Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szerv óra
  2023-03-01 12:43:07, szerda
 
  Szerv óra



1 óra
A szervezet teljesítőképessége ekkor a legkisebb. A máj ilyenkor végzi méregtelenítő és anyagcsere-folyamatainak oroszlánrészét, vagyis ilyenkor a legnagyobb a terhelése és a legkisebb a teherbírása. (Ezért az éjfél után elfogyasztott alkohol lassabban bomlik le, hamarabb megárt.)
Mivel a testhőmérséklet is ilyenkor a legalacsonyabb, a szív és a tüdő kapacitása ez idő tájt a legkisebb: akit ilyenkor ébresztenek fel álmából, nehezebben tér újra magához és teljesítménye minimális.

4 óra
A máj aktivitása ilyenkor a legnagyobb, a vércukor pedig most és tizenkét órával később, vagyis délután négykor a legalacsonyabb. Az inzulinos cukorbeteg tehát ebben az időszakban jelentős mennyiségű inzulint takaríthat meg, aki pedig hajnalban kel fel, nem csoda, ha esetleg farkaséhesnek érzi magát.

5 óra
A férfiaknál most termelődik a legtöbb férfi nemi hormon, ilyenkor a legnagyobb az erekciós készség. A mellékvesék kortikoszteroid - termelése is most éri el csúcspontját, aki tehát a normális hormonális ingadozáshoz kíván igazodni, és szteroidokat kell szednie, az ekkor vegye be tablettáit, mert így idézi elő a legkevesebb mellékhatást.

6 óra
Eljött a felkelés ideje: a vércukorszint és a szervezet anyagcsere - folyamatai most már készen állnak a fizikai aktivitásra. A vércukorcsökkentő tabletták és a bétablokkoló hatású vérnyomáscsökkentők ekkor tudják maximális hatásukat kifejteni. Ezzel szemben a szervezet ilyenkor tolerálja legkevésbé az élvezeti szereket és a káros anyagokat: a reggeli kávé és cigaretta sokkal jobban szűkíti az ereket, a reggeli "feles" pedig sokkal magasabb véralkoholszintet eredményez, mint mondjuk szürkületkor.

7 óra
Ez a vastagbél működésének ideje, a székletürítés most a legkönnyebb. Aki későbbre halasztja, annak a nap folyamán esetleg már több kellemetlensége lehet miatta, akár a teljesítőképessége is csökkenhet.

9 óra
Most legaktívabb a gyomor, ezért ez a reggeli legoptimálisabb időpontja. A védőoltások, illetve a daganatos betegeknél végzett kemoterápia és besugárzás mellékhatása ekkor a legkisebb.

10 óra
A testhőmérséklet ekkor optimális. Az idegrendszer ilyenkor a legnyugodtabb, a pszichés teljesítőképesség is most a legmagasabb: könnyebben és gyorsabban sikerül megjegyezni mindent - ám délután feltétlenül ismételni kell a most elsajátítottakat, mert akkor tartósan rögzül.

11 óra
Ez a szívciklus csúcspontja, ezért nem csoda, ha a sportteljesítmény is most a legjobb. Ilyenkorra kellene valamilyen testgyakorlatot beiktatni.

Délben
Megemelkedik a gyomorsavtermelés, erősödik az éhségérzet, a szellemi teljesítőképesség zuhan, mert a szervezet az emésztésre összpontosít.

13 óra
Jelentősen fokozódik az epetermelés, megkönnyítve az elfogyasztott ebéd feldolgozását. Az epehajtó szerek ekkor fejtik ki legaktívabban hatásukat.

14 óra
Minden energia az emésztőszervekben koncentrálódik. Mivel a végtagok és a bőr vérkeringése csökken, a fájdalomérzékelés is csökken. A kora délután beadott helyi érzéstelenítők hatása tartósabb és intenzívebb, tehát ekkorra érdemes fogorvoshoz időpontot kérni. Újat nem lenne most könnyű tanulni, mivel azonban a hosszú távú emlékezet fokozódik, ilyenkor érdemes ismételni a délelőtt tanultakat: ez a házi feladat ideje!

16 óra
A szellemi és fizikai kapacitás újabb csúcspontjához érkezik. A napi teendők java részén már mindenki túlvan, de azért még képes valami újat alkotni, a sportban pedig győzelmet aratni. A kitartást igénylő sportágakat ilyenkor sokkal eredményesebben lehet űzni, és a tréning is most a leghatásosabb, és ekkor edzhető legaktívabban az immunrendszer. A savkötő gyógyszerek hatása ilyenkor a legjobb.

18 óra
A légzés különösen intenzívvé válik. A haj és a köröm sokkal gyorsabb nő.

19 óra
A vese aktivitásának csúcspontja. A szívműködés kezd lassulni, a vérnyomás csökken: ha csak az orvos valamiért nem így rendeli, most nem szabad vérnyomáscsökkentő szert bevenni, mert lehet, hogy hatása túllő a célon, és szédülést idéz elő. Viszont a gyomorfekély elleni gyógyszer sokkal hatásosabb, ezért ilyenkor érdemes alkalmazni.

20 óra
Az allergiaellenes, az asztmára felírt és a hangulatjavító gyógyszerek most fejtik ki maximális hatásukat, bevételük ekkor a legcélszerűbb, hiszen kisebb adagra lesz szükség, és ezzel csökkenthető a mellékhatás is.

