Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csakratisztító ételek és gyógynövények
  2017-09-27 11:35:35, szerda
 
 

A csakra olyan, mint egy mozgó kerék. Az óramutató járásával megegyező irányba forog, ha a környezetből energiát vesz fel és ellenkező irányba, ha energiát ad le.

A csakrák a testhez a különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával, információval a szerveket, végtagokat és a sejteket. Már az ókori orvostudomány feltérképezte, hogy 7 fő energiaközpont található az emberi testben, melyek a gerinc mentén helyezkednek el, és szoros kapcsolatban állnak lelki folyamatainkkal.

Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával - szervével - is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a működő egészet. Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése - az elszenvedett energiahiány vagy többlet miatt -, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat.

Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát.

A csakrákkal való foglalkozás segít, hogy a mindennapi stresszt és zaklatottságot nyugalommá és higgadtsággá alakítsuk át. Tisztítja a tudatot, mély ellazulást, de ugyanakkor éberséget biztosít a meditációk során. A csakrákkal való rendszeres munka érzékenyebbé tesz bennünket az élelmiszerekre. Ez azt jelenti, hogy tudatosabban próbálunk meg táplálkozni.

Testünk 7 fő energiaközpontja alulról felfelé haladva

1. Gyökércsakra (Muladhara)

Elhelyezkedése: gerincoszlop alsó vége: farkcsont, keresztcsont.

Hozzá tartozó szerv és testrész: mellékvese, csontok, csontváz, gerincoszlop, fogak, körmök, prosztata, nemi szervek, végbélnyílás, végbél, vastagbél, vér és sejtfelépítés, talp, láb.

Színe: vörös.

Ez a csakra örvénylik a leglassabban. Elsődleges feladata a földelés, a biztonság megteremtése. A fizikai biztonságérzettel, bizalommal áll kapcsolatban. Ez a test erőműve. Ahhoz, hogy a gyökércsakra energiáját egészséges áramlásba tartsuk, egészségesen kell táplálkoznunk, friss levegőn kell mozogni és rendszeresen meg kell tisztítani az egész életünket. A leggyakrabban fellépő érzelmi működési zavarok a gyökércsakrával kapcsolatban a félelmek, a depresszió, az alvászavarok. És a leggyakrabban fellépő fizikai működési zavarok az aranyér, isiász, vesekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, influenza, gerincproblémák, vizelési problémák.

2. Hasi csakra / Szex csakra (Szvadhiszthana)

Elhelyezkedése: köldök és a farkcsont között félúton helyezkedik el.

Hozzá tartozó szerv és testrész: ivarmirigyek, petefészek, petevezeték, méh, hüvely, herék, herevezeték, hímvessző, vese, testfolyadékok.

Színe: ragyogó narancssárga.

Kicsit gyorsabban forog, mint az előző. A szexcsakra a párkapcsolattal, a szexualitással, a kreativitással, a táplálkozással és a fizikai erőnléttel van kapcsolatban. Érzelmi működési zavarok: orgazmusproblémák, kreativitás hiánya, étkezési problémák, párkapcsolati gondok.

Fizikai működési zavarok: gombás fertőzés, bélgörcsök, hajprobléma, menstruációs probléma, petefészek és here problémák, elhízás, impotencia. A gyökércsakra szintjén az ,,én" állt a középpontban, míg a második csakra szintjén az ember a másik felé fordul. Itt már a szociális kapcsolatok is fontosak.

A szexcsakra tipikus témái: a féltékenység, az ingázás a szabadság és a kötöttség között, a szenvedély kezelése. Ha ez a csakra jól működik, akkor elősegíti azt, hogy szexuális és testi örömöt kapjunk, illetve adjunk át. Ha nem vagyunk elégedettek a testünkkel vagy stresszesek vagyunk, akkor ez a csakra zsugorodni kezd, és szennyezetté válik. Emiatt fáradtságot és csüggedtséget érezhetünk. Viszont ha túl sokat foglalkozunk a testünkkel, akkor túlméreteződik a csakra és szintén szennyezetté válik.

