Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. rész: Nem csak MAGAMRÓL azoknak, akik nem értik harcomat
  2017-05-09 23:53:30, kedd
 
   
  61 éve élek CÉLKERESZTBEN és testközelből ismerem a Kádár-korszak és az un. rendszerváltozás minden negatívumát. Aki irigyel bármiért is neki szól a vallomásom.
*
Azután, hogy eljött a - részemről is oly nagyon áhított - “változás", döbbenten tapasztaltam, hogy velem- és NEHÉZSORSÚ kortársaimmal szemben 1990 után is érvényben maradt a negatív megkülönböztetés minden formája.
Például, továbbra is mindenhol utolért az 1956-os rokonaim miatt a gyanakvás és az ellenségeskedés. Közben, persze fogalmam nem volt arról, hogy mindez az 1956-os CSALÁDI ÉRINTETTSÉG miatt! Ugyanis, szüleim tudván tudták, hogy még nem jött el az igazmondás ideje és elvitték a családi történelmi tények ismeretét magukkal a sírba!
*
Ezért aztán értetlenül tapasztaltam, hogy akik megtorló bosszúállóként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő megtorlásban, 1990 után is alkalmazhatták az érintettekkel szemben a kádári suttyom-terror minden formáját!
*
Sőt! 1990-et követő években ők rendeztek ünnepségeket az 1956-os forradalom emlékére minden év október 23-án! Még az utólagos kitüntetéseket is ők tűzhették ki a megnyomorított életű kölyökharcosok ruhájára...
*
Ők: a ,,PESTI SRÁCOK" voltak azok, akiknek nem kegyelmezett a rendszer sem 1990 előtt, sem után!
*
Itt olvasható egy kölyökharcos: Bóna Rudi hajléktalanságának és 1996-ban bekövetkezett halálának története:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog/
http://furaila.xfree.hu/146399

*
Esküszöm, hogy csak az utóbbi hat évben jöttem rá azokra a tragikus összefüggésekre, amelyek miatt tíz éves koromtól CÉLKERESZTBEN élem az életemet! Mert bizony, évtizedek teltek el teljes elszigeteltségben - NEHOGY KIBESZÉLJEM A NAGY TITKOT!
*
Mert sejtelmem sem volt arról, hogy 1956 novemberétől - a FORRADALOM LEVERÉSÉT KÖVETŐEN, KISKORÚ GYEREKEK SZÁZAIT ZÁRTÁK BÖRTÖNBE olyan röpcédulák terjesztéséért. amelyeket én már 1956 augusztusában láttam!
*
Ugyanis, nagybátyáméknál ,,nyaraltam" éppen, amikor nagy zúgással repülő szállt el fölöttünk, amiből csomagok hullottak a földre. Az egyik csomag kiszakadt és rengeteg kis papír-cetli szálldosott szanaszét... Nagyon kíváncsi voltam és odaszaladva egyet sikerült elkapni. Már éppen silabizáltam a számomra csupa ismeretlen szóból (,,kiáltvány, felhívás, mozgósítás, sztrájk...") álló szöveget elolvasni, amikor ott termett nagybátyám a feleségével és kikapták a kezemből, mondván, hogy
- ,,Ez nem gyeröknek való!".
*
Attól fogva nagybátyám felesége folyamatosan szemmel tartott. Villámlátogatásai során igyekezett kikérdezni engem. Így történt ez 1999-ben is, amikor valami nagyon furcsát mondott:
- ,,A sógornőmnél voltam, mert meghalt a férje, az én a féltestvérem."
Majd elkérte azt a szociográfiai pályamunkámat, amivel 1998-ban sikerült irodalmi díjat nyernem... És amit sehogy nem értettem, hogy miért nem jelenhet meg, ha már díjazásra volt érdemleges?!
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=55534&kid=18523&sort=
*
Ráadásul, a MAGYAR NAPLÓ (a Magyar Írószövetség folyóirata) főszerkesztője a DÍJKIOSZTÓN bejelentette, hogy ,,FENT TARTJA AZ ELSŐ KÖZLÉS JOGÁT".
*
Na, ebből sem lett semmi, mert hónapokig meg sem jelenhetett a Magyar Napló pénzhiány miatt! Amikor megjelent végre, akkor már EL VOLT FELEJTVE az egész ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázat.
Pedig, több, mint 2000 pályaművet kellett elbírálnia a zsűrinek.
*
http://furaila.xfree.hu/55534
*
Ezekből olyan tragikus önkép rajzolódott ki, hogy jobbnak látták az egészet AGYONHALLGATNI!
*
Ekkor elkezdtem méltatlankodó leveleket írni mindenféle, általam kompetensnek tartott személyiségeknek... Nagybátyám felesége: szül. HEGEDÜS ETELKA, pedig ismét meglátogatott és kérdezgetni kezdett a szociográfiáról. Nem értettem, miért érdekli, hiszen a családban titokban tartottam. Nem értettem, de örültem annak, hogy végre valakivel beszélhetek róla! Ezért, nem lehet azon csodálkozni, hogy örömömben odaadtam neki az egyik kinyomtatott kézirat-változatot.
