Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Augusztus 20-a...
  2015-08-19 08:47:14, szerda
 
   
  ... a ,,prágai tavasz" és a budapesti ,,rózsadombi paktum" tükrében



Minden aug. 20-án - könnyeimen át - megnézem a tv-k által közvetített tűzijátékot, miközben hallgatom a fiatal riportereinek kommentálását és közvetítését.
Így volt ez 2009-ben is, amikor az egyik mondta, hogy neki ,,...ez a legszebb nemzeti ünnepe!"
Milyen jó ezeknek a tudatlan fiataloknak!

Hol a csudában voltak az ő őseik (apjuk, nagyapjuk) hogy semmit nem tudnak elmondani mindarról, ami 1968. augusztus 20-án történt?

Mekkora történelmi mulasztás erről hallgatni aug. 20-án?!



Mekkora történelmi MULASZTÁS agyonhallgatni, hogy akik akkor voltak sorköteles ,,kiskatonák" és átvezényelték őket Csehszlovákiába, azoknak megpecsételődött a sorsuk egész életükre!!!
Ők azok, akiket tartalékosként, 50 éves korukig nyilvántartásban tartottak és egész életükben mozgósíthatóak voltak!!! Rendszeresen berendelték őket un. továbbképzésre és nem mehettek külföldre 1968-at követően 5 élvig!!!
Majd később, őket irányították mindenhova, ahol a Varsói Szerződés tagállamainak - akár stratégiai szempontból - fontos ,,természetátalakító" munkát kellett végezni és ahol mindenféle konfliktust meg kellett ,,oldani"! Ott aztán összeszedtek mindenféle titokzatos betegséget, amibe hamarosan belehaltak!

Azok, az akkori 51 évvel ezelőtti SORKÖTELES KATONÁK (főleg, a harckocsizók) a mai napig - ha még életben vannak - miért nem mesélhetnek minderről?!?!?
Amikor olyan korúakkal találkozom és rákérdezek, hogy részt vett-e a ,,Prágai Tavasz" leverésében, egészen biztosan, hogy elmismásolja a választ!
Ennek már 51. éve és most már legalább 25. éve el kellene mondani - legalább az utódaiknak - hogy miért olyan hallgatagok és szomorúak aug. 20-án?



Egyáltalán mit is jelentett a ,,prágai tavasz"?

1968-ban, a Csehszlovák Kommunista Párt Központi Bizottságának január 3-5-i ülésén felmentették Antoni Novothyt, a párt akkori főtitkárát, s helyére Alexander Dubceket, a Szlovák Kommunista Párt főtitkárát választották meg. Ez ellen való tiltakozásként létrejött a független nyilvánosság, a szabad közvélemény újjászületett. Spontán módon autonóm szervezetek és intézmények keletkeztek az országban. Legfőbb követelésük az állami függetlenség volt, s ezzel próbáltak nyomást gyakorolni a bizonytalankodó új CSKP-vezetésre. A ,,prágai tavasz" fogalma egy nép szabadságmozgalmát, a polgári társadalom megvalósulásának kezdeményezését jelentette, miközben politikusai közül mindenki ragaszkodott a Párt vezető szerepéhez és a régi politikai rendszer megmaradásához. Olyannyira, hogy segítséget kértek a Varsói Szerződés tagállamaitól egy esetleges ,,ellenforradalmi fordulat veszélyének" elhárításához.

A ,,prágai tavasz"-mozgalomnak öt szocialistának nevezett ország (Szovjetúnió, Lengyelország, NDK, Magyarország és Bulgária) 200ezer főnyi csapatai 1968. augusztus 20-i bevonulása vetett véget.

A CSKP ugyan elhatárolta magát az ország megszállásától, de a népi mozgalom hamar lehanyatlott, szertefoszlott az éledező polgári szolidaritás is, a helyére pedig mélységes kiábrándultság és csalódás lépett.
Maguk a ,,prágai tavasz" hősei arra kényszerültek egy év múlva: 1969. augusztus 22-én, hogy ,,törvényen kívül helyezzenek" mindent, amit korábban ünnepélyesen kinyilvánítottak.
Talán, mindezek ismeretében sikerülne megértenünk mindazt az ellenségeskedést a szlovákok részéről, amivel a magyarokhoz viszonyulnak.

A rendszerváltozással megvalósulhatott mindaz a törekvése minkét népnek - amikor létrehozták Cseh- és külön a Szlovák Köztársaságot - amit a Magyar Néphadsereg harckocsi századának segédletével 1968-ban levertek.



Micsoda paradoxona, vagyis ellentmondása ez is a magyarság sorsában, hogy mindez nem jöhetett volna létre a környező országokban, ha nem következik be az 1989-es ,,magyar fordulat"?!?

Vagyis, az un. ,,szocialista táborba" kényszerülő országok és államok mind kivívták függetlenségüket, csak egyedül a magyarnak nem sikerült ezt megvalósítania.

Hiszen Magyarországon annak - a cseh- és szlovák nemzethez tartozók szemében - az olyan gyűlöletessé vált Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjának tekinthető PÁRTOK VANNAK HATALMON, amelyek már rég csak a nevükben demokraták.

