Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. Közvetítő (Klebelsberg Kuno védelmében)
  2015-08-10 09:48:26, hétfő
 
   
  2.KÖZVETÍTŐ

KLEBELSBERG KUNO VÉDELMÉBEN...
(Régi gondolatok egy mostani konferencia előtt)



Mióta az eszemet tudom, minden áron érvényt akartam szerezni annak az elképzelésemnek, hogy a nemzetnevelés és ezen belül a gyermeknevelés a legfontosabb stratégiai fegyver lehetne egy erős nemzettudat kialakulásában. Erről a nemzetstratégiáról először Klébelsberg Kunotól - Horthy Miklós kormányának kultusz- és oktatási miniszterétől - olvastam. Majd, évtizedekkel később, az erdélyi származású magyar református teológus-szépíró-lelkipásztortól, Makkai Sándortól:
"A köznevelés sikerének titka éppen abban van, hogy nem kívülről és felülről erőszakolunk népünkre egy idegen kultúrát, hanem alulról és belülről építjük meg a sajátos népi kultúrörökségnek az európai kultúrkinccsel való egészséges összeforrasztásával a magyar műveltséget."

Ma már tudom, hogy azért erőlködtem hiába a tanítói pályára kerülésért, mert akkor az 1970-es években sem akarták a hatalom képviselői azt, hogy ez a KULTURÁLIS NEMZETSTRATÉGIA elkezdődjön és a hozzám hasonlók a pályára kerülve érvényt szerezzenek ennek a nemzeti elkötelezettségű oktatásnak és "köznevelésnek". Mindenek ellenére, vagy éppen ezért(?) fáradhatatlanul, írtam és küldöztem a leveleimet mindenhova. Újságoknak, rádiónak, televíziónak...

Így történhetett, hogy 1976-ban, az egyik - társadalomjobbító szándékú - írásom hatására kijött hozzám a Kossuth Rádió ,,Lányok, Asszonyok" című műsorának egyik szerkesztője, Sárkány Vera.
Az első riportot nem adták le, mert állítólag nagyon ,,nyekeregtünk" benne.
Majd újra feltette az akkor már egészen más kérdéseit, melyekre nem adhattam a rendszert kritizáló válaszokat.

Ki volt ez találva akkor (és most) is! Juhász Judit volt a főszerkesztője a műsornak.
(Az a Juhász Judit, aki az első női kormányszóvivőként Antall József mellett dolgozott: Antall 1991 szeptemberében nevezte ki Juhász Juditot, aki a kormányfő halála után a Boross-kabinet hivatalos kommunikátora maradt. ,,A különösen szépen hangsúlyozó, régi vágású, konzervatív hölgy-imázzsal rendelkező Juhász Judit később a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szóvivője, sajtósa lett, 2006-ban, pedig a mikrofon másik oldalán dolgozik: a két éve működő Magyar Katolikus Rádió szerkesztője". 2007-ben Prima Primissima díjra javasolták...
Az 1947-es születésű Juhász Judit figyelme egy hirdetés láttán irányult először a rádiós újságírás felé. Előtte betanított munkásként kondenzátorokat festett. A Remix vállalatnál töltött hat év alatt egyre feljebb lépett a ranglétrán, közben, pedig sikeresen felvételizett a közgazdaság-tudományi egyetemre. Ott találkozott a Magyar Rádió hirdetésével, amelyben az ifjúsági stúdióba hirdettek felvételt. A rádió éléről lemondással távozott, amikor Kondor Katalin adófőszerkesztő nem vette figyelembe a véleményét, amikor meghosszabbította a Vasárnapi Újság főszerkesztőjének megbízatását.
2011 januárjában az URÁNIA Nemzeti Filmszínház Dísztermében ünnepelték a Magyar Katolikus Rádió két vezető-képviselőjét,... a vezérigazgató megyéspüspököt és Juhász Judit vezérigazgató-helyettest, akik Lezsák Sándortól átvették a kitüntetést.)

