Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit tanít a Biblia az angyalokról ?
  2015-09-20 10:58:52, vasárnap
 
  Lásd ezt az oldalt: angol (English)
Artist's depiction of angel with Matthew.

Kik vagy mik az angyalok?
Hogy néznek ki az angyalok?
Hány angyal van összesen?
Van az angyaloknak testük?
Hogy néznek ki az angyalok?
Haláluk után az emberek angyalok lesznek?
Milyenek az angyalok az emberekhez képest?
Minden angyal jó?
Mi az angyalok feladata?

Kik Vagy Mik Az Angyalok?

Az angyal szó valójában a Görög “aggelos"-ból származik, ami hírnököt jelent. A mal'ak Héber szónak ugyanez a jelentése.

Néha a Biblia emberekre használja ezt a szót:

mindennapi emberekre, akik üzeneteket visznek (Jób 1,14 • Lk 7,24; 9,52)

prófétákra (Ézs 42,19 • Mal 3,1)

papokra (Mal 2,7)

gyülekezeti vezetőkre (Jel 1,20)

Máskor jelképesen eseményekről vagy dolgokról mondja, hogy "hírnökök":

a felhőoszlopról (2Móz 14,19)

a dögvészről vagy pestisről (2Sám 24,16-17)

Általában azonban lelkek egész sorára vonatkozik, akiket Isten teremtett, beleértve a jó és rossz, valamint a különleges angyalokat, mint a Kerúbok, Szeráfok és az arkangyal.

Az Újszövetség 165-ször, az Ószövetség pedig legalább 108-szor említi az angyalokat (Chafer: Systematic Theology, II, 3). Tehát bőséges információ áll rendelkezésünkre a Bibliában, amire alapozhatjuk az angyali teremtményekkel kapcsolatos tudásunkat.

Írta: Paul Eymann
Hogyan Keletkeztek Az Angyalok?

A Biblia említi az angyalok teremtését, tehát egyértelmû, hogy nem léteztek öröktől fogva (Neh 9,6 • Zsolt 148,2.5 • 1Tim 6,16). A Kol 1,16-17 jelzi, hogy minden angyal egyszerre teremtetett:

Mert benne teremtetett minden a mennyen és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, akár trónusok, akár uralmak, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok: minden általa és reá nézve teremtetett. Õ előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn.

A teremtetésük ideje soha sincs pontosan megadva, de a legvalószínûbb, hogy a menny 1Móz 1,1-ben leírt teremtésével kapcsolatban zajlott le. Lehet, hogy Isten közvetlen a menny teremtése után, de még a föld teremtése előtt teremtette őket - ugyanis Jób 38,4-7 szerint "ujjongtak mind az Istenfiak", mikor a földnek alapot vetett.

Írta: Paul Eymann
Hány Angyal Van Összesen?

A Szentírás nem említ határozott adatot, de megtudhatjuk, hogy az angyalok nagyon sokan vannak (Dán 7,10 • Mt 26,53 • Zsid 12,22).

Úgy tûnik, hogy az összes angyal egyszerre teremtetett. Nem keletkeznek újabb angyalok. Az angyalok nincsenek kitéve halálnak vagy bármiféle pusztulásnak, ezért nem is csökken a számuk.

Véleményem szerint ésszerû az a következtetés, hogy legalább annyi szellemi lény létezik, mint amennyi emberi lény lesz a Föld történelme során.

Írta: Paul Eymann
Van Az Angyaloknak Testük?

Az angyalok alapvetően “szolgáló lelkek" (Zsid 1,14), és nincs fizikai testük, mint az embereknek. Jézus a Lk 24,37-39-ben kijelenti: "a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van".

A Biblia ennek ellenére azt is világossá teszi, hogy az angyalok egyszerre csak egy helyen lehetnek. Létezésük mindig helyhezkötött.

Az angyalok - ha az alkalom úgy kívánja - képesek emberi alakot ölteni. Másképp hogyan lehet, hogy "egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg"? (Zsid 13,2) Más esetben viszont vakító fehérben és ragyogó dicsőségben jelennek meg (Mt 28,2-4).

