Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az 5G sugárzás
  2019-10-29 09:35:52, kedd
 
 



Az 5G sugárzásról: Mivel kezdettől fogva számos cikkben és posztban felhívtam már a figyelmet az 5G, a vezeték nélküli hálózatok és az elektromágneses sugárzás káros hatásaira, így nem akartam várni egy perccel sem tovább, amikor Frank Glegg, a Microsoft Kanada korábbi igazgatójának videóját elkezdtem nézni.
Hiszen ha valaki, akkor ő mindenképp hiteles személy a technológia világában.



A cikk és a videók!!!!!!
Link


Most dől el, hogy az időjárás előrejelzés fontosabb e, vagy az 5G!

Cikk: Link

Egyiptomban elkezdődött a konferencia, amin megoldást keresnek az időjárásfigyelő műholdakat zavaró 5G hálózatok problémájára.

Több mint 3000 résztvevővel elkezdődött az egyiptomi Sarm es-Sejkben a World Radiocommunication Conference, az egyik legrangosabb távközlési konferencia. Az eseménynek idén jelentős meteorológiai vonatkozása is van - írja a Verge.

Ahogy arról már tavasszal beszámoltunk, nagy port kavart a meteorológusok körében, hogy a következő generációs mobilkommunikációs szabvány olyan frekvenciasávot is felhasznál, mely nagyon közel helyezkedik el az időjárási műholdak légköri vízgőz-mennyiség méréséhez használt sávhoz.

A következő napokban fog eldőlni, hogy vajon az 5G-s távközlés, vagy a meteorológusok lobbija erősebb

Azt, hogy mit okozhat egy esetleges interferencia, idehaza is érzékelhettük, amikor a radarképen pár éve egyre több "csík" jelent meg. Ezeket olyan 5 GHz-es WiFi jeladók okozták, melyeket szabálytalan módon, a meteorológiai radaroknak fenntartott sávban üzemeltettek. Bár ezeket a zavaró jeleket mostanra sikerült kiszűrni a radarképből, az eljárás valójában csak becsülni tudja a zavarás miatt kitakart területeken lévő radarjelet, így a mai napig valójában értékes információktól esnek el a meteorológusok.

A problémás a 24 GHz-hez közeli (helyenként mmWave néven marketingelt) frekvenciasáv, melyet az Egyesült Állomok hírközlési hatósága (FCC) egy már lezajlott aukció keretében a mobiloperátorok rendelkezésére bocsátott. Ez rendkívül közel helyezkedik el a légkörben lévő vízgőz mennyiségének mérésére használt 23-24 GHz körüli spektrumhoz, mely ráadásul nagyon gyenge jelet ver vissza. Emiatt a megfigyeléshez rendkívül érzékeny szenzorokat kellett műholdakra telepíteni, melyet a legapróbb interferencia is megzavar.

Idehaza egyelőre nem tervezik aukcióra bocsátani ezt a frekvenciasávot

A most ősszel zajló magyar 5G-s frekvenciaaukción az NMHH nem bocsátott árverésre a problémás frekvenciákból, ennek ellenére mégis hatással lehet ránk egy Föld másik felén történő interferencia is. Az elmúlt évtizedben óriási előretörés volt megfigyelhető a műholdas mérések időjárás előrejelző modellekben történő felhasználásában, ezzel ugyanis rengeteg információt képesek a szakemberek kinyerni a légkörből olyan lakatlan területekről is, ahol nincs se felszíni, se magassági (repülőgépes vagy ballonos), se egyéb távmérés (radar, villámdetektor stb.).

Egy kísérlet keretén belül a zavarást szimulálva kihagyták ezeket a méréseket az időjárás-előrejelzés bemenő adatai közül, és nem meglepő módon a prognózis jóval pontatlanabb lett a teljes adatsorból készült prognózisénál. Épp ezért élet- és vagyonvédelmi érdek fűződik ahhoz, hogy ez a frekvenciasáv érintetlen maradjon. A mobilkommunikációs eszközök más frekvenciákat is képesek használni, a meteorológusok kezét viszont kötik a vízgőz viselkedését leíró fizikai törvények, azaz más frekvencián nem lehetséges elvégezni ezeket a méréseket.

