Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már a jelöltállításkor eldől...
  2017-09-02 19:36:27, szombat
 
   
  ... annak a térségnek, választási körzetnek a sorsa, amikor jelöltet állít.
*
A parlamentbe való bejutás lehetőségén kívül van valami más is, ami fontos lehet: méghozzá az, hogy az adott településen élők képesek-e önmaguk közül jelöltet állítani.
Egyáltalán, képes-e - a nemzeti érdeket megfogalmazó párt általi PROGRAMOT a saját életére lefordítani és azt követve az önállóság felelősségével megtervezett életprogramjába iktatni?
*
*
Sajnos, erre semmi, de semmi esélye pl. az én lakókörzetemben élőknek.
Ez a fővárosi kerület az erőszakos proletarizálás áldozatává váltak lakóhelye. Olyan új-proletárok ők, akiknél teljességgel érvényre jutott az agymosás, mint az egyetlen pedagógiai, pszichológiai ráhatásos módszer.
Ezek az emberek mostanra már azt sem tudják ki fiai-borjai, és ami a legtragikusabb, nincs is rá igényük.
*
Vagyis, olyan identitás nélküli emberek, akik nem tudnak már a sorok mögött sem olvasni..., mint esetleg elődeik.
Ők, az 1945 után születettek, a vágott-virág, gyökértelen nemzedék és utódaik.
*
Van még 1-2 80-on felüli nénike, bácsika, aki már el is temette a vágott virág- alkohol-dús ,,szocialista" tápoldaton fölnőtt fiát, v. lányát... akiknek a félelemtől nem meséltek sem a Horthy-korszakról, sem 1956-ról, mert olyan rettenetes volt bennük az évtizedek alatt kialakult gátlás...
Elgondolkodtató az, hogy ők túlélték a gyermekeiket is!
*
Talán, mert abban az átkosnak nevezett Horthy-korszakban nőttek föl, amikor a trianoni békediktátum után volt egy olyan kultuszminiszterünk, mint Klebelsberg Kunó, aki a kultuszpolitikájával, mint nemzetmentő katonai stratégiával segített túlélni azt a rettenetes mértékű csonkítást, amit végrehajtottak rajtuk...
A trianoni békediktátum után olyan hazafias népnevelés folyt, amivel a LÉLEKBEN VALÓ MEGERŐSÖDÉSNEK köszönhetően, szó szerint a LELKIEREJÉVEL talpra tudott állni ez a kicsinnyé vált ország...
*
Azonban, aki minél öntudatosabb és lélekben erősebbé tudott válni 1920 és 1945 között, azokat érte a legnagyobb lelki SOKK, és trauma 1945 után. Mert rajtuk hajtották végre a PROLETÁRDIKTATÚRÁT!!!
Ők lettek a jövő munkásai és a hatalom sorsüldözöttei. De nemcsak ők, hanem utódaik napjainkig, mert nekik NEM jött el a KÁRPÓTLÁS, sem a REHABILITÁCIÓ a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban sem!!!
*
Aki nem tudta Nyugatra menekíteni övéit, azokat ,,tárt karokkal" várta a gulág, a málenkíj robot, a kilakoltatás, majd az 1956-os forradalomban való harc után a megtorlás.
Az 1945 után születettek sem okoznak már gondot, mert meghaltak azok akik némi öntudattal rendelkező gyermekek, ,,srácok" voltak 1956-ban.
Ezért, akik akkoriban születtek, már minden HAZUGSÁGOT IGAZNAK HISZNEK!!!
*
Ezek az emberek azok, akik dédszülője, lehet, hogy nagyvitézi keresztet szerzett a doberdói, vagy az isonzói harctéren; vagy a következő nemzedék a II. világháborúban az Erdélyért vívott harcok során egy jeltelen tömegsírban nyugszik - Torda völgyében.
Azután ezeket a kötelezően hadra fogott katonákat a fogságból vissza sem várta a haza, sem a család, mert addigra kitalálta a szocialistának hazudott hatalom, hogy ,,FASISZTA csőcselék"...
Aki mégis hazavergődött, olyan ellenségesség fogadta, hogy azt kívánta, bárcsak inkább odaveszett volna a háborúban! Mert még az ellenségtől is elfogadhatóbb lett volna a halál, mint a saját fajtájától az a megbélyegezettség, amivel kiközösítették és a társadalom peremére kontra-szelektálták.
*
A saját földjén gazdálkodó földműves sem járt jobban, akit kikiáltottak kuláknak és ezért sokszor az életével kellett fizetnie.
Ezek miatt aztán nem lehet azon csodálkozni, hogy az 1945- de leginkább 1956 után a ,,PARASZT" és a ,,POLGÁR" gúnyszóvá vált és ezt röhögve mondják az őseikre kései, ellelketlenített utódaik...
*
Ezek az emberek elveszítették minden haza iránti pozitív életérzésüket!
- Nem tisztelik a nemzeti színű zászlót...
- Nem szeretik a Himnuszunkat...
- A Szent Koronáról nem is beszélve!
A Magyar Kultúra Napján - az itteni tanároktól is többnyire csak becsmérlő megjegyzéseket hallanak mindezekről...
*
Nem lehet azon csodálkozni, hogy nekik a NEMZET fogalma azonos a ,,soviniszta" kirekesztéssel.