Blokk a szexcsakrában: feszült viszony a másik nemmel, szexuális vágyak kényszerű kielégítése vagy elfojtása, visszafogott érzelmek, ridegség, önbizalomhiány, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok.

3. Köldökcsakra (Manipura)

Jelentése: ragyogó ékkő.

Elhelyezkedése: köldök és a szegycsont alja között.

Hozzá tartozó szerv és testrész: hasnyálmirigy, máj, lép, epehólyag, gyomor, nyelőcső, vékonybél, vastagbél, patkóbél, vakbél, féregnyúlvány, rekeszizom.

Színe: sárga.

Gyorsabban forog, mint az előző kettő. Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz belső erőnket is szimbolizálja, amitől nagyon sokan félnek. Sok félelem legfőbb oka a saját erőnktől való félelem. Megfelelő működés esetén boldognak, szabadnak érezzük magunkat, úgy érezzük, helyesen cselekszünk, optimisták vagyunk, rendben van a munkánk, jó helyen vagyunk.

Blokk a csakrában: hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbségi érzés, túlzott racionalizmus, hatalmi vágy, elégedetlenség, ingerültség, önbizalomhiány, félelem, kedvetlenség, bizonyításvágy, idegesség, sikertelenségérzet, irigység, maximalizmus.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: gyomorfekély, epepanaszok emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegség, szemprobléma.

4. Szívcsakra (Anahata)

Jelentése: érintetlen, határtalan.

Elhelyezkedése: mellkas közepén, szívtájékon.

Hozzá tartozó szerv és testrész: csecsemőmirigy, szív, mellkas, mellüreg, tüdő.

Színe: zöld.

A 7 csakra középső tagja, mely az anyagi és a szellemi világ közötti híd. Hozzá kapcsolódik az együttérző és a feltétel nélküli szeretet, melynek jegyében elfogadunk másokat és feltételezzük róluk, hogy igyekeznek a tőlük telhető legjobbat adni. De önmagunk teljes elfogadása is a szívcsakrával kezdődik. A szívcsakra az a központ, amelyen keresztül szerethetünk. Minél nyitottabbá válik ez a központ, annál nagyobb lesz a képességünk, hogy önzetlenül szeressünk, ez az élet folytonosan táguló köre.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek Érzelmi működési zavarok: asztma, ekcéma, rák, AIDS, szénanátha, szívpanaszok, autoimmun betegségek.

5. Torokcsakra (Vissudha)

Jelentése: megtisztulás.

Elhelyezkedése: toroknál, gégefőnél.

Hozzá tartozó szerv és testrész: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, gége, nyak, állkapocs, garat, légcső, hörgők, tüdő, nyelőcső, száj, hangszálak.

Színe: kék

A torokcsakra a kommunikációval, a kreativitással, az önfegyelemmel és az önkifejezéssel áll kapcsolatban. Egyben a hallás központja is.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fülproblémák, asztma, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, nyelvprobléma, pajzsmirigy-probléma, szklerózis multiplex, szájszag, torokfájás, tüdőproblémák.

Érzelmi működési zavarok: önkifejezési problémák, fecsegés, dadogás.

6. Homlokcsakra / harmadik szem (Adzsna)

Jelentése: érteni, tudni.

Elhelyezkedése: két szemöldök között.

Színe: ibolya, liláskék.

Hozzá tartozó szerv és testrész: agyalapi mirigy, központi idegrendszer, agy, szem, orr, fül, kisagy.

Az intuíció és a hatodik érzék szerve. Ez vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad, és védve érezzük magunkat. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be és a koronacsakrában teljesedik ki. A harmadik szem irányítja a nevetést is, ezért a homlokcsakra egyik legnagyobb feladata, hogy tudjunk nevetni magunkon.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog Érzelmi működési zavarok: tanulási nehézségek, rémálmok.

