Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tévedés a kollektív bűnösség megítélésében: múltban-jelenben
  2016-06-03 10:26:33, péntek
 
   
  https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1048062881896374

Nagyon-nagy tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy valaha is elévülhet a Trianonban kötött békediktátum felülvizsgálata!
*
Miért?
A kérdésre válaszolva, szeretném felhívni mindenki figyelmét arra a nagyon fontos tényre, hogy az egész magyar nemzetet, vagyis a népet büntették meg azok helyett a vezetőik, uralkodóik helyett, akik belehajszolták az I. világháborúba!
*
Mint minden háborúban, így az I. világháborúban is meghatározott volt a hadrafoghatósági korhatár. Ez azt jelentette, ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot, akkor statáriálisan (azonnal) kivégezhették! Gondoljunk bele abba a rettenetes élethelyzetbe, amibe hajszolták háborúzni szándékozó vezetői hadra-fogható nemzettestvéreinket!
*
Égbekiáltó igazságtalanság az egész vétlen magyar népet sújtani olyan rettenetes módon, ahogy az Trianonban hozott döntés alapján megtörtént! Éppen ezért, ennek, az egész magyar nemzetet sújtó ,,büntetésnek" a felülvizsgálata soha nem évülhet el!
*
*
*
Hatalomgyakorlás ma, a "kollektív bűnösség"- elve alapján

Ma is a politikai hatalmat gyakorló vezetőink teszik tönkre Magyarországot. A tönkretétel elszenvedője az egész magyar nép.
Már az 1980-as évek vége-felé - a közben - tudásbéli- és kapcsolati tőkével rendelkező politikai vezetők igyekeztek mindenféle kft-be menekíteni az állami, vagyis a ,,dolgozó nép" tulajdonát, vagyonát - így teremtve meg saját maguk számára az anyagi tőkét.
*
Amikor 1989-re kiderült, hogy Magyarország teljesen csődbe jutott, akkor Medgyessy Péter az egyik MSZMP KB ülésen drámai bejelentést tett: "olymértékben eladósodtunk, hogy be kell jelentenünk Magyarország fizetőképtelenségét...".
Vajon hogyan szavazott volna a NÉP, ha tisztázva lett volna - még 1990-ben - hogy az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét?
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257851&kid=225169&sort=
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257851&kid=225168&sort=
*
Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melynek másolata itt olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_
MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveiből kivonatolt részletek
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül, hogy milyen nagymértékben lesajnálták a munkásokat és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak!!!!
*
Nahát, ezért adták át olyan "békésen" a hatalmat 1990-ben!

Vagyis, csak színleg adták át, mert a vállalatokat továbbra is kiprivatizálták magánvagyonukat gyarapítandó. Ma ők az újgazdag milliárdosok, mert tovább hazudták, hogy a magyar nép érdekében teszik amit tesznek. Ami nem más, mint demokráciának hazudott népirtás! Tudniillik nem tesznek mást, mint elveszik tőlünk az életben-maradásnak, a létfenntartásnak a lehetőségét azzal, hogy gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!


Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!


Tették és tehették ezt büntetlenül, miközben az ezt végrehajtó politikusok továbbra is baloldalinak és ilyen-olyan: jobboldali demokratának hazudják magukat.


Egyébként semmiféle baloldaliságnak nem lett volna létjogosultsága 1990-et követően!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=828037&aid=257851
*
E-mögött a paktumozó politikusok álltak, akik szerint máskülönben ,,megbénult volna az ország és lehetetlenné vált volna a kormányzás".


Ez valószínű, hogy így lett volna, hiszen akkora átmentett ,,ismereti"- anyagi- gazdasági- és kapcsolati tőke volt a birtokukban, amiből a több-pártrendszerben pillanatok alatt továbbra is hatalmi tőkét lehetett kovácsolni.


*
Csakhogy, az egyetlen MSZMP-ből jobb- és baloldalon kicsapódó pártok képviselői Így ítélik kollektív bűnhődésre - el sem követett bűnökért - a magyar népet mostani MSZMP-ből jobb- és baloldalon kicsapódó pártok képviselői vezetői.
Ezen tény felismerése felelősséggel jár. Felelősök vagyunk önmagunkért, gyermekeinkért, unokáinkért, mint a magyar nép tagjai.
*
A felelősség, viszont kötelezettséggel jár.
Mégpedig azzal a kötelezettséggel, hogy megakadályozzuk a további tönkretételét hazánknak és a benne élők életének!
*
Fel kell készülnünk - nekünk egyszerű embereknek - arra, hogy kezünkbe vegyük saját sorsunkat!
1.) Először is, meg kell tanulnunk felismerni és megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól! Soha többé nem szabad bizalmat szavaznunk a hazugoknak, mert a hazug emberből levő politikus gátlástalanul csak a saját, személyes érdekét akarja képviselni, miközben a közösségért, a népért való politizálás szerepében tetszeleg.
2.) Ki kel tudnunk mondanunk, hogy: elég a megtévesztő szerepjátszásból!
3.) Ki kell okosodnunk ezekből a dolgokból és meg kell találnunk magunkban- és a saját életközösségünkben élők között azokat a tulajdonságokat, amelyek alkalmassá tehetnek minket a népképviseletre!
4.) Ugyanakkor, vissza kell utasítanunk a hatalom azon törekvését, hogy - a kollektív bűnösség elve alapján - a magyar népet büntessék a vezetők elrontott politikája miatt! Ugyanakkor, el kell számoltatni az ország romlását előidéző vezetőket!


