Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fontosabb ismereteimet elsősorban tapasztaltból szereztem
  2017-01-04 23:01:56, szerda
 
   
  .Képek a szakmai tapasztalataimról:

1 . kép: Megtapasztaltam pl. hogy milyen szocialista ipari tanulónak lenni.
Szabás-varrást tanultam és ebből szakmunkásvizsgáztam tizenhét éves koromban.Képek
Attól fogva a legtöbb hasznát ennek a tudásomnak vettem. A mai napig jó érzés tölt el, amikor bármit meg tudok varrni... és ezzel mindig követhetem a divatot mert folyamatosan átalakíthatom és felújíthatom a családtagok- és saját ruháimat. Sok örömet szerezve ezzel a családomnak. Szomorú csak akkor voltam, amikor nem javasolt a munkahelyem továbbtanulásra. Mondván a főnök:
- "Nincs szükségem érettségizett varrónőre!"
*
Ez a kép közvetlen a megerőszakoltatásom előtt készült. https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/nemi-er%C5%91szak-r%C3% A9gen-%C3%A9s-most/760432450659420
*
*
2. Kép: Azért, továbbtanultam munkahelyi javaslat nélkül is... egy önköltséges gyors- és gépíró iskolában. Ahol, ilyeneket tanultunk gyorsírással a szocializmusról.
*
*
3. kép: Amikor gépíró lettem újra próbálkoztam a középiskolai felvételi javaslatért kuncsorgással. Választanom kellett: vagy vegyipari technikumba, vagy közgazdaságiba jelentkezem - a dolgozók esti tagozatára - természetesen.
*
*
4. kép: Ahol is nagy hasznát vettem a gyorsírás tudományomnak, mert nem volt tankönyvünk és sokat kellett jegyzetelni. Akkoriban, az új gazdasági mechanizmus miatt éppen kivonták a forgalomból a szocialista gazdálkodásról szóló tankönyveket és az újak (a szociális piacgazdaságról szólók) még nem készültek el.
*
*
5. kép: Ezek mellett az ülőszakmák mellett fontosnak tartottam a sportolást.
Atlétizáltam, holott nem voltam/vagyok egy atletikus alkat... mégis, a futóversenyeken 200-ból mindig benne voltam az első 10-ben!!! Végül, a szülésig női focista voltam. Versenyszerűen leigazolt játékosként játszottam. Talán ennek köszönhető, h. még 2000-ben is beállítottak kapusnak egy teremfoci bajnokságon.
*
*
6. kép: A 80-as években, mint nagy Beatles-rajongó tagja lettem egy klubnak, ahol angolul is lehetett volna tanulni, de másképpen alakult.
Igaz, ekkor már háromgyerekes "nagycsaládos" édesanya voltam, nyakig benne egy évekig elhúzódó építkezésben...
*
*
7. kép: Ugorva egyet a mába, amikor is (már ősz hajjal) népszínművet adtam elő küzdőtársaimmal a 2006-os tüntetések folyományaként. Ez volt a bemutató.
*
*
8. kép: Ez volt a bemutatója a Böszödöm című népszínműnek. A későbbi előadásokhoz már megvarrtam a jelmezeket. A stilizált talárt az ügyésznek (magamnak) és az ügyvédeknek.
*
*
9. kép: Majd, amikor megalakítottuk - 22 civil szervezet összefogásával - a Nemzeti Erők Szövetségét, esküt tettünk a Szent Korona másolatára.
Az asztalt saját kezűleg varrt Árpád-sávosnak szánt zászlóval terítettük le.
*
*
10. kép: Az utolsó - bejelentett - tüntetésünkön ezt a zászlót lengettem.
Így köszöntem el a Kossuth tértől. Várandós lányomnak segítettem a második unoka érkezése előtt...
*
*
11. kép: Azért, még elmentem egy meleg-felvonulás ELLENI tüntetésre és ezzel be is fejeztem a "közszereplést".
*
*
12. kép: A 80-as évekre még - amint írtam előzőeken - a három gyerek nevelésével voltam legfőképpen elfoglalva.
