját nemzetük vagy politikai táboruk érdekét nézzék! Ez a pandémia világbiztonsági problémát vet föl, amely az egész emberi családot fenyegeti. Ha pusztán nemzeti stratégia szempontjából közelítjük meg a vakcinakérdést, teljes erkölcsi kudarchoz vezet, mert nem sietünk a leginkább kiszolgáltatottak segítségére az egész világon.
A jelenlegi vakcinaválságot a globális egészségügyi helyzet távlatában kell szemlélni. Sok kevésbé fejlett országban nem áll rendelkezésre megfelelő alaporvosi hálózat és eszköz ahhoz, hogy megfelelően tárolják az oltóanyagot. A távoli agrárövezetekben élők nincsenek kellőképpen felkészítve, és ki vannak téve más, ott elterjedt fertőző betegségeknek.
Ha a pandémia kezelése kicsúszik a déli államok kezéből, az újabb globális humanitárius válságot idézhet elő.
A Nemzetközi Karitász és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma közös felhívásában kitér a szegényebb országok adósságkezelésére is, ami - az ENSZ-hez küldött nyilatkozatban foglaltak szerint - átvizsgálásra szorul. Ezáltal javítani lehetne az orvosi szolgáltatásokat és az egészségügyi struktúrát ezekben az országokban: az adósság visszafizetésére szánt pénzt az egészségügyi biztonság megerősítésére fordíthatnák. A közleményben hangsúlyozzák:
a vakcinák szabadalmának kérdését is sürgősen meg kell vizsgálni, hogy Afrikában, Latin-Amerikában és Ázsiában is gyárthassák, és oltóanyaghoz juthassanak, mielőtt késő lenne.
Be kell vonni a helyi szereplőket, elsősorban a vallási szervezeteket, mert ők rendelkeznek az alapvető felszereléssel és kapcsolatban állnak a legkiszolgáltatottabb személyekkel, így a menekültekkel és a kirekesztettekkel.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2021.02.06
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: visszafizetésére, agrárövezetekben, szolgáltatásokat, dikasztériumának, újraindulhasson, internationalis, kulcsfontosságú, előmozdításának, világbiztonsági, veszélyeztetjük, vakcinaválságot, kifejlesztésébe, sebezhetőségét, közleményükben, kirekesztettek, megerősítésére, felszereléssel, vakcinakérdést, nyilatkozatban, dokumentumban, védőoltásokat, közösségekért, menekültekkel, dikasztériuma, szempontjából, középpontjába, szorgalmazzák, megmenthetjük, kötelességünk, legutolsókról, átvizsgálásra, rendelkezésre, használatával, törékenységét, hangsúlyozzák, betegségeknek, oltás eszközt, élet ajándékát, kirekesztettek vannak, legjobban kitéve, hátrányos helyzetű, pandémia felszínre, vírus terjedése, emberi közösség, határok lezárásával, digitális technológia, vírus egyesített, szolidaritás által, védőoltások kerültek, figyelem középpontjába, északi félteke, oltóanyagok kifejlesztésébe, Nemzetközi Karitász, Caritas Internationalis, Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma, ENSZ Biztonsági Tanácsához, Luis Antonio Tagle, Peter Turkson, Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának, Aloysius John, ENSZ Biztonsági Tanácsának, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Nem látom őket  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Krisztinától  Heltai Jenő: Március  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  virágvasárnap  Aki belekortyol  Nárcisz  Jézus amikor fölment a hegyre,...  A jó lelkek  A pálma a győzelem és a diadal...  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten . . .  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  A jó lelkek  Szeretettel !  A jó lelkek  képre írva  Egy hét kihagyás  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Búzavirág  Szimbólumok  Alvó baby  Szívet megérintő . . .  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Öreg nő sóhajt  Szép estét  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Boldogság  Alvó baby  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Virág vasárnap  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Ködvirágok  Esti kép  Reményik Sándor: Itt most virá...  Alvó kutya  Kinyílni egy beteg világban: v...  Sadhguru idézet  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Galaktikus kapcsolat  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Paul David Tripp Március 26  Sonka vásár  Haja van  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten . . .  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Apu  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  A máj egészségének javítása te...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Halhatatlan boldog percek . ....  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  képre írva  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Szép estét  Boldogság  képre írva  A pálma a győzelem és a diadal...  Apu  képre írva  Facebookon kaptam  Sokszor 
Bejegyzés Címkék
oltás eszközt, élet ajándékát, kirekesztettek vannak, legjobban kitéve, hátrányos helyzetű, pandémia felszínre, vírus terjedése, emberi közösség, határok lezárásával, digitális technológia, vírus egyesített, szolidaritás által, védőoltások kerültek, figyelem középpontjába, északi félteke, oltóanyagok kifejlesztésébe, vakcinába helyezték, társadalmi élet, világ északi, föld déli, szegények többsége, vatikáni dikasztérium, felelős viselkedés, társadalom javára, szeretetszolgálat csodáját, globalizált világot, oltóanyag egyenlőtlen, déli országokban, afrikai közösségekért, politikai vezetők, pandémia világbiztonsági, egész emberi, leginkább kiszolgáltatottak, egész világon, jelenlegi vakcinaválságot, globális egészségügyi, távoli agrárövezetekben, pandémia kezelése, déli államok, újabb globális, szegényebb országok, orvosi szolgáltatásokat, egészségügyi struktúrát, adósság visszafizetésére, egészségügyi biztonság, közleményben hangsúlyozzák, vakcinák szabadalmának, helyi szereplőket, vallási szervezeteket, alapvető felszereléssel, visszafizetésére, agrárövezetekben, szolgáltatásokat, dikasztériumának, újraindulhasson, internationalis, kulcsfontosságú, előmozdításának, világbiztonsági, veszélyeztetjük, vakcinaválságot, kifejlesztésébe, sebezhetőségét, közleményükben, kirekesztettek, megerősítésére, felszereléssel, vakcinakérdést, nyilatkozatban, dokumentumban, védőoltásokat, közösségekért, menekültekkel, dikasztériuma, szempontjából, középpontjába, szorgalmazzák, megmenthetjük, kötelességünk, legutolsókról, átvizsgálásra, rendelkezésre, használatával, törékenységét, hangsúlyozzák, betegségeknek, szabadalmának, szervezeteket, egészségügyi, közleményben, összehívását, fordíthatnák, dikasztérium, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2101
  • e Hét: 5691
  • e Hónap: 26374
  • e Év: 229287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.