Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2017-06-20 13:50:47, kedd
 
  Soha ne válassz ilyen dezodort!


Itt a nyár, a jó idő, így egyre fontosabbá válik az izzadás megszelídítése, hiszen senki nem szereti az izzadt, kellemetlen szagokat! Bármennyire is hétköznapi tevékenység a dezodorálás, mégis keveset tudunk róla. Néhány fontos tipp, amit érdemes megszívlelni!

1. Ne válassz alumíniumsóval készült terméket!

Az alumíniumsókat a klasszikus izzadásgátló termékekben használják, mert ezek eltömítik a pórusokat, így gátolva az izzadás természetes folyamatát. megakadályozva az izzadást. Az alumíniumsók egészségre gyakorolt hatásáról pro és kontra több tanulmány is értekezett az elmúlt évtizedekben, sokan az emlőrákkal hozzák kapcsolatba a vegyületet, mások szerint nincs összefüggés a betegség és az izzadásgátlók használata között. Nem is kell igazságot tenni a két oldal között, egy biztos, aki nem szeretne kockáztatni, az használjon inkább alumíniummentes terméket.

2. Az izzadást ne csak külsőleg csökkentsd!

Az természetes, ha valaki a tűző napon, a nagy melegben megizzad, testmozgásnál szintén hasznos a folyamat, amellyel a szervezet hűti önmagát. A hétköznapokban azonban sokan szeretnék teljesen kiiktatni az izzadást, elkerülve ezzel a kellemetlen szagokat és foltokat. Egy megfelelő deó összetevői révén hatékonyan csökkentheti a verejték mennyiségét, illetve semlegesíti a benne lévő baktériumok okozta szagokat.

Ha szeretnénk elkerülni a túlzott verejtékezést, akkor ne együnk csípős-fűszeres ételeket, nem igyunk jéghideg és forró folyadékot, illetve mozogjunk rendszeresen. Ezekkel a praktikákkal jelentősen csökkenthető a verejtékezés mennyisége.

3. Kerüld az alkoholos deókat!

Az alkohol köztudottan kiszárítja a bőrt, így súlyosan irritálhatja a borotválás során megsérült bőrfelszínt az érzékeny hónaljban. Bár az alkohol hatékonyan elpusztítja a verejtékben lévő baktériumokat, így felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal, mégsem javasolt a használata erős szárító hatása miatt. Ma már léteznek olyan natúr deók, amelyek szintén hatékonyan semlegesítik a kellemetlen szagokat, de alkoholmentesek.

4. Felesleges a parabén és a kőolajszármazék!

A klasszikus testápolási termékekben, így a dezodorokban is tartósítóként nagyon gyakran parabéneket, bőrápolási összetevőként pedig kőolajszármazékokat használnak. Ezek kimutathatóan károsítják a természetet, így nem igazán nevezhetőek öko választásnak, ráadásul egészségügyi hatásuk máig tisztázatlan. A felelősségtudatos gyártók ma már figyelnek arra, hogy parabén- és kőolajszármazék-mentes terméket készítsenek, így bátran válogathatsz a kínálatból.

5. A parfüm mellé nem érdemes illatágyút választani!

Ha parfümöt is használsz, akkor érdemes valamilyen natúr, enyhe, friss illatú deót választani, hogy ne keveredjenek az illatok egymással. A Dr. Organic márka például 13 különböző illatban kínálja natúr deóit, az aloe, Holt-tengeri sós vagy E-vitaminos deó viszonylag semleges illatú, a teafás és kendermagolajos uniszex illatát akár férfiak is kedvelhetik, míg a rózsás, argánolajos, kókuszolajos, levendulás az erőteljesebb illatú termékeket kedvelőknek lehet szimpatikus.

6. Adj időt a natúr deóknak!

Ha úgy döntesz, hogy natúr deóra váltasz a klasszikus izzadásgátlóról, akkor légy türelmes. A folyamat során a bőr méregtelenítő folyamatai beindulnak, a méreganyagok az izzadságmirigyeken keresztül távoznak. Előfordulhat egy átmeneti szakasz, amikor a szagsemlegesítés nem mindenkinek tűnhet hatékonynak. Rövid idő elteltével azonban ez az állapot megszűnik és marad a természetes frissesség vegyszermentesen!

Nemcsak a nyári meleg miatt izzadunk. Olvasson tovább!

7. Nem mindig a színes ruha a nyerő!

Természetesen előfordulhat, hogy bármely körültekintéssel is választasz natúr deót, egy forró nyári délután megizzadsz. Nyáron érdemes ezért olyan ruhát választani, ami segítségedre lehet az ilyen pillanatokban is. Az élénk színű, esetleg sötét anyagokon jóval látványosabbak a verejtékfoltok, ugyanakkor a fehér ruhákon szinte láthatatlanok.