A szakemberek ráadásul attól tartanak, hogy ha nem sikerül megvédeni ezt a spektrumot, az precedenst szülhet, és a jövőben (például a 6G bevezetésekor) újabb értékes és pótolhatatlan sávokat tesz majd tudományos szempontból használhatatlanná.

Forrás: The Verge, illusztráció: Országos Meteorológiai Szolgálat, címlapi kép: Christoph Scholz
 
 
0 komment , kategória:  Az 5G sugárzás  
Címkék: felhasználásában, frekvenciasávot, időjárásfigyelő, mobiloperátorok, elektromágneses, meteorológusok, megfigyeléshez, frekvenciákból, villámdetektor, információktól, rendelkezésére, interferencia, igazgatójának, érzékelhettük, frekvenciasáv, meteorológiai, prognózisénál, frekvenciákat, megfigyelhető, pótolhatatlan, bevezetésekor, mennyiségének, vagyonvédelmi, marketingelt, problémájára, pontatlanabb, területekről, viselkedését, legrangosabb, szabálytalan, beszámoltunk, illusztráció, résztvevővel, üzemeltettek, sugárzásról, előrejelzés, vezeték nélküli, elektromágneses sugárzás, technológia világában, időjárás előrejelzés, időjárásfigyelő műholdakat, egyiptomi Sarm, egyik legrangosabb, eseménynek idén, meteorológusok körében, következő generációs, időjárási műholdak, következő napokban, 5G-s távközlés, meteorológusok lobbija, esetleges interferencia, meteorológiai radaroknak, Frank Glegg, Microsoft Kanada, World Radiocommunication Conference, GHz-es WiFi, Egyesült Állomok, Országos Meteorológiai Szolgálat, Christoph Scholz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kaffka_Margit  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  Tanuld meg ezt a versemet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy bizonyos határt  Szívem  Nem számIt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Sokan azt tartják  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  A kételkedés kezelése  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Minden harmadik...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png lepke  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Fekete-erdő desszert  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon különös  Ágai Ágnes – Csendélet  A kételkedés kezelése  Bertolt Brecht -től idézet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Esti kép  Erdőn  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokan azt tartják  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  képre írva  Facebookon kaptam  Idő  Leonardo da Vinci gondolata  Png rózsa csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
vezeték nélküli, elektromágneses sugárzás, technológia világában, időjárás előrejelzés, időjárásfigyelő műholdakat, egyiptomi Sarm, egyik legrangosabb, eseménynek idén, meteorológusok körében, következő generációs, időjárási műholdak, következő napokban, 5G-s távközlés, meteorológusok lobbija, esetleges interferencia, meteorológiai radaroknak, zavaró jeleket, eljárás valójában, zavarás miatt, mobiloperátorok rendelkezésére, légkörben lévő, megfigyeléshez rendkívül, legapróbb interferencia, most ősszel, problémás frekvenciákból, elmúlt évtizedben, műholdas mérések, szakemberek kinyerni, légkörből olyan, kísérlet keretén, zavarást szimulálva, prognózis jóval, teljes adatsorból, frekvenciasáv érintetlen, meteorológusok kezét, vízgőz viselkedését, szakemberek ráadásul, precedenst szülhet, felhasználásában, frekvenciasávot, időjárásfigyelő, mobiloperátorok, elektromágneses, meteorológusok, megfigyeléshez, frekvenciákból, villámdetektor, információktól, rendelkezésére, interferencia, igazgatójának, érzékelhettük, frekvenciasáv, meteorológiai, prognózisénál, frekvenciákat, megfigyelhető, pótolhatatlan, bevezetésekor, mennyiségének, vagyonvédelmi, marketingelt, problémájára, pontatlanabb, területekről, viselkedését, legrangosabb, szabálytalan, beszámoltunk, illusztráció, résztvevővel, üzemeltettek, sugárzásról, előrejelzés, információt, területeken, helyezkedik, egyiptomban, elkezdődött, konferencia, repülőgépes, spektrumhoz, szempontból, vonatkozása, radarképből, szenzorokat, frekvencián, szakemberek, fenntartott, modellekben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 516 db bejegyzés
Összes: 13007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1103
  • e Hét: 4020
  • e Hónap: 21403
  • e Év: 138649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.