21 óra
A szervezet felkészül az éjszakai pihenőre, a szervek legtöbb funkciója lelassul. A most elfogyasztott étel javarészt feldolgozatlan marad reggelig. Ez különösen a nehezebben emészthető ételekre, például a húsra és a sajtra vonatkozik.

23 óra
A vegetatív idegrendszer részéről a paraszimpatikus (nyugalmat, beépítést diktáló) funkciók kerülnek abszolút túlsúlyba. A szellemi és fizikai teljesítőképesség is rohamosan romlik. A test és a lélek egyaránt pihenésre vágyik.

Éjfélkor
A fájdalmat kiváltó anyagok sokkal intenzívebben hatnak ilyenkor, tehát a fájdalom felerősödik, kevésbé csillapítható. A nők többségénél ilyenkor indul meg a szülés, az epegörcsök száma ekkor fokozódik, nő az infarktus és az agytrombózis kockázata. /
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Címkék: elsajátítottakat, testgyakorlatot, testhőmérséklet, kellemetlensége, legoptimálisabb, paraszimpatikus, kortikoszteroid, allergiaellenes, eredményesebben, koncentrálódik, érzéstelenítők, oroszlánrészét, hangulatjavító, csúcspontjához, legalacsonyabb, feldolgozatlan, leghatásosabb, aktivitásának, legcélszerűbb, farkaséhesnek, legaktívabban, elfogyasztott, teljesítménye, vércukorszint, legnyugodtabb, immunrendszer, feldolgozását, csillapítható, méregtelenítő, folyamatainak, intenzívebben, székletürítés, mellékhatást, szürkületkor, szteroidokat, gyomorfekély, éjfél után, tüdő kapacitása, vércukor pedig, inzulinos cukorbeteg, időszakban jelentős, férfiaknál most, legtöbb férfi, erekciós készség, mellékvesék kortikoszteroid, normális hormonális, ekkor vegye, legkevesebb mellékhatást, felkelés ideje, szervezet anyagcsere, fizikai aktivitásra, vércukorcsökkentő tabletták,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Táplálékok a máj egészségének ...  Alvó cica  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  A csend aranyat ért  Alvó baby  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó cica  Karinthy Frigyes: Almafa  Alvó kutyák  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Levél lány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem látom őket  Alvó cica  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Nem látom őket  A haj állapotának javítása egy...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Nem látom őket  Karinthy Frigyes: Almafa  Benedek Elek - Virágvasárnap  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Várnai Zseni - Éveim  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó kutya  2004-es kivégzés után  virágvasárnap  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Minden kedves látogatómnak sze...  Hibáztam már  Óraállítás  A tavasz nem csak önmagában sz...  Rács mögé  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Aki belekortyol  Boldog virágvasárnapot minden...  Odaadja  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  képre írva  Nárcisz  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Apu  képre írva  Haja van  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Boldogság  Esti kép  Kövesd a vezetőt  Alvó kisfiú  Alvó cica  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
éjfél után, tüdő kapacitása, vércukor pedig, inzulinos cukorbeteg, időszakban jelentős, férfiaknál most, legtöbb férfi, erekciós készség, mellékvesék kortikoszteroid, normális hormonális, ekkor vegye, legkevesebb mellékhatást, felkelés ideje, szervezet anyagcsere, fizikai aktivitásra, vércukorcsökkentő tabletták, bétablokkoló hatású, szervezet ilyenkor, élvezeti szereket, káros anyagokat, reggeli kávé, vastagbél működésének, székletürítés most, reggeli legoptimálisabb, daganatos betegeknél, testhőmérséklet ekkor, idegrendszer ilyenkor, pszichés teljesítőképesség, most elsajátítottakat, szívciklus csúcspontja, szellemi teljesítőképesség, emésztésre összpontosít, elfogyasztott ebéd, epehajtó szerek, emésztőszervekben koncentrálódik, kora délután, hosszú távú, délelőtt tanultakat, házi feladat, napi teendők, sportban pedig, kitartást igénylő, savkötő gyógyszerek, légzés különösen, köröm sokkal, vese aktivitásának, szívműködés kezd, vérnyomás csökken, orvos valamiért, gyomorfekély elleni, asztmára felírt, hangulatjavító gyógyszerek, szervezet felkészül, éjszakai pihenőre, szervek legtöbb, most elfogyasztott, nehezebben emészthető, sajtra vonatkozik, vegetatív idegrendszer, lélek egyaránt, fájdalmat kiváltó, fájdalom felerősödik, epegörcsök száma, agytrombózis kockázata, elsajátítottakat, testgyakorlatot, testhőmérséklet, kellemetlensége, legoptimálisabb, paraszimpatikus, kortikoszteroid, allergiaellenes, eredményesebben, koncentrálódik, érzéstelenítők, oroszlánrészét, hangulatjavító, csúcspontjához, legalacsonyabb, feldolgozatlan, leghatásosabb, aktivitásának, legcélszerűbb, farkaséhesnek, legaktívabban, elfogyasztott, teljesítménye, vércukorszint, legnyugodtabb, immunrendszer, feldolgozását, csillapítható, méregtelenítő, folyamatainak, intenzívebben, székletürítés, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 442 db bejegyzés
Összes: 12932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 4143
  • e Hónap: 26043
  • e Év: 115653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.