Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Európai Unióban a gyerekkereskedelem regisztrált áldozata
  2021-02-16 14:50:59, kedd
 
  Megelőztük Európát. :(
De legalább a buzik nem fogadták őket örökbe.

-----------------------------------------------------------------------------


Tizenkét évesen már eladták menyasszonynak

Az Európai Unióban a gyerekkereskedelem regisztrált áldozatainak csaknem fele magyar.

2021. február 16., 06:30

Szerző: Kassai Zsigmond
Tizenkét évesen már eladták menyasszonynak

Igen lesújtó képet fest Magyarországról az ECPAT nemzetközi gyerekjogi szervezet és a Hintalovon Alapítvány hétfőn megjelent országjelentése:

A gyerekkereskedelem regisztrált áldozatainak 49 százaléka volt magyar állampolgár 2015-2016-ban az Európai Unióban.
A szexuális célú emberkereskedelem magyar áldozatainak 64 százaléka gyerek az EU-ban.
A szexuális kizsákmányolásban érintett gyerekek 7,4 százaléka 11 éven aluli.
2020-ban az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) jelentett illegális tartalmak 40,6 százaléka volt pedofil tartalom. Tíz évvel ezelőtt ez az arány még csak 7,7 százalék volt.
A kutatás során több olyan esettel is találkoztak, amikor 12 év alatti gyerekeket adott férjhez a család

A dokumentum szerint az emberkereskedelem összes regisztrált áldozata közül a magyar nemzetiségűek vannak a legtöbben az Európai Unióban: a regisztrált 1310 áldozat közül összesen 647 volt magyar.

Az amerikai külügyminisztérium 2019-es és 2020-as, emberkereskedelemről szóló jelentése szerint Magyarország számos kulcsfontosságú területen még mindig nem tesz eleget a szükséges szabályozási minimumnak. Kevés az áldozatok számára nyújtott szolgáltatás, és ami van, az sem működik megfelelően. A jelentés szerint mindez különösen igaz a gyermekotthonban és állami gondozásban élő gyermekekre, valamint a legális tartózkodás nélküli külföldi áldozatokra.

Különös kockázatot jelent a szegénység

A jelentés szerint a szegénység kiemelt kockázatot jelent, a szexuális kizsákmányolás legtöbb áldozata ugyanis éppen az ország legelmaradottabb régióiból származik. A gyerekek és különösképpen a roma kisebbség tagjai sokkal nagyobb mértékben vannak kitéve a szegénység kockázatának, mint a lakosság többi része. A jelentés szerint 2019-ben a 16 év alattiak több mint 21 százalékát, a 16-24 év közötti fiataloknak pedig több mint 23 százalékát veszélyeztette a szegénység vagy a társadalmi kirekesztettség, míg az össznépesség esetében ez az arány 18,7 százalék volt.

Az áldozattá válás esélye nagyobb azoknál, akiket kiemeltek a családjukból és állami gondozásba helyeztek, a magyar intézményekben ugyanis az életkörülmények és a korlátozott felügyelet miatt kiszolgáltatottak a gyerekek.

Képünk illusztráció: Pesti Hírlap archív



Az online tér veszélyei

Az országjelentés kitér arra is, hogy Magyarországon nincs egységes és megfelelő bírói gyakorlat a gyermekpornográfiával kapcsolatos bűncselekményén szankcionálására. Az NMHH megbízásából készített legfrissebb, 2017-es kutatás szerint a megkérdezett 11-16 éves magyar gyerekek 2 százaléka látott olyan szexuális jellegű tartalmat, amely miatt kényelmetlenül érezte magát. A megkérdezettek 4 százaléka pedig arról számolt be, hogy valaki nagyon ,,nyomult rá" és fotókat vagy más személyes információkat követelt tőle.

Egy másik, szintén az NMHH részére készített felmérés szerint a megkérdezett 16 év feletti internethasználók 60 százaléka találkozott a közösségi médiában vagy más webhelyen olyan szöveges vagy képes tartalommal, amelyről azt gondolta, hogy kifogásolható.

