Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
100 forintból 54 az államnál
  2008-10-17 20:36:59, péntek
 
   
  Vajon mekkora válság kell ahhoz, hogy a kormánynak megváltozzon a gazdasához való hozzáállása?
2008-10-11 17:55:22 elnök


Válságból válságba - Mi történik körülöttünk?

A jelenlegi gazdasági válsággal kapcsolatban konferenciát tartott szombaton a Fidesz.
A résztvevők által feltett kérdések között szerepelt, hogy hogyan jutottunk ide, miért érintheti még súlyosabban a válság Magyarországot, mint a többi térségbeli államot, s hogy mik lehetnek a lehetséges kiutak.

Egy olyan hét végén járunk - emlékeztetett Navracsics Tibor -, melynek kezdetén a parlamentben Varga Mihály arra hívta fel a figyelmet, hogy a válság már elérte Magyarországot, mire Gyurcsány Ferenc csak annyit tudott reagálni, hogy a Fidesz pánikot kelt. A kormányfő szerdai blog-bejegyzésében is kijelentette: a Fidesz abban érdekelt, hogy folyamatosan destabilizálja az országot.

Szerdán azonban - fűzte hozzá a Fidesz frakcióvezetője - végre eljött a megvilágosodás: Gyurcsány Ferenc rájött, hogy valóban válság van. Azonban a kormány most is kapkodva fogott hozzá a problémák megoldásához. Navracsics Tibor aláhúzta: nagyon fontos a helyes diagnózis felállítása, mert csak ezután kereshetjük meg a betegség gyógymódját.
A kormány azonban adós a diagnózis felállításával. 2006-ban egyértelművé vált, hogy a gazdaságpolitika nem jó, ugyanis a költségvetési hiány nagyságát tekintve a világon egyetlen állam előzött meg bennünket: Libanon, s minden bizonnyal azért volt nagyobb Libanonban a költségvetési hiány, mert Izrael épp megtámadta az országot.
Ha Libanon nem áll háborúban Izraellel, 2006-ban világrekorderek lettünk volna - emlékeztetett a politikus, majd hozzáfűzte: gazdasági növekedés tekintetében is legalább ilyen rosszul állunk évek óta.
Hazánkat a válság még súlyosabban érinti, mint más környező országokat, ugyanis

Magyarországon nem csak pénzügyi, hanem hitelességi válság is van - fogalmazott a képviselő.
A Fidesz tegnapi hét pontból álló javaslatcsomagjában kifejtette, hogy milyen döntéseket talál alkalmasnak a válság kezelésére. Ezekből a legfontosabb: új költségvetés, adócsökkentés és új adótörvény. A gazdaságnak pénzhez kell jutnia, s csak úgy juthat pénzhez, ha otthagyjuk a pénzt - jelentette ki Navracsics Tibor, majd hozzátette: ez elsősorban az adócsökkentéssel lehetséges.

Magyarországot nem egy jól felkészült, stabil állapotban érte el a válság, a problémáink ugyanis nem újkeletűek - vette át a szót Varga Mihály. A válság kialakulásáról szólva elmondta: az egész folyamat egy erőforrás, energiaválságból indult ki. Ez ment át először egy agrárpiaci válságba, majd bekövetkezett egy pénzügyi válság is.
A parlament pénzügyi bizottságának elnöke úgy fogalmazott: sajnos még nem mondhatjuk, hogy a sorozat végén lennénk, ugyanis már biztos, hogy a jelenlegi pénzügyi válság egy reálgazdasági válságot is magával fog hozni. (Erre utalnak már az autógyárak bezárásáról, leállásáról szóló hírek is.)
Magyarországon még jobban felerősödnek a mostani helyzetben a "régi bűnök": a magas államadóság, a magas munkanélküliség, a magas államháztartási hiány, a folyamatos visszaesés a versenyképességben - ezek mind mutatják, hogy nem csak a válság miatt van komoly baj a magyar gazdasággal - fogalmazott a Fidesz pénzügyi és gazdasági szakpolitikusa.

