Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szódabikarbóna, a mindentudó
  2014-06-20 12:44:57, péntek
 
  Nehéz elképzelni olyan háztartási terméket, amit több célra lehetne felhasználni, mint a szódabikarbónát. Amellett, hogy eltávolítja a házban megbújó kellemetlen szagokat, a süteményeket megemeli a sütőben, segíti tisztára mosni a koszos edényeket, ez a termék még számos gyógyászati célra is felhasználható.

Ha kicsit jobban megismerjük a szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát) kémiáját, akkor megértjük, hogy miért is használhatjuk a konyhában és a gyógyászatban is. A nátrium-hidrogénkarbonát enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Bikarbonát-ionból (HCO3-), és nátrium-ionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható.
Amit a gyógyszergyártók nem mondanak el! A rák ellen használható szódabikarbónás kezelésnek, szemben a hagyományos orvosi terápiákkal, semmilyen mellékhatása nincs. Szájon át adagolva egy hétig két kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva is segíthet. Ezzel párhuzamosan naponta ötszázalékos szódabikarbónás fürdést valamint naponta három-hat alkalommal 5 százalékos szódabikarbonátos beöntést javasolt a daganatos betegeknek. Tullio Simoncini professzor szerint a szervezet méregtelenítése, gyors lúgosítása, a magas NaHCO3-koncentráció révén a gombák elhalnak, és az immunrendszerünk megerősödik.
Lúgosításhoz: Egy hónapon keresztül minden reggel éhgyomorra fogyassz el egy pohár, forró vizet egy kis teáskanál szódabikarbónával, mégpedig olyan forrón és gyorsan, amilyen gyorsan csak tudod. (A szódabikarbonát 2 evőkanál hideg vízben oldd fel, majd utána öntsd rá a forró vizet.) Tíz perc elteltével igyál egy pohár hideg, lehetőleg tisztított vizet, amelyhez csepegtess 10-12 csepp frissen facsart citromlevet. Utána 30 percig ne egyél! Ha egy hónapon keresztül betartod a kúrát, már egy hét után könnyebbnek és vidámabbnak érezheted magad, mert a savak közömbösítése és kiválasztása teljes gőzzel megindul a szervezetedben.

Rovarcsípésre: A szódabikarbóna enyhíti a rovarcsípések tüneteit, mint a viszketés, a bőrpír és a fájdalom. Keverjünk össze 3 teáskanál szódabikarbónát, egy teáskanál vízzel és a masszával többször dörzsöljük be a csípéseket.

Gyomorégésre: A gyomorégésre is kiválóan alkalmas a szódabikarbóna. A gyomorégést a gyomorban levő sav túltengése okozza, így a gyomorsav a nyelőcsőbe is kerülhet. A nátrium-hidrogén-karbonát azonban képes semlegesíteni a gyomorsavat. A megfelelő adag a felnőttek esetében fél teáskanálnyi, amit egy pohár hideg vízben feloldva kell elfogyasztani. Ezt az adagot két óránként megismételhetjük.

Fürdővízbe: A teljes test méregtelenítése és fertőtlenítése szódabikarbonátos fürdővel is lehetséges (kb. 25-30 perces fürdési idővel), amikor a fürdővízbe 3 evőkanál szódabikarbónát is keverünk, de külön csak lábfürdő is készíthető, a lábfürdő után pedig lehetőleg gyapjú zokniban is aludjunk. A szódabikarbonátos lábfürdő gombásodás és fokozott lábizzadás ellen is véd, illetve kezel. Kiváló kéztisztító hatás érhető el a szódabikarbónával, mely a köröm fehérítéséhez is megfelelő (áztassuk 1-2 evőkanál szódabikarbóna-vizes oldatban a körmöket a körömápolás előtt). Fürdővízhez adva a napégett bőr fájdalmát jelentősen csökkenti.
Néhány házi praktika a szódabikarbónával:

