Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az orrunk és a fülünk egész életünk során növekszik.
  2017-10-03 17:51:00, kedd
 
  Nincs mit tenni, ha elég szerencsések vagyunk, hogy megérjük, öregkorunkra igencsak megváltozik külsőnk és belsőnk egyaránt. Ez alól a sztárok sem kivételek, maximum jobban palástolják - bár ez sem sikerül minden esetben.
Fülekből kikandikáló szőrpamacsok, hatalmas orr, vékony száj

Orrunk és fülünk egész életünkben növekszik. Ez 60 év fölött egyeseknél már mókásan hosszú orrot és füleket eredményezhet, amiből ráadásul a férfiak esetében nagy szőrpamacsok is kikandikálhatnak. Utóbbi problémát még megfelelő vágóeszközzel orvosolhatjuk, a méretet azonban már nem nagyon. Ahogyan a lassan elvékonyodó ajkakon is maximum a műtét segít - nem véletlen, hogy egyre több negyvenes-ötvenes színésznő plasztikáztatja ajkait. A tavaly novemberben elhunyt Leslie Nielsen nem tartozott a szépségmániás színészek közé, így elkerülve a szikét illetve a hajfestékeket, szépen öregedett meg, és sokáig nagyon jól tartotta magát. Nyolcvan felett viszont már az ő ajkai is vékonyabbak lettek - ellentétben fülével és orrával.




Ősz hajszálak és ráncok tömkelege

Ahogy öregszünk, hajszálaink úgy lesznek egyre vékonyabbak, és a színük is folyamatosan fakul. A hajhagymák sejtjei ugyanis egy idő után zsugorodásnak indulnak, és egyre kevesebb festékanyagot, melanint termelnek, így szép lassan megőszülünk. Ha a hajhagymák már el is halnak, akkor egyre nagybb területeken hullik ki örökre a hajunk - bár nagyon eltérő mértékben. A kopaszodás mértéke függ a genetikától és a tesztoszteronszinttől, és éppúgy érinti a menopauzán túlesett nőket, mint a férfiakat. Akit nagyon zavar, az hajfestékekkel és hajbeültetéssel is leplezheti az ősz hajszálakat és foltokat, de még a celebek között is akad, aki méltósággal képes megőszülni. Richard Gere például ősz hajjal is Hollywood egyik legnagyobb szívtiprója - hiába múlt el 63 éves.

A tinédzserkor elmúltával a ráncok is megállíthatatlanul szaporodnak arcunkon, mennyiségükben szerepet játszik a már említett genetika, de az életmódunk is. Különböző kencékkel és kezelésekkel valóban éveket, vagy akár évtizedeket fiatalíthatunk bőrünkön, de műtétek és botoxkezelés nélkül ötven-hatvanéves korára nincs mit tenni, mindenki ráncos lesz. A bőr öregedését elősegíti egyébként a folyamatos hideg, hiszen a bőr képtelen megújulni és táplálékfelvétele is korlátozott, a tűző nap, a dohányzás, de a nagy nevetések is - nem hiába mondják, hogy egy idő után életünk az arcunkra van írva. Így járt ezzel Madonna is, aki bármennyire is szeretne húszéves lenni, a feneke már nem olyan kemény, mint régen, de Janice Dickinson is csinálhat az arcával, amit akar, lábainak ráncos bőre elárulja, hogy bőven az ötvenes éveiben jár.