A természetes, lenből, pamutból készült ruhák jól biztosítják a test szellőzését, így enyhítik a verejtékezést, ugyanakkor a túl sok műanyag szálat tartalmazó anyagok pont, hogy fokozzák azt. A jó hír azonban az, hogy az alumíniummentes natúr deók nem hagynak foltot, nyomot a ruhákon, legyen az fekete-fehér avagy színes.


















 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: vegyszermentesen, szagsemlegesítés, körültekintéssel, kőolajszármazék, alumíniummentes, alkoholmentesek, izzadásgátlóról, kendermagolajos, verejtékfoltok, alumíniumsóval, megakadályozva, megszelídítése, alumíniumsókat, látványosabbak, hétköznapokban, pillanatokban, természetesen, testmozgásnál, méregtelenítő, baktériumokat, tartósítóként, láthatatlanok, verejtékezést, kimutathatóan, izzadásgátlók, összetevőként, alumíniumsók, évtizedekben, csökkentheti, irritálhatja, választásnak, kókuszolajos, dezodorokban, egészségügyi, tisztázatlan, keveredjenek, izzadás megszelídítése, klasszikus izzadásgátló, izzadás természetes, alumíniumsók egészségre, elmúlt évtizedekben, emlőrákkal hozzák, izzadásgátlók használata, használjon inkább, tűző napon, nagy melegben, szervezet hűti, hétköznapokban azonban, kellemetlen szagokat, verejték mennyiségét, benne lévő, túlzott verejtékezést,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Müller Péter tollából  A hagyma antibakteriális hatás...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Hogyan válunk hűségesekké?  40 felett  Horváth Szilvia tollából  Jó nap volt  Ismeretlen: Ikarusz monda  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Csend  Különleges  Jó nap volt  A felvilágosodás...  Jázmin  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Egy tavasz  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Emlékezz  Reményik Sándor: Pierrot &...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Kertem  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagy és kis csodák  Különleges  Erdei gyöngyvirág  Jázmin  Tanmese  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Mírjam bará...  ajándék, mellyel meglepem  Szeretem ujjad karcsuságait,  képre írva  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Bornyi Veronika haiku verse  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Zilahy Lajos mondta  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul Éluard - És egy mosoly  Borzasztó  Paul David Tripp Április 15  Reményik Sándor: Pierrot &...  Ismeretlen: Ikarusz monda 
Bejegyzés Címkék
izzadás megszelídítése, klasszikus izzadásgátló, izzadás természetes, alumíniumsók egészségre, elmúlt évtizedekben, emlőrákkal hozzák, izzadásgátlók használata, használjon inkább, tűző napon, nagy melegben, szervezet hűti, hétköznapokban azonban, kellemetlen szagokat, verejték mennyiségét, benne lévő, túlzott verejtékezést, praktikákkal jelentősen, verejtékezés mennyisége, alkoholos deókat, alkohol köztudottan, borotválás során, érzékeny hónaljban, alkohol hatékonyan, verejtékben lévő, kellemetlen szagokkal, használata erős, klasszikus testápolási, felelősségtudatos gyártók, parfüm mellé, illatok egymással, erőteljesebb illatú, natúr deóknak, klasszikus izzadásgátlóról, folyamat során, átmeneti szakasz, állapot megszűnik, természetes frissesség, nyári meleg, színes ruha, forró nyári, ilyen pillanatokban, élénk színű, fehér ruhákon, test szellőzését, alumíniummentes natúr, fekete-fehér avagy, vegyszermentesen, szagsemlegesítés, körültekintéssel, kőolajszármazék, alumíniummentes, alkoholmentesek, izzadásgátlóról, kendermagolajos, verejtékfoltok, alumíniumsóval, megakadályozva, megszelídítése, alumíniumsókat, látványosabbak, hétköznapokban, pillanatokban, természetesen, testmozgásnál, méregtelenítő, baktériumokat, tartósítóként, láthatatlanok, verejtékezést, kimutathatóan, izzadásgátlók, összetevőként, alumíniumsók, évtizedekben, csökkentheti, irritálhatja, választásnak, kókuszolajos, dezodorokban, egészségügyi, tisztázatlan, keveredjenek, előfordulhat, erőteljesebb, semlegesítik, praktikákkal, rendszeresen, csökkenthető, válogathatsz, méreganyagok, segítségedre, verejtékezés, megszívlelni, izzadásgátló, bármennyire, összefüggés, kellemetlen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 426
  • e Hét: 3502
  • e Hónap: 6844
  • e Év: 59552
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.