Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hungarikum
  2017-05-17 10:06:40, szerda
 
  A magyar nő hungarikum

A magyar nők szépek, tehetségesek és talpraesettek, emellett család centrikusak, a szexben odaadóak, tele vannak olyan tulajdonságokkal, amik miatt érdemes minket feleségül venni - olvasható egy meglehetősen célzatos külföldi honlapon. Soma különvéleménye.





A magyar nőket magasztaló weboldal hangvétele erősen hajaz egy magyar nőket közvetítő irodáéra, ezáltal akár a húspiacon is érezhetem magam, mégis azt mondom: oké, félreteszem az egómat, és mindazt a rossz érzést, ami alapvetően minden olyan jelenséghez társul bennem, ami a szexualitásról, avagy a nő eltárgyiasításáról szól (a szakirodalom ezt szexuális objektivációnak nevezi).

Mindezeket (és még jó néhány mást, ami az írás olvasása során följött bennem, mint például az, hogy itt ,,a férfi férfi, a nő nő", ami helyén való, de a cikk arra utal, hogy itt még javában tombol a patriarchális viszonyulás) félreteszem, és az alapüzenetre koncentrálok, miszerint a magyar nők szépek, tehetségesek és talpraesettek, emellett család centrikusak, a szexben odaadóak, tele vannak olyan tulajdonságokkal, amik miatt az a hír járja rólunk a világban, hogy érdemes minket feleségül venni. (Hozzáfűzöm, más hír is járja, például az, hogy mi vagyunk Európa Bangkokja, nálunk van a legtöbb prostituált és pornós lány, illetve igen jelentős számban adjuk a világnak őket.)

Előveszem a legnőibb női tulajdonságomat, ami maga az elfogadás, befogadás képessége, és ennek tudatában elkezdem kis hazánkat kicsit kívülről-felülről nézni. A következőket látom.

Itt van ez a csöppnyi ország Európa közepén, annak a legmélyebb pontján, a legközelebb a magmához, tele energiával, a földből buzgó gyógyító és kiváló ivóvizekkel, a világ egyik legkülönlegesebb, legszóképesebb és legfilozofikusabb nyelvével, különleges történelmével, tele rekordokkal, minden irányban kiemelkedő teljesítményekkel és jelenségekkel. Népességünkhöz képest igen sok Nobel-díjasunk van
, sok az ismert tudós, író, költő, kiemelkedő személyiség, és sok mindenben vagyunk képesek a végletekre. Nézzünk sorban más jellegű tényeket is!

Elsők vagyunk Európában az alkoholfogyasztás és dohányzás mértéke tekintetében az összlakosságra mért százalékos arányban.
Szintén elsők vagyunk a férfiak korai halálozásában - a jelenlegi állás szerint 5 magyar férfi közül várhatóan csak 3 éri majd meg a 65 éves kort. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy az úgynevezett életközepi válság, azaz midlife crisis terén is vezetnek a magyar férfiak.
Úgy gondolom, mindezzel erősen összefüggő tény, hogy jelenleg elsők vagyunk A VILÁGON (megelőztük Amerikát) az egy főre jutó tévénézés átlagát tekintve is - 4 és fél óra... uhhh... brutál).
Ide születik a legkevesebb gyermek Európában.
A legújabb felmérések szerint mi vagyunk a legkövérebbek az öreg kontinensen.
Az öngyilkosság, válás terén való dobogós helyezésünk régi téma.
Itt van a legtöbb cukorbeteg, és vezetünk a szívinfarktus, prosztatarák előfordulási gyakorisága tekintetében is.
Évek óta mindenféle európai felmérés szerint mi vagyunk a legborúlátóbb nemzet.
És ehhez jön az újabb ( bár nem tudományos, avagy szociológiai alapokra helyezett) megállapítás, miszerint a magyar nők híre már világszintű. Erről egyből az jut eszembe, hogy ,,teher alatt nő a pálma", illetve ,,ami nem öl meg, az megerősít". Tíz éve, hogy legfőképpen nőkkel dolgozom, dolgoztam (most váltásban vagyok), rengetegszer éreztem ezt, hogy hihetetlen erő gyűlt össze a nőkben. (Amerikában erre van egy kifejezés is: ,,a nők törnek föl, mint az olaj".) Rengeteget tűrtek, viseltek el az előző generációk asszonyai, aminek a nyoma ott van a mai nőkben, minden következményével együtt, és igen, ott van az, hogy rengeteg a szép, okos nő (persze, mint mindenütt), és van bennünk élet, szenvedély. Egy izgalmas, sokat szenvedett nemzet női vagyunk, és nem csupán szemlélői, de letéteményesei is annak a hatalmas változásnak, aminek eljött az ideje, és igen, én elhiszem, hogy egyre jobban terjed a magyar nő értékének a híre a világban, elhiszem, hogy ebben is ,,menők" vagyunk, elhiszem, mert érzem a hazám nőinek a lelkét, és mert rengeteget utaztam a világban, és megtapasztaltam ott is, mi a rólunk kialakult kép (többnyire a cikkben leírtakhoz hasonló), és különben is... mért ne hinném el, hogy akár most egy ilyen ,,trend" is lehet a világban, hogy érdemes magyar nőt feleségül venni.
Számomra illik ez a kép a fentebb felsorolt listába.
Bátran mondhatjuk: a magyar nő hungarikum.


