Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dr.Patkó Katalin írása: Otthoni higiénés rendszabályok!!!!
  2020-04-04 09:24:46, szombat
 
 




Dr.Patkó Katalin írása: Otthoni higiénés rendszabályok!!!!


Erről szinte senki nem ír, ezért mondok párat:
Amikor hazaértél:
- kabát, cipő legjobb, ha az ajtón kívül marad, de ha nem megoldható, vedd le az ajtóban és csak egy helyre pakoljátok le!Táskákat, szatyrokat is!
- irány a fürdőszoba: kézmosás! Utcai cucc le, szennyes kosárba be! Kézmosás, arc mosás, tiszta otthoni ruha fel.
- fertőtlenítővel lefújod a táskád fülét,(a gyerekét is!), a szatyor fülét, a telefont, a kulcsokat - slusszkulcsot is! - na most kipakolhatod, amit vásároltál, de lehetőleg mindent moss meg, főleg a csomagolt terméket kívülről - ki tudja, hányan tapizták össze!
- kabátot, cipőt lehet napoztatni, szellőztetni, de a többi felsőruhát mosd ki, ne használd többször, főleg, ha tömegközlekedsz! A sálat, sapkát, kendőt is! Sőt azt mindig csak egyszer vedd fel! Jó, ha a hajadra is teszel valamit, ha elmész otthonról, mert teleköhöghetik!)
- mosd le a cipődet szappanos vízzel, legalább a talpát! (ha jól megszáradt a felsőrész, bekenheted cipőápolóval, impregnálóval, ha olyan)

Otthon:
- legyen otthoni ruhád, papucsod, v. cipőd, amiben NEM MÉSZ KI! Sehová! Nem ugrasz le benne a kisboltba se! A teraszra, erkélyre esetleg, de akkor is válts cipőt!
- SOHA NE feküdj az ágyra utcai ruhában! Legyen az ágyad a legtisztább "szent hely", hisz ebben töltöd a legtöbb időt szinte védtelenül!
- mielőtt leviszed a szemetet, válts utcai cipőre, mikor visszértél, papucsra és kézmosás!!
- gyakran moss kezet! Ha pénzt fogtál meg, akkor utána mindenképpen! (a pénztárcádat is lemoshatod kívülről!)
- naponta fertőtlenítsd le a bejárati ajtó és a fürdőszoba-WC ajtó kilincseit!
- nem kell agyonhipózni a lakást! A felmosóvízbe tegyél egy kevés ilyesmit, vagy alkoholt - /a Biocomosak is!!! /
- Legalább most az elején csinálj egy nagyobb takarítást, mosd le a ablakkilincseket is, utána már csak fenn kell tartani a tisztaságot és a bejárat körül kell fertőtlenítő felmosás naponta.
- naponta moss hajat, de legalábbis azokon a napokon, amikor utcán jártál, főleg, ha fedetlen fővel!
- minden este zuhanyozzál! Vannak, akik csak reggel szoktak...nekik üzenem, hogy az egész nap összeszedett cuccost este le kell mosni, különben egész éjszakára bele áztatod magad!
- sűrűbben cseréld a törölközőt, ágyneműt,konyharuhát, mint szoktad.

Ha elmész otthonról:
- legyen nálad maszk! Szinte mindegy, hogy milyen, mert a legsilányabb is véd a cseppektől és figyelmeztet, hogy ne piszkáld az arcod, szemed, orrod.
- húzz kesztyűt! Mindegy, hogy milyet, a sima textil is jó, mert kevesebb kórokozó tapad meg a bőrödön, és figyelmeztet, hogy ne nyúlkálj a szemedhez, szádhoz, orrodhoz, arcodhoz!
- ha dúl a járvány, húzz valamit a fejedre, hajadra: kendő, sál, sapka, mindegy, csak ne gyűjtse a hajad a szálló kósza cseppeket, amit utaznak a vírusok.
- legalább 2 m-t tarts másoktól! Így még beszélgetni is lehet az utcán.
- ha süt a Nap, napozz, sétálj, de olyan helyen, ahol mások nem járnak! Szerencsés vagy, ha kertes házban laksz, vagy teraszod, erkélyed van,használd ki!
- lehetőleg NE EGYÉL AZ UTCÁN! Semmit! a kocsiban is csak akkor, ha fertőtlenítetted előtte a kezed! Az ember óhatatlanul, reflexesen is hozzányúl a kajához, szájához, vagy lenyalja az ujját! Hát ez most elég necces!

