Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szív védelmének művészete
  2019-02-10 11:56:20, vasárnap
 
 





A szív védelmének művészete

( Charles Hogg)


Egyszer egy barátom azt kérdezte: Ha én azt mondanám neked, hogy csak néhány hónapod van hátra, akkor mit gondolsz, ez hogyan változtatná meg az életedet? Elgondolkoztam. Azt gondoltam, hogy igazán a sajnálataimtól szeretnék szabaddá válni. Megmondanám másoknak, hogy mennyire méltányolom őket, hogy milyen sokat jelentenek nekem. Elengedném a másokkal kapcsolatos triviális feszültségeket, és arra koncentrálnék, ami valóban fontos. Elkezdtem azon gondolkozni, hogy nem így kellene élni egyébként is? Mindannyian az igaz, tápláló szeretet tapasztalata után kutatunk és a szívünket nagy bizalommal, és őszinteséggel belevetjük a kapcsolatokba.

A szeretet törvénye megváltozott. Amit manapság a szeretet maga mögött hagy, azok a konfliktusok, vagy a halál. A veszteség érzése ott hagyja a félelem és bizonytalanság mély nyomait. Ahogy az élet fejlődik, a szívem körül egyre nagyobb gátak lesznek, és mintha azt a táblát írnák ki a szívemre: Állj! Ezen a ponton túl nincs belépés!

Mi nem akarunk semmi mást jobban, mint a szeretet megtapasztalását, de önmagunk sok olyan gátat teremtettünk, amivel azt megakadályozzuk. Még akkor is, ha szeretetet kapunk, azok a szeretet szennyezett formái, amelyek csak ideiglenes felemelést adnak, de igazán nem óvják meg a szívünket.

- Néha például a szeretet feltételekhez van kötve. Az ilyen szeretet azt mondja: Én majd szeretni foglak, de neked úgy kell viselkedned, ahogy én akarom. Máskülönben a szeretetem véget ér.

- Vagy lehet, hogy a szeretet önző. Ez a szeretet csak vesz és soha nem ad, s a szív így üres. Az ilyen szeretet azt mondja: a te létezésed azért van, hogy az én szívemet teljessé tegye. Ha ez az elvárás nem teljesül, akkor felmerül az elutasítás, a harag, a mellőzöttség érzése.

- Más alkalmakkor a különböző újságok, vagy TV programok ajánlják fel nekünk a szeretet romantikus képét. Elfelejtjük, hogy tulajdonképpen a szeretetnek ezt a függőségét mi, magunk teremtettük meg ezekkel az érzésekkel, s mindannyian e függő szeretet áldozataivá váltunk. Az ilyen szeretet megteremti a szeretet és gyűlölet kapcsolatait. Megteremti a szeretetet a támaszért, de elutasítást és gyűlöletet is azért, mert elveszítettem a szabadságomat. A szeretetnek ezek a szennyezett formái a szívet beteggé tették és ez a mai világ egyik fő egészségügyi problémája. Van szeretet, de ez már nem minőségi. Nem képes a szívet meggyógyítani. Annak érdekében, hogy a szívünket egészségessé tegyük, három fő lépésre van szükség.

A szívünket ellenőriznünk kell

Gyakran nem vesszük észre, hogy milyen kevés szeretet-áram éri el a szívünket és természetes módon minél kevesebb ér el a szívhez, annál kevesebb tud onnan kiáramlani. Hogyan tudom ezt megállapítani? Az igazi jel az elégedettség önmagammal és másokkal. A tiszta szeretet feloldja annak a vágyát, hogy mások felismerjenek és tiszteljenek. A tiszta szeretet az arroganciát alázatossággal helyettesíti. A tiszta szeretet olyannyira feltöltő, hogy az én természetes válaszom az, hogy mindenkivel megosszam a szeretetet. Nem érzem magamat üresnek. Tehát, milyen egészséges az én szívem?

