Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6. évközi hét kedd 02.16
  2021-02-16 15:06:53, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Amikor Isten látta, hogy az emberek gonoszok lettek, elhatározta, hogy eltörli őket a föld színéről.
Miután az emberek elszaporodtak a földön, látta az Úr, hogy nagy az ember gonoszsága, és hogy szívének minden gondolata és vágya mindenkor a rosszra irányul. Meg is bánta, hogy embert alkotott a földön, nagyon bánkódott miatta.
Azért elhatározta: ,,Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem; el az embert, a barmot, a csúszómászót és az égi madarat, mert bánom, hogy alkottam őket." Noé azonban kegyelmet talált az Úr előtt.
Miután Noé az Úr parancsára elkészítette a bárkát, azt mondta neki az Úr: ,,Menj be egész családoddal együtt a bárkába, mert egyedül téged találtalak igaznak ebben a nemzedékben! Végy minden tiszta állatból hetet-hetet, hímet és nőstényt; a nem-tiszta állatokból pedig kettőt-kettőt, hímet és nőstényt, hogy maradjon utódjuk az egész földön! Mert még hét nap, és azután negyven nap és negyven éjjel esőt bocsátok a földre és eltörlök a föld színéről minden élőlényt, amelyet alkottam."
Noé úgy tett, ahogyan az Úr megparancsolta neki. Hét nap elteltével aztán a vízözön hullámai elborították a földet.
Ez az Isten igéje. Ter 6,5-8;7,1-5.10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus emlékezteti tanítványait, hogy csodákkal igazolta isteni küldetését.
A tanítványok egy alkalommal áthajóztak a Genezáreti-tavon. Elfelejtettek kenyeret vinni magukkal, és csak egy kenyerük volt a bárkában. Jézus a lelkükre kötötte: ,,Vigyázzatok! Óvakodjatok a farizeusok és Heródes kovászától!"
Ők egymásközt arról beszélgettek, hogy nem hoztak magukkal kenyeret. Jézus észrevette, és így szólt: ,,Mit tanakodtok azon, hogy nincs kenyeretek? Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok? Nem emlékeztek arra, hogy amikor öt kenyeret megtörtem ötezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt válaszolták: ,,Tizenkettőt."
,,És amikor hetet törtem meg négyezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt felelték: ,,Hetet."
Erre újra megjegyezte: ,,Hogyan lehet, hogy még mindig nem értitek?"
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,14-21
...... .......



Elmélkedés
Azt követően, hogy Jézus csalódottan otthagyta a tőle égi jelet követelő hitetlen farizeusokat, tanítványai körében felidézi korábbi csodáit, ténylegesen a két kenyérszaporítást, amelyek jelek voltak, mégpedig az ő istenségét tanúsító jelek, azt igazoló jelek, hogy ő a Messiás. Jézus korában általánosan elterjedt volt az a nézet, miszerint az eljövendő Messiás meg fogja majd ismételni a manna csodát. Ahogyan az Egyiptomból való kivonulást követően, a pusztai vándorlás során, Mózes idejében Isten az égből hullatott mannát és így táplálta a választott népet, ugyanúgy a Messiás is kenyeret fog adni az embereknek.
Az evangéliumi jelenet alapján úgy tűnik, hogy még a Jézushoz legközelebb álló tanítványok sem értették meg a csodák láttán azt, hogy Jézussal elérkezett a messiási idő. Hiányzik még belőlük az Úrba vetett feltétlen és teljes bizalom. Hiányzik még belőlük az érzékenység, hogy a Mesterük által véghezvitt cselekedetekben jelet lássanak.
A tanítványok nem azonnal, hanem fokozatosan jutnak el a hitre. Mesterük arra hívja fel figyelmüket, hogy vegyék észre cselekedeteinek jelentőségét. Arra neveli őket, hogy higgyenek benne. Ő bármikor képes csodát tenni, tehát a tanítványoknak nincs okuk aggodalomra az ennivaló miatt. Lényeges, hogy nem csupán a testi táplálékot köszönhetjük a gondviselésnek, hanem Isten adja nekünk a lelki táplálékot is.
