Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nekem chip van a kezemben
  2017-04-24 10:48:57, hétfő
 
   
  Vasárnap, kora reggel felébredve, de még mozdulatlanul tovább fekve az ágyban azon mélázva, hogy milyen érdekes pózban vagyok... hiszen, egészen másképpen aludtam el... Úgy, hogy a jobb kezemet - mindig oldalt fekve - a fejem alá teszem. Most meg hanyatt fekve ébredek, mint a csecsemők - a két kezem, pedig lazán ökölben a nyakamnál, közvetlen a fülem mellett?
És... ekkor nagyon halk és magas frekvencián- morze-szerű hangot hallok a jobb kezem felől...
És ... akkor hirtelen villámlás-szerűen belém hasít a bizonyosság:
*
- ,,NEKEM CHIP VAN A KEZEMBE BEOPERÁLVA"!
*
Az történt ugyanis, hogy hét évvel ezelőtt, az anyák-napi vendégeskedést követően - mosogatás közben az egyik megrepedt pohár szája széthasadt és az üvegfelület megvágta a jobb kezemet, de olyan nagyon, hogy a jobb mutatóujjam fölötti porcos rész szétnyílt és nagyon vérzett!.
Ennek bizonyára van szakszerű orvosi elnevezése... ami nem jut eszembe, mert meg sem tanultam. Hiszen, a testi bajaim mindig eltörpültek a lelkiek mellett.
Talán ezért, nem volt semmilyen jelentősége számomra annak a sérülésnek, mert meg sem közelítette azoknak a LELKI SEBEKNEK A FÁJDALMÁT, amivel együtt kellett (és kell) élnem: minden év, minden napján, minden órájában, minden percében TOVÁBB KELLETT/KELL TUDNI lépni!!!
*
*
A kórházban, amelyik éppen ügyeletes volt hosszas várakozás után megvizsgáltak, közölték velem, hogy ezt meg kell operálni és ezért befektettek... Most nem részletezem a kórházban töltött napokat. A lényeg, hogy elérkezett végre a varratszedés napja és már éppen készülődtem, hogy végre elhagyhatom a kórházat, amikor az orvos azt mondja:
*
- "FEL KELL ISMÉT TÁRNI, MERT A PORCOK KÖZÉ SZORULT VALAMI, AMITŐL NEM TUDOTT ÖSSZEFORRNI."
*
Kissé elszomorodtam és félni kezdtem, hogy vajon mi lehet e-mögött?
Furcsa volt az is, hogy az orvos nem vett igénybe asszisztenciát. Csak egy ismeretlen munkaruhás férfi ült mellette és végig vele konzultáltak valamiről. Ez is annyira zavart, hogy legszívesebben közbeszóltam volna:
- ,,Én is itt vagyok! Ha nem vették volna észre én is emberi lény vagyok és nem csak egy élettelen, megmunkálandó munkadarab!"

*
A sok rossz tapasztalat már gyanakvóvá tett és ezért, elhatároztam, leküzdöm a vértől való irtózásomat és végig nézni fogom a "FELTÁRÁST". Azonban, amikor az orvos észrevette, hogy mennyire figyelek, rám förmedt, mondván:

