Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lyukas fog gyógyítása természetesen?
  2014-03-02 19:50:19, vasárnap
 
   
  Lyukas fog gyógyítása természetesen?

Ha az embereket megkérdeznénk arról, hogy vajon egy lyuk képes-e begyógyulni, akkor az esetek 99%-ában valószínűleg azt a választ kapnánk, hogy ez lehetetlen.






Még a fogorvosok is egyetértenek ezzel az értékeléssel. Ha egy fogorvosnak feltennénk a kérdést, hogy lehetséges-e az, hogy saját magunk “gyógyítsunk meg" egy lyukat, akkor az orvos nagy valószínűséggel úgy nézne ránk, mintha megőrültünk volna (ez saját tapasztalat).

Ezzel a hagyományos “bölcsességgel" állnak éles ellentétben a Dr. Weston A. Price által írt esettanulmányok. Ezeket praxisa során, az 1920-as és 30-as években írta a fog fúrás és tömés nélküli gyógyításáról.

Kutatásai során Dr. Price felfedezte, hogy a lyukas fogak hátterében atápanyaghiány áll, és amint a tápanyaghiány megszűnik, a lyuk is begyógyul. Ha belegondolunk - hátrahagyva a fogszuvasodással kapcsolatos összes előítéletünket -, akkor logikus, nem? Hiszen, ahogyan egy törött csont összeforr, ahogyan egy vágás a karon begyógyul, úgy a testnek egy lyukas fogat is helyre kellene tudnia állítani, nem? Miért lenne egy fog más, mint egy törött csukló?

Miután olvastam Dr. Price Táplálkozás és Fizikális degeneráció c. művét néhány éve, kezdtem elhinni, hogy a lyukak talán tényleg begyógyíthatók megfelelő táplálkozás által. Viszont a logikus magyarázatból származó hit és a tapasztalatból származó tudás két különböző dolog.

Ezen okból kifolyólag osztok meg Veletek egy olyan történetet, amely az egyik gyermekemmel nemrég esett meg.

A legnagyobb fiamnak kilyukadt a jobb felső metszőfoga. Ez a lyuk a fog hátsó részén, közvetlenül a fognyakon alakult ki. A férjem volt az, aki egy este ezt észrevette. Rögtön le is ellenőrizte, hogy a fiunk helyesen végzi-e a fogmosást, valamint a fogselyem használatát (ugyanis már túl nagy ahhoz, hogy anyuci és apuci mossa a fogát).

Egyértelműen lyuk volt a fogán, ráadásul nem is kicsi. A férjem szólt, hogy vessek rá egy pillantást. Amikor megláttam, aggódni kezdtem. Azonban - a biztonság kedvéért - mindig tartunk otthon fogszondát, így le tudtam ellenőrizni, hogy valóban az-e, és ha igen, akkor milyen mély. Innentől kétség sem fért hozzá, hogy valóban egy lyukkal von dolgunk. Mindketten egyetértettünk abban, hogy azonnal tömésre van szüksége.

Két okból döntöttünk ezen megoldás mellett: Az egyik az, hogy egy meglehetősen feltűnő fogról van szó, ezért aggódtunk, hogy a táplálkozási oldalról történő megközelítés nem működne elég gyorsan ahhoz, hogy meg lehessen menteni a fogat. Másodszor pedig a gyermekünk tinédzser, tehát étrendjét nem tudjunk olyan szigorúan ellenőrizni, hogy az biztosíthassa a sikert.

Tehát azonnal felhívtam a fogorvost, és kértem tőle egy időpontot. Mindeközben nekem megvolt az a “rossz" szokásom, hogy ragaszkodtam hozzá, hogy a fiam minden reggel bevegyen 3 vajolaj kapszulát az 1 teáskanál csukamájolaj mellett. Az iskola előtti csukamájolaj adaggal mindig nagyon szigorú voltam, de, hogy őszinte legyek, a vajolajat egy kicsit lazábban vettem.

