Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Számkivetetten és törvényen kívül (Munkakönyv)
  2017-10-06 15:05:50, péntek
 
   
  Eltűnt, majd megkerült munkakönyv

Akkoriban, 2000-körül mentek nyugdíjba az osztálytársnőim. A barátnőm is... Csakhogy, amiért ő hat hónappal előbb született, vagyis az előző év végén... ezért ő még elmehetett 55 éves korában nyugdíjba. Én meg legkorábban 6 év múlva! Bújtam az erre vonatkozó törvényeket és előszedtem az előnyugdíjazáshoz szükséges összes iratot. A MUNKAKÖNYVET legelsőnek. Már minden együtt volt a kérvényezéshez és megérdeklődtem az ügyfélszolgálati iroda fogadói időpontjait és kiválasztottam egy időpontot, amikorra bejelentkeztem.
Csakhogy, közben ELTŰNT A MUNKAKÖNYVEM!!!
Az ügyfélszolgálati irodáról elhajtottak azzal, hogy keressem meg. Feldúltam a lakást, amúgy találomra. Majd szisztematikusan átnéztem minden papírt... a rengeteg írásomat, hogy nem keveredhetett-e közé. Közben, határozottan emlékeztem arra, hogy hova tettem és nem is értettem hogyan tűnhetett el. Tartó(tisztem) meg csak szidott, hogy:
- Mit csodálkozol, hogy eltűnt, hiszen itt hevert szanaszét hetek óta!
Az igaz, hogy elöl volt, mert dolgoztam a munkaviszony kigyűjtés miatt belőle... Egy dossziéban tartottam - a számítógép mellett az íróasztalon - az összes, nyugdíjazásomhoz szükséges iratokkal együtt. Meg sem fordult a fejemben, hogy nekem el kellene valahova zárnom, amikor fölállok az Íróasztal mellől... Pedig, kellett volna! Hiszen, amikor házon belül különmentem tőle, akkor kipakolta minden iratomat a páncélszekrényéből, melynek kicserélte a zárát...
Csak mosolyogtam ezen. Még örültem is, hogy nem kell vele ebben sem közösködni.
Csak évekkel később jöttem arra rá, hogy milyen kiszolgáltatottá tett az, hogy nekem még egy lezárható ajtajú szekrényem sem volt és még ma sincs a házban. Volt, de egyik napról a másikra ,,elromlott" a zárja, mert a kulcs többé nem illett bele.
*
Közben, éltem az életet úgy, hogy akkor már nálunk laktak a gyerekeink párjaik is, akiket minden este vacsorával vártam haza. Nem terhelhettem őket a gondjaimmal, hiszen ők abban úgysem tudtak volna segíteni.
Így aztán, nekem is minden nap tovább kellett tudni lépni... (mint a Sorstalanság c. regény ,,hősének