- A teljes test méregtelenítése és fertőtlenítése szódabikarbonátos fürdővel is lehetséges (kb. -25-30 perces fürdési idővel), amikor a fürdővízbe 3 evőkanál szódabikarbónát is keverünk, de külön csak lábfürdő is készíthető, a lábfürdő után pedig lehetőleg gyapjú zokniban is aludjunk. A szódabikarbonátos lábfürdő gombásodás és fokozott lábizzadás ellen is véd, illetve kezel. Kiváló kéztisztító hatás érhető el a szódabikarbónával, mely a köröm fehérítéséhez is megfelelő (áztassuk 1-2 evőkanál szódabikarbóna-vizes oldatban a körmöket a körömápolás előtt). Fürdővízhez adva a napégett bőr fájdalmát jelentősen csökkenti.
- Tisztítja a kezet. Nedvesítsük be a kezünket, és enyhén dörzsöljük be szódabikarbónával, mintha csak beszappanoznánk: meglepődve tapasztalhatjuk, hogy kezünk bőre tiszta és lágy lesz tőle. Ha pedig fehéríteni szeretnénk a körmeinket, körömápolás előtt áztassuk be egy tál langyos vízbe, melyhez három evőkanál szódabikarbónát adtunk.
- Megőrzik élénk színüket zöldségek, ha főzéskor kevés szódabikarbónát is szórunk a vízébe.
Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.
- Mosatlan gyümölcsöt soha ne fogyasszunk. Tiszta víz helyett azonban javasolt 1-2 evőkanál szódabikarbónát és egy liter víz keverékét használni a mosáshoz.
- A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség szódabikarbónát használjon, szép egyenletes lesz a tészta.
- Ha hajmosás előtt egy maréknyi szódabikarbónát dörzsölünk a száraz fejbőrbe, megszabadít a korpától.
- Ha nehezen fő meg a marhahús, tegyen a vízbe egy késhegyi szódabikarbónát. Más húsra is érvényes ez az eljárás.
- Ha kemény a víz, szórjunk fürdővizünkbe 10 deka szódabikarbónát, mert annak vízlágyító hatása van.
- Leégett étel maradványait eltüntethetjük, ha az edényben kevés vízbe kevert szódabikarbónát forralunk. Ha kihűlt, könnyen kitisztíthatjuk a lábast.
-A csempére tapadt makacs szennyeződéseket nedves rongyra szórt szódabikarbónával dörzsölhetjük le.
- A WC-kagylóba szórjon szódabikarbónát, majd mossuk ki kefével.
Két púpozott kiskanál szódabikarbónából és egy kiskanál citromléből vagy vízből készítsünk sima pépet. Ezzel mossunk fogad, majd hideg vízzel öblögessünk. Fehéríti a fogzománcot.
-Noha szagtalan, a szódabikarbóna egyik jó tulajdonsága, hogy képes elnyelni a legzavaróbb illatokat is, mert semlegesíti a baktériumok okozta savas anyagokat. Hasznos a hűtőben, a beépített szekrényben vagy akár megszokott dezodorunk helyett is. Egy kevés port bedörzsölünk a hónaljunkba vagy a lábfejünkbe, és máris elfelejthetjük az izzadságszagot. Beszórhatjuk a cipőnkbe is, majd hagyjuk állni benne egész éjszaka: nemcsak, hogy szagtalanítja a lábbelit, de megakadályozza a későbbi lábgombásodást is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: immunrendszerünk, szennyeződéseket, megismételhetjük, összeállításánál, hidrogénkarbonát, gyógyszergyártók, méregtelenítése, szódabikarbónát, kitisztíthatjuk, szódabikarbónás, szódabikarbonát, beszappanoznánk, tapasztalhatjuk, szódabikarbóna, szervezetedben, fertőtlenítése, izzadságszagot, elfelejthetjük, eltüntethetjük, megakadályozza, felhasználható, lábgombásodást, elfogyasztani, rovarcsípések, fürdővizünkbe, szagtalanítja, dörzsölhetjük, közömbösítése, használhatjuk, rovarcsípésre, gyógyászatban, mellékterméke, semlegesíteni, fehérítéséhez, szódagyártás, felhasználni, házban megbújó, süteményeket megemeli, koszos edényeket, savakat semlegesíti, környezetre ártalmatlan, hagyományos orvosi, pohár vízben, daganatos betegeknek, szervezet méregtelenítése, gombák elhalnak, immunrendszerünk megerősödik, hónapon keresztül, forró vizet, pohár hideg, savak közömbösítése, szódabikarbóna enyhíti, Tullio Simoncini,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 21  Elköszönt  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Idő  képre írva  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Hogy lehet megtartani  Szép napot kívánok  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png kislány  Hiányzik  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Albert Einstein gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Örülök, hogy látlak!  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 19  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Alázat  A sors  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy bizonyos határt  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Jó éjszakát  Png virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Irgalom és ítélet  Png kutya  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Idő  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hogy lehet megtartani  Png férfi  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kaffka_Margit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png virág  Akik bántanak téged  Szép álmokat!  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Idő 
Bejegyzés Címkék
házban megbújó, süteményeket megemeli, koszos edényeket, savakat semlegesíti, környezetre ártalmatlan, hagyományos orvosi, pohár vízben, daganatos betegeknek, szervezet méregtelenítése, gombák elhalnak, immunrendszerünk megerősödik, hónapon keresztül, forró vizet, pohár hideg, savak közömbösítése, szódabikarbóna enyhíti, rovarcsípések tüneteit, teáskanál vízzel, masszával többször, gyomorban levő, megfelelő adag, felnőttek esetében, teljes test, lábfürdő után, szódabikarbonátos lábfürdő, köröm fehérítéséhez, körömápolás előtt, csipetnyi szódabikarbónát, sütemények összeállításánál, maréknyi szódabikarbónát, száraz fejbőrbe, késhegyi szódabikarbónát, edényben kevés, kiskanál citromléből, szódabikarbóna egyik, legzavaróbb illatokat, baktériumok okozta, beépített szekrényben, kevés port, hónaljunkba vagy, későbbi lábgombásodást, immunrendszerünk, szennyeződéseket, megismételhetjük, összeállításánál, hidrogénkarbonát, gyógyszergyártók, méregtelenítése, szódabikarbónát, kitisztíthatjuk, szódabikarbónás, szódabikarbonát, beszappanoznánk, tapasztalhatjuk, szódabikarbóna, szervezetedben, fertőtlenítése, izzadságszagot, elfelejthetjük, eltüntethetjük, megakadályozza, felhasználható, lábgombásodást, elfogyasztani, rovarcsípések, fürdővizünkbe, szagtalanítja, dörzsölhetjük, közömbösítése, használhatjuk, rovarcsípésre, gyógyászatban, mellékterméke, semlegesíteni, fehérítéséhez, szódagyártás, felhasználni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 585 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1693
  • e Hét: 3864
  • e Hónap: 12886
  • e Év: 80651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.