Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szomorú.....
  2007-02-26 11:53:24, hétfő
 
   
 
Egy hétig élt halott édesanyjával Berni
A hétéves kislány a szomszéd nénitől kért segítséget.

Lehet, hogy öt, de az is lehet, hogy hét napig élt együtt egy hétéves kislány halott édesanyjával egy panellakásban Szegeden. Az óvodás gyermek végig gondoskodott magáról, végül ő kért segítséget az egyik szomszédjától.

A szomszédban lakó asszonyt Bernadett kézen fogva vezette át a lakásukba, ahol édesanyja feküdt holtan. - Valami miatt kinyitottam a bejárati ajtót, kiléptem, és megláttam a szomszéd kislányt. Azt mondta, gyere be, néni, és segíts! Ezen kicsit elcsodálkoztam, arra gondoltam, ugyan miben segíthetnék neki. Nem sírt, hangja sem árulkodott nyugtalanságról - kezdte a kedd reggeli órák eseményeit feleleveníteni a szegedi Tarján városrészben, az egyik tízemeletes panelház negyedik emeleti lakásában Olasz Péterné. Az 54 éves asszony azzal folytatta, hogy a szép, hosszú, szőkésbarna hajú óvodás gyerek egyik kezével az ajtóba kapaszkodott, a másikkal megfogta a kezét.

- Miközben húzott maga után, halkan azt mondta, meghalt az anyukám. Húúú! Gondolhatja, mit éreztem. De nem volt időm töprengeni, minden olyan gyorsan játszódott le. Mentem utána, benéztem az egyik, félig nyitott ajtón, és... és... Ott feküdt az ágyon az anyuka. Pizsama volt rajta, a bőre elszíneződött, látszott, régóta halott lehet. Később a mentősök azt mondták, legalább 5-7 napja .

Az asszony felkapta Bernadettet, és bevitte magához. Mindössze annyit tudott róla, hogy édesanyjával három hete költöztek a mellettük lévő lakásba. Még a nevüket sem tudta.

- Azt mondta, otthon sajtot evett és üdítőt ivott. Mi adtunk neki aprósüteményt és innivalót. Továbbra is nyugodt volt, a mentősöknek arról is beszélt, hogy az elmúlt napokban evett, ivott, és éjszakánként aludt. A hűtőjükben bőven volt élelmiszer. Hoztak neki ruhát, átöltöztették, megkérdezték, melyik a kedvenc babája, majd elvitték.
A kislány márciusban lesz hétéves.

Miért nem hiányoztak?

Bernadett és édesanyja, Judit az elmúlt hónapokban, években egyik albérletből a másikba költözött. A nő három hete bérelt ki egy lakást a Retek utcában, ahová a Kereszttöltés utcából költöztek. A tízemeletes épületben senkit sem ismertek, és őket sem ismerte senki. A halott asszony anyja, testvére és Bernadett apja Szegeden él. A múlt héten Judit is és kislánya is megbetegedett, influenzások lettek, mindketten otthon maradtak. Erről tudtak a 43 éves asszony munkahelyén és a hétéves kislány óvodájában is. Ezért nem keresték őket.
Hivatalosan még nem állapították meg a halál okát, de úgy tudjuk, az asszonynál szövődmények léptek fel, ez okozta tragédiáját.
Az asszony családtagjai nem akartak beszélni a történtekről.


A környéken, a szomszédos házakban, az utcán, a boltokban az emberek tegnap meg-megborzongva beszéltek a történtekről. Sokan nem értik, miért nem tűnt fel senkinek, hogy a lakásban napok óta éjjel-nappal égtek a lámpák, miért nem vette észre senki, hogy a múlt hét közepe óta nincs mozgás a negyedik emeleti lakásban.

- Tudja, miért jó, hogy írnak erről? - kérdezte egy középkorú férfi az utcán. Mielőtt bármit tudtunk volna mondani, folytatta: - Azért, mert aki néhány napja, hete, esetleg több hónapja nem beszélt a hozzátartozóival, és ezt elolvassa, nyomban felveszi a telefont.

Arra a kérdésre, hogy vajon Bernadett hogyan élhette át láthatóan nagyobb lelki megrázkódtatás nélkül azt, hogy napokig halott édesanyjával élt együtt, az intézmény egyik vezető pszichológusa azt mondta, valószínűleg az első sokkon benn, a lakásban már átesett, az újabb pedig néhány hét múlva várható.