Írta: Paul Eymann
Hogy Néznek Ki Az Angyalok?

Mivel az angyalok inkább lelkek, mint fizikai lények, egyáltalán nem kell, hogy láthatóak legyenek (Kol 1,16). Elizeus egyszer azért imádkozott, hogy a szolgája meglássa a várost körülvevő angyalok seregeit, s a fiatalember ráeszmélt, hogy sok láthatatlan lény elkerülte a figyelmét (2Kir 6,17)!

Amikor azonban láthatóvá válnak, az angyalok rendszerint emberi alakot öltenek. Az 1Móz 18-ban Ábrahám három angyali vendéget fogadott, akik először csak egyszerû utazóknak tûntek. A következő fejezetben két angyal ment Sodomába, ahol egyszerû látogatóknak nézték őket.

Egy vitatható igehely - a Zak 5,9 - kivételével az angyalok mindig férfiként jelennek meg. (Mk 16,5).

Néha egy angyal különleges képességekkel rendelkező emberként jelenik meg. Dániel egy olyan angyalt látott, aminek karja és lába csillogó fémhez hasonlított, arca pedig villámhoz (Dán 10,5-6). Az angyal, aki elgördítette a követ Krisztus sírja elől, ragyogó fényt sugárzott (Mt 28,3 • Lk 24,4). A Jelenések könyve néhány egészen különleges teremtményt ír le a Jel 4,6-8-ban, akik esetleg az angyalok egy fajtája lehetnek.

A Bibliában az angyalok sohasem jelennek meg aranyos, pufók csecsemőként! Minden esetben felnőttek. Amikor a Bibliában az emberek angyalokat láttak, az első reakciójuk rendszerint az volt, hogy félve és tisztelettel arcra borultak, nem pedig megcirógattak egy imádni való csecsemőt.

Néhány rész a Bibliában szárnyakkal írja le az angyalokat (Ézs 6,2;6). Más versek repülő angyalokról beszélnek, s feltételezhetjük, hogy ehhez szárnyra is szükség volt (Dán 9,21). Ennek ellenére gyanítom, hogy az angyalok szárnyak nélkül is képesek a helyváltoztatásra. A legtöbb angyalokról szóló rész nem beszél szárnyakról, s az olyan részekben, mint az 1Mózes 18-19, biztos, hogy nem látszottak szárnyak.

Írta: Dr. John Bechtle
Haláluk Után Az Emberek Angyalok Lesznek?

Nem, az angyalok nem megdicsőült emberi teremtmények. A Máté 22,30 elmondja, hogy nem házasodnak, s nem is szaporodnak, mint az emberek, a Zsidók 12,22-23 pedig azt mondja, hogy mikor a mennyei Jeruzsálembe érünk, “angyalok ezreivel" és “a tökéletességre jutott igazak lelkeivel" fogunk találkozni - két külön csoporttal.

Az angyalok inkább egy társaság vagy egyesület, nem pedig egy közös őstől leszármazott faj (Lukács 20,34-36). Minket “e világ fiainak" hívnak, de az angyalokat sosem hívják “angyalok fiainak".

Írta: Paul Eymann
Milyenek Az Angyalok Az Emberekhez Képest?

Erősebbek, mint az emberek, de nem teljhatalmúak (Zsolt 103,20 • 2Pt 2,11).

Az embereknél nagyobb tudásúak, de nem mindentudók (2Sám 14,20 • Mt 24,36).

Az embereknél nemesebbek, de nem mindenütt jelenlevők (Dán 9,21-23; 10,10-14).

Írta: Paul Eymann
Minden Angyal Jó?

Sajnálom, de nem bízhatsz minden angyalban.

A Biblia néhány angyalt “választottnak" (1Tim 5,21) vagy “szentnek" (Mt 25,31 • Mk 8,38), nevez. Eredetileg minden angyal szent volt, Isten jelenlétét élvezve (Mt 18,10) és a mennyben élve (Mk 13,32).