Hízás és a vele járó toka

A korral évről évre hízunk egy kicsit, és a lerakódó zsírpárnák az arcunkat sem kímélik. A nagyob orrhoz általában nagyobb arcunk is nő, és az összképet szép kis toka díszíti. Utóbbi ellen sem nagyon lehet tenni semmit, hiszen a genetika és a múló idő is elősegíti növekedését - ha azonban hirtelen nagyon megvastagodna a nyakunk, akkor érdemes megvizsgáltatni a pajzsmirigyünket. Egészséges emberek arctornával vagy műtéttel kisebbíthetik tokájukat, és sokan élnek is ezzel a lehetőséggel, bár egy ötvenéves emberből egy műtét sem varázsol húszévest. Jól látszik ez az 53 éves Charlene Tilton arcán is: a Dallas valamikori szőke üdvöskéje mára telt arcú, középkorú nő lett, de Richard Dean Anderson régi MacGyver-es arcélét sem láthatjuk viszont többet. Ahogy az egykori szexszimbólumét sem, a méltósággal, plasztikai beavatkozások nélkül öregedő Brigitte Bardot, az egykor gyönyörű, szőke istennő arcán is jól látszanak az elmúlt évek nyomai - de miért is tüntetné el őket mániákusan?

Összemegyünk: gerincünk és szívünk sem lesz a régi

Harmincöt éves kortól csontjaink elkezdik lassan elveszíteni ásványianyag-tartalmuk egy részét, így veszítenek térfogatukból, és egyre törékenyebbé válnak. Negyvenéves korunktól ráadásul folyamatosan csökken a testmagasságunk is, átlagosan tízévente egy centiméterrel, de a nőké ennél egy picit nagyobb mértékű is lehet, köszönhetően a menopauza utáni drasztikus ösztrogénszint-csökkenésnek. Ez egyébként a csontritkulás melegágya is, így a változókortól érdemes rendszeres csontsűrűség-méréseket végeztetni, és ha kell, hormonpótlásról gondoskodni, még a rettegett combnyaktörés előtt. Magasságunkból a porckorongok ellapulása miatt is veszítünk, de míg fiatalon elég egy jót aludni, hogy két centivel magasabbak legyünk reggelre, úgy idősebb korban ez a praktika már nem nagyon használ, maximum a porcépítő gyógyszerek és a rendszeres vitamin- és ásványianyag-pótlás. De a sport is sokat nyom a latban, megfelelő erősítő és nyújtó gyakorlatokkal, helyes testtartással olyan méltóságteljesek lehetünk idősen is, mint Sophia Loren - bár a sminkelés neki sem megy mindig tökéletesen.

A negyvenes éveinktől nemcsak testmagasságunk csökken, hanem szívünk is veszít évente 0,3 grammot tömegéből. Emiatt aztán teljesítménye is csökkenhet, ami pedig a vérnyomást emelheti. A szívizom és ereink egészségéért azért a rendszeres sport, a dohányzás elkerülése és a megfelelő táplálkozás sokat tehet, és a zsugorodás mértékét is csökkentheti.
A lógó mell nem csak a nők rémálma

Nemcsak a nők melle lóg a gravitációnak köszönhetően egy idő után - bár nyilván ez látványosabb -, hanem a férfiaké is, jó példa erre Tom Cruise, Harrison Ford vagy John Travolta is.