Az ügyről hivatalosan

- Előrebocsátom, folyamatban lévő ügyekben a gyámhivatal nem nyilatkozhat. Általánosságban az esetről annyit elmondhatok, hogy egy gyermekét egyedül nevelő édesanya a napokban elhalálozott, erről a szomszédok értesítették a rendőrséget. A gyermeket kórházba szállították, ahol a szakemberek segítségével rendezték a gyermek fizikai, illetve pszichés státusát. A rendőrség az eset kapcsán azonnali intézkedésként a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezte a gyermek anyai nagynénjénél, majd ezen intézkedéséről értesítette a gyámhivatalt. Gyámhivatalunk az ügyet kiemelten kezeli, az ideiglenes hatályú elhelyezés felülvizsgálata folyamatban van, és a gyermek érdekeinek figyelembevétele mellett a gyámhivatal napokon belül döntést hoz - nyilatkozta lapunknak dr. Tárai Éva, a szegedi polgármesteri hivatal gyámhivatalának megbízott osztályvezetője.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hozzátartozóival, figyelembevétele, osztályvezetője, gyámhivatalának, felülvizsgálata, nyugtalanságról, általánosságban, elcsodálkoztam, megrázkódtatás, intézkedéséről, gyámhivatalunk, feleleveníteni, intézkedésként, szomszédjától, előrebocsátom, átöltöztették, megbetegedett, panellakásban, pszichológusa, kereszttöltés, aprósüteményt, polgármesteri, elszíneződött, történtekről, influenzások, édesanyjával, városrészben, gondoskodott, családtagjai, gyámhivatalt, megborzongva, valószínűleg, kapaszkodott, állapították, éjszakánként, nagynénjénél, hétéves kislány, szomszéd nénitől, panellakásban Szegeden, óvodás gyermek, egyik szomszédjától, szomszédban lakó, bejárati ajtót, szomszéd kislányt, kedd reggeli, szegedi Tarján, egyik tízemeletes, ajtóba kapaszkodott, másikkal megfogta, bőre elszíneződött, asszony felkapta, mellettük lévő, Olasz Péterné, Tárai Éva,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Lóhere  Kövesd a cowboyt!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem számIt  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akik bántanak téged  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Mi lenne ha  Alázat  Minden harmadik...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  A másik dolog,  Hiányzik  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png férfi  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Szép napot kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete István - Akác  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bounty krémes  Tanuld meg ezt a versemet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  képre írva  Lóhere  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Lóhere  Png nő  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Adakozás  Szép álmokat!  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Png cica  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép napot kívánok  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Örülök, hogy látlak!  Reménység és erő Krisztustól e...  George Byron - Ahogy itt jár -...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einstein gondolata  A másik dolog,  Fehér virág  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hétéves kislány, szomszéd nénitől, panellakásban Szegeden, óvodás gyermek, egyik szomszédjától, szomszédban lakó, bejárati ajtót, szomszéd kislányt, kedd reggeli, szegedi Tarján, egyik tízemeletes, ajtóba kapaszkodott, másikkal megfogta, bőre elszíneződött, asszony felkapta, mellettük lévő, mentősöknek arról, elmúlt napokban, hűtőjükben bőven, kedvenc babája, kislány márciusban, elmúlt hónapokban, másikba költözött, tízemeletes épületben, halott asszony, múlt héten, halál okát, asszonynál szövődmények, asszony családtagjai, szomszédos házakban, emberek tegnap, lakásban napok, negyedik emeleti, középkorú férfi, intézmény egyik, első sokkon, újabb pedig, ügyről hivatalosan, esetről annyit, gyermekét egyedül, napokban elhalálozott, szomszédok értesítették, gyermeket kórházba, szakemberek segítségével, gyermek fizikai, eset kapcsán, gyermeket ideiglenes, gyermek anyai, ügyet kiemelten, ideiglenes hatályú, gyermek érdekeinek, gyámhivatal napokon, szegedi polgármesteri, hozzátartozóival, figyelembevétele, osztályvezetője, gyámhivatalának, felülvizsgálata, nyugtalanságról, általánosságban, elcsodálkoztam, megrázkódtatás, intézkedéséről, gyámhivatalunk, feleleveníteni, intézkedésként, szomszédjától, előrebocsátom, átöltöztették, megbetegedett, panellakásban, pszichológusa, kereszttöltés, aprósüteményt, polgármesteri, elszíneződött, történtekről, influenzások, édesanyjával, városrészben, gondoskodott, családtagjai, gyámhivatalt, megborzongva, valószínűleg, kapaszkodott, állapították, éjszakánként, nagynénjénél, szövődmények, megkérdezték, nyilatkozhat, szállították, elhalálozott, értesítették, segítségével, kinyitottam, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1055
  • e Hét: 5455
  • e Hónap: 19541
  • e Év: 72099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.