*
Ebben szereztem a legboldogságosabb tapasztalatokat és a legfájóbbakat is. Seszták Ágival is volt egy levélváltásunk - a ,,Kitől védjem meg a női becsületet?" című cikkével kapcsolatban. Ez a téma valójában nyílt vitára adott lehetőséget a Kommunista Ifjúsági Szövetség hetilapjában. Ezt olvasva sok nőtársam kommentben tiltakozott azon megállapítások ellen, mely-szerint mi nők kergetjük a férfiakat az alkoholizmusba és válás után a hajléktalanságba... Seszták kénytelen volt egy vitasorozatot indítani a tiltakozó kommentek miatt. A szerencsétlen lányok-asszonyok minden indulatukkal a férfiakat kezdték okolni minden rosszért - amiről nem is a férfiak, de nem is a nők tehettek! Ezek társadalmi problémák voltak, és mint mindig, a hatalom egymásra uszította az embereket. Ebben az esetben: a nemeket... Ehhez szóltam hozzá, amire Seszták Ági válaszolt, majd kijött hozzám és a beszélgetésünkből átfogalmazott részleteket megjelentette. Lett is nagy fölháborodás a környezetemben és attól fogva nem volt megállás a megtorlásban!
*
*
13. kép: Ezt a diákigazolványt akkor használtam, amikor főiskolás lettem.
*
Mert, bizony, az 1990-es évek elején azt hittem, hogy eljött végre az én időm és hathatok végre én is és szűkebb hazámnak, lakóhelyemnek hasznára lehetek.
Azonban, kompetensék azonnal elhatárolták magukat a velem való együttműködéstől, amikor megtudták, hogy nekem nincs diplomám. Ezért, aztán rászántam magamat és felvételiztem - sikerrel 1995-ben.
*
Művelődésszervező szakon végeztem 1998-ban. A szakdolgozatomat andragógiából, vagyis, felnőttképzésből írtam.
Ebből is nagy felfordulás lett és végül a Német Népfőiskolai Szövetség ösztöndíjasaként részese lehettem egy nagyszabású projektnek. Ennek, MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉS ATLASZA volt a címe. Sajnos, nem találtam felnőttképzési intézményeket abban a kerületben, ahol laktam és kutakodtam. Ezért, kitettek a projektből. Ami egyébként, eltűnt, mint minden, amit eddig megalkottam, vagy pályázaton díjat nyertem...
Végül, a diploma munkámat az adott fővárosi kerület oktatási és kulturális életéről írtam. Azonban, nem kaptam meg a diplomavédéshez az abszolutóriumot.
Sőt, fölkértek, hogy az 1999-ben végzettekkel ismételjem meg a diploma írást és válasszak egy senki érdekét nem sértő semleges művészeti alkotásról témát!
Természetesen, nem írtam újabb szakdolgozatot, hiszen nekem volt egy, a konzulens által minősített szakdolgozatom!!!
*
Így aztán olybá lett - a megaláztatásoktól gyötrelmes, időskori - főiskolai tanulásom, mintha soha a közelében sem jártam volna a patinás Janus Pannonius Tudományegyetemnek!
*
De nem is ez bánt, hanem az, hogy nem segíthettem a tudásommal a felnőttképzésben az embereknek.
Azoknak, akiknek nem volt pénzük semmiféle tanfolyamra... átképzésben való részvételre!
*
Pedig, azzal kampányolt még 2006-ban is a Fidesz, hogy "szavazz a változásra!"
Hogyan változzon az a szerencsétlen, akinek nincs meg hozzá sem az anyagi- sem a tudásbéli és semmi más tőkéje?
*
Na, ezért nem dolgozhattam én a felnőttképzésben egyetlen percig sem!