Nos, ez ma már nem így van. A lyuk létrejöttekor tudtam, hogy mindkettőt szednie kell. Dr. Price ugyanis felfedezte, hogy a lyukak gyorsabban gyógyulnak eme két terápiás és tápláló olaj együttes alkalmazásával. A fogorvoshoz kapott időpontig még volt néhány hét, úgyhogy addig folytattam a vajolaj kapszulák napi szintű adagolását. Azt is elmondtam a fiamnak, hogy vissza kell térnünk a mézes-vajas pirítóshoz reggeli gyanánt, és le kell mondania a tahini-méz kombinációról (amit az utóbbi hónapokban előszeretettel fogyasztott). Megértette, és semmi kifogása nem volt ellene, mivel egyébként is szereti a nyers vajat. Lehetséges, hogy ez az egyszerű változtatás volt hatással a lyuk gyógyulására?

Valószínűleg.

Semmi egyebet nem változtattam. Nem hagyta el a gabonákat, sőt az alkalmankénti cukrozott szemetet sem, amit az iskolában kapott (húsvéti időszak lévén ez a dolog elég gyakori eset volt). Arról nem is beszélve, hogy már majdnem tinédzser. Próbáld csak meg az összes gabonát és cukrot megvonni egy tinédzser étrendjéből, s meglásd, kapsz egy kis lázadót. A gyerekeknek néhány dolgot maguktól kell megtanulniuk.

Rájöttem, hogy sajnos nem védhetjük meg őket mindentől, és nem nevelhetjük őket burokban. Csak azt taníthatjuk meg nekik, hogyan legyenek bölcsek, és ezáltal idővel majd maguktól önmérsékletet tanulnak. A közelmúltban az osztály tartott egy “Költészet Napját" az iskolában, amit egy osztálybuli követett. Mellékesen megjegyzem, hogy a fiam messze elkerülte a szénsavas üditőket, és az utólag kiosztott csokoládét (nagy örömömre).

Borzasztóan büszke voltam rá. Tudta, ha ilyeneket eszik, akkor biztosan előjön rajta néhány pattanás, amitől egész délután (esetleg egész másnap) kellemetlenük érezné magát. Mi, Anyukák, az apró győzelmeket is képesek vagyunk megünnepelni, nem igaz?

No, de vissza a lyuk történetéhez!

A fogorvossal való találkozó előtt egy nappal az asszisztens felhívott bennünket telefonon, és kiderült, hogy a találkozót át kell ütemezni az orvos váratlan elutazása miatt. Ez még néhány héttel kitolta az időpontot, ezért folytattam a csukamájolaj, a vajolaj, valamint a vajas-mézes pirítós adagolását.

Múlt hétvégén úgy döntöttem, hogy vetek egy pillantást a lyukra. Csak amolyan ellenőrzésképpen, hogy nincs-e rosszabb állapotban. Ugyanis egy hónap telt el azóta, hogy a férjem felfedezte, én pedig aggódtam, mivel egy feltűnő fogról van szó. Elővettem tehát egy zseblámpát, a fiam hátrabillentette a fejét, én pedig belenéztem a szájába, hogy megkeressem a lyukat. És kerestem, és kerestem.. Nem volt többé lyuk!!

És ez tényleg így van. Egyáltalán nem volt lyuk. Tökéletesen begyógyult, és éppen olyan sima volt a felülete, mint a mellette levőnek. Elújságoltam a férjemnek, és Ő is megnézte. Örömmel konstatálta, hogy a lyuk eltűnt. Elővettem a szondát, és óvatosan rányomkodtam arra a környékre. Meg kellett győződnöm róla, hogy amit a szemeim “állítanak", az valóság. A lyuk tényleg begyógyult.

Ettől függetlenül el fogom vinni a fogorvoshoz, csak hogy Ő is ellenőrizze. Ámbár semmi kétség, hogy immár nincs baj azzal a foggal. A legjobb az egészben az, hogy alig kellett változtatnom valamin, hogy elérjem ezt a gyógyulási szintet. Megvoltak az otthoni, tápanyagban gazdag ételek, és továbbra is megvolt (sajnos), amit az iskolában kapott. Mi csupán kiegészítettük vajolajjal a napi csukamájolaj adagját, és lecseréltük a tahinit nyers vajra.

Ennyi! Remélem bizakodásra okot adónak fogják találni a történetemet. Dr. Price felfedezései valóban működnek!

Az orvos következtetése, miután megvizsgálta a fiam fogát

Ezek után tényleg elvittem a fiamat a fogorvoshoz egy teljes körű kivizsgálásra, ahol az orvos semmilyen lyukat nem talált a fiam szájában. Volt lyuk, nincs lyuk.