Más angyalok - a Sátán vezetése alatt - szemben állnak Istennel (Mt 25,41 • Ef 6,12 • 2Pt 2,4 • Júd 6).

Valójában egy olyan nagy, láthatatlan háború dühöng, ami minden emberi képzeletet felülmúl. Azonban ez nem két egyenlő és örök erő közötti harc. Isten, aki mindent teremtett, még mindig hatalmon van, és miután felhasználta a bûnös angyalokat, hogy elérje célját, ők végső vereséget fognak szenvedni.

Írta: Dr. John Bechtle
Mi Az Angyalok Feladata?

Azt nem tudjuk, vajon minden angyal ugyanazt a feladatot végzi-e, vagy néhányan specializálódtak bizonyos területekre. A Biblia beszél az angyalok különböző fajtáiról, mint a Kerúbok (Ezékiel 1) és Szeráfok (Ézsaiás 6). Két angyalról név szerint is tudunk: Mihályról (vagy Mikál) (Dán 10,13 • Júd 9) és Gábrielről (Dán 9,21 • Lk 1,19;26).

A Szentírásban legyakrabban előforduló névtelen angyalok azonban különböző feladatokat látnak el - mind Istent szolgálva.

Imádat és dícséret - ez a mennyben végzett legfőbb foglalatosság (Ézs 6,1-3 • Jel 4-5).

Kinyilatkoztatás - hírvivőként szolgálnak, hogy átadják Isten üzenetét az embereknek. Õk segítettek közvetíteni Mózesnek a törvényt (ApCsel 7,52-53) és az üzenetek nagy részét is ők vitték Dániel és a Jelenések könyvében.

Vezetés - az angyalok adtak utasításokat Józsefnek Jézus születéséről (Mt1-2), az asszonyoknak a sírnál, Fülöpnek (ApCsel 8,26) és Kornéliusznak (ApCsel 10,1-8).

Ellátás - Isten angyalokat használt arra, hogy élelmet adjon Hágárnak (1Móz 21,17-20), Illésnek (1Királyok 19,6) és Krisztusnak, megkísértése után (Mt 4,11).

Védelem - Isten embereinek távoltartása a fizikai veszélytől, ahogy példa erre Dániel és az oroszlánok esete, vagy három barátja a tüzes kemencében (Dán 3 és 6).

Megszabadítás - Isten embereinek kiszabadítása a veszélyből. Angyalok szabadították ki az apostolokat a börtönből az ApCsel 5-ben, és ezt megismételték Péterrel az ApCsel 12-ben.

Megerősítés és bátorítás - angyalok erősítették meg Jézust megkísértése után (Mt 4,11), bátorították az apostolokat a prédikálásra, miután kiszabadították őket a börtönből (ApCsel 5,19-20), és megmondták Pálnak, hogy mindenki túléli a bekövetkező hajótörést (ApCsel 27,23-25).

Imák megválaszolása - Isten gyakran angyalokat használ fel, hogy az ő gyermekeinek imáira válaszoljon (Dán 9,20-24; 10,10-12 • ApCsel 12,1-17).

Gondoskodás a hívőkről a halál pillanatában - Lázár és a gazdag ember történetében azt olvassuk, hogy angyalok vitték Lázár lelkét “Ábrahám kebelére", amikor meghalt (Lk 16,22).