7. Koronacsakra (Szahaszrara)

Jelentése: ezerszeres.

Elhelyezkedése: fejtetőn.

Hozzá tartozó szerv és testrész: tobozmirigy, agy, koponya, szem.

Színe: fehér.

A koronacsakra szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért és bízunk a megérzéseinkben és a belső vezetésben.

Hozzá tartozó szerv és testrész: Parkinson-kór, epilepszia, öngyilkossági kísérlet, skizofrénia.

Érzelmi működési zavarok: Alzheimer-kór.

Ezen kívül testünkben számos mellékcsakra található, melyek közül a legjelentősebbek a két tenyér és a két talp közepén találhatók.

Gyógynövények csakrára gyakorolt hatása

A gyógynövények magas rezgéssel ott hasznosulnak szervezetünkben, ahol szükség van rájuk.

Aranyvesszőfű

Az Aranyvessző akkor nő nagyra, ha a ,,lába vízben ázik", ami jelzés arra, hogy a szervezetben lévő vizekkel van kapcsolatban. S mint hogy a víz az érzelem, így az érzelmekkel foglalkozik. A sárga színe jelzi, hogy leginkább a 3. csakra energiáját táplálja, és a hozzá tartozó szerveket. Összeköti a három alsó csakrát.





Érzelmi megrázkódtatásban, lelki traumában lévők erősítőként használhatják, megelőzésképpen is. A vese és a húgyutak tisztítására, prosztata bántalmak megelőzésére ajánljuk. Nagyon jól használható ülő fürdőben, és a has alatti és vese részek masszírozására.



Mire alkalmazhatod?



- vese-megbetegedések, vesezsugor, vesemedence- gennyesedés, művese,

- húgyutak tisztítása, gyulladása,

- bélmegbetegedések, bélvérzések,

- érzelmi megrázkódtatások után, lelki megterhelések,

- erős és hosszadalmas menstruáció,

- gennyes sebek esetén,

- vízhajtó hatású,

- kiegyenlítő-közömbösítő hatású.


Ánizs


Az Ánizs a levegővel, légiességgel, könnyedséggel köt össze, ezáltal a szabadság és táplálás témájával. A tüdő, a hörgők működését szabályozza. Valamint a belső elválasztású mirigyeket egyenlíti ki. A tejtermelésben nagy segítség a szoptatós kismamáknak.



Mire alkalmazhatod?



- légzőszervi és szájüregi megbetegedések,

- asztma, bronchitis, fulladás, torokgyulladás, száraz köhögés kezelésére,

- köptető, köhögéscsillapító hatású

- emésztőszervi panaszok esetén,

- székrekedés, kólika, puffadás, fokozott bélgáz képződés esetén,

- kisbabák hasgörcsének oldására,

- menstruációs görcsök enyhítésére,

- petefészek működésének helyreállítására,

- tejelválasztó mirigyek működésének serkentésére,

- fájdalomcsillapító hatású,

- epe- és vesekő képződés lassítására,

- vizelethajtó tulajdonságú,

- fertőtlenítő és gombaölő hatású.


Cickafarkfű


A Cickafarkfű a vérrel kapcsolatos növény. Hatását az alsó csakrában fejti ki leginkább. Használjuk mindenhol, ahol a vér okoz problémát, legyen az a vesében, a tüdőben, vagy az agyban. Görcsoldó, vértisztító, vérképző hatású. Utal a családban lévő vér-problémákra, a vérszerintiségre, vérfertőzésre, melyeknek lehet, hogy ma nyoma sincs, csupán a betegségek jelzik. Sok esetben a nőiség elfogadásával is összeköttetésben áll, az ősi, családunkban lévő anya-érzések, méhben történt traumák, erőszak, szülés közbeni veszteségeket jeleníti meg. Keserűanyaga az epével kapcsolatos, melyben lakik a női harag, düh, agresszió.



Mire alkalmazhatod?