Boltban:
- legyen bevásárló listád! Ne ténferegj erre-arra, célirányosan szedd össze, ami kell és a lehető legrövidebb időt töltsd bent!
- ne tapizz össze semmit! A zöldséget, gyümölcsöt se! A pékárút meg végképp ne, mert azt nem mossuk meg! Zero waste ide, vagy oda, most fogd meg zacskóval és mindjárt húzd is rá! - a kocsi-kosár füle tele van nünükével és eddig azt fogtad!
- a pénztárnál is tartsd a 2m távolságot, ha lehet
- lehetőleg pakolj be mindent a szatyrodba, mielőtt a pénzhez nyúlsz!
- ha visszatoltad a kocsit is, és van kitéve kézfertőtlenítő, most használd.(Befelé a boltba is lehet, de kifelé mindenképpen!)
- a legrövidebb úton menj haza, lehetőleg ne tömegközlekedve - már csak a kapaszkodók miatt is!

Ha kérdésed lenne, fordulj bizalommal tisztaság-mániás kényszerbetegekhez - vérprofik!
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Címkék: ablakkilincseket, fertőtlenítetted, fertőtlenítővel, kézfertőtlenítő, tömegközlekedve, tömegközlekedsz, teleköhöghetik, slusszkulcsot, fertőtlenítsd, impregnálóval, rendszabályok, mindenképpen, kipakolhatod, legsilányabb, szellőztetni, cipőápolóval, agyonhipózni, összeszedett, felmosóvízbe, célirányosan, pénztárcádat, visszatoltad, figyelmeztet, fertőtlenítő, zuhanyozzál, legrövidebb, tisztaságot, beszélgetni, legtisztább, konyharuhát, óhatatlanul, kapaszkodók, bekenheted, lemoshatod, megszáradt, napoztatni, ajtón kívül, helyre pakoljátok, táskád fülét, szatyor fülét, csomagolt terméket, többi felsőruhát, cipődet szappanos, ágyra utcai, legtöbb időt, bejárati ajtó, fürdőszoba-WC ajtó, felmosóvízbe tegyél, kevés ilyesmit, elején csinálj, nagyobb takarítást, bejárat körül, Patkó Katalin, MÉSZ KI, SOHA NE, EGYÉL AZ UTCÁN,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A gyulladáscsökkentő és csonte...  Pitypang szökőkút  képre írva  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Tanmese  képre írva  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szívek  Hogyan válunk hűségesekké?  Walter Chrysler mondta  IGEN így  Gebhardt Nóra versei II.  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egyszerű  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  James Allen  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Eduardo Sacheri gondolata  Mindig lesz olyan  Hegedüs Géza: Magyar költészet  ajándék, mellyel meglepem  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Spenót fasírttal  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Magamnak  39 ígéret  A hagyma antibakteriális hatás...  Ady Endre - Mindegy átka  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Egy párkányon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Emlékezz  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tavaszi este  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egyszerű  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  képre írva  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Anyák napjára  Magyar költészet napja  Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  James Allen  Sorsunk miatt...  Otthon  Nevelőszülőkhöz adták,  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Kubinyi Anna gobelintervező, t... 
Bejegyzés Címkék
ajtón kívül, helyre pakoljátok, táskád fülét, szatyor fülét, csomagolt terméket, többi felsőruhát, cipődet szappanos, ágyra utcai, legtöbb időt, bejárati ajtó, fürdőszoba-WC ajtó, felmosóvízbe tegyél, kevés ilyesmit, elején csinálj, nagyobb takarítást, bejárat körül, sima textil, szálló kósza, ember óhatatlanul, lehető legrövidebb, kocsi-kosár füle, pénzhez nyúlsz, legrövidebb úton, kapaszkodók miatt, ablakkilincseket, fertőtlenítetted, fertőtlenítővel, kézfertőtlenítő, tömegközlekedve, tömegközlekedsz, teleköhöghetik, slusszkulcsot, fertőtlenítsd, impregnálóval, rendszabályok, mindenképpen, kipakolhatod, legsilányabb, szellőztetni, cipőápolóval, agyonhipózni, összeszedett, felmosóvízbe, célirányosan, pénztárcádat, visszatoltad, figyelmeztet, fertőtlenítő, zuhanyozzál, legrövidebb, tisztaságot, beszélgetni, legtisztább, konyharuhát, óhatatlanul, kapaszkodók, bekenheted, lemoshatod, megszáradt, napoztatni, védtelenül, megoldható, törölközőt, kilincseit, biocomosak, távolságot, gyümölcsöt, bizalommal, takarítást, pénztárnál, fürdőszoba, szatyrokat, szatyrodba, pakoljátok, szerencsés, visszértél, felsőruhát, legalábbis, cseppektől, vásároltál, reflexesen, zöldséget, nünükével, kulcsokat, zacskóval, felsőrész, hozzányúl, otthonról, lehetőleg, csomagolt, cseppeket, éjszakára, bevásárló, hazaértél, tisztaság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 500 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1177
  • e Hét: 6642
  • e Hónap: 14115
  • e Év: 131361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.