C Horváth István Sándor

Imádság
Jóságos Istenem, hálás szívvel köszönöm neked mindazt, amivel mindennap elhalmozol jóságodból, köszönök mindent azok helyett és nevében is, akik ezt nem teszik meg. Édes Jézusom, határtalan jóság! Milyen sokat tettél azért, hogy az emberek viszontszeressenek. Miként lehetséges mégis, hogy sokan nem szeretnek téged? Szent kegyelmeddel eltökélem, hogy amennyire csak képes vagyok, szeretlek téged mindenek fölött! Ámen.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteinek, cselekedetekben, gondviselésnek, tanítványoknak, megparancsolta, elfelejtettek, elszaporodtak, elborították, jelentőségét, tanítványait, kegyelmeddel, csúszómászót, köszönhetjük, beszélgettek, farizeusokat, elkészítette, óvakodjatok, vigyázzatok, emlékezteti, teremtettem, családoddal, tizenkettőt, nemzedékben, tanítványok, ténylegesen, érzékenység, fokozatosan, aggodalomra, figyelmüket, legközelebb, evangéliumi, tanítványai, csalódottan, elhatározta, általánosan, egyiptomból, emberek gonoszok, föld színéről, emberek elszaporodtak, ember gonoszsága, rosszra irányul, nem-tiszta állatokból, egész földön, vízözön hullámai, alkalommal áthajóztak, kenyerük volt, lelkükre kötötte, evangélium igéi, eljövendő Messiás, manna csodát, pusztai vándorlás, égből hullatott, OLVASMÁNY Mózes, Amikor Isten, Miután Noé, EVANGÉLIUM Szent Márk, Horváth István Sándor, Jóságos Istenem, Édes Jézusom,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Szép estét kedves látogatóimna...  Ha nyitott vagy  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Könyvek  Havasi gyopár  képre írva  Facebookon kaptam  Virágos mező  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  képre írva  Esti kép  Galaktikus kapcsolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A jó lelkek  Figyeld meg az "én"-t  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Alvó baby  Karinthy Frigyes: Almafa  képre írva  Öröknek hinni . . .  képre írva  Levél lány  Isten . . .  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Paul David Tripp Március 26  Harang ( gif )  2004-es kivégzés után  Alvó baby  Mi van, ha?  Harang ( gif )  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Nárcisz  Egy hét kihagyás  Táplálékok a máj egészségének ...  Alvó baby  Facebookon kaptam Krisztinától  Devecsery László - Húsvét  Jó éjszakát  képre írva  Aki belekortyol  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Alvó cica  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A víz abszolút súlya nem számí...  Virág lány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Halhatatlan boldog percek . ....  Fényvarázslat  Haja van  A jó kedv a világon  Esti Ima !  Nagy Feró megmondta?  Görgess  Virágvasárnap a húsvét előtti  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Minden kedves látogatómnak sze... 
Bejegyzés Címkék
emberek gonoszok, föld színéről, emberek elszaporodtak, ember gonoszsága, rosszra irányul, nem-tiszta állatokból, egész földön, vízözön hullámai, alkalommal áthajóztak, kenyerük volt, lelkükre kötötte, evangélium igéi, eljövendő Messiás, manna csodát, pusztai vándorlás, égből hullatott, választott népet, evangéliumi jelenet, csodák láttán, tanítványoknak nincs, ennivaló miatt, testi táplálékot, lelki táplálékot, cselekedeteinek, cselekedetekben, gondviselésnek, tanítványoknak, megparancsolta, elfelejtettek, elszaporodtak, elborították, jelentőségét, tanítványait, kegyelmeddel, csúszómászót, köszönhetjük, beszélgettek, farizeusokat, elkészítette, óvakodjatok, vigyázzatok, emlékezteti, teremtettem, családoddal, tizenkettőt, nemzedékben, tanítványok, ténylegesen, érzékenység, fokozatosan, aggodalomra, figyelmüket, legközelebb, evangéliumi, tanítványai, csalódottan, elhatározta, általánosan, egyiptomból, megjegyezte, válaszolták, kivonulást, tanakodtok, istenségét, embereknek, elteltével, evangélium, elérkezett, parancsára, táplálékot, találtalak, véghezvitt, gonoszsága, állatokból, elmélkedés, egymásközt, emlékeztek, érzéketlen, észrevette, kenyeretek, kovászától, farizeusok, küldetését, alkalommal, áthajóztak, genezáreti, választott, lehetséges, elhalmozol, jóságodból, határtalan, maradékot, csodákkal, bánkódott, szeretnek, amennyire, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.