- migrén,

- csontvelő-bántalmak, menstruációs zavarok, változókor,

- tüdővérzés, gyomorvérzés, vérző aranyér, vérzéscsillapítás,

- szédülés, hányinger, orrvérzés, szúró szemfájdalom, meghűlés,

- hát- és reumatikus fájás,

- étvágytalanság, gyomorgörcsök, puffadás, bél- és gyomorgyulladás,

- keringési zavarok, érgörcs, angina pektorális,

- vese és hólyaggyulladás esetén.


Citromfű


Fehér virágai, finom illata tündérek kedvenc játszóhelye. A felszabadultság energiáját hozza az embereknek, akik görcsben álló, kimerült idegekkel hajszoltak és kimerültek. Oldást hoz a szívnek, gyomornak, az agynak. Megnyugvást ad alvás előtt. Az egész idegrendszer regenerálására használjuk. Fehér színe lágyan simogatja ás átjárja az összes csakrát.



Mire alkalmazhatod?



- szívidegesség, szívtájéki fájdalom, szívritmuszavarok,

- migrén, álmatlanság, fáradtság, melankólia,

- magas vérnyomás,

- étvágytalanság,

- a bél- és emésztőrendszeri zavarok, szélhajtás, epe kiválasztási gondok,

- szédülés, légszomj, hányinger,

- fájdalmas menstruáció,

- bőrkiütések,

- reumatikus kisugárzás,

- a torok, a mandula- és az íny gyulladása esetén,

- a látás javítására.


Csalán


A Csalán az egyik legigénytelenebb és legszívósabb gyógynövény. Gyökerei a földben átvészelnek mindent, a talaj a csalános rész körül pár év alatt porhanyóssá, termékennyé válik. Zöld színe ellenére én pirosnak látom, és a gyökér csakra legfőbb erősítője. Összedolgozik a vörös jáspissal. Az anyafölddel kapcsol össze, táplál mindent, amihez a földi energia áramlása és felhasználása tartozik. Tisztít, kiegyensúlyoz. Különösen hasznos azok számára, akik ,,nem a földön járnak".



Mire alkalmazhatod?



- fejfájással járó vese rendellenesség, vese- és hólyaghomok,

- máj- és epebántalmak,

- hasnyálmirigy gyulladás, hólyaggyulladás,

- gyomor- és bélfájdalmak, hurutos gyomor és bélfekélyek, gyomorrák,

- lépmegbetegedések,

- vízkór, vérzéscsillapítás,

- leukémia,

- vérszegénység, vashiány, kimerültség, fáradékonyság,

- isiász, lumbágó,

- gennyező tyúkszem, körömgomba, ekcéma,

- hosszadalmas és erős menstruáció, klimax,

- arterioszklerózis,

- sárgaság, bőrkiütések, pubertáskori pattanások esetén,

- az emésztőrendszer működését segíti, az érrendszert javítja.


Csipkebogyó



A szívcsakrára és a hozzá tartozó érrendszerre ható, védelmet adó erősítő növény.

C-, és A-vitaminforrás, immunrendszer-erősítő.



Mire alkalmazhatod?



- a koleszterinszint csökkentésére,

- vérzéscsillapításra, véralvadás csökkentésére,

- a kapillárisok törékenységének csökkentésére,

- vitaminhiány, általános gyengeség és fáradtság esetén,

- ha homok és kő van a húgyutakban, epekő- bántalmakra,

- vérszegénységre,

- méhvérzések, bő menstruáció,

- arterioszklerózis esetén,

- nehezen gyógyuló sebek, eltört csontok jó összeforrásához,

- a csontvelő működésének javítására,

- anyagcsere-folyamatok zavaraira,

- cukorbetegségre,

- vízhajtó hatású,

- méregtelenítő, immunrendszer-erősítő.