Komoly probléma - mondta a politikus -, hogy Magyarország nagyon sebezhető: volt olyan időszak, amikor a vállalatok megtakarítási periódusban voltak, s felborult az az egyensúly, hogy az állam és az állampolgárok megtakarítanak, a vállalatok pedig befektetnek.
A vállalatok ugyanis olyan rossz gazdasági helyzetben voltak már korábban is, hogy esélyük sem volt a befektetésekre - fogalmazott Varga Mihály.
A Fidesz alelnöke emlékeztetett arra is, hogy a 2006-os megszorítások eredményeként növekedett az infláció.

Annak ellenére, hogy a kormány azt hangoztatta: "a gazdasági kiigazításnak nem lehet a lakosság a kárvallottja", ennek ellenére azt látjuk, hogy az emberek a legnagyobb vesztesei a kormány gazdaságpolitikájának - húzta alá Varga Mihály. A fideszes képviselő elmondta: az egyik legfontosabb probléma-ok az adók nagyon magas szintje, 100 forintból 54 az államnál, és 46 a foglalkoztatottnál van. Legalább azt el kellene érni, hogy ez az arány pozitívan változzon a foglalkoztatott számára, növekedjen a náluk maradó rész. (Az Európai Unióban csak Belgiumban magasabban még ennél is az adók.)

A jelenlegi helyzetben nagyon felértékelődnek a pszichológiai tényezők is: kiemelkedően fontos lenne a kiszámíthatóság, hitelesség és a biztonság, melyek azonban teljesen hiányoznak a magyar gazdaságpolitikából - jelentette ki a képviselő.

Szerencsére nem kell egészen a nagy gazdasági világválságig visszanyúlnunk, ha megoldási javaslatokat szeretnénk találni - mutatott rá Varga Mihály. 1991-1993 között ugyanis Svédországban volt egy olyan válság, mely kicsiben ugyan, de leképezte a mostani nagy gazdasági világválságot. A svéd kormány akkor egy 5 pontos megoldási csomagot fogadott el: ebben szerepelt
- a hitelesség helyreállítása,
- a költségvetés konszolidációja,
- az intézmények megerősítése,
- teljeskörű bankgarancia, és
- a versenyképesség növelése,
amit elsősorban az adók csökkentésével tudtak megvalósítani - sorolta a svéd kormány intézkedéseit a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság elnöke.
Ennek az lett az eredménye - mutatott rá -, hogy az újraosztási ráta és a munkanélküliség csökkent, a bruttó hazai termék pedig növekedett.

A fideszes honatya hangsúlyozta, hogy adócsökkentés nélkül nem tud kilábalni a jelenlegi helyzetből a gazdaság, valamint a lakosság nem lehet elsőszámú elszenvedője annak, ami most az országban történik.

Vajon mekkora válság kell ahhoz, hogy Magyarországon a jelenlegi politikai vezetésnek megváltozzon a gazdasághoz való viszonya? - tette fel a kérdést Szájer József.
Komoly probléma ugyanis - fogalmazott a Fidesz EP-képviselője -, hogy a kormány nem a realitásokat veszi figyelembe, s ez az ország gazdaságának teljes tönkretételéhez vezet.
Azt látjuk - mondta a politikus -, hogy a kormány nem siet megoldani a válságot, hanem a szokásos propagandaszólamokat hangoztatja, s közben bízik abban, hogy a problémák majd maguktól elmúlnak. Emlékeztetett arra is: sokszor felmerült Magyarországon az elmúlt időszakban, hogy kell-e nekünk euró.