A jelentés kiemeli, hogy 2020-ban az NMHH-nál jelentett illegális tartalmak 40,6 százaléka volt pedofil tartalom, míg tíz évvel ezelőtt ez az arány csak 7,7 százalék volt. A médiahatóság lapunk kérdésére azt írta: ennek okai túlnyúlnak az országhatárokon, ráadásul a koronavírus-járvány is közrejátszik a számok növekedésében.

Az INTERPOL 2020-as jelentését idézték, amely szerint a járvány miatt intenzívebbé vált a gyermekkel szembeni erőszakról készült felvételek megosztása a nyílt interneten és a darkneten is. Emellett maguk a potenciális elkövetők is az online térbe szorultak, így nőtt az esély a gyermekek online becserkészésére kizsákmányolására, illetve intim képeikkel való zsarolásukra.

Tizenkét évesen is kötöttek házasságot

További probléma a jelentés szerint, hogy Magyarországon a gyámhatóság engedélyével még ma is köthető házasság 16 és 18 éves kor között. Kiss Dóra, a magyar országjelentés kutatási koordinátora ugyanakkor lapunknak elmondta, hogy csak a korhatár fölötti gyermekek esetén érhetők el statisztikák, ám több szakértő is jelezte: kapcsolatba kerültek olyan gyerekekkel is, akiket 12 évesen, nem hivatalosan házasított ki a család.

,,A gyermek- és kényszerházasságokra vonatkozóan nagyon kevés hazai információ és kutatás érhető el, így ennek a jelenségnek a számszerűsítése egy sokkal átfogóbb kutatást igényelne" - fogalmazott Kiss Dóra.

A probléma szerinte akkor válhatna mérhetővé, ha a kényszerházasság külön büntetőjogi kategória lenne, valamint ha lennének olyan kutatások, amelyek feltárnák, milyen jellegű az elkövetők és áldozatok közötti kapcsolat a szexuális kizsákmányolás bűncselekményeinek eseteiben.

Büntetés helyett védelem

A jelentés szerint a nemzetközi szereplők mellett hazai civil szervezetek hatására a kormány jelentős erőfeszítéseket tett a gyermekek szexuális kizsákmányolásának felszámolása, valamint az áldozatok védelme és azonosítása érdekében.

Az egyik ilyen változás egy tavaly év elején hatályba lépett törvénymódosítási csomag, amely bevezette az ,,emberkereskedelem feltételezett áldozata" definíciót. A jelentés szerint automatikusan ide sorolható minden szexuális szolgáltatás nyújtására felajánlkozó kiskorú, akivel a hatóságok kapcsolatba kerülnek. Számukra tavaly óta általános védelmet kell biztosítani, az áldozatokat pedig az arra kijelölt gyermekotthonokba kell szállítani. A változás súlyát mutatja, hogy

korábban ezek a gyerekek akár szabálysértési eljárás alá is kerülhettek, és büntethetők voltak.

További előremutató intézkedés az országjelentés szerint, hogy 2019-ben 22 képzett emberkereskedelmi szakvonalvezetőt neveztek ki a megyei rendőrkapitányságokon, akiknek az a feladata, hogy az emberkereskedelemmel kapcsolatos nyomozásokat és rendőri intézkedéseket felügyeljék.

Fontos lépés továbbá, hogy a magyar kormány 2020-2023 éveket érintően elfogadta az emberkereskedelem elleni küzdelemről szóló nemzeti stratégiát, amely különös figyelmet fordít a 18 éven aluli áldozatokra. Az említett pozitívumok ellenére ugyanakkor több hibás gyakorlat és hiányosság is jelen van a magyar jogrendszerben és az áldozatok ellátásában - írja a jelentés.

