Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi a helyzet a Magyarok Világszövetségével
  2017-06-10 12:21:49, szombat
 
   
  Az MVSZ világtalálkozókat szervez, amiről hangzatos nyilatkozatokban számol be a honlapján. Az utóbbi, 2016-os kongresszust követően is ez történt.
*
Ezek közül a legutóbbi, KIÁLTVÁNY, melyben a trianoni békediktátum felülvizsgálatát kéri Botos László a Magyarok Világszövetsége, az elszakított területeken élők nevében.
*
,,KIÁLTVÁNY A VILÁG MAGYARSÁGÁHOZ!

Trianon után 96 évvel A Magyarok IX. Világkongresszusa lezajlott, és hatalmas jelentőségű, a magyar jövőnket messzemenően meghatározó feladatokat tűzött elénk a következő négy év elvégzendő munkájaként. A Zárónyilatkozat lefektette a célhoz vezető utat, amelyen népünk felemelkedhet, erőre kaphat, önbizalmát visszaszerezheti. Rohamosan közeleg Trianon 100. gyászos évfordulója, és népünk még mindig a pusztulás útján vesztegel, mert a teljes reménytelenség bénítja tetterejét.
Az nem lehet, hogy ész, erő /És oly szent akarat /Hiába sorvadozzanak /Egy átoksúly alatt.// Még jőni kell, még jőni fog /Egy jobb kor, mely után /Buzgó imádság epedez /Százezrek ajakán. / (Szózat ? Vörösmarty)
Népünk, a magyar nép tehetsége, adottságai azt sugallják, sőt, meggyőzően bizonyítják, hogy számarányunkhoz képest erőteljes, nagyhatalmú nép vagyunk. Mégis, a megsemmisülés réme árnyalja be napjainkat. A sportban, a tudományban ? minden elbizakodottság nélkül mondhatjuk: ? az elsők között a helyünk. Sok igaztalan váddal dobáltak meg minket, de ?Mossuk le a gyalázatot!? (Petőfi) Hiszen nem mi gyarmatosítottunk, nem mi igáztunk le, fosztottunk ki más népeket! Mi mindig honvédő háborúkban fogytunk, a harcainkban magunkat védtük és a Szent Korona védelmében élő népek mindegyikét. Mára már ?elfogytak legjobbjaink a hosszú harc alatt?. Most nekünk járna segítség azoktól, akiket évszázadokon át istápoltunk, ? de elsőként mi, magyarok fogjuk meg egymás kezét, és vezessük egymást a fény, a szabadság, az élet útjára.
*
Bálint Miklós Bendegúz a trianoni diktátum elleni vádirat kidolgozására ajánlotta fel egy havi nyugdíját, 60.000 Ft összegben. Példáját követve én magam is, egy évi nyugdíjam 1%-ával járulok hozzá, egy eddig még soha nem látott vádirat benyújtásához. Ez a szerény kezdeményezés indítson el egy mozgalmat a világ magyarsága körében, egy Trianon elleni Vádirat elkészíttetése és perre vitele költségének fedezésére! Ahhoz, hogy egy jogorvoslat kérő beadvánnyal nemzetközi bírósághoz fordulhassunk, pénz kell és tömegtámogatás. Mindkettő megszerzésére indítson az MVSZ internetes kampányt!
Követeljük Trianon újratárgyalását!
Segítsünk elszakított, őshonos testvéreinknek, hogy kiharcolhassák a teljes körű önrendelkezést, mint az emberhez méltó élet első számú követelményét.
Kérjük adományotokat a Magyarok Világszövetsége bankszámlájára, ?Trianon újratárgyalása? jeligére: Az MVSZ bankszámlája: IBAN HU 07 10300002-20102159-70763285 MKB - Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. 1056 Budapest, Váci u. 38. SWIFT Kód: MKKBHUHB Botos László 2016-09-08""
*
*
*

Mit tett a Magyarok Világszövetsége 1992-es újjáalakulása után?

Mit tett az un. SZOCIALISTA IDŐKBEN emigrációba kergetettekkel és a társadalom peremére kontraszelektáltakkal?
*
Tárt karokkal várta őket, hogy VISSZAFOGADJA?
Ó, nem! A Magyarok Világszövetségének NEM volt szüksége a szocializmusnak nevezett rendszer csődbevitelének SZEMTANÚIRA!
*
Az lehet, hogy a Magyarok Világszövetségének ,,nemzetösszetartó" és megtartó szerepe volt még 1945 előtt, viszont az lehetetlen olyan vezetőkkel, akik legfőbb törekvése az 1945 utáni történelmi tényeken alapuló igazság ELHALLGATÁSA és ELHALLGATTATÁSA!
*
*
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony, - a szocializmus csődbevitele,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...stb)

1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen! Ők NEHÉZ-SORSÚAK, akik nem azonosíthatók azokkal a munkás-parasztokkal, akik megvalósították a proletárdiktatúrát!
*
*
Sőt, rajtuk valósult meg az 1945 után, méghozzá a Horthy-korszak kézműves iparosainak műhelyének ellenérték nélküli kisajátításával, majd erőszakos gyárakba terelésével és a kertgazdálkodást elkezdő kisbirtokos (kulák) parasztság TSZ-ekbe erőszakolásával - az 1945 utáni folyamatos helycserés támadással!
*
És, akkor még egy szóval sem említettem az 1956-os forradalom leverését követő véres megtorlások áldozatait és utódait, kiknek még 1990-et követően is magyarázkodniuk kellett NEHÉZ SORSUK miatt! Stb...stb...
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszaszerezheti, kertgazdálkodást, nyilatkozatokban, nemzetösszetartó, felülvizsgálatát, külkereskedelmi, világszövetsége, újratárgyalását, elbizakodottság, számarányunkhoz, csődbevitelének, megvalósították, kisajátításával, erőszakolásával, zárónyilatkozat, elhallgattatása, szocializmusnak, magyarázkodniuk, reménytelenség, elkészíttetése, kergetettekkel, emlegetősdiben, porcelángyártó, újratárgyalása, bankszámlájára, kiharcolhassák, önrendelkezést, tömegtámogatás, testvéreinknek, visszafogadja, szobrászipari, újjáalakulása, újrakezdéshez, sorvadozzanak, felemelkedhet, megsemmisülés, trianoni békediktátum, elszakított területeken, magyar jövőnket, következő négy, célhoz vezető, pusztulás útján, teljes reménytelenség, átoksúly alatt, megsemmisülés réme, elsők között, harcainkban magunkat, hosszú harc, élet útjára, trianoni diktátum, havi nyugdíját, szerény kezdeményezés, Magyarok Világszövetségével, Botos László, Magyarok Világszövetsége, KIÁLTVÁNY VILÁG MAGYARSÁGÁHOZ, Magyarok IX, Szent Korona, Bálint Miklós Bendegúz, Követeljük Trianon, IBAN HU, Magyar Külkereskedelmi Bank Rt, SWIFT Kód, MKKBHUHB Botos László, SZOCIALISTA IDŐKBEN, Magyarok Világszövetségének NEM, Magyarok Világszövetségének, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Lehel Hűtőgépgyára, Magyar Gyapjúfonó, Woolmark Company, Habselyem Kötöttárugyár…, Egyesült Izzólámpa, Villamossági Művek, Dunai Cementművek, Magyar Gépipar, Csepel Művek…, Épület-szobrászipari Vállalat, Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, NEHÉZ SORSUK, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Png csokor  Szép álmokat!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Lóhere  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Az engedelmesség miért nem vál...  A másik dolog,  Még csak most kezdődik a nap  Julian Brass gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Png telefon  Nem méltó hozzád  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Png nő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Egy maradéktalanul uralt világ  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Neked tudnod kell  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy hatékony szolga  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Reggel van  Idő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png kutya  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy bizonyos határt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 19  A televizió nem a kultúrát kép...  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Adakozás  Szép napot kívánok  A jó emberek mindig szépek mar...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Szép estét  Alázat  Facebookon kaptam  Szívem  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A sors 
Bejegyzés Címkék
trianoni békediktátum, elszakított területeken, magyar jövőnket, következő négy, célhoz vezető, pusztulás útján, teljes reménytelenség, átoksúly alatt, megsemmisülés réme, elsők között, harcainkban magunkat, hosszú harc, élet útjára, trianoni diktátum, havi nyugdíját, szerény kezdeményezés, világ magyarsága, jogorvoslat kérő, teljes körű, emberhez méltó, társadalom peremére, szocializmusnak nevezett, lehetetlen olyan, 1945 utáni, szocializmus csődbevitele, gyárakban dolgozó, 1945 után, kertgazdálkodást elkezdő, 1956-os forradalom, visszaszerezheti, kertgazdálkodást, nyilatkozatokban, nemzetösszetartó, felülvizsgálatát, külkereskedelmi, világszövetsége, újratárgyalását, elbizakodottság, számarányunkhoz, csődbevitelének, megvalósították, kisajátításával, erőszakolásával, zárónyilatkozat, elhallgattatása, szocializmusnak, magyarázkodniuk, reménytelenség, elkészíttetése, kergetettekkel, emlegetősdiben, porcelángyártó, újratárgyalása, bankszámlájára, kiharcolhassák, önrendelkezést, tömegtámogatás, testvéreinknek, visszafogadja, szobrászipari, újjáalakulása, újrakezdéshez, sorvadozzanak, felemelkedhet, megsemmisülés, kötöttárugyár, gátlástalanul, azonosíthatók, parasztsághoz, kidolgozására, kezdeményezés, benyújtásához, adományotokat, magyarságához, fordulhassunk, követelményét, megszerzésére, államosított, parasztokkal, villamossági, hűtőgépgyára, elhallgatása, legjobbjaink, bankszámlája, évszázadokon, békediktátum, kongresszust, megrendezték, parasztságra, csődbevitele, szocializmus, rendelkeztek, fölszámolása, messzemenően, feladatokat, meghatározó, magyarságot, területeken, emigrációba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 910
  • e Hét: 2620
  • e Hónap: 11224
  • e Év: 47165
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.