Dió


A dió az ősi idők óta a varázslatok fája volt, alatta történtek azok a beszélgetések, melyek a lelket a változás útjára terelték. Tisztítja, erősíti és védi az aurát. A pajzsmirigy erősítője, szabályozza az energia-felhasználást. A torokban bent rekedt félelmeket, feszültséget összeköti az epében tárolt dühhel, hogy mérséklődjön, kiegyenlítődjön az igazságérzet és a kommunikáció. A dió támogatja a szervezet védelmi rendszerét, segíti a kiválasztást, tisztítja a vért, erősíti a csontokat. Szabályozza a 3. és az 5. csakrákat, harmonizálja a férfi energiákat.



Mire alkalmazhatod?



- a szervezet általános erősítésére,

- idegesség, álmatlanság esetén,

- csontok, köröm, haj erősítésére, növesztésére, ápolására,

- bőrbetegségek (pattanások, ekcéma) kezelésére,

- aranyér, fehérfolyás esetén, vértisztító,

- hasmenés, valamint gyomor, epe és máj bántalmak esetén,

- étvágygerjesztő,

- fájdalomcsillapító,

- féregűző hatású.



Eperfa


A Napfonatcsakrára hat, az önelfogadás, a cselekvés és az elmúlás energiáit köti össze. A hasnyálmirigy működését segíti.



Mire alkalmazhatod?



- étvágygerjesztő, emésztést serkentő,

- hasnyálmirigy működését stabilizáló,

- vérnyomáscsökkentő,

- izzasztó,

- hajnövesztő.


Fekete áfonya



Mindazzal foglalkozik, ami savanyú, fanyar bennünk. Megédesít energiájával. Megfinomítja, simogatva gyógyít. Alacsony, földközeli termete az alázat erejét sugározza, a manók kedvenc bújóhelye.



Mire alkalmazhatod?



- gyomor- és bélműködés karbantartására (hasmenés, rothadás),epe, vese és hólyagproblémák csökkentésére (gyulladások, kövek),

- étvágyserkentő hatású,

- rossz szájszag ellen,

- torokgyulladás, krónikus bronchitis kezelésére,

- bőrbetegségek kezelésére,

- aranyér, fehérfolyás kezelésére.


Fekete ribizli


A Szív, a Torok és a Harmadikszem csakrákat köti össze a Gyökércsakrával. Erősítő, roboráló. Rákellenes hatású, antioxidáns. Az egyetlen olyan növény, melyben nem bomlik fel a C-vitamin magas hőre.



Mire alkalmazhatod?



- magas C-vitamin, A vitamin és magas vas tartalmú,

- szív és érrendszeri megbetegedésekre,

- vérnyomás szabályozó,

- lázas betegek felépülését segíti,

- megfázás, köhögés, rekedtség,

- vizelethajtó, vese- és hólyagbántalmak, vesehomok,

- reuma, köszvény,

- bőrbetegségekre,

- krónikus hasmenés,

- gamma-linólén sav tartalmú, enzim hiánypótló.


Galagonya


A Szívcsakra legerőteljesebb hatású növénye. Gyökerei nagyon mélyre hatolnak, szívós, tüskés, szárazságtűrő mágikus növény. Ahol sok nő belőle, érezhető a hatása a szívre, szeretetre, ott mindig csodák történnek. Utak indulnak az emberek között.

A csecsemőmirigy szabályozásával az immunrendszert segíti. A szív és érrendszer működését, a véráramlást szabályozza. Össze van kötve a tűz erejével.



Mire alkalmazhatod?



- szív vérellátásának javítására,

- szív-ritmuszavar esetén,

- szív-koszorúér tágítására,

- agyi és más erek tágítására,

- szív- és érrendszer működésének szabályozására,

- szív-erősítésre,

- szív-izomgyengeség javítására,

- időskori érelmeszesedés esetén,

- pajzsmirigytúltengés esetén,

- idegrendszeri megbetegedések esetén,

- álmatlanság, fejfájás, fulladás esetén.


Izsóp


Ősidők óta a Harmadikszem csakra legerősebb segítője. A régi korokban a szemek és fülek betegségeit gyógyították vele. Az intuíció erejét hozza és áramoltatja szét a szervezetben, feloldva a görcsös, megakadt blokádokat.