Írta: Dr. John Bechtle
További Információk Az Alábbi Könyvben Olvashatók

Dickason, Fred C., Angels: Elect and Evil, Chicago: Moody, 1975

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építő szolgáltatást a jövőben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dr. John Bechtle és Mr. Paul Eymann


Forrás :
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Címkék: rendelkezésünkre, kinyilatkoztatás, specializálódtak, feltételezhetjük, kiszabadították, teremtményekkel, tökéletességre, fejedelemségek, megválaszolása, helyhezkötött, szabadították, megismételték, megszabadítás, kiszabadítása, hatalmasságok, képességekkel, teljhatalmúak, választottnak, láthatatlanok, megcirógattak, kornéliusznak, foglalatosság, következtetés, szolgáltatást, legyakrabban, pillanatában, megtudhatjuk, leszármazott, elgördítette, utasításokat, alapozhatjuk, szentírásban, pusztulásnak, bátorították, felhasználta, látogatóknak, angyaloknak testük, emberek angyalok, emberekhez képest, angyalok feladata, különleges angyalokat, angyali teremtményekkel, angyalok teremtését, teremtetésük ideje, menny 1Móz, menny teremtése, föld teremtése, földnek alapot, angyalok nagyon, összes angyal, angyalok nincsenek, angyalok alapvetõ, Vagy Mik Az Angyalok, Systematic Theology, Paul Eymann, Hogyan Keletkeztek Az Angyalok, Hány Angyal Van Összesen, Angyaloknak Testük, Hogy Néznek Ki Az Angyalok, John Bechtle, Haláluk Után Az Emberek Angyalok Lesznek, Milyenek Az Angyalok Az Emberekhez Képest, Minden Angyal Jó, Angyalok Feladata, Józsefnek Jézus, További Információk Az Alábbi Könyvben Olvashatók, Fred, Molnár Csaba,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png telefon  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png telefon  Egy lelki imádság  Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fekete István - Akác  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Hiányzik  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Az igazi szeretetért rendszeri...  Éretlen vers  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 20  Png rózsa csokor  Neked tudnod kell  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mi lenne ha  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Őrizkednünk kell...  Png telefon  Png lepke  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png kutya  Németh László tollából  Popper Péter szavai  Tavaszi kép  Makszim Gorkij gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Png rózsa csokor  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Próbálj meg ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
angyaloknak testük, emberek angyalok, emberekhez képest, angyalok feladata, különleges angyalokat, angyali teremtményekkel, angyalok teremtését, teremtetésük ideje, menny 1Móz, menny teremtése, föld teremtése, földnek alapot, angyalok nagyon, összes angyal, angyalok nincsenek, angyalok alapvet&#245, szellemnek nincs, angyalok egyszerre, helyen lehetnek, angyalok inkább, szolgája meglássa, várost körülvev&#245, fiatalember ráeszmélt, angyalok rendszerint, 1Móz 18-ban, vitatható igehely, angyalok mindig, angyal különleges, olyan angyalt, követ Krisztus, fajtája lehetnek, angyalok sohasem, emberek angyalokat, imádni való, angyalok szárnyak, legtöbb angyalokról, olyan részekben, 1Mózes 18-19, mennyei Jeruzsálembe, tökéletességre jutott, társaság vagy, közös &#245, angyalokat sosem, embereknél nagyobb, embereknél nemesebbek, mennyben élve, olyan nagy, feladatot végzi-e, angyalok különböz&#245, mennyben végzett, üzenetek nagy, angyalok adtak, fizikai veszélyt&#245, oroszlánok esete, tüzes kemencében, halál pillanatában, gazdag ember, cikket hasznosnak, adomány összege, adóból levonható, rendelkezésünkre, kinyilatkoztatás, specializálódtak, feltételezhetjük, kiszabadították, teremtményekkel, tökéletességre, fejedelemségek, megválaszolása, helyhezkötött, szabadították, megismételték, megszabadítás, kiszabadítása, hatalmasságok, képességekkel, teljhatalmúak, választottnak, láthatatlanok, megcirógattak, kornéliusznak, foglalatosság, következtetés, szolgáltatást, legyakrabban, pillanatában, megtudhatjuk, leszármazott, elgördítette, utasításokat, alapozhatjuk, szentírásban, pusztulásnak, bátorították, felhasználta, látogatóknak, kapcsolatban, teremtésével, teremtetésük, történetében, teremtmények, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 172
  • e Hét: 2672
  • e Hónap: 11342
  • e Év: 67275
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.