Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Segítsek ott, ahol szükség van, abból, ami vagyok
  2021-03-10 18:56:01, szerda
 
  Segítsek ott, ahol szükség van, abból, ami vagyok, úgy, ahogy tudok. Mindezt pedig szabad lélekkel és örömmel tegyem.
A Romkat.ro erdélyi katolikus portál sorozatában jubiláns szerzeteseket mutatnak be, akik életüket a szorosabb Krisztus-követésben próbálják élni, egy-egy közösség tagjaként, annak karizmáival, de mégis egyéni módon, saját útjukat járva a hitben. Ezúttal Lőrincz Csilla M. Pacifika mallersdorfi ferences nővér beszél hivatásáról, küldetéséről, töltekezési forrásairól Bereczki Silviának.
......


Lőrincz Csilla M. Pacifika nővér
Született: Galócás, 1974. március 30.
Szerzetesrend: Mallersdorfi Ferences Nővérek Közössége
Első fogadalom: Székelyudvarhely, 1996. augusztus 3.
Örökfogadalom: Székelyudvarhely, 2001. augusztus 2.
Küldetési helyek, területek:
1992. április 25. - 1995. október: Székelyudvarhely − jelölt- és noviciátusi idő, konyhai szolgálat
1995. október - 1996. május: Mallersdorf-képzés
1996-1998: Gyulafehérvár - érsekség, háztartás
1998-2004: Székelyudvarhely − konyhai szolgálat, tanulmányok befejezése
2004−2005: Déva − délutáni foglalkozás gyerekekkel
2005−2006: Nagyvárad − konyhai szolgálat, kisegítő a sérült gyerekeknél
2006-2007: Déva − délutáni foglalkozás gyerekekkel
2007-2008: Székelyudvarhely − gyakorlati idő az Orbán Alapítványnál
2008-2013: Csíkszépvíz − gyerekotthon
2013-2014: Mallersdorf-pékség
2014-től: Brassó − kollégium egyetemista lányoknak
*
Hol, mikor, hogyan hallottad meg a hívást?
A hivatásról csak úgy tudok beszélni, ahogy azt tizennégy éves koromban a Gyergyó remetei templomban megéreztem, megtapasztaltam, az oltár előtt ministránsként térdelve: amikor felnéztem az Oltáriszentségre, körülöttem minden elveszett, és ez fogalmazódott meg bennem ott, akkor: ,,Uram, az életemet neked akarom adni és ott segíteni, ahol szükség van."
Ez a pillanat nagyon mélyen belevésődött a szívembe. Olyan mélyen érintett, hogy nem tudtam nem komolyan venni, és csak akörül forogtam, hogy miként tudom ezt megvalósítani, mi az én feladatom ebben. Elhatároztam, hogy befejezem az iskolát, de közben készülök erre a hivatásra.
Csak papi mintáim voltak, nővérekről nem is hallottam, hisz a kommunista rendszerben ilyenekről nem lehetett beszélni. Nagy csoda volt számomra, hogy a Jóisten így belém csepegtette ezt a vágyat.
Oszd meg, kérlek, szerzetesi életed legszebb pillanatainak egyikét!
Sok szép pillanatot éltem meg szerzeteséveim alatt. Íme, ezek egyike, ami nagyon megmaradt, később is sokszor előjött és mosolyt csalt az arcomra: egyik nyáron Homoródremetén voltam Márta nővérrel takarítani Lucia nővérnél. Mivel idős volt, mi tettünk meg mindent helyette az egész házban. Az egyik szobában, amit nem nagyon használt, a padlódeszka nagyon tönkrement, annyira, hogy ki lehetett látni rajta. Mondtam neki: ,,Hát, Luci mama, itt ki lehet látni!" Erre ő azt felelte: ,,Legalább szellőzik." Jót nevettünk ezen! Több vicces percet éltünk meg vele. Nagyon megszerettem őt, mert olyan volt számomra, mint ,,egy Isten adta nagymama".
Hogyan foglalnád össze dióhéjban szerzetesrended főbb vonásait, karizmáját?
Szerzetesrendem főbb vonásait a tanításban és a betegek ápolásában látom. Szent Ferenc atyánk harmadik regulája szerint élünk. A hármas fogadalom mellett külön hangsúlyt kap egy negyedik is, a szegények gondozása alapítónk, Boldog Paul Josef Nardini szellemében: ,,Külön fogadom, hogy Jézus Krisztus és az egyház szolgálatában a szeretet cselekedetei által hirdetem az evangéliumot a szegényeknek." Úgy érzem, és meg is vagyok győződve róla, hogy ez az, amit az Úr a lelkembe pecsételt: ,,a szeretet cselekedetei által". Örökfogadalmam mottója is ezt sugallja: ,,Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért" (Jn 15,13).

