Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5. évközi hét csütörtök 02.11
  2021-02-11 08:29:04, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten férfiúnak és nőnek teremtette az embert.
Ezért az asszony egyenrangú segítőtársa férjének.
Az első ember teremtése után így szólt az Úristen:
,,Nem jó az embernek egyedül lennie. Alkotok neki segítőtársat, aki hozzá illő."
Az Úristen megteremtette a földből a mező minden állatát és az ég minden madarát. Odavezette őket az emberhez, hogy lássa, milyen nevet ad nekik. Az lett a nevük, amit az ember adott nekik. Az ember tehát nevet adott minden állatnak, az ég minden madarának és a mező minden vadjának. De a maga számára nem talált segítőtársat, aki hasonló lett volna hozzá.
Ezért az Úristen álmot bocsátott az emberre, és amikor elaludt, kivette az egyik oldalbordáját, a helyét pedig hússal töltötte ki. Ezután az Úristen az oldalbordából, amelyet az emberből kivett, megalkotta az asszonyt, és az emberhez vezette.
Az ember így szólt: ,,Ez most már csont az én csontomból és hús az én húsomból. Asszony a neve, mivel a férfiből vétetett!" Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és a kettő egy test lesz.
Az (első) ember és a felesége mezítelenek voltak mind a ketten, de nem szégyellték magukat.
Ez az Isten igéje. Ter 2,18-25

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus tanítása elsősorban a választott népnek szólt, de a hívő pogányok is részesültek benne.
Jézus egyszer Tírusz és Szidon vidékére vonult vissza. Itt betért egy házba, és bár rejtve akart maradni, jelenléte mégsem maradhatott titokban.
Egy asszony, akinek leányát tisztátalan lélek szállta meg, tudomást szerzett róla, odasietett hozzá, és a lábához borult. Az asszony szír-föníciai származású pogány volt. Azt kérte tőle, hogy űzze ki leányából a gonosz lelket.
Jézus először elutasította: ,,Hadd lakjanak jól előbb a gyermekek; mert nem helyes, ha elveszik a gyermekek kenyerét, és a kiskutyáknak vetik!" De az asszony így folytatta: ,,Igaz, Uram, de az asztal alatt a kiskutyák is esznek abból, amit a gyermekek elmorzsálnak." Jézus azt válaszolta: ,,Szavad jutalmaként menj! A gonosz lélek elhagyta leányodat."
Amikor hazaért, leányát az ágyon fekve találta. Már elhagyta a gonosz lélek.
Ezek az evangélium igéi. Mk 7,24-30
...... .............



Elmélkedés
Miután a tegnapi részben Jézus bemutatta, hogy az emberi szív a bűnös vágyak és cselekedetek forrása, a mai evangéliumban felfedi, hogy Isten mennyire jószívű. Jóságát pedig nem csupán a zsidó népnek, a választott népnek mutatja meg, hanem minden embernek, bármelyik népből is származik. A történet szereplője nem zsidó, hanem szír-föníciai származású. Szolgálata során korábban Jézus már találkozott azzal, hogy saját népe elutasította. Most pedig azt tapasztalja meg, hogy a pogányok nyitott szívvel közelednek hozzá. Egészen természetes, hogy örömmel fogadja ezt a közeledést és nem utasítja vissza a kérést. Igaz ugyan, hogy kezdetben kissé elutasítóan hangzanak szavai, de ezzel valójában az asszony hitét, kitartását akarja próbára tenni. Az eset azt tanúsítja, hogy aki hittel keresi Jézust, az kegyelmet, áldást talál. Aki hittel kéri az ő segítségét, annak kérése teljesülni fog.