A mellek mellett a has is problémás területet jelent, hiszen a kor előrehaladtával nemcsak megnő, de meg is ereszkedik - még Steven Segal is pocakos lett, ahogy a bűbájos Goldie Hawn-on sem állnak már olyan jól a szűk ruhák. A torzra operált arcú Donatella Versace pedig a ruhájára lógó összes szövetével egy elrontott pudingra emlékeztet - amivel nem lenne baj, hiszen ez egy idő után természetes, de Donatella ahelyett, hogy korának megfelelően felöltözne, inkább kiteszi a kirakatba.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: méltóságteljesek, pajzsmirigyünket, kikandikálhatnak, hajbeültetéssel, testmagasságunk, szexszimbólumét, megvizsgáltatni, előrehaladtával, plasztikáztatja, hormonpótlásról, gyakorlatokkal, magasságunkból, ösztrogénszint, fiatalíthatunk, hajfestékekkel, mennyiségükben, szépségmániás, kisebbíthetik, orvosolhatjuk, megvastagodna, teljesítménye, vágóeszközzel, beavatkozások, testtartással, combnyaktörés, centiméterrel, csontritkulás, festékanyagot, térfogatukból, hajfestékeket, zsugorodásnak, eredményezhet, változókortól, gravitációnak, összemegyünk, szőrpamacsok, férfiak esetében, méretet azonban, lassan elvékonyodó, műtét segít, tavaly novemberben, szépségmániás színészek, szikét illetve, hajhagymák sejtjei, kopaszodás mértéke, menopauzán túlesett, celebek között, tinédzserkor elmúltával, folyamatos hideg, nagy nevetések, ötvenes éveiben, vele járó, Leslie Nielsen, Richard Gere, Janice Dickinson, Charlene Tilton, Richard Dean Anderson, Brigitte Bardot, Sophia Loren, Harrison Ford, John Travolta, Steven Segal, Goldie Hawn-on, Donatella Versace,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Graffiti bölcsesség  Jó éjszakát  Figyeld meg az "én"-t  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Alvó baby  Táplálékok a máj egészségének ...  Várnai Zseni - Éveim  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  képre írva  A máj egészségét biztosító és ...  Heltai Jenő: Március  Mi van, ha?  Alvó kutya  A pálma a győzelem és a diadal...  Alvó baby  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Vérnyomáscsökkentés  Csak egy életed van....  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Itt most virá...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  képre írva  Sir Andrew Lloyd Webber  Soli Deo gloria  Az angyali üdvözlet  Humor is meg nem is szerinted?  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Nagy Feró megmondta?  J. Donald Walters  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Virágos mező  Mire jók ?  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Ködvirágok  Az izmaink nem csak testmozgás...  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Isten . . .  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Apu  Alvó kutya  Boldog virágvasárnapot minden...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Harang ( gif )  Sok ember olyan,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fényvarázslat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Varázskönyv  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Búzavirág  Facebookon kaptam  Szép estét  Nagy Feró megmondta?  Tedd őt foglyul, Uram  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
férfiak esetében, méretet azonban, lassan elvékonyodó, műtét segít, tavaly novemberben, szépségmániás színészek, szikét illetve, hajhagymák sejtjei, kopaszodás mértéke, menopauzán túlesett, celebek között, tinédzserkor elmúltával, folyamatos hideg, nagy nevetések, ötvenes éveiben, vele járó, korral évről, lerakódó zsírpárnák, nagyob orrhoz, összképet szép, ötvenéves emberből, egykori szexszimbólumét, egykor gyönyörű, elmúlt évek, nőké ennél, picit nagyobb, menopauza utáni, csontritkulás melegágya, változókortól érdemes, rettegett combnyaktörés, porckorongok ellapulása, porcépítő gyógyszerek, rendszeres vitamin-, sminkelés neki, negyvenes éveinktől, vérnyomást emelheti, rendszeres sport, dohányzás elkerülése, megfelelő táplálkozás, zsugorodás mértékét, lógó mell, gravitációnak köszönhetően, mellek mellett, bűbájos Goldie, szűk ruhák, torzra operált, ruhájára lógó, elrontott pudingra, méltóságteljesek, pajzsmirigyünket, kikandikálhatnak, hajbeültetéssel, testmagasságunk, szexszimbólumét, megvizsgáltatni, előrehaladtával, plasztikáztatja, hormonpótlásról, gyakorlatokkal, magasságunkból, ösztrogénszint, fiatalíthatunk, hajfestékekkel, mennyiségükben, szépségmániás, kisebbíthetik, orvosolhatjuk, megvastagodna, teljesítménye, vágóeszközzel, beavatkozások, testtartással, combnyaktörés, centiméterrel, csontritkulás, festékanyagot, térfogatukból, hajfestékeket, zsugorodásnak, eredményezhet, változókortól, gravitációnak, összemegyünk, szőrpamacsok, csontsűrűség, egészségéért, szerencsések, kezelésekkel, köszönhetően, csökkenésnek, öregkorunkra, ásványianyag, törékenyebbé, porckorongok, látványosabb, csökkentheti, botoxkezelés, tinédzserkor, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 1618
  • e Hónap: 9486
  • e Év: 51431
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.