Ez a válság azonban egyértelműen bebizonyította, hogy az érdekünk az euró minél hamarabbi bevezetése, mert ez az, ami garantálni tudná a magyar állampolgárok biztonságát - hangsúlyozta a képviselő. Szájer József megemlítette: komoly hatása lesz a válságnak az, hogy Magyarországon nagyon meg fognak drágulni a hitelek. Majd a politikus kijelentette: a jelenlegi cselekvőképtelen, hitelét vesztett kormány képtelen arra, hogy kivédje a gazdasági válság következményeit.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adócsökkentéssel, gazdaságpolitika, cselekvőképtelen, energiaválságból, versenyképesség, felértékelődnek, munkanélküliség, következményeit, konszolidációja, frakcióvezetője, államháztartási, világrekorderek, kiszámíthatóság, tönkretételéhez, foglalkoztatott, magyarországon, magyarországot, felállításával, befektetésekre, csökkentésével, helyreállítása, bebizonyította, kialakulásáról, visszanyúlnunk, megvilágosodás, destabilizálja, szakpolitikusa, megtakarítanak, megtakarítási, állampolgárok, bekövetkezett, költségvetési, emlékeztetett, adócsökkentés, bejegyzésében, kiigazításnak, kormánynak megváltozzon, gazdasához való, jelenlegi gazdasági, résztvevők által, válság Magyarországot, többi térségbeli, lehetséges kiutak, parlamentben Varga, kormányfő szerdai, kormány most, problémák megoldásához, helyes diagnózis, betegség gyógymódját, kormány azonban, diagnózis felállításával, költségvetési hiány, Navracsics Tibor, Varga Mihály, Gyurcsány Ferenc, Európai Unióban, Szájer József, Fidesz EP-képviselője,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Fekete István - Akác  Próbálj meg ...  Akik bántanak téged  Adakozás  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 19  A jó emberek mindig szépek mar...  Png cica  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png ház  Egy maradéktalanul uralt világ  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  Png nő  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Albert Einstein gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kutya  Esti kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alvó cicák  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy lelki imádság  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Alázat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Egy maradéktalanul uralt világ  Akik bántanak téged  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Soha ne kedvezz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nevem  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Adakozás  Az igazi szeretetért rendszeri...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Bounty krémes  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormánynak megváltozzon, gazdasához való, jelenlegi gazdasági, résztvevők által, válság Magyarországot, többi térségbeli, lehetséges kiutak, parlamentben Varga, kormányfő szerdai, kormány most, problémák megoldásához, helyes diagnózis, betegség gyógymódját, kormány azonban, diagnózis felállításával, költségvetési hiány, világon egyetlen, válság kezelésére, gazdaságnak pénzhez, adócsökkentéssel lehetséges, problémáink ugyanis, szót Varga, válság kialakulásáról, egész folyamat, agrárpiaci válságba, pénzügyi válság, parlament pénzügyi, sorozat végén, jelenlegi pénzügyi, reálgazdasági válságot, autógyárak bezárásáról, mostani helyzetben, magas államadóság, magas munkanélküliség, magas államháztartási, folyamatos visszaesés, válság miatt, magyar gazdasággal, vállalatok megtakarítási, állampolgárok megtakarítanak, vállalatok pedig, vállalatok ugyanis, 2006-os megszorítások, gazdasági kiigazításnak, legnagyobb vesztesei, fideszes képviselő, egyik legfontosabb, adók nagyon, arány pozitívan, foglalkoztatott számára, náluk maradó, jelenlegi helyzetben, pszichológiai tényezők, nagy gazdasági, olyan válság, mostani nagy, svéd kormány, hitelesség helyreállítása, költségvetés konszolidációja, intézmények megerősítése, versenyképesség növelése, adók csökkentésével, újraosztási ráta, munkanélküliség csökkent, bruttó hazai, fideszes honatya, jelenlegi helyzetből, országban történik, jelenlegi politikai, gazdasághoz való, kérdést Szájer, realitásokat veszi, ország gazdaságának, problémák majd, elmúlt időszakban, válság azonban, euró minél, magyar állampolgárok, politikus kijelentette, jelenlegi cselekvőképtelen, gazdasági válság, adócsökkentéssel, gazdaságpolitika, cselekvőképtelen, energiaválságból, versenyképesség, felértékelődnek, munkanélküliség, következményeit, konszolidációja, frakcióvezetője, államháztartási, világrekorderek, kiszámíthatóság, tönkretételéhez, foglalkoztatott, magyarországon, magyarországot, felállításával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1006
  • e Hét: 2716
  • e Hónap: 11320
  • e Év: 47261
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.