Mire alkalmazhatod?



- görcsoldó tulajdonsága alapján köhögéscsillapító,

- köptető hatású,

- légcsőhurut, asztma esetén,

- vérnyomás növelésére,

- gyomorerősítő, emésztést elősegítő,

- idegnyugtató,

- rossz szájszag esetén,

- szemgyulladás esetén,

- ekcéma, fülfájdalmak, fekélyek kezelésére.


Kakukkfű


A kakukkfű a vándorok és pásztorok szőnyege, melyen megpihenve teljes felfrissülést kapnak. A finom női energiákat szabályozza. A szívenergiával és a szabadsággal foglalkozik. Segít kiköpni azt, ami elnyom.



Mire alkalmazhatod?



- idegrendszeri panaszok esetén, mert frissítő hatású,

- felsőlégúti megbetegedések esetén, mert köptető, köhögéscsillapító hatású,

- étvágygerjesztő hatású,

- anyagcsere folyamatokat szabályozza,

- gombás fertőzések esetén (Candida, körömgomba),

- sebek fertőtlenítésére.


Kökény


Energiája összeköti a 4., 5., és a 6. Csakrákat, ami rendkívül ritka adomány.

Segíti a védelmi rendszert, és a túlérzékenység gyógyulását. Minden mirigyre kihat.



Mire alkalmazhatod?



- immunrendszer erősítésére,

- szív- és érrendszeri megbetegedésekre,

- mirigyek működésének szabályozására,

- emésztés serkentésére.


Levendula


A. Koronacsakra működését erősíti, vele együtt az egész gerinc és belőle kiinduló idegrendszert. Harmonizálja a női és férfi energiákat, elérhetővé teszi az égi csatornákat. A túlhajszoltságban pihenést, felfrissülést hoz.



Mire alkalmazhatod?



- idegerősítő, idegnyugtató,

- idegi fáradtság, ideggyengeség, túlterheltség,

- migrén, szívideg, szédülés, álmatlanság, remegés, hisztéria esetén,

- az agy tevékenységét serkenti,

- vérnyomást csökkentő hatású,

- a felső légutak gyulladásainak kezelésére,

- gyulladáscsökkentő,

- fájdalomcsillapító,

- fertőtlenítő hatású,

- reuma, köszvény, paralízis esetén,

- gennyes sebek, égési és más sérülések kezelésére,

- klimax, menstruációs fájdalmak enyhítésére,

- élősködők ellen.


Menta


A légutak gyógyítására szokás használni, de ennél fontosabb szerepe van az agy és a gyomor erősítésében, az emésztőrendszer karbantartásában. Alkotóeleme az alvást segítő és nyugtató teáknak, tinktúráknak.



Mire alkalmazhatod?



- étvágyjavító,

- az emésztő- és a bélrendszer működését javítja, szélhajtó,

- serkenti a máj, az epe és a hasnyálmirigy működését, epekő hajtó,

- hányinger és hasmenés ellen,

- értágító hatású,

- a légutak tisztítására,

- bronchitisz,

- álmatlanság, fejfájás, melankólia,

- epilepszia,

- fog- és ínygyulladás,

- bőrbetegségek esetén.


Orbáncfű


A fény és életerő növénye, ősidők óta használt mágikus erejű gyógyír. Az alacsony energiák távoltartása, a csakrák összekötése a legfőbb feladata. Az egyetlen olyan növény, mely képes a Nap energiáját a szervezetben hasznosítani, beépíteni. Átmossa a csatornákat, a vér utakat, a nyirok utakat, földel és összeköt az éggel. A fájdalmak és szenvedések enyhítője. Az új influenzajárvánnyal szemben természetes védelem.



Mire alkalmazhatod?