Cicciolina mellekkel sokkolt Hajdúnál


Kulcsár Edina


Kunhalmi Ágnes


A gyalogló Kovács Barbara


Sarka Kata
 
 
0 komment , kategória:  Hungarikum  
Címkék: tulajdonságokkal, legkülönlegesebb, következményével, objektivációnak, tulajdonságomat, megtapasztaltam, legszóképesebb, különvéleménye, népességünkhöz, letéteményesei, összlakosságra, szexualitásról, szívinfarktus, hozzávehetjük, patriarchális, jelenségekkel, legkövérebbek, talpraesettek, történelmével, legborúlátóbb, halálozásában, tekintetében, következőket, prosztatarák, meglehetősen, rengetegszer, tehetségesek, alapüzenetre, koncentrálok, szociológiai, megállapítás, szakirodalom, előfordulási, öngyilkosság, félreteszem, viszonyulás, szexben odaadóak, meglehetősen célzatos, magyar nőket, rossz érzést, írás olvasása, férfi férfi, cikk arra, patriarchális viszonyulás, alapüzenetre koncentrálok, legtöbb prostituált, világnak őket, következőket látom, csöppnyi ország, legmélyebb pontján, földből buzgó, világ egyik, Európa Bangkokja, Kulcsár Edina, Kunhalmi Ágnes, Kovács Barbara, Sarka Kata,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 19  Szép napot kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Albert Einsteinről  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Nevem  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Makszim Gorkij gondolata  Nevem  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Erdőn  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png telefon  Lóhere  Minden harmadik...  Gonosz démon-álarc  Hazára minden embernek szükség...  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fehér virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Popper Péter szavai  A kételkedés kezelése  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Akarat  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 19  Sose bánj semmit  Éretlen vers  Png cica  Facebookon kaptam  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bounty krémes  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Tavaszi kép  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem  Facebookon kaptam  Szép estét  Makszim Gorkij gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Reggel van  Nem számIt  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
szexben odaadóak, meglehetősen célzatos, magyar nőket, rossz érzést, írás olvasása, férfi férfi, cikk arra, patriarchális viszonyulás, alapüzenetre koncentrálok, legtöbb prostituált, világnak őket, következőket látom, csöppnyi ország, legmélyebb pontján, földből buzgó, világ egyik, ismert tudós, összlakosságra mért, férfiak korai, jelenlegi állás, úgynevezett életközepi, magyar férfiak, legkevesebb gyermek, legújabb felmérések, öreg kontinensen, legtöbb cukorbeteg, legborúlátóbb nemzet, előző generációk, hatalmas változásnak, hazám nőinek, rólunk kialakult, cikkben leírtakhoz, ilyen &#8222, fentebb felsorolt, gyalogló Kovács, tulajdonságokkal, legkülönlegesebb, következményével, objektivációnak, tulajdonságomat, megtapasztaltam, legszóképesebb, különvéleménye, népességünkhöz, letéteményesei, összlakosságra, szexualitásról, szívinfarktus, hozzávehetjük, patriarchális, jelenségekkel, legkövérebbek, talpraesettek, történelmével, legborúlátóbb, halálozásában, tekintetében, következőket, prosztatarák, meglehetősen, rengetegszer, tehetségesek, alapüzenetre, koncentrálok, szociológiai, megállapítás, szakirodalom, előfordulási, öngyilkosság, félreteszem, viszonyulás, változásnak, világszintű, legközelebb, jelenséghez, centrikusak, ivóvizekkel, prostituált, rekordokkal, úgynevezett, legfőképpen, kontinensen, helyezésünk, gyakorisága, személyiség, legkevesebb, rengeteget, életközepi, leírtakhoz, mindezeket, összefüggő, megelőztük, hozzáfűzöm, generációk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 616
  • e Hét: 1139
  • e Hónap: 10322
  • e Év: 63030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.