A helyes táplálkozás valóban képes begyógyítani a lyukas fogat!

Fordította: Dudás Anita

Forrás: antalvali.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: hátrabillentette, ellenőrzésképpen, fogszuvasodással, esettanulmányok, valószínűséggel, begyógyíthatók, alkalmazásával, következtetése, egyetértettünk, előítéletünket, kiegészítettük, tapasztalatból, előszeretettel, atápanyaghiány, gyógyításáról, kellemetlenük, magyarázatból, biztosíthassa, alkalmankénti, kombinációról, bölcsességgel, létrejöttekor, tápanyaghiány, kivizsgálásra, belegondolunk, önmérsékletet, megkérdeznénk, természetesen, felfedezései, csukamájolaj, begyógyítani, megünnepelni, közelmúltban, történetéhez, történetemet, megtanulniuk, embereket megkérdeznénk, lyuk képes-e, esetek 99%-ában, választ kapnánk, fogorvosnak feltennénk, orvos nagy, hagyományos “, lyukas fogak, tápanyaghiány megszűnik, fogszuvasodással kapcsolatos, törött csont, karon begyógyul, lyukas fogat, törött csukló, lyukak talán, logikus magyarázatból, Weston, Price Táplálkozás, Költészet Napját”, Dudás Anita,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Mindent de mindent visszakap  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 14  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A sorsod  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A sorsod  Egy tavasz  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  képre írva  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Csend  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vito Giaquinto gondolata  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó cicák  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Emlékezz  Jan Twardowski - Siessünk  Különleges  Anyák napjára  Hamvas Béla  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Mindent de mindent visszakap  Az ember  képre írva  Egy gondolat  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Megígért békesség  Vannak emberek  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bársony székben  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Robert Merle tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egyszerű  Szabó T. Anna - Pitypang  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Nevelőszülőkhöz adták,  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 14  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Anyámról való emlékek  Robin Wight pitypang szobra  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
embereket megkérdeznénk, lyuk képes-e, esetek 99%-ában, választ kapnánk, fogorvosnak feltennénk, orvos nagy, hagyományos &#8220, lyukas fogak, tápanyaghiány megszűnik, fogszuvasodással kapcsolatos, törött csont, karon begyógyul, lyukas fogat, törött csukló, lyukak talán, logikus magyarázatból, tapasztalatból származó, olyan történetet, egyik gyermekemmel, legnagyobb fiamnak, jobb felső, fognyakon alakult, férjem volt, fiunk helyesen, fogselyem használatát, férjem szólt, biztonság kedvéért, meglehetősen feltűnő, táplálkozási oldalról, gyermekünk tinédzser, fiam minden, iskola előtti, kicsit lazábban, lyuk létrejöttekor, lyukak gyorsabban, fogorvoshoz kapott, vajolaj kapszulák, mézes-vajas pirítóshoz, tahini-méz kombinációról, utóbbi hónapokban, nyers vajat, egyszerű változtatás, lyuk gyógyulására, alkalmankénti cukrozott, iskolában kapott, dolog elég, összes gabonát, tinédzser étrendjéből, gyerekeknek néhány, osztály tartott, osztálybuli követett, fiam messze, szénsavas üditőket, utólag kiosztott, apró győzelmeket, lyuk történetéhez, fogorvossal való, asszisztens felhívott, orvos váratlan, vajas-mézes pirítós, hónap telt, férjem felfedezte, feltűnő fogról, fiam hátrabillentette, mellette levőnek, lyuk eltűnt, szemeim &#8220, lyuk tényleg, gyógyulási szintet, napi csukamájolaj, tahinit nyers, orvos következtetése, fiam fogát, teljes körű, orvos semmilyen, fiam szájában, helyes táplálkozás, hátrabillentette, ellenőrzésképpen, fogszuvasodással, esettanulmányok, valószínűséggel, begyógyíthatók, alkalmazásával, következtetése, egyetértettünk, előítéletünket, kiegészítettük, tapasztalatból, előszeretettel, atápanyaghiány, gyógyításáról, kellemetlenük, magyarázatból, biztosíthassa, alkalmankénti, kombinációról, bölcsességgel, létrejöttekor, tápanyaghiány, kivizsgálásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 7156
  • e Hónap: 12194
  • e Év: 141901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.