*
Majd hamarosan ismét meglátogatott és visszaadta. Elég tartózkodó volt és - jelentőségteljes arckifejezéssel - ismét felemlegette féltestvérét: HEGEDÜS ANDRÁST.
*
Még tizenhat évnek kellett eltelnie, hogy megtudjam a következőt:
*
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
Ma már értem, hogy mi miért úgy történt, ahogy...
Akkor azonban, azt hittem, hogy azért nem engednek még a feladatok közelébe sem, mert nekem nincs diplomám!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, személyiségeknek, megkülönböztetés, jelentőségteljes, ellenségeskedés, arckifejezéssel, nagybátyáméknál, összefüggésekre, szociográfiáról, kitüntetéseket, megnyomorított, agyonhallgatni, terjesztéséért, főszerkesztője, alkalmazhatták, kölyökharcosok, bosszúállóként, szociográfiai, érintettekkel, kortársaimmal, meglátogatott, ezredfordulón, bekövetkezett, célkeresztben, méltatlankodó, augusztusában, pályamunkámat, felemlegette, írószövetség, ünnepségeket, testközelből, féltestvérét, kölyökharcos, megtorlásban, bejelentette, folyamatosan, negatív megkülönböztetés, 1956-os rokonaim, 1956-os CSALÁDI, igazmondás ideje, családi történelmi, 1956-os népfölkelés, érintettekkel szemben, kádári suttyom-terror, 1956-os forradalom, utólagos kitüntetéseket, megnyomorított életű, tragikus összefüggésekre, egyik csomag, számomra csupa, sógornőmnél voltam, szociográfiai pályamunkámat, CSALÁDI ÉRINTETTSÉG, PESTI SRÁCOK”, Bóna Rudi, NEHOGY KIBESZÉLJEM NAGY TITKOT, FORRADALOM LEVERÉSÉT KÖVETŐEN, KISKORÚ GYEREKEK SZÁZAIT ZÁRTÁK BÖRTÖNBE, MAGYAR NAPLÓ, Magyar Írószövetség, FENT TARTJA AZ ELSŐ KÖZLÉS JOGÁT”, Magyar Napló, VOLT FELEJTVE, MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN”, HEGEDÜS ETELKA, HEGEDÜS ANDRÁST, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Esti kép  Idővel az ember megérti, hogy ...  Sadhguru idézet  Nagy Feró megmondta?  Soli Deo gloria  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam Krisztina b...  Boldogság  Rács mögé  Sárkány  Facebookon kaptam Krisztinától  Jézus amikor fölment a hegyre,...  A máj egészségének javítása te...  A nagy természet  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Az angyali üdvözlet  Ne hagyd  Agárdi Gábor gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Esti képek  A tavasz nem csak önmagában sz...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Márciuzs 24.  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti Ima !  Az út  Nem azt látja  Az erdőterápia egészségre gyak...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Nagyhétfő:  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Leereszkedés és olvadás  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Nem jár  Nem azt látja  Szép estét  Hibáztam már  Az erdőterápia egészségre gyak...  Ratkós beszületései a szereplő...  Haja van  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Ne hagyd  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az angyali üdvözlet  Táplálékok a máj egészségének ...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
negatív megkülönböztetés, 1956-os rokonaim, 1956-os CSALÁDI, igazmondás ideje, családi történelmi, 1956-os népfölkelés, érintettekkel szemben, kádári suttyom-terror, 1956-os forradalom, utólagos kitüntetéseket, megnyomorított életű, tragikus összefüggésekre, egyik csomag, számomra csupa, sógornőmnél voltam, szociográfiai pályamunkámat, egész &#8222, egészet AGYONHALLGATNI, családban titokban, egyik kinyomtatott, feladatok közelébe, rendszerváltozás, személyiségeknek, megkülönböztetés, jelentőségteljes, ellenségeskedés, arckifejezéssel, nagybátyáméknál, összefüggésekre, szociográfiáról, kitüntetéseket, megnyomorított, agyonhallgatni, terjesztéséért, főszerkesztője, alkalmazhatták, kölyökharcosok, bosszúállóként, szociográfiai, érintettekkel, kortársaimmal, meglátogatott, ezredfordulón, bekövetkezett, célkeresztben, méltatlankodó, augusztusában, pályamunkámat, felemlegette, írószövetség, ünnepségeket, testközelből, féltestvérét, kölyökharcos, megtorlásban, bejelentette, folyamatosan, tapasztaltam, féltestvérem, silabizáltam, novemberétől, kompetensnek, kegyelmezett, kinyomtatott, díjkiosztón, népfölkelés, jelenhetett, sógornőmnél, érintettség, feleségével, rajzolódott, kérdezgetni, kibeszéljem, odaszaladva, szálldosott, negatívumát, csodálkozni, beszélhetek, nehézsorsú, nagybátyám, forradalom, kikérdezni, folyóirata, igazmondás, elbírálnia, változatot, pályaművet, visszaadta, tartózkodó, vallomásom, történelmi, érdemleges, igyekezett, mozgósítás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 877
  • e Hónap: 4003
  • e Év: 35733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.