*

Gondolom, hogy 1976-ban Juhász Judittal kellett egyeztetnie Sárkány Verának... Minden esetre, még ezek a semlegesnek tűnő válaszaim is kiverték a biztosítékot és olyan mértékű ellenségesség kezdett körülvenni - családon belül is - amibe akkor belebetegedtem és kórházban voltam egy hónapig.
Akkor még nem sejtettem, hogy (mostoha)anya "barátja" valójában egy szig.titkos-ügynök, akinek az volt a feladata, hogy megfigyelje és jelentse az 1956-os forradalomban tevőlegesen is résztvevő Bónák "viselt dolgait".
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog_cim=In memoriam Bóna Rudi
http://furaila.xfree.hu/146399

*

A lakótelepi első generációs kismamák "falkórságáról" vitáztak már a sokadik adásban a Kossuth Rádió Lányok és asszonyok c. műsorában. Nekem: mint első generációs lakótelepi kismamának - megvolt erről is a véleményem és számos életminőségünket javítandó javaslatot is tettem...
Úgy gondoltam nekem kötelességem KÖZVETÍTENI az értetlenkedő hatalmi "szócső" (jelen esetben a rádió) és a köznép között.
Ki más is tehette volna meg hitelesebben rajtam kívül?
Hiszen, a "köznép" gondjait a saját életemben megtapasztaló ember voltam, aki a "köznép" között éltem és élek a mai napig.

Bevallom, mint a szocializmus ellenségének kikiáltottnak nem volt más lehetőségem, mint évtizedek alatt napról-napra, hónapról-hónapra, évről-évre továbblépni tudni - minden negatív diszkrimináció ellenére.
Tettem ezt úgy, hogy be kellett rendezkednem egyfajta önellátó (autokart) háztartás-vezetésre, hogy föl tudjam nevelni három gyermekemet.

*
Kertész Imre Nobel-díjas regényének hőse a koncentrációs táborban töltött egy év alatt ugyanezt tette és fölháborodva mondta, amikor hazatérve először találkozott rokonaival, akik arra kérték:
- "Felejtsd el!"
Ő fölháborodva mondta erre:
- "Már hogy felejteném el, amikor nekem az alatt azt egy év alatt minden nap tovább kellett lépni!"
Meg is írta szenvedéseit, amiért Nobel-díjat kapott és kötelezővé tették regényét az általános iskolákban... és filmet készítettek belőle... és... nem sorolom.
*
Azóta is a SORSTALANSÁG a közgondolkodásba beépült, mint valami olyan, amiért a magyarságot BÜNTETNI kell időtlen időkig és még unokáinknak is kötelességük lesz a KÁRPÓTLÁSUKAT FIZETNI!

*

De milyen is a magyar ember? Míg elfogadja - ha morogva is a büntetést... a sorstalanságot elszenvedők miatt, addig minden létező módon tiltakozik a NEHÉZ-SORSÚAK ellen elkövetett politikai és társadalmi bűnök megismerése- és még ennél inkább tiltakozik a BEISMERÉSE ellen!
Sőt, kiközösítik maguk közül azokat, akik a NEHÉZ-SORSÚSÁGOT felemlegetik!