Igen, a Fidesz is és a kormányzásra törekvő Jobbik is...
vagyis:
MINDEN olyan párt, amelyik betartotta és betartja az 1990 előttiekkel megkötött PAKTUMOT!

Márpedig, az összes eddigi parlamentbe bekerült párt betartotta azt a paktumot, amely - a trianoni békediktátum után talpra-állt - maradék magyarság 1990 utáni végső porba hullását okozta.

Mert, azok a politikusok, akik most demokráciát hazudva magyarkodnak és kereszténynek tettetik magukat, ugyanúgy a kádári időkben szerezték ,,jogosítványaikat" a hatalomhoz, mint (jog)ELŐDEIK.

Ezért voltak képesek a PAKTUM MEGKÖTÉSÉRE... és ezért képesek folyamatosan a BETARTÁSÁRA- BETARTATÁSÁRA.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ellenségeskedést, kinyilvánítottak, megvalósulhatott, függetlenségüket, megpecsételődött, megvalósulásának, jogosítványaikat, nyilvántartásban, csehszlovákiába, bizonytalankodó, ellenforradalmi, kezdeményezését, mozgósíthatóak, tiltakozásként, megvalósítania, tartalékosként, megszállásától, magyarországon, agyonhallgatni, továbbképzésre, megmaradásához, szertefoszlott, kiábrándultság, szocialistának, átvezényelték, köztársaságot, kommentálását, betartatására, bizottságának, lengyelország, kényszerültek, kereszténynek, újjászületett, elhárításához, tagállamainak, riportereinek, budapesti „, tv-k által, fiatal riportereinek, egyik mondta, legszebb nemzeti, tudatlan fiataloknak, csudában voltak, sorsuk egész, párt akkori, független nyilvánosság, szabad közvélemény, állami függetlenség, polgári társadalom, régi politikai, esetleges „, ország megszállásától, Varsói Szerződés, SORKÖTELES KATONÁK, Prágai Tavasz”, Csehszlovák Kommunista Párt Központi Bizottságának, Antoni Novothyt, Alexander Dubceket, Szlovák Kommunista Párt, Szlovák Köztársaságot, Magyar Néphadsereg, Hiszen Magyarországon, Magyar Szocialista Munkáspárt, PÁRTOK VANNAK HATALMON, PAKTUM MEGKÖTÉSÉRE…, BETARTÁSÁRA- BETARTATÁSÁRA, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Sokan azt tartják  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Hiányzik  Irgalom és ítélet  Nem számIt  Nagyi telefonál  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Makszim Gorkij gondolata  Nem tudhatod  Tanuld meg ezt a versemet  A kételkedés kezelése  Png kutya  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Éretlen vers  Miért nem menti meg Jézus a jó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Lóhere  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Png cica  képre írva  Adakozás  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Gonosz démon-álarc  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png lepke  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Png telefon  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Akik bántanak téged  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png férfi  Garai Gábor - Takarítás  Egy bizonyos határt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reggel van  képre írva  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fehér virág  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Ami embereknek lehetetlen, az... 
Bejegyzés Címkék
budapesti &#8222, tv-k által, fiatal riportereinek, egyik mondta, legszebb nemzeti, tudatlan fiataloknak, csudában voltak, sorsuk egész, párt akkori, független nyilvánosság, szabad közvélemény, állami függetlenség, polgári társadalom, régi politikai, esetleges &#8222, ország megszállásától, népi mozgalom, éledező polgári, helyére pedig, szlovákok részéről, magyarokhoz viszonyulnak, törekvése minkét, magyarság sorsában, környező országokban, 1989-es &#8222, olyan gyűlöletessé, nevükben demokraták, kormányzásra törekvő, 1990 előttiekkel, összes eddigi, trianoni békediktátum, kádári időkben, ellenségeskedést, kinyilvánítottak, megvalósulhatott, függetlenségüket, megpecsételődött, megvalósulásának, jogosítványaikat, nyilvántartásban, csehszlovákiába, bizonytalankodó, ellenforradalmi, kezdeményezését, mozgósíthatóak, tiltakozásként, megvalósítania, tartalékosként, megszállásától, magyarországon, agyonhallgatni, továbbképzésre, megmaradásához, szertefoszlott, kiábrándultság, szocialistának, átvezényelték, köztársaságot, kommentálását, betartatására, bizottságának, lengyelország, kényszerültek, kereszténynek, újjászületett, elhárításához, tagállamainak, riportereinek, tagállamaitól, ellentmondása, irányították, lehanyatlott, szolidaritás, harckocsizók, békediktátum, magyarország, kormányzásra, függetlenség, ragaszkodott, elmismásolja, összeszedtek, magyarkodnak, felmentették, viszonyulnak, rendszeresen, ünnepélyesen, segédletével, jogutódjának, folyamatosan, választották, közvetítését, gyűlöletessé, nyilvánosság, intézmények, keletkeztek, követelésük, politikusok, hallgatagok, szervezetek, demokráciát, mesélhetnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 715
  • e Hét: 2425
  • e Hónap: 11029
  • e Év: 46970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.