*
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/helyzetelemz%C3%A9s-7-r %C3%A9sz/757815134254485
*
32 évig jártam - munka mellett - különböző iskolákba, felvételi előkészítőkre és mégis, mint varrónő mentem MINIMÁL-nyugdíjba!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakdolgozatomat, hajléktalanságba, ösztöndíjasaként, felnőttképzésből, felnőttképzésben, együttműködéstől, diákigazolványt, diplomavédéshez, küzdőtársaimmal, továbbtanulásra, futóversenyeken, abszolutóriumot, piacgazdaságról, szocializmusról, megtapasztaltam, tapasztalatokat, továbbtanultam, folyományaként, levélváltásunk, szakdolgozatom, alkoholizmusba, gazdálkodásról, közgazdaságiba, összefogásával, felnőttképzési, megalakítottuk, megállapítások, környezetemben, szakdolgozatot, versenyszerűen, felnőttképzés, tüntetésünkön, intézményeket, átalakíthatom, legfájóbbakat, természetesen, szakmai tapasztalataimról, legtöbb hasznát, tudásomnak vettem, divatot mert, munkahelyem továbbtanulásra, önköltséges gyors-, középiskolai felvételi, dolgozók esti, gyorsírás tudományomnak, szocialista gazdálkodásról, szociális piacgazdaságról, ülőszakmák mellett, atletikus alkat, futóversenyeken 200-ból, első 10-ben, teremfoci bajnokságon, Nemzeti Erők Szövetségét, Szent Korona, Seszták Ágival, Kommunista Ifjúsági Szövetség, Seszták Ági, Német Népfőiskolai Szövetség, MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉS ATLASZA, Janus Pannonius Tudományegyetemnek, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png kislány  Soha ne kedvezz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem számIt  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kövesd a cowboyt!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Rátalálsz  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Nem méltó hozzád  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mai harmónia kártyám  A boldog családok mind hasonló...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png ház  Kellemes délutánt kívánok  Png ház  A sors  Éretlen vers  Leonardo da Vinci gondolata  Sose bánj semmit  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Akarat  Julian Brass gondolata  Irgalom és ítélet  Png fotel  Png férfi  Nagyi telefonál  Akik bántanak téged  Egy bizonyos határt  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem számIt  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Nem számIt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gonosz démon-álarc  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Örülök, hogy látlak!  Hogy lehet megtartani  Németh László tollából  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png fotel  Akarat  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
szakmai tapasztalataimról, legtöbb hasznát, tudásomnak vettem, divatot mert, munkahelyem továbbtanulásra, önköltséges gyors-, középiskolai felvételi, dolgozók esti, gyorsírás tudományomnak, szocialista gazdálkodásról, szociális piacgazdaságról, ülőszakmák mellett, atletikus alkat, futóversenyeken 200-ból, első 10-ben, teremfoci bajnokságon, 80-as években, évekig elhúzódó, 2006-os tüntetések, későbbi előadásokhoz, stilizált talárt, asztalt saját, zászlót lengettem, második unoka, meleg-felvonulás ELLENI, 80-as évekre, három gyerek, legboldogságosabb tapasztalatokat, téma valójában, vitasorozatot indítani, tiltakozó kommentek, szerencsétlen lányok-asszonyok, férfiakat kezdték, hatalom egymásra, beszélgetésünkből átfogalmazott, diákigazolványt akkor, 1990-es évek, velem való, szakdolgozatomat andragógiából, nagyszabású projektnek, diploma munkámat, adott fővárosi, 1999-ben végzettekkel, diploma írást, senki érdekét, konzulens által, megaláztatásoktól gyötrelmes, patinás Janus, felnőttképzésben egyetlen, szakdolgozatomat, hajléktalanságba, ösztöndíjasaként, felnőttképzésből, felnőttképzésben, együttműködéstől, diákigazolványt, diplomavédéshez, küzdőtársaimmal, továbbtanulásra, futóversenyeken, abszolutóriumot, piacgazdaságról, szocializmusról, megtapasztaltam, tapasztalatokat, továbbtanultam, folyományaként, levélváltásunk, szakdolgozatom, alkoholizmusba, gazdálkodásról, közgazdaságiba, összefogásával, felnőttképzési, megalakítottuk, megállapítások, környezetemben, szakdolgozatot, versenyszerűen, felnőttképzés, tüntetésünkön, intézményeket, átalakíthatom, legfájóbbakat, természetesen, lakóhelyemnek, háromgyerekes, andragógiából, vitasorozatot, szerencsétlen, megjelentette, kuncsorgással, tudományomnak, átfogalmazott, érettségizett, felvételiztem, előkészítőkre, közszereplést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 346
  • e Hét: 623
  • e Hónap: 9227
  • e Év: 45168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.