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elkötelezettségű, életminőségünket, közgondolkodásba, kultúrörökségnek, elképzelésemnek, kondenzátorokat, lelkipásztortól, adófőszerkesztő, nemzetstratégia, fáradhatatlanul, sorstalanságot, gyermeknevelés, főszerkesztője, szeptemberében, kialakulásában, megyéspüspököt, belebetegedtem, kultúrkinccsel, diszkrimináció, vezérigazgató, megtapasztaló, koncentrációs, miniszterétől, kárpótlásukat, felvételizett, forradalomban, köznevelésnek, kikiáltottnak, falkórságáról, nemzetnevelés, ellenségesség, kommunikátora, hirdetésével, hitelesebben, biztosítékot, megbízatását, mostani konferencia, eszemet tudom, legfontosabb stratégiai, erős nemzettudat, erdélyi származású, köznevelés sikerének, idegen kultúrát, sajátos népi, európai kultúrkinccsel, magyar műveltséget, tanítói pályára, 1970-es években, hatalom képviselői, hozzám hasonlók, pályára kerülve, nemzeti elkötelezettségű, Klebelsberg Kuno, KLEBELSBERG KUNO VÉDELMÉBEN, Klébelsberg Kunotól, Horthy Miklós, Makkai Sándortól, KULTURÁLIS NEMZETSTRATÉGIA, Kossuth Rádió, Sárkány Vera, Juhász Judit, Antall József, Juhász Juditot, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Magyar Katolikus Rádió, Prima Primissima, Magyar Rádió, Kondor Katalin, Vasárnapi Újság, URÁNIA Nemzeti Filmszínház Dísztermében, Lezsák Sándortól, Juhász Judittal, Sárkány Verának…, Bóna Rudi, Kossuth Rádió Lányok, Kertész Imre Nobel-díjas, KÁRPÓTLÁSUKAT FIZETNI, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Müller Péter tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Pitypang szökőkút  Tanácsok egy pszichológustól  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Pitypang szökőkút  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó cica  különleges  Facebookon kaptam  jó reggelt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét  Spenót fasírttal  Hamvas Béla  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Hamvas Béla  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  jó reggelt  Csend  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Andrássy Réka - A bolond Böske  IGEN így  Magyar költészet napja  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A sorsod  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  képre írva  Facebookon kaptam  40 felett  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Zilahy Lajos mondta  Egyszerű  Márai Sándor tollából  képre írva  Csend  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Az ember  A sorsod  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  képre írva  Walter Chrysler mondta  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
mostani konferencia, eszemet tudom, legfontosabb stratégiai, erős nemzettudat, erdélyi származású, köznevelés sikerének, idegen kultúrát, sajátos népi, európai kultúrkinccsel, magyar műveltséget, tanítói pályára, 1970-es években, hatalom képviselői, hozzám hasonlók, pályára kerülve, nemzeti elkötelezettségű, leveleimet mindenhova, egyik &#8211, első riportot, rendszert kritizáló, kormányfő halála, különösen szépen, mikrofon másik, 1947-es születésű, hirdetés láttán, rádiós újságírás, ifjúsági stúdióba, rádió éléről, vezérigazgató megyéspüspököt, semlegesnek tűnő, 1956-os forradalomban, lakótelepi első, sokadik adásban, értetlenkedő hatalmi, köznép között, saját életemben, szocializmus ellenségének, koncentrációs táborban, általános iskolákban, közgondolkodásba beépült, magyarságot BÜNTETNI, magyar ember, sorstalanságot elszenvedők, elkötelezettségű, életminőségünket, közgondolkodásba, kultúrörökségnek, elképzelésemnek, kondenzátorokat, lelkipásztortól, adófőszerkesztő, nemzetstratégia, fáradhatatlanul, sorstalanságot, gyermeknevelés, főszerkesztője, szeptemberében, kialakulásában, megyéspüspököt, belebetegedtem, kultúrkinccsel, diszkrimináció, vezérigazgató, megtapasztaló, koncentrációs, miniszterétől, kárpótlásukat, felvételizett, forradalomban, köznevelésnek, kikiáltottnak, falkórságáról, nemzetnevelés, ellenségesség, kommunikátora, hirdetésével, hitelesebben, biztosítékot, megbízatását, évtizedekkel, fölháborodva, nyekeregtünk, sorstalanság, kötelességem, rendezkednem, kötelességük, történhetett, szerkesztője, televíziónak, szenvedéseit, szocializmus, értetlenkedő, felemlegetik, dísztermében, képviselőjét, ellenségének, erőszakolunk, legfontosabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 517
  • e Hét: 1260
  • e Hónap: 2207
  • e Év: 38148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.