Melyek küldetésed súlypontjai?
Ha visszatekintek a megtett útra, azt tudom mondani, hogy bárhová helyeztek, mindig az volt az elsődleges hozzáállásom, hogy amennyire tőlem telik, legjobban elvégezzem azt a feladatot, amit rám bíztak.
Segítsek ott, ahol szükség van, abból, ami vagyok, úgy, ahogy tudok. Mindezt pedig szabad lélekkel és örömmel tegyem.
Igyekszem emberséges lenni, nagymamám örökségére gondolva élni: ,,Maradj annak, akinek Isten megteremtett!" Az ő lelki örökségét nagyon mélyen a szívemben hordozom.

Mik a töltekezési forrásaid?
Nagyon szeretek olvasni, varrni, barkácsolni, kreatív dolgokat készíteni, festeni - ezek elvisznek egy más világba. Szeretem a klasszikus, főleg a barokk zenét. Szeretek a földre lefeküdni, és csak úgy lenni. Ezek által fel tudok töltődni; erőt, örömet, melegséget adnak a lelkemnek, és így én is adhatok másoknak.

Egy mondat, amely életed mottója lehetne...
Ez a két szentírási rész van a legközelebb hozzám: ,,Szeressetek tettetés nélkül!" (Róm 12,9); ,,Benne élünk, mozgunk és vagyunk" (ApCsel 17,28).

Magyar Kurír 03.10
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Címkék: oltáriszentségre, székelyudvarhely, szerzetesrendem, szerzetesrended, megtapasztaltam, szerzeteséveim, visszatekintek, homoródremetén, ministránsként, örökfogadalmam, fogalmazódott, örökfogadalom, gyulafehérvár, szerzeteseket, alapítványnál, szolgálatában, szerzetesrend, megvalósítani, pillanatainak, megteremtett, gyerekotthon, hozzáállásom, cselekedetei, mallersdorfi, belevésődött, küldetéséről, szegényeknek, elhatároztam, megszerettem, evangéliumot, tanulmányok, padlódeszka, mallersdorf, töltekezési, hivatásáról, foglalkozás, sérült gyerekeknél, hivatásról csak, oltár előtt, életemet neked, pillanat nagyon, kommunista rendszerben, egész házban, egyik szobában, padlódeszka nagyon, betegek ápolásában, hármas fogadalom, szegények gondozása, egyház szolgálatában, szeretet cselekedetei, lelkembe pecsételt, megtett útra, Ezúttal Lőrincz Csilla, Bereczki Silviának, Lőrincz Csilla, Mallersdorfi Ferences Nővérek Közössége, Orbán Alapítványnál, Szent Ferenc, Boldog Paul Josef Nardini, Jézus Krisztus, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Szép estét  Karinthy Frigyes: Almafa  Heltai Jenő: Március  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Esti kép  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  A tavasz nem csak önmagában sz...  üdvözöllek!  Az idegen országok éghajlata  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  2004-es kivégzés után  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  A máj egészségét biztosító és ...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rács mögé  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Devecsery László - Húsvét  Jó éjszakát  Nárcisz  Karinthy Frigyes: Almafa  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Alvó baby  A nagy természet  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Várnai Zseni - Éveim  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor még kicsi voltál...  Jó éjszakát  Az út  Graffiti bölcsesség  A nagyhét eseményei  Öröknek hinni . . .  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Nem hazudnak  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Az út  Sárkány  Idővel az ember megérti, hogy ... 
Bejegyzés Címkék
sérült gyerekeknél, hivatásról csak, oltár előtt, életemet neked, pillanat nagyon, kommunista rendszerben, egész házban, egyik szobában, padlódeszka nagyon, betegek ápolásában, hármas fogadalom, szegények gondozása, egyház szolgálatában, szeretet cselekedetei, lelkembe pecsételt, megtett útra, elsődleges hozzáállásom, szívemben hordozom, töltekezési forrásaid, barokk zenét, földre lefeküdni, legközelebb hozzám, oltáriszentségre, székelyudvarhely, szerzetesrendem, szerzetesrended, megtapasztaltam, szerzeteséveim, visszatekintek, homoródremetén, ministránsként, örökfogadalmam, fogalmazódott, örökfogadalom, gyulafehérvár, szerzeteseket, alapítványnál, szolgálatában, szerzetesrend, megvalósítani, pillanatainak, megteremtett, gyerekotthon, hozzáállásom, cselekedetei, mallersdorfi, belevésődött, küldetéséről, szegényeknek, elhatároztam, megszerettem, evangéliumot, tanulmányok, padlódeszka, mallersdorf, töltekezési, hivatásáról, foglalkozás, csepegtette, gyerekekkel, rendszerben, noviciátusi, csíkszépvíz, gyerekeknél, forrásairól, egyetemista, legközelebb, szeressetek, sorozatában, súlypontjai, barkácsolni, karizmáival, szellemében, melegséget, karizmáját, ilyenekről, emberséges, befejezése, klasszikus, templomban, kommunista, ápolásában, megéreztem, körülöttem, pillanatot, tanításban, szerzetesi, elvégezzem, örökségére, követésben, barátaiért, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1912
  • e Hét: 7603
  • e Hónap: 28286
  • e Év: 231199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.