Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3. nagyböjti hét péntek 03.12
  2021-03-12 21:22:10, péntek
 
  OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Minden teremtmény a mi szolgálatunkra áll, ha Istenhez térünk, és csak neki szolgálunk.
Szamaria végveszélye idején így hirdette az igét Ozeás:
Térj vissza az Úrhoz, a te Istenedhez, hisz bűnöd miatt buktál el! Bűnbánó szavakkal térjetek vissza az Úrhoz! Mondjátok neki: ,,Végy el minden gonoszságot, hogy elnyerjük a jót, és ajkunk gyümölcsét hozhassuk áldozatul, Asszíria nem segít rajtunk, lóra sem szállunk többé. Nem mondjuk kezünk alkotásának ezután: »Te vagy a mi istenünk!« - mert az árva csak nálad talál irgalmat."
Az Úr pedig ezt az ígéretet tette:
,,Meggyógyítom hűtlenségüket, s szívemből szeretni fogom őket, elfordul tőlük haragom. Népemhez olyan leszek, mint a harmat; virul majd, mint a liliom, gyökeret ereszt, mint a nyárfa. Hajtásai messze ágaznak, pompás lesz, mint az olajfa, s illatos, mint a Libanon, Visszatérnek, hogy árnyékomban lakjanak, búzát termelnek, és gondozzák a szőlőt, amelynek olyan híre lesz, mint a Libanon bora. Mi köze Efraimnak ezentúl a bálványokhoz? Én hallgatom meg, én viselek rá gondot. Olyan leszek, mint a zöldellő jegenyefenyő; tőlem származik gyümölcsöd."
Aki bölcs, értse meg ezeket! Aki értelmes, lássa be ezt mind! Mert egyenesek az Úr útjai, azokon járnak az igazak, de a gonoszok elbuknak rajtuk.
Ez az Isten igéje. Oz 14,2-10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Isten az egyetlen Úr: szeressük őt mindennél jobban!
Abban az időben egy írástudó megkérdezte Jézustól: ,,Melyik az első a parancsok közül?"
Jézus így válaszolt: ,,Ez az első: »Halld, Izrael! Az Úr a mi Istenünk, az egyetlen Úr. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!« A második hasonló ehhez: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!« Ezeknél nincs nagyobb parancsolat."
Az írástudó erre azt válaszolta: ,,Valóban, jól mondtad, Mester, hogy ő az Egyetlen, és hogy rajta kívül nincs más. És azt is, hogy őt teljes szívünkből teljes elménkből és teljes erőnkből szeretni, embertársunkat pedig úgy szeretni, mint saját magunkat, többet ér minden égő- vagy véres áldozatnál."
Jézus az okos felelet hallatára megdicsérte: ,,Nem jársz messze Isten országától." Ezután már több kérdést nem mertek neki föltenni.
Ezek az evangélium igéi.Mk 12,28b-34
...... ..........



Elmélkedés
Ha minden ember szeretettel fordulna Isten felé, az maga a földi mennyország volna. Ha minden ember szeretettel fordulna valamennyi embertársa felé, akkor teljes béke uralkodna a földön és nem léteznének többé a társadalmi különbségek és igazságtalanságok. Mondhatjuk erre, hogy mindez csak álom és ábrándozás, ami nagyon messze áll a valóságtól, mindennapi tapasztalatainktól. De Jézus is csak egy álmodozó volt? Az ő fejében is csak soha meg nem valósuló ábrándok lebegtek? Aligha. Jézusnak volt egy látomása, nagy vágya arról, hogy az ember szeretetben éljen teremtőjével, Istennel és a többi teremtménnyel, azaz embertársaival. És Jézusnak ez a vágya nem felesleges képzelődés és nem hiábavaló ábrándozás, hanem a mindenható Isten szándékát fejezi ki. Istenét, aki szeretetből és szeretetre, a szeretet gyakorlására teremtette meg az embert.
Erről az isteni szándékról, tervről beszél Jézus a mai evangéliumban arra a kérdésre válaszolva, hogy melyik a legfőbb parancsolat. Szavai szerint a szeretet a legfőbb törvény, amelyet Isten írt minden ember szívébe, s amely két irányban érvényesül, Isten felé és a felebarát felé.
Ha minden ember szeretet nélkül, azaz gyűlölettel fordulna Isten felé, az maga a földi pokol volna. Ha minden ember szeretet nélkül fordulna embertársai felé, akkor teljes békétlenség uralkodna a földön. Soha nem mondhatunk le arról, hogy megvalósítsuk Jézus nagy látomását: a szeretetközösséget Istennel és egymással.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: embertársaival, szolgálatunkra, embertársunkat, evangéliumban, felebarátodat, teremtménnyel, hűtlenségüket, megvalósítsuk, bálványokhoz, meggyógyítom, jegenyefenyő, teremtőjével, gyakorlására, visszatérnek, alkotásának, szeretettel, mennyország, megkérdezte, árnyékomban, szeretetből, békétlenség, embertársai, különbségek, parancsolat, megdicsérte, végveszélye, szeretetben, gonoszságot, gyűlölettel, gyümölcsöd, mindennapi, gyümölcsét, valóságtól, ábrándozás, léteznének, evangélium, igét Ozeás, árva csak, ígéretet tette, zöldellő jegenyefenyő, gonoszok elbuknak, írástudó megkérdezte, parancsok közül, második hasonló, írástudó erre, okos felelet, evangélium igéi, földi mennyország, társadalmi különbségek, álmodozó volt, ember szeretetben, többi teremtménnyel, OLVASMÁNY Ozeás, EVANGÉLIUM Szent Márk, Szeresd Uradat, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép napot kívánok  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Akarat  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Png lepke  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png nő  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Paul David Tripp Április 20  Nevem  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kaffka_Margit  Szép napot kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Még csak most kezdődik a nap  Egy lelki imádság  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Szép estét  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Fehér virág  Lóhere  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete-erdő desszert  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
igét Ozeás, árva csak, ígéretet tette, zöldellő jegenyefenyő, gonoszok elbuknak, írástudó megkérdezte, parancsok közül, második hasonló, írástudó erre, okos felelet, evangélium igéi, földi mennyország, társadalmi különbségek, álmodozó volt, ember szeretetben, többi teremtménnyel, mindenható Isten, szeretet gyakorlására, isteni szándékról, kérdésre válaszolva, legfőbb parancsolat, legfőbb törvény, felebarát felé, földi pokol, embertársaival, szolgálatunkra, embertársunkat, evangéliumban, felebarátodat, teremtménnyel, hűtlenségüket, megvalósítsuk, bálványokhoz, meggyógyítom, jegenyefenyő, teremtőjével, gyakorlására, visszatérnek, alkotásának, szeretettel, mennyország, megkérdezte, árnyékomban, szeretetből, békétlenség, embertársai, különbségek, parancsolat, megdicsérte, végveszélye, szeretetben, gonoszságot, gyűlölettel, gyümölcsöd, mindennapi, gyümölcsét, valóságtól, ábrándozás, léteznének, evangélium, országától, áldozatnál, szívünkből, elmélkedés, válaszolta, mondhatunk, társadalmi, embertársa, mondhatjuk, valamennyi, mindenható, képzelődés, szándékról, teremtette, érvényesül, szeretetre, istenedhez, teremtmény, válaszolva, szolgálunk, felesleges, önmagadat, parancsok, efraimnak, olvasmány, elménkből, látomását, felebarát, termelnek, hallatára, istenedet, szívedből, szívemből, gondozzák, válaszolt, egymással, lelkedből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1431
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 36766
  • e Év: 270513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.