A történetben végig az ,,asszony" megjelölést használja Márk evangélista. De ne felejtsük, hogy itt egy édesanyáról van szó. Egy anyáról, aki nem a maga számára kér valamit Jézustól, hanem gyermeke, lánya javára kéri az Úr segítségét. Egy szerető szívű édesanyáról szól a történet, aki aggódik lányáért és azt szeretné, ha megszabadulna a gonosz befolyásától. Ezt az édesanyai szeretetet és persze az alázatos és kitartó kérést jutalmazza meg Jézus a csodával, a lány meggyógyításával.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Megerősítem irántad való szeretetemet és minden nap meg akarom azt vallani előtted. Légy velem, hogy szüntelenül megújuljak a szeretetben, s azt ne csak szavaimmal, hanem cselekedeteimmel és egész életemmel is kifejezzem. Hálával gondolok arra, hogy te szeretetből feláldoztad életedet értem és minden emberért. Elkötelezem magamat, hogy én is az önzetlen és önfeláldozó szeretet útját fogom járni. Segíts, hogy irántad való szeretetből mindent megtegyek üdvösségemért. Uram, te légy bennem a szeretet!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: meggyógyításával, cselekedeteimmel, megteremtette, oldalbordából, üdvösségemért, evangéliumban, megszabadulna, oldalbordáját, elutasította, befolyásától, segítőtársat, kiskutyáknak, cselekedetek, szeretetemet, elmorzsálnak, találkozott, ragaszkodik, tapasztalja, megerősítem, tisztátalan, feleségéhez, jutalmaként, megjelölést, mezítelenek, elkötelezem, szégyellték, önfeláldozó, történetben, feláldoztad, édesanyáról, szeretetből, evangélista, részesültek, elutasítóan, szeretetben, segítőtársa, asszony egyenrangú, első ember, embernek egyedül, mező minden, ember adott, ember tehát, maga számára, egyik oldalbordáját, helyét pedig, emberből kivett, emberhez vezette, férfiből vétetett, férfi elhagyja, feleségéhez ragaszkodik, test lesz, felesége mezítelenek, OLVASMÁNY Mózes, EVANGÉLIUM Szent Márk, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png férfi  Ami embereknek lehetetlen, az...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kellemes délutánt kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png lepke  Hogy lehet megtartani  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tavaszi kép  Png férfi  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Bounty krémes  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Őrizkednünk kell...  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Akarat  Fehér virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png virág  Mi lenne ha  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Örülök, hogy látlak!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Popper Péter szavai  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A boldog családok mind hasonló...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Elköszönt  Albert Einsteinről  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Nagyon különös  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Csak a fogyatkozás látható  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  Soha ne kedvezz...  Egy lelki imádság  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem méltó hozzád  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  képre írva  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png csokor  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
asszony egyenrangú, első ember, embernek egyedül, mező minden, ember adott, ember tehát, maga számára, egyik oldalbordáját, helyét pedig, emberből kivett, emberhez vezette, férfiből vétetett, férfi elhagyja, feleségéhez ragaszkodik, test lesz, felesége mezítelenek, választott népnek, hívő pogányok, lábához borult, asszony szír&#8211, gonosz lelket, gyermekek kenyerét, kiskutyáknak vetik, asztal alatt, gyermekek elmorzsálnak, gonosz lélek, ágyon fekve, evangélium igéi, tegnapi részben, emberi szív, bűnös vágyak, zsidó népnek, történet szereplője, pogányok nyitott, asszony hitét, történetben végig, szerető szívű, gonosz befolyásától, édesanyai szeretetet, lány meggyógyításával, meggyógyításával, cselekedeteimmel, megteremtette, oldalbordából, üdvösségemért, evangéliumban, megszabadulna, oldalbordáját, elutasította, befolyásától, segítőtársat, kiskutyáknak, cselekedetek, szeretetemet, elmorzsálnak, találkozott, ragaszkodik, tapasztalja, megerősítem, tisztátalan, feleségéhez, jutalmaként, megjelölést, mezítelenek, elkötelezem, szégyellték, önfeláldozó, történetben, feláldoztad, édesanyáról, szeretetből, evangélista, részesültek, elutasítóan, szeretetben, segítőtársa, maradhatott, szüntelenül, természetes, szereplője, segítségét, egyenrangú, odasietett, közeledést, választott, elmélkedés, teremtette, megalkotta, válaszolta, csontomból, odavezette, kitartását, teljesülni, szeretetet, származású, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 14025
  • e Hónap: 47179
  • e Év: 280926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.