- az idegrendszer erősítésére, ingerlékenység, depresszióhajlam ellen,

- alvászavarnál, fáradságnál, kimerültségnél, koncentráció hiányánál,

- erősítő, immunerősítő szer,

- minden vérrel kapcsolatos betegségnél,

- sebek, égések, ekcémák, herpesz kezelésénél,

- bőrbetegségeknél, pattanások, gyulladások tisztítására,

- gyomorbetegségeknél, májtisztításnál,

- vese és húgyhólyag gyulladásnál, ágybavizelésnél,

- menstruációs zavaroknál, átmeneti korban.


Papsajtmályva


A Torokcsakra növénye. A kommunikációval foglalkozik. Igen gyakran jelenik meg olyan családokban, ahol történt öngyilkosság, vagy ahol szokás ki nem mondani az érzéseket. Mindent gyógyít, ami a torokban van, a gége, a hang, a pajzsmirigy. Összeköti a szívet és a torkot. Erős köptető hatása miatt mindarra lehet használni, ami gyulladásban van, illetve oldja a nyálkát a toroktól kezdve a gyomron, beleken át a veséig. Gyomorsav esetén jó hatású. Gyerekek megfázásakor csodálatos köptető szer, még kívülről bekenve, fürdőbe cseppentve, vagy borogatva is. Dohányosoknak különösen ajánljuk.



Mire alkalmazhatod?



- gyomorhurut, hólyaghurut, a gyomor- és a bél utak segítésére, gyomor- és bélfekélyre,

- gyulladt nyálkahártyák, szájüreggyulladás,

- heveny gége- és mandulagyulladás,

- rosszindulatú gégebetegségek,

- szájszárazság, az orr és a torok szárazsága,

- rekedtség, hörghurut és bronchitisz esetén,

- köhögés gyógyítására,

- a könnyelválasztás zavaraira.


Pitypang


A tavasz egyik első virágaként beragyogja az udvart, zsenge leveleit használhatjuk salátának, lecsípett virágzatával pedig nem egy klinika a máj-epe bántalmakat, valamint a hasnyálmirigy betegségeket gyógyítja. A Napfonat csakrára hat, annak szétsugárzó energiát ad. A nyirok rendszerre és a többi belső elválasztású mirigyre erősítő és tisztító hatással van.



Mire alkalmazhatod?



- májgyulladás, krónikus májgyulladás,

- epebántalom,

- levertség, fáradtság, elesettség,

- cukorbetegség esetén,

- izzasztó, vizelethajtó, élénkítő hatású,

- elősegíti az anyagcsere-folyamatokat,

- jó pattanásos bőrre, bőrbetegségekre belsőleg és külsőleg,

- étvágyjavító,

- a gyomor és a belek jó működését segíti,

- a lép megbetegedéseire,

- vértisztító, vérszegénységre,

- a zsírok lebontását és felszívódását segíti elő, arteroszklerózira,

- koleszterinszint-csökkentő,

- immunrendszer-erősítő.


Tönkölybúzafű


A földelést, a csakrák összekötését szolgálja a Tönkölybúzafű. Megújulást, megtisztulást hoz, szinte átmossa a szervezetet és az aurát. Az új élettel, az egyensúllyal, a rezgésemelkedéssel kapcsolható össze. Erős méregtelenítő, lugisító. Előkészíti az új befogadását.



Mire alkalmazhatod?



- erős méregtelenítő, tisztító hatású,

- savasodás elleni hatású,

- regeneráló, roboráló hatású, sejtmegújító,

- aktivizálja szervezetünk energiaforrásait, ezért növeli a szervezet energiaszintjét, lassítja az öregedést.