Véghez kell vinnünk a sebészeti beavatkozást, ha arra szükség van

Ha mélyen a szívünkbe nézünk, lehet, hogy arra jutunk,- szükség van sebészeti beavatkozásra. Mindannyian tudjuk, hogy egy jó kapcsolatnak az alkotóeleme: a tisztelet, a bizalom, az őszinteség, a nyitottság, a gondoskodás, a könyörület, és a listát még lehetne folytatni. Az első sebészeti beavatkozás eltávolítja a saját testünkről, pozíciónkról, szépségünkről, gazdagságunkról alkotott régi képet és azt a valódi, tiszta szellemi én tudatosságával helyettesíti. Először is, elkezdem önmagamat elfogadni olyannak, amilyen vagyok. Azután felismerem, hogy az én eredeti állapotom tisztaságát, és ezzel elkezdem mélyen meggyógyítani önmagamat. Tulajdonképpen ez Csipkerózsika története: amikor a szívem gyönyörű és szeretetteljes része, ami hosszú időn keresztül a megsértettség, a fájdalom és szomorúság által be volt zárva egy nagy, sötét kastélyba, most megnyílik. A herceg átadja az öntudatosság csókját, és ez képessé tesz engem arra, hogy felébredjek és szeressem az igazi önmagam.

A szív törékennyé és érzékennyé vált, mert úgy éreztem, hogy nincs bennem szeretet. Nem tudtam másoktól elfogadni a szeretetet, mert úgy éreztem, hogy nem voltam rá méltó. De most, hogy felismertem az igazi ént, ez a gyenge szívet erőssé, a törött szívet teljessé, az üres szívet virágzóvá és a zárt szívet nyitottá teszi. Ez az igazi szeretet, amit mindig kerestem. Ez a szeretet soha nem hagy el engem.

Meg kell őrizni a szív tiszta állapotát

A szív állapotának fenntartásának folyamatában különleges eszközöket tartok önmagamnál, amivel megvédem a saját szívemet és mások szívét is. De minden szituációban meg kell vizsgálnom, hogy melyik eszköz a legalkalmasabb. Ezért fontos, hogy néhány pillanatra visszavonuljak a csendbe, hogy tisztán meg tudjam különböztetni a folyamatot és a kívánt eszközt.

Eszközök:

o A függetlenség eszköze. Ez az eszköz nagyon lényeges. Ahhoz, hogy igazán szeretetteljes legyek, nekem teljesen elszakadottnak kell lennem. Amikor másoktól, vagy a szituációtól függök, amikor befolyásolnak, akkor nem vagyok független. Minden szó, minden kifejezés befolyásolhatja a hangulatomat. Ugyanakkor, ha az elszakadottság eszközét használom, akkor a szeretetem és támaszom állandó tud lenni, mások hangulatától függetlenül.

o A jókívánságok eszköze. Ez az eszköz szinte minden szívet a helyére tud tenni. Ez abból a felismerésből jön, hogy a jó kapcsolatok alapja a jó érzés. Ez az eszköz véget vet a cinizmusnak és a bizalmatlanságnak és segít abban, hogy a szív, ami zárt, megnyíljon. Hogy ezt az eszközt hatékonyan tudjam használni, meg kell tanulnom látni más emberek pozitív minőségeit, és ezt a látásmódot meg kell őriznem, függetlenül az ő ingadozásaiktól.

o A megbocsátás eszköze. Ez az eszköz is különösen hatékony arra, hogy a múlt szemetét eltávolítsuk. Ez az összes régi, rozsdás érzést letisztítja. Ahogy a megbocsátás eszközét használjuk, az rögtön szabaddá tesz minket a szív fájdalmaitól. Ez az eszköz különösen jól használható a törött szíveknél, melyek nem tudják elengedni a harag és elutasítás érzését.

o A tisztelet eszköze. Ez az eszköz különösen jól működik a nehéz szíveknél, azoknál a szíveknél, melyek a hibák és bukások nehéz súlyát viselik és képtelenek arra, hogy a szépséget lássák. Ilyenkor a hamis hit önmagunkról,-hogy nem vagyok szerető- olyan de olyan erőteljes, és ennek eredményeképpen nincs öntisztelet. A tisztelet eszköze újból helyreállítja az önértékelést és kezdi elmozdítani a terheket.

o A meditáció eszköze. Amikor a használója tudja, hogy ezt hogyan alkalmazza, akkor ő mesterré válik abban, hogy a saját szívéről gondoskodjon. Ez az eszköz megmutatja, hogy a saját szívünket hogyan kell rendszeresen megvizsgálni. Ennek az eszköznek a tapasztalt gyakorlója azonnal diagnosztizálja és felismeri, ha a szívében bárhol blokk vagy gát van, és azt rögtön elkezdi eltávolítani.