Bp. 2008.06.04.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hadrafoghatósági, kötelezettséggel, jegyzőkönyveiből, létfenntartásnak, megkülönböztetni, hatalomgyakorlás, szerepjátszásból, népképviseletre, tulajdonságokat, megakadályozzuk, felülvizsgálata, magánvagyonukat, igazságtalanság, kiprivatizálták, létjogosultsága, pártrendszerben, baloldaliságnak, világháborúban, gyermekeinkért, becsődöltetése, belehajszolták, porcelángyártó, magyarországot, gátlástalanul, kötöttárugyár, világháborúba, statáriálisan, újrakezdéshez, demokráciának, felelősséggel, szobrászipari, nagymértékben, parasztsághoz, kivégezhették, élethelyzetbe, meghatározott, kérdésre válaszolva, nagyon fontos, egész magyar, népet büntették, hadrafoghatósági korhatár, behívó parancsot, rettenetes élethelyzetbe, egész vétlen, felülvizsgálata soha, politikai hatalmat, tönkretétel elszenvedője, 1980-as évek, közben –, anyagi tőkét, egyik MSZMP, 1989-es MSZMP, Medgyessy Péter, MSZMP KB, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Lehel Hűtőgépgyára, Magyar Gyapjúfonó, Woolmark Company, Habselyem Kötöttárugyár…, Egyesült Izzólámpa, Villamossági Művek, Dunai Cementművek, Magyar Gépipar, Csepel Művek…, Épület-szobrászipari Vállalat, Hollóházi Porcelángyártó Vállalat…, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  képre írva  "Ez egy csoda"  Müller Péter tollából  Bársony székben  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Tavaszi este  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Vidámság  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  "Ez egy csoda"  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 12  A Magyar Költészet napja alkal...  Bársony székben  Otthon  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  ajándék, mellyel meglepem  A sorsod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Vidámság  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Emlékezz  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Töröld le  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Zilahy Lajos mondta  József Attila - Kopogtatás nél...  Jó éjszakát  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  jó reggelt  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Nagy és kis csodák  különleges  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek 
Bejegyzés Címkék
kérdésre válaszolva, nagyon fontos, egész magyar, népet büntették, hadrafoghatósági korhatár, behívó parancsot, rettenetes élethelyzetbe, egész vétlen, felülvizsgálata soha, politikai hatalmat, tönkretétel elszenvedője, 1980-as évek, közben &#8211, anyagi tőkét, egyik MSZMP, 1989-es MSZMP, titkosított jegyzőkönyvi, pártvagyon minden, hatalmat 1990-ben, vállalatokat továbbra, újgazdag milliárdosok, lehetőségét azzal, szocializmus becsődöltetése, gyárakban dolgozó, 1945 utáni, paktumozó politikusok, egyetlen MSZMP-ből, magyar népet, további tönkretételét, benne élők, hazug emberből, népért való, megtévesztő szerepjátszásból, hatalom azon, kollektív bűnösség, vezetők elrontott, ország romlását, hadrafoghatósági, kötelezettséggel, jegyzőkönyveiből, létfenntartásnak, megkülönböztetni, hatalomgyakorlás, szerepjátszásból, népképviseletre, tulajdonságokat, megakadályozzuk, felülvizsgálata, magánvagyonukat, igazságtalanság, kiprivatizálták, létjogosultsága, pártrendszerben, baloldaliságnak, világháborúban, gyermekeinkért, becsődöltetése, belehajszolták, porcelángyártó, magyarországot, gátlástalanul, kötöttárugyár, világháborúba, statáriálisan, újrakezdéshez, demokráciának, felelősséggel, szobrászipari, nagymértékben, parasztsághoz, kivégezhették, élethelyzetbe, meghatározott, tönkretételét, jegyzőkönyvek, teljesítette, villamossági, eladósodtunk, magyarország, olymértékben, demokratának, baloldalinak, fölszámolása, gyarapítandó, milliárdosok, elszenvedője, hűtőgépgyára, vállalatokat, foglalkoztak, egyértelműen, részletekből, jegyzőkönyvi, átmentésével, lehetetlenné, békediktátum, rendelkeztek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 457
  • e Hét: 1200
  • e Hónap: 2147
  • e Év: 38088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.