(Kiemelt képünk illusztráció: Pesti Hírlap archív)


https://168.hu/itthon/tizenket-evesen-mar-eladtak-menyasszonynak-elotte-meg-szexu alisan-kizsakmanyoltak-oket-200050
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kényszerházasság, szankcionálására, legelmaradottabb, gyermekotthonban, szakvonalvezetőt, kulcsfontosságú, magyarországról, bűncselekményén, kirekesztettség, országjelentése, életkörülmények, becserkészésére, számszerűsítése, kizsakmanyoltak, országhatárokon, erőfeszítéseket, menyasszonynak, kényelmetlenül, veszélyeztette, kizsákmányolás, intézkedéseket, országjelentés, szabálysértési, jogrendszerben, magyarországon, intézményekben, megkérdezettek, információkat, nemzetiségűek, különösképpen, növekedésében, feltételezett, automatikusan, kifogásolható, szolgáltatás, felszámolása, szexuális célú, szexuális kizsákmányolásban, kutatás során, dokumentum szerint, emberkereskedelem összes, magyar nemzetiségűek, regisztrált 1310, szükséges szabályozási, áldozatok számára, jelentés szerint, legális tartózkodás, szegénység kiemelt, szexuális kizsákmányolás, ország legelmaradottabb, roma kisebbség, szegénység kockázatának, Európai Unióban, Megelőztük Európát, Kassai Zsigmond, Hintalovon Alapítvány, Nemzeti Média-, Hírközlési Hatóságnál, Pesti Hírlap, Kiss Dóra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap a húsvét előtti  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Heltai Jenő: Március  Képes idézet !  Válaszok a halál után  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Paul David Tripp Március 28  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  képre írva  A pálma a győzelem és a diadal...  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Kékfestőről pár szóban  2004-es kivégzés után  Karinthy Frigyes: Almafa  Soli Deo gloria  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy Feró megmondta?  Boldogság  Sonka vásár  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  képre írva  Az angyali üdvözlet  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Esti képek  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldogság  képre írva  Heltai Jenő: Március  Boldogság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Levél lány  Graffiti bölcsesség  Mire jók ?  képre írva  Öröknek hinni . . .  Odaadja  képre írva  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden kedves látogatómnak sze...  Mire jók ? 
Bejegyzés Címkék
szexuális célú, szexuális kizsákmányolásban, kutatás során, dokumentum szerint, emberkereskedelem összes, magyar nemzetiségűek, regisztrált 1310, szükséges szabályozási, áldozatok számára, jelentés szerint, legális tartózkodás, szegénység kiemelt, szexuális kizsákmányolás, ország legelmaradottabb, roma kisebbség, szegénység kockázatának, lakosság többi, szegénység vagy, társadalmi kirekesztettség, össznépesség esetében, áldozattá válás, magyar intézményekben, korlátozott felügyelet, országjelentés kitér, megkérdezett 11-16, közösségi médiában, jelentés kiemeli, arány csak, médiahatóság lapunk, számok növekedésében, járvány miatt, gyermekkel szembeni, nyílt interneten, potenciális elkövetők, online térbe, gyermekek online, gyámhatóság engedélyével, magyar országjelentés, korhatár fölötti, sokkal átfogóbb, probléma szerinte, kényszerházasság külön, nemzetközi szereplők, kormány jelentős, gyermekek szexuális, áldozatok védelme, egyik ilyen, hatóságok kapcsolatba, áldozatokat pedig, arra kijelölt, változás súlyát, gyerekek akár, országjelentés szerint, magyar kormány, emberkereskedelem elleni, említett pozitívumok, magyar jogrendszerben, áldozatok ellátásában, kényszerházasság, szankcionálására, legelmaradottabb, gyermekotthonban, szakvonalvezetőt, kulcsfontosságú, magyarországról, bűncselekményén, kirekesztettség, országjelentése, életkörülmények, becserkészésére, számszerűsítése, kizsakmanyoltak, országhatárokon, erőfeszítéseket, menyasszonynak, kényelmetlenül, veszélyeztette, kizsákmányolás, intézkedéseket, országjelentés, szabálysértési, jogrendszerben, magyarországon, intézményekben, megkérdezettek, információkat, nemzetiségűek, különösképpen, növekedésében, feltételezett, automatikusan, kifogásolható, szolgáltatás, felszámolása, kockázatának, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 19322
  • e Év: 152239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.