- ,,Ne nézze!"
*
Annyira kiszolgáltatottnak éreztem magamat, hogy meg sem mertem pisszenni és még a levegőt is észrevétlenül igyekeztem belélegezni...
Mint ahogy azt egész életemben tettem.
Hiszen, még családon belül is erre voltam dresszírozva. Ezért, szinte reflexből - megszeppenve, mint egy kisgyerek - elfordítottam a fejemet és csak akkor néztem már oda, amikor be volt a kezem ismét kötözve.
*
A rossz érzésem azonban nem múlt el és alig vártam, hogy végre elhagyhassam a kórházat!
*
Csakhogy, vissza lettem rendelve - kontrollra, kötözésre - legalább 3x!!
*
Egyik alkalommal, másfél órával később értem oda, mint ahogy be lettem rendelve és az ügyeletes nővér fogadott az orvos helyett, aki rutin-szerűen elküldött röntgenre, hogy megnézzék, összeforrt-e az, aminek össze kellett volna forrnia.
*
Csakhogy, az orvos is még ott volt a közelben. Éppen kötözött egy gipszelt lábút a kötözőben, amikor a függönyként szolgáló fehér lepedőt ellebbentette a kora-nyári szellő. Amikor találkozott a tekintetünk, azonnal fölugrott, majd odajött és leteremtette az asszisztenst, hogy miért küldött engem a röntgenre!
Csak néztünk a hölggyel csodálkozva, hiszen, ez a szokás az ilyen műtétek felülvizsgálatakor!
*
,,Na, helyben vagyunk!" - Gondoltam szomorúan szorongva, mert már tényleg jó lett volna látni, hogyan is alakult a sérülés a 2x-esen megoperált kezemen.
Jó lett volna látni, hogyan gyógyult, de nekem úgy látszik ez sem jár ,,alanyi" jogon!!!
*
Egyébként, egy látványos hasadék van azon a porcos részen, ami egyáltalán nem forrt össze és bizony fáj, ha erőt fejtek ki a jobb kezemmel.
*
Észrevettem, hogy ha a mobilt a jobb kezemben tartva telefonálok, furcsa hangrezonancia keletkezik... Ezért, azóta csakis a bal kezemben, a bal fülemhez tartva telefonálok. De van, amikor még így is akkora visszhangzat van a telefonban, ami sokszor nehezen elviselhető....
*
Nem tud valaki segíteni? Mit lehet ilyen esetben tenni?
*
Csak a rendőrségre, meg a bíróságra ne küldjetek, mert engem már évtizedekkel ezelőtt törvényen kívül helyeztek!! Amikor bírósághoz fordultam ezelőtt 18 éve a törvénytelenségem miatt, akkor a sorsdöntő tárgyalásra azért nem tudtam bejutni, mert az álcázott titkos ügynök telefonon tudatta a portán szolgálatot teljesítő egyik biztonsági őrrel, hogy terrorveszélyt jelentek a bíróság számára és ezért ne engedjenek föl a jelzett tárgyalóba. Engem akkor elvezetett onnan a biztonsági őr és a peremet ejtették ,,elévülésre" hivatkozva, mert a jelzett időpontban ,, a felperes nem jelent meg" a SORSDÖNTŐ TÁRGYALÁSON! (Én voltam az a "felperes".)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: terrorveszélyt, legszívesebben, asszisztenciát, vendégeskedést, hangrezonancia, mozdulatlanul, megmunkálandó, ellebbentette, észrevétlenül, elszomorodtam, megvizsgáltak, elfordítottam, visszhangzat, megszeppenve, elhagyhassam, leteremtette, asszisztenst, dresszírozva, elhatároztam, varratszedés, közbeszóltam, konzultáltak, évtizedekkel, telefonálok, észrevettem, frekvencián, tekintetünk, csodálkozva, bizonyosság, belélegezni, elhagyhatom, összeforrni, készülődtem, befektettek, részletezem, tapasztalat, ágyban azon, jobb kezemet, fülem mellett, jobb kezem, történt ugyanis, anyák-napi vendégeskedést, egyik megrepedt, üvegfelület megvágta, jobb mutatóujjam, testi bajaim, lelkiek mellett, kórházban töltött, varratszedés napja, ismeretlen munkaruhás, vértől való, orvos észrevette, NEKEM CHIP VAN KEZEMBE BEOPERÁLVA”, LELKI SEBEKNEK FÁJDALMÁT, TOVÁBB KELLETT, KELL TUDNI, KELL ISMÉT TÁRNI, MERT PORCOK KÖZÉ SZORULT VALAMI, AMITŐL NEM TUDOTT ÖSSZEFORRNI, SORSDÖNTŐ TÁRGYALÁSON, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Mai harmónia kártyám  Popper Péter szavai  Lóhere  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tavaszi kép  A kételkedés kezelése  Gonosz démon-álarc  Png cica  Adakozás  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Popper Péter szavai  Png csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Leonardo da Vinci gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Adakozás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Az engedelmesség miért nem vál...  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png férfi  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  A másik dolog,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy hatékony szolga  Csak a fogyatkozás látható  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Kövesd a cowboyt!  Nem tudhatod  Png lepke  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Elköszönt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Sose bánj semmit  Png kutya  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Szabolcska Mihály – Ákác...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png nő  Esti kép  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Hogy lehet megtartani  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ágyban azon, jobb kezemet, fülem mellett, jobb kezem, történt ugyanis, anyák-napi vendégeskedést, egyik megrepedt, üvegfelület megvágta, jobb mutatóujjam, testi bajaim, lelkiek mellett, kórházban töltött, varratszedés napja, ismeretlen munkaruhás, vértől való, orvos észrevette, kezem ismét, rossz érzésem, ügyeletes nővér, orvos helyett, gipszelt lábút, függönyként szolgáló, kora-nyári szellő, hölggyel csodálkozva, ilyen műtétek, 2x-esen megoperált, látványos hasadék, porcos részen, jobb kezemmel, jobb kezemben, törvénytelenségem miatt, sorsdöntő tárgyalásra, álcázott titkos, portán szolgálatot, bíróság számára, jelzett tárgyalóba, peremet ejtették, jelzett időpontban, terrorveszélyt, legszívesebben, asszisztenciát, vendégeskedést, hangrezonancia, mozdulatlanul, megmunkálandó, ellebbentette, észrevétlenül, elszomorodtam, megvizsgáltak, elfordítottam, visszhangzat, megszeppenve, elhagyhassam, leteremtette, asszisztenst, dresszírozva, elhatároztam, varratszedés, közbeszóltam, konzultáltak, évtizedekkel, telefonálok, észrevettem, frekvencián, tekintetünk, csodálkozva, bizonyosság, belélegezni, elhagyhatom, összeforrni, készülődtem, befektettek, részletezem, tapasztalat, irtózásomat, mutatóujjam, üvegfelület, eltörpültek, jelentősége, közelítette, találkozott, függönyként, elviselhető, rendőrségre, tárgyaláson, szolgálatot, tárgyalásra, engedjenek, sérülésnek, igyekeztem, gyanakvóvá, tárgyalóba, megoperált, munkadarab, biztonsági, széthasadt, bírósághoz, alkalommal, elnevezése, kontrollra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 446
  • e Hónap: 9050
  • e Év: 44991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.