|
2013-02-28 21:46:29, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
5 dkg porcukor
csipet só
2 tojás sárgája
6 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
3 dl langyos tej
1 csomag instant élesztő
A szóráshoz:
20 dkg darált dió
10 dkg nádcukor
8 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
A vaníliás öntethez:
1 liter tej
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál nádcukor
Elkészítés:
A fenti hozzávalókból egy keverőtálban addig dagasztjuk a tésztát (kézzel, géppel, fakanállal), amíg az edény falától elválik. Letakarjuk, langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
Lisztezett deszkára borítjuk, kisujjnyi vastagságra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatót lisztbe mártjuk, és lehetőleg a legkevesebb hulladékkal kiszaggatjuk. Nem baj, ha nem szabályosan kerek a szaggatott tészta.
Kerek 26 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (vagy bármely más sütőedénybe) 3 sorban rakjuk szellősen a tésztagombócokat, minden tésztasor tetejét az olvasztott vajjal megkenünk, és megszórjuk a darált dió és cukor keverékével. A maradék diós cukrot a tetejére szórjuk.
További 20 percig pihentetjük, közben a sütőt 190 fokra előmelegítjük és kb. 35 perc alatt megsütjük.
A vaníliás öntethez a tejet feltesszük forrni, közben kevés tejjel kikeverjük a pudingport a cukrokkal, majd folytonos keveréssel hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez, lassan összefőzzük.
Amikor megsült az aranygaluska, kicsit pihentetjük, majd a tortaformát lekapcsoljuk, és kerek tálra helyezzük a tésztát.
Hagyjuk kihűlni, nem késsel vágjuk csak tépkedjük! Ízlés szerint vaníliás öntettel tálaljuk hagyományosan, de nagyon finom csokimártással, borsodóval is
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: tésztagombócokat, pogácsaszaggatót, csokimártással, előmelegítjük, hagyományosan, hozzávalókból, aranygaluska, kiszaggatjuk, lekapcsoljuk, sütőpapírral, keverőtálban, tortaformába, tortaformát, pihentetjük, hulladékkal, keverékével, vastagságra, legkevesebb, összefőzzük, sütőedénybe, szabályosan, lisztezett, kikeverjük, pudingport, kelesztjük, hozzáadjuk, letakarjuk, fakanállal, hozzávalók, feltesszük, olvasztott, elkészítés, keveréssel, megszórjuk, szaggatott, borsodóval, vaníliás öntethez, fenti hozzávalókból, keverőtálban addig, edény falától, duplájára kelesztjük, legkevesebb hulladékkal, szaggatott tészta, olvasztott vajjal, maradék diós, tetejére szórjuk, tejet feltesszük, forrásban lévő, tortaformát lekapcsoljuk,
|
|
|
|
vaníliás öntethez, fenti hozzávalókból, keverőtálban addig, edény falától, duplájára kelesztjük, legkevesebb hulladékkal, szaggatott tészta, olvasztott vajjal, maradék diós, tetejére szórjuk, tejet feltesszük, forrásban lévő, tortaformát lekapcsoljuk, tésztagombócokat, pogácsaszaggatót, csokimártással, előmelegítjük, hagyományosan, hozzávalókból, aranygaluska, kiszaggatjuk, lekapcsoljuk, sütőpapírral, keverőtálban, tortaformába, tortaformát, pihentetjük, hulladékkal, keverékével, vastagságra, legkevesebb, összefőzzük, sütőedénybe, szabályosan, lisztezett, kikeverjük, pudingport, kelesztjük, hozzáadjuk, letakarjuk, fakanállal, hozzávalók, feltesszük, olvasztott, elkészítés, keveréssel, megszórjuk, szaggatott, borsodóval, dagasztjuk, duplájára, tésztasor, megsütjük, megkenünk, szóráshoz, lehetőleg, tépkedjük, helyezzük, tésztához, forrásban, kisujjnyi, folytonos, szellősen, cukrokkal, nyújtjuk, tetejére, borítjuk, deszkára, vaníliás, öntethez, evőkanál, tálaljuk, öntettel, porcukor, nádcukor, instant, langyos, élesztő, mártjuk, tésztát, tetejét, kapcsos, szerint, sárgája, hagyjuk, kihűlni, lisztbe, megsült, további, falától, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 374
- e Hét: 17122
- e Hónap: 36095
- e Év: 265032
|
|
|