A szív megőrzésének a programja

Ehhez egészséges étrendre és állandó gyakorlatra van szükség. Az egészséges étrend: a pozitív és szeretetteljes gondolatok és érzések. Nem szabad, hogy a negatív gondolatok fogyasztójává váljunk, akár önmagunkkal, akár másokkal kapcsolatban. Ha ezt a gyakorlatot naponta elvégezük, akkor ez segít a szívünk megóvásában. Amikor megtanulom a szívem megóvásának a művészetét, akkor fogom felismerni a boldog és teljes élet titkát.

Charles Hogg





 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Címkék: megtapasztalását, megakadályozzuk, gazdagságunkról, befolyásolhatja, ingadozásaiktól, diagnosztizálja, eredményeképpen, elszakadottnak, szeretetteljes, visszavonuljak, sajnálataimtól, bizonytalanság, alázatossággal, legalkalmasabb, feszültségeket, elgondolkoztam, elszakadottság, tulajdonképpen, tudatosságával, fenntartásának, megsértettség, meggyógyítani, felismerésből, felismerjenek, fogyasztójává, elveszítettem, csipkerózsika, koncentrálnék, helyreállítja, ellenőriznünk, kapcsolatokba, szabadságomat, őszinteséggel, beavatkozásra, szépségünkről, feltételekhez, szív védelmének, sajnálataimtól szeretnék, másokkal kapcsolatos, szívünket nagy, szeretet törvénye, szeretet maga, veszteség érzése, élet fejlődik, szívem körül, táblát írnák, szeretet megtapasztalását, szeretet szennyezett, szeretet feltételekhez, ilyen szeretet, szeretetem véget, szeretet önző, Charles Hogg,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jan Twardowski - Siessünk  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  József Attila – Keresek ...  Különleges  Sík Sándor - Ha jő a perc  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Ady Endre - Mindegy átka  Az ember  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Somlyó Zoltán - Orgonával  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  jó reggelt  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Krisztina b...  A sorsod  40 felett  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Szép estét  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Walter Chrysler mondta  Nagy és kis csodák  Jázmin  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  James Allen  Márai Sándor tollából  Müller Péter tollából  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szív védelmének, sajnálataimtól szeretnék, másokkal kapcsolatos, szívünket nagy, szeretet törvénye, szeretet maga, veszteség érzése, élet fejlődik, szívem körül, táblát írnák, szeretet megtapasztalását, szeretet szennyezett, szeretet feltételekhez, ilyen szeretet, szeretetem véget, szeretet önző, szeretet csak, mellőzöttség érzése, különböző újságok, szeretet romantikus, szeretetnek ezek, szennyezett formái, szívet beteggé, szívet meggyógyítani, szívünket egészségessé, szívünket ellenőriznünk, elégedettség önmagammal, tiszta szeretet, arroganciát alázatossággal, sebészeti beavatkozást, szívünkbe nézünk, első sebészeti, saját testünkről, szívem gyönyörű, herceg átadja, öntudatosság csókját, igazi önmagam, szív törékennyé, gyenge szívet, törött szívet, üres szívet, zárt szívet, igazi szeretet, szeretet soha, szív tiszta, szív állapotának, saját szívemet, kívánt eszközt, függetlenség eszköze, eszköz nagyon, szituációtól függök, elszakadottság eszközét, jókívánságok eszköze, eszköz szinte, eszköz véget, eszközt hatékonyan, megbocsátás eszköze, múlt szemetét, összes régi, megbocsátás eszközét, rögtön szabaddá, szív fájdalmaitól, eszköz különösen, törött szíveknél, tisztelet eszköze, nehéz szíveknél, szépséget lássák, meditáció eszköze, használója tudja, saját szívéről, eszköz megmutatja, saját szívünket, tapasztalt gyakorlója, szívében bárhol, szív megőrzésének, egészséges étrend, negatív gondolatok, gyakorlatot naponta, szívünk megóvásában, szívem megóvásának, megtapasztalását, megakadályozzuk, gazdagságunkról, befolyásolhatja, ingadozásaiktól, diagnosztizálja, eredményeképpen, elszakadottnak, szeretetteljes, visszavonuljak, sajnálataimtól, bizonytalanság, alázatossággal, legalkalmasabb, feszültségeket, elgondolkoztam, elszakadottság, tulajdonképpen, tudatosságával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 500 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1295
  • e Hét: 9266
  • e Hónap: 16739
  • e Év: 133985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.