*
Semmi esélye nincs tehát, azon képviselő jelöltnek az ő szavazatukra, aki olyan párt színeiben indul, amelyikben benne van a ,,NEMZET" szó!!!
A ,,MAGYAR", szó jelzős használata is azt a téveszmét ébreszti bennük, hogy ő bizony leszarja, mindazt, ami parasztosan ,,magyar", mert az ,,tahó", meg "bunkó"!
Őt nem hatja meg a ,,magyar" sem!
*
Arról nem is beszélve, hogy a felszólító módra direkte elutasítással reagál, mert olymértékben irritálja, mint bikát a vörös posztó!
*
Itt élve közöttük, mit is tehetnék értük, vagyis magunkért? Hiszen én nemcsak itt élek, hanem nekem osztálytársaim voltak meg munkatársaim. Pl. 2000-ben azért nem tudtam osztálytalálkozót tartani, mert már mind a 15 fiú osztálytársam meghalt - többnyire az alkoholizmus következtében kialakult valamilyen betegségben. A lányok, meg a férjeik nevén elérhetetlen ismeretlenségbe vesztek...
*
Sajnos, sokan úgy ábrándoznak egy nemzeti összefogásról, mintha az életben nem hallottak volna ezekről a problémákról.
Pedig, mindezen a negatív tények kívül rekesztése odavezet, hogy önmagunk körül forgunk, miközben nem találjuk meg az ehhez a népréteghez vezető utat.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, ellelketlenített, lakókörzetemben, életprogramjába, ismeretlenségbe, elgondolkodtató, legtragikusabb, kirekesztéssel, végrehajtottak, proletarizálás, megerősödésnek, felelősségével, világháborúban, osztálytársaim, szocialistának, megjegyzéseket, felfordulásban, kiközösítették, sorsüldözöttei, osztálytársam, ellenségesség, hazavergődött, lelkierejével, forradalomban, elfogadhatóbb, következtében, pszichológiai, elutasítással, elveszítették, rehabilitáció, életérzésüket, összefogásról, gyermekeiket, öntudatosabb, kikiáltottak, problémákról, parlamentbe való, adott településen, nemzeti érdeket, saját életére, önállóság felelősségével, fővárosi kerület, erőszakos proletarizálás, egyetlen pedagógiai, emberek mostanra, sorok mögött, 1945 után, vágott virág-, évtizedek alatt, átkosnak nevezett, trianoni békediktátum, rettenetes mértékű, Klebelsberg Kunó, LÉLEKBEN VALÓ MEGERŐSÖDÉSNEK, HAZUGSÁGOT IGAZNAK HISZNEK, Szent Koronáról, Magyar Kultúra Napján, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Egy barátság története  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Alvó cica  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 13  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Különleges  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Alvó cica  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Bársony székben  Szép estét  Szép estét  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Martin Buber, A haszidim meséi  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bársony székben  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jó éjszakát  Ott van  Spenót fasírttal  Jó éjszakát  James Allen  39 ígéret  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Zilahy Lajos mondta  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Otthon  Van néhány kérdés, amin gondol...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Megígért békesség  Emlékezz  Egy párkányon  Különleges  Pitypang szökőkút  Vidámság  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Mindent de mindent visszakap  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
parlamentbe való, adott településen, nemzeti érdeket, saját életére, önállóság felelősségével, fővárosi kerület, erőszakos proletarizálás, egyetlen pedagógiai, emberek mostanra, sorok mögött, 1945 után, vágott virág-, évtizedek alatt, átkosnak nevezett, trianoni békediktátum, rettenetes mértékű, kicsinnyé vált, legnagyobb lelki, jövő munkásai, hatalom sorsüldözöttei, rendszerváltozás nevezetű, málenkíj robot, 1956-os forradalomban, emberek azok, isonzói harctéren, következő nemzedék, jeltelen tömegsírban, kötelezően hadra, fogságból vissza, szocialistának hazudott, saját fajtájától, társadalom peremére, saját földjén, életével kellett, őseikre kései, emberek elveszítették, nemzeti színű, itteni tanároktól, téveszmét ébreszti, felszólító módra, vörös posztó, alkoholizmus következtében, férjeik nevén, nemzeti összefogásról, negatív tények, népréteghez vezető, rendszerváltozás, ellelketlenített, lakókörzetemben, életprogramjába, ismeretlenségbe, elgondolkodtató, legtragikusabb, kirekesztéssel, végrehajtottak, proletarizálás, megerősödésnek, felelősségével, világháborúban, osztálytársaim, szocialistának, megjegyzéseket, felfordulásban, kiközösítették, sorsüldözöttei, osztálytársam, ellenségesség, hazavergődött, lelkierejével, forradalomban, elfogadhatóbb, következtében, pszichológiai, elutasítással, elveszítették, rehabilitáció, életérzésüket, összefogásról, gyermekeiket, öntudatosabb, kikiáltottak, problémákról, megtervezett, szelektálták, munkatársaim, stratégiával, békediktátum, köszönhetően, alkoholizmus, olymértékben, szavazatukra, megfogalmazó, kilakoltatás, himnuszunkat, elérhetetlen, teljességgel, csodálkozni, ellenségtől, parasztosan, klebelsberg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5066
  • e Hét: 6446
  • e Hónap: 7393
  • e Év: 43334
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.