Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2017-06-20 13:36:06, kedd
 
  Több pénzért vettünk kevesebb szavazatot, mint a portugálok, és még büszkék is vagyunk rá

Magyarország nagy nehezen csatlakozott a Kína által életre hívott Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz (AIIB), ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium jelentette be a napokban, miután aláírták a belépési okmányokat, és befizettünk egy nagy adag pénzt a nemzetközi intézménynek.
Arról korábban az Index is írt, hogy ez nem volt egy egyszerű szülés, sőt a magyar keleti nyitás egyik legfurcsább minitörténete kerekedett a kínai nemzetközi befolyását megerősíteni hivatott intézmény körüli magyar sasszézással. Orbán Viktor ugyanis egy nappal a hivatalos csatlakozási határidő lejárta után, egy elég furcsa kazahsztáni sajtóeseményen jelentette be, hogy csatlakozni szeretne a szervezethez. Így viszont ezt már nem alapítótagként, csak kvázi másodrendű pártolóként lettünk tagjai a szervezetnek.

Magyarország lett Kína kapuja, csak Kína nem tud róla
Orbán Viktor szerint a keleti nyitás a magyar gazdaság négy alappillérének egyike, és a kormány keményen dolgozik rajta, hogy kínai pénz virágoztassa fel az országot. De mégis mit adtak nekünk a kínaiak, és mi igaz a kormányzati sikerpropagandából?
Ebből fakad Varga bejelentésének legérdekesebb pontja is: a miniszter ugyanis azt közölte, kiemelte, hogy "hazánk gazdasági súlyának megfelelő tulajdonosi részesedést ért el az intézményben - amely nagyobb például Portugália részarányánál -, így az Egyesült Királyság által vezetett országcsoport tagjaként Magyarország az igazgatóságban hatékonyan vehet részt a bank stratégiájának, célkitűzéseinek alakításában is".
Ennek az egyetlen szépséghibája, hogy Magyarország a maga 100 millió dollárjával valóban többet fizetett a bankba, mint a portugálok a maguk 65 milliójával, de
a több pénzért kevesebb szavazatot kaptunk,
ahogy az a bank honlapján is látható . Aminek az az oka, hogy a portugáloknak sikerült időben, a bak megalapításakor belépniük, míg nekünk nem.
Az AIIB egyébként kétes megítélésű történetnek indult, mert az amerikaiak szerint a kínai vezetésű bank célja, hogy a konkurenciát állítson az amerikai-japán befektetési intézményeknek, és kiterjessze Kína befolyását Kelet-Ázsiára. Az AIIB ázsiai országok infrastrukturális beruházásait finanszírozná. Ezzel a nyugati bírálók szerint az a kínaiak célja, hogy egyrészt nemzetközi hitelből megrendeléseket adjanak saját építőipari cégeiknek, másrészt a hitelezésen és infrastruktúra-beruházásokon keresztül növeljék gazdasági-politikai befolyásukat az érintett országok felett.
A kínaiak viszont azt hangsúlyozzák, hogy a bankban rengeteg más ország is részt vesz rajtuk kívül, és a döntéshozatali és szavazati rendszer is ezt tükrözi. Tehát szó sincs arról, hogy Kína befolyása alatt lenne az AIIB. A bank igazgatóságában egyébként valóban csak 27 százalék Kína szavazati aránya, bár azért egyértelmű, ki a főnök: a második legbefolyásosabb ország, India 8 százalékot kapott, a németek és britek 4, illetve 3 százalékot. De ezek az arányok nem nagyon eltérőek a nyugati vezetésű intézmények nyugati dominanciájától.
Az Egyesült Államok mindenesetre a mai napi nem hajlandó megbékélni a bankkal, ám legtöbb szövetségese mégis engedett a kínai csábításnak, és Nagy-Britanniától Németországon át a legtöbb fontos nyugati gazdaság részt vesz a projektbe.
Ennek egyik oka, hogy a nyugati országok szerint ha már Kína konkurens nemzetközi intézményeket épít, jobb benne lenni és megpróbálni alakítani, mint kívülről szapulni.
A másik ok, ami a magyar kormányt is motiválja, hogy jó pontokat szerezzenek Kínánál, hátha ezzel gazdasági előnyök is jönnek.