Forrás : http://egeszsegter.hu/cikk/396/gyogynovenyek-es-a-csakra.html







Csakratisztító ételek - Nyerd vissza az energiádat! : Link

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Címkék: helyreállítására, energiaközpontja, legjelentősebbek, napfonatcsakrára, vérszerintiségre, koleszterinszint, legigénytelenebb, megrázkódtatások, energiaforrásait, emésztőrendszeri, mandulagyulladás, megbetegedéseire, megbetegedésekre, karbantartásában, depresszióhajlam, könnyelválasztás, bőrbetegségeknél, összeköttetésben, fertőtlenítésére, immunrendszerrel, koronacsakrában, megérzéseinkben, gerincproblémák, párkapcsolattal, szervezetünkben, szenvedélyekről, feldolgozásáról, kommunikációval, megelőzésképpen, gyökércsakrával, fogínygyulladás, kiegyenlítődjön, étvágygerjesztő, emésztőrendszer, szabályozásával, legerőteljesebb, csakra olyan, mozgó kerék, óramutató járásával, környezetből energiát, különböző mirigyeken, idegrendszeren keresztül, ókori orvostudomány, emberi testben, gerinc mentén, egyetemleges élet-energia, gyökércsakrából kiindulva, koronacsakra irányába, ővele szomszédos, test több, kapcsolat alkotja, működő egészet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  különleges  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Anyák napjára  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 15  Otthon  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A hagyma antibakteriális hatás...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul David Tripp Április 13  Jázmin  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Spenót fasírttal  Szabó T. Anna - Pitypang  A sorsod  Facebookon kaptam  Különleges  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Krisztinától  jó reggelt  képre írva  Különleges  Márai Sándor tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 15  A felvilágosodás...  Ott van  jó reggelt  képre írva  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Nem kell hozzá fürdőruhás  József Attila - Kopogtatás nél...  Egy tavasz  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép álmokat!  Szép estét  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy gondolat  A Magyar Költészet napja alkal...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  Latinovits Zoltán tollából  Szeretem ujjad karcsuságait,  A sorsod  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csakra olyan, mozgó kerék, óramutató járásával, környezetből energiát, különböző mirigyeken, idegrendszeren keresztül, ókori orvostudomány, emberi testben, gerinc mentén, egyetemleges élet-energia, gyökércsakrából kiindulva, koronacsakra irányába, ővele szomszédos, test több, kapcsolat alkotja, működő egészet, elszenvedett energiahiány, élet egyensúlyát, csakra normálisan, csakra nyitott, csakrákkal való, mindennapi stresszt, meditációk során, csakra örvénylik, biztonság megteremtése, fizikai biztonságérzettel, test erőműve, gyökércsakra energiáját, egész életünket, leggyakrabban fellépő, gyökércsakrával kapcsolatban, farkcsont között, fizikai erőnléttel, gyökércsakra szintjén, második csakra, másik felé, szociális kapcsolatok, szexcsakra tipikus, kötöttség között, szenvedély kezelése, testünkkel vagy, csakra zsugorodni, másik nemmel, hozzá tartozó, szegycsont alja, előző kettő, csakrához tüzes, érzések feldolgozásáról, saját erőnktől, szellemi világ, feltétel nélküli, tőlük telhető, szívcsakrával kezdődik, élet folytonosan, hallás központja, hatodik érzék, meditatív képességeket, harmadik szemünket, belső látásunk, koronacsakrában teljesedik, harmadik szem, homlokcsakra egyik, koronacsakra szintjén, teljes szabadságot, belső vezetésben, gyógynövények magas, szervezetben lévő, érzelmekkel foglalkozik, sárga színe, három alsó, húgyutak tisztítására, hörgők működését, belső elválasztású, tejtermelésben nagy, szoptatós kismamáknak, vérrel kapcsolatos, alsó csakrában, családban lévő, betegségek jelzik, nőiség elfogadásával, epével kapcsolatos, felszabadultság energiáját, egész idegrendszer, összes csakrát, látás javítására, egyik legigénytelenebb, földben átvészelnek, csalános rész, gyökér csakra, vörös jáspissal, anyafölddel kapcsol, földi energia, földön járnak&#8221, emésztőrendszer működését, érrendszert javítja, koleszterinszint csökkentésére, kapillárisok törékenységének, csontvelő működésének, varázslatok fája, változás útjára, pajzsmirigy erősítője, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 696
  • e Hónap: 5102
  • e Év: 61035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.