Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bonyolult világkép, ha valaki nem bal- vagy jobboldali
  2016-12-20 13:40:39, kedd
 
   
  BONYOLULT VILÁGKÉP, HA VALAKI NEM JOBB- ILLETVE BALOLDALI -IZMUSBAN (nacionalizmus, szocializmus, demokratizmus... stb.) GONDOLKODIK
*
VÉGH KÁLMÁN ismerősöm írta:
*
"Most már értem miért vagy "mindkét oldalról " nem megértésnek kitéve ! Nagyon bonyolúlt világképed van, nem is következetes...!" *
*
VÁLASZOM:
*
Az én világképem mentes minden demagógiától. Nem befolyásolja sem a baloldalinak nevezett, sem a jobboldalinak nevezett -izmus. Minden egészséges lelkivilágú embernek a teremtett világ természeti környezetéhez igazodó természetes világképe van!
*
Ez a világkép a MÚLTban gyökerezik, és olyan JELENBEN él, amely előre vetít egy élhető(bb) JÖVŐképet.
*
*
MÚLT- JELEN- ÉS JÖVŐIDŐNK

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=145702&n=furaila...

*
Minden ember az életidejét időben és térben éli le. Az időre vonatkozóan három dimenziót ismerünk: jelen-, múlt- és jövőidő.
*
A jelen embere magában hordozza múltját és jövőjét, azon egyszerű biológiai képlet alapján, hogy születésünkhöz egy férfi és egy nőivarú ember egyesülése szükséges.
- Őket 2-2 ember, az utóbbiakat 4-4 ember nemzette.
- Ükszüleink biológiailag szükséges létszáma már 16 személy.

Ha, gondolatban megrajzoljuk a képletét, akkor látjuk, hogy fejére fordított piramis csúcsaként hordozzuk az ősök génállományának készletéből esetenként kialakult - egyszeri és megismételhetetlen - saját génkombinációnkat.
A piramis egy-egy emeletét nemzedéknek (generációnak) nevezzük.
*
Házasodáskor a házastárs genetikai piramisa új génállományt kapcsol be a megszülető emberke génvariációjába.
*
*
A múlt, tehát nemcsak velünk, bennünk is él - mérhetetlen színes változatosságot felmutatva.
Ebből következik az az alapvető kíváncsiság, hogy igyekszünk megismerni saját, leszármazási (genealógiai) múltunkat, mert csakis annak ismeretében alakulhat ki identitásunk, hovatartozás-tudatunk.
*
Annak tudása, hogy a magyar- és más- (nemzeti kisebbséghez tartozó) családok, magántörténelmükkel részesei a magyar nemzet történelmének, lehetővé teszi az egészséges nemzettudat kialakulását, mellyel már egyenrangú tagjai lehetünk saját hazánknak és minden további nemzetek közösségének.
*
Ezzel el is érkeztünk az ember térbeli életéhez, mert minden ember a Föld nevű bolygó bizonyos területére születik és többnyire ott is éli le az életidejét.
*
Ezzel, megörököljük a jövő milyenségének és minőségének felelősségét.
Ezzel a felelősségérzettel és tudattal kell megkeresnünk a helyünket a társadalmi, gazdasági valóságban.
*
*
A jelen embere, az egyén elsősorban magánember, aki a magánéletét általában családban éli le. A család, viszont a társadalom legkisebb egysége. E legkisebb társadalmi egység minősége meghatározója a társadalmi minőségnek. Csak a jó családi háttér biztosíthatja az egyén számára a stabilitást, az elérhető célok megvalósulását.
*
Olyan jövőért kellene munkálkodni, amelyikben az egyén jövedelméből otthont tud teremteni, családot tud alapítani és születendő gyermekei számára - míg kicsik - gondoskodni tud asszonyáról, gyermekei anyjáról is - és ha megöregszik, vagy beteg lesz, akkor is erkölcsi- anyagi méltósággal élhessen.  Ez a jövő!
*
Addig is, míg ez megvalósul, a társadalmi intézmények nem vonulhatnak ki
- az otthonteremtés,
- a gyermeknevelés- és oktatás,
- a betegellátás,
- az időskorúak gondozása
költségeinek - legalább részleges átvállalásából!
*
Olyan ,,átvállalásra" gondolok, amikor az egyén kreativitásával, vagyis alkotói szakértelmével - pályázati úton nyert pénzekkel - megvalósíthatja álmait. Így teremtve önmaga, és mint jövendő munkaadó: embertársai számára is jövedelmi forrást, munkahelyet.

*
*
A jelen emberének nagy kötelessége még, hogy visszataláljon a természethez, mert eredetileg annak része. Ezért, meg kell ismernünk azt a természeti környezetet, ami körülvesz bennünket. Meg kell ismernünk, hogy harmonikusan együtt tudjunk élni vele, óvni, védeni tudjuk azt, hogy utódaink - a jövőben élők is élvezhessék.
*
*
Az ember - minden idők embere - nemcsak természeti lény. Nemcsak külső-belső fizikai-biológiai tulajdonság aival egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, hanem lelki alkatával is.

*
Az emberi léleknek szüksége van a hitre.
Szükségünk van hitre jelenben, múltban és jövőben; hitre önmagunkban, embertársainkban, de legfőképpen a Teremtő mindenhatóságában.
*
A hit erejével fölvértezett, megerősödött ember nem érzi magát elveszetten egyedül ebben a globalizálódó világunkban.
A hit erejével megerősödött embert nem lehet meggátolni az önmagával szembeni igényes életfelfogás kialakításában sem!
Az ilyen ember nemcsak egyenjogú-, hanem egyenrangú polgára lehet hazájának..
*
Pesterzsébet, 2003. március 4.
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: embertársainkban, változatosságot, megvalósíthatja, kreativitásával, génállományának, génvariációjába, szakértelmével, visszataláljon, gyermeknevelés, megvalósulását, kialakításában, otthonteremtés, átvállalásából, születésünkhöz, környezetéhez, milyenségének, nacionalizmus, demokratizmus, meghatározója, jobboldalinak, történelmének, biztosíthatja, globalizálódó, betegellátás, költségeinek, átvállalásra, természethez, megörököljük, harmonikusan, pesterzsébet, megkeresnünk, leszármazási, jövedelméből, identitásunk, hovatartozás, kisebbséghez, baloldalinak nevezett, jobboldalinak nevezett, teremtett világ, életidejét időben, időre vonatkozóan, jelen embere, nőivarú ember, ősök génállományának, piramis egy-egy, házastárs genetikai, megszülető emberke, magyar nemzet, egészséges nemzettudat, ember térbeli, jövő milyenségének, egyén elsősorban, BONYOLULT VILÁGKÉP, VALAKI NEM JOBB- ILLETVE BALOLDALI, VÉGH KÁLMÁN, MÚLT- JELEN- ÉS JÖVŐIDŐNK, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A magyar sajtó napja március 1...  Az embernek fiatal korában van  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Nem kellett volna!  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Az embernek fiatal korában van  Az agyat és a csontokat is erő...  Mélységes szomorúsággal  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Alvó baby  Jó éjszakát  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Házi botox  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 15-re emlékve  Esti kép  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Atyám !  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Atyám !  Paul David Tripp Március 15  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Március 15  Kokárda  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Szeretettel  Sajnos ezt elBalogozták  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Aztán itt van egy másik szerep...  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Alvó cica  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  A gyász  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  1848. március 15-én  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Könnyáztatta asszonysorsok  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Szeüleidtől tanultad  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Törött csészék  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Törött csészék  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Rőzsehordó nő szobra  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Intelem  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
baloldalinak nevezett, jobboldalinak nevezett, teremtett világ, életidejét időben, időre vonatkozóan, jelen embere, nőivarú ember, ősök génállományának, piramis egy-egy, házastárs genetikai, megszülető emberke, magyar nemzet, egészséges nemzettudat, ember térbeli, jövő milyenségének, egyén elsősorban, magánéletét általában, társadalom legkisebb, társadalmi minőségnek, egyén számára, elérhető célok, egyén jövedelméből, társadalmi intézmények, időskorúak gondozása, egyén kreativitásával, jelen emberének, természeti környezetet, jövőben élők, emberi léleknek, globalizálódó világunkban, önmagával szembeni, ilyen ember, embertársainkban, változatosságot, megvalósíthatja, kreativitásával, génállományának, génvariációjába, szakértelmével, visszataláljon, gyermeknevelés, megvalósulását, kialakításában, otthonteremtés, átvállalásából, születésünkhöz, környezetéhez, milyenségének, nacionalizmus, demokratizmus, meghatározója, jobboldalinak, történelmének, biztosíthatja, globalizálódó, betegellátás, költségeinek, átvállalásra, természethez, megörököljük, harmonikusan, pesterzsébet, megkeresnünk, leszármazási, jövedelméből, identitásunk, hovatartozás, kisebbséghez, közösségének, génállományt, házasodáskor, megrajzoljuk, felelősségét, kialakulását, életfelfogás, generációnak, megerősödött, biológiailag, baloldalinak, szocializmus, befolyásolja, fölvértezett, következetes, demagógiától, munkálkodni, embertársai, mérhetetlen, munkahelyet, tulajdonság, stabilitást, genealógiai, megértésnek, kötelessége, világunkban, asszonyáról, méltósággal, gondolatban, intézmények, vonulhatnak, vonatkozóan, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 196
  • e Hónap: 2441
  • e Év: 34171
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.