Hogy a magyar esetben ez mennyire jön be, azt már korábban hosszan kiveséztük, mindenesetre ez a mostani eset is azt jelzi, hogy a diplomáciai érzéken van mit javítani, mert kézzel fogható hátrányai vannak a hiányának.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legbefolyásosabb, dominanciájától, megalapításakor, igazgatóságában, nemzetgazdasági, célkitűzéseinek, megrendeléseket, stratégiájának, igazgatóságban, bejelentésének, döntéshozatali, alapítótagként, alappillérének, infrastruktúra, sajtóeseményen, intézményeknek, szépséghibája, finanszírozná, intézményeket, minitörténete, beruházásokon, országcsoport, részarányánál, legérdekesebb, portugáloknak, németországon, hangsúlyozzák, mindenesetre, intézményben, virágoztassa, szervezethez, csatlakozási, megerősíteni, sasszézással, magyarország, szervezetnek, belépési okmányokat, nagy adag, nemzetközi intézménynek, egyszerű szülés, magyar keleti, kínai nemzetközi, hivatalos csatlakozási, elég furcsa, keleti nyitás, magyar gazdaság, kormány keményen, miniszter ugyanis, intézményben –, igazgatóságban hatékonyan, bank stratégiájának, egyetlen szépséghibája, Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz, Nemzetgazdasági Minisztérium, Orbán Viktor, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Nagy-Britanniától Németországon,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Vidámság  Anyák napjára  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  képre írva  képre írva  Csend  Szép estét kedves látogatóimna...  Borzasztó  Alvó kislány  Egy gondolat  képre írva  Egyszerű  Facebookon kaptam  Szívek  József Attila – Keresek ...  Az ember  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tavaszi este  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 15  Egy barátság története  Esterházy Péter: Harmonia c...  Megígért békesség  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  39 ígéret  Esterházy Péterre emlékezünk  Hamvas Béla  Spenót fasírttal  39 ígéret  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Anyámról való emlékek  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimn...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  James Allen  Szabó T. Anna - Pitypang  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Nevelőszülőkhöz adták,  Sík Sándor - Ha jő a perc  Tanácsok egy pszichológustól  Egyszerű  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Hogyan válunk hűségesekké?  Jó nap volt  képre írva  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Walter Chrysler mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Ady Endre - Mindegy átka  Egyszerű  Ott van  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Azért kaptad  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szép estét kedves látogatóimna...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
belépési okmányokat, nagy adag, nemzetközi intézménynek, egyszerű szülés, magyar keleti, kínai nemzetközi, hivatalos csatlakozási, elég furcsa, keleti nyitás, magyar gazdaság, kormány keményen, miniszter ugyanis, intézményben &#8211, igazgatóságban hatékonyan, bank stratégiájának, egyetlen szépséghibája, több pénzért, portugáloknak sikerült, amerikaiak szerint, kínai vezetésű, konkurenciát állítson, amerikai-japán befektetési, nyugati bírálók, érintett országok, kínaiak viszont, bankban rengeteg, bank igazgatóságában, második legbefolyásosabb, nyugati vezetésű, kínai csábításnak, legtöbb fontos, nyugati országok, magyar kormányt, magyar esetben, mostani eset, diplomáciai érzéken, legbefolyásosabb, dominanciájától, megalapításakor, igazgatóságában, nemzetgazdasági, célkitűzéseinek, megrendeléseket, stratégiájának, igazgatóságban, bejelentésének, döntéshozatali, alapítótagként, alappillérének, infrastruktúra, sajtóeseményen, intézményeknek, szépséghibája, finanszírozná, intézményeket, minitörténete, beruházásokon, országcsoport, részarányánál, legérdekesebb, portugáloknak, németországon, hangsúlyozzák, mindenesetre, intézményben, virágoztassa, szervezethez, csatlakozási, megerősíteni, sasszézással, magyarország, szervezetnek, intézménynek, alakításában, konkurenciát, britanniától, csatlakozott, beruházásait, szövetségese, befolyásukat, minisztérium, kiterjessze, hitelezésen, kazahsztáni, befektetési, csatlakozni, történetnek, dollárjával, tulajdonosi, részesedést, legfurcsább, milliójával, megpróbálni, szerezzenek, intézmények, csábításnak, pártolóként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 274
  • e Hét: 4931
  • e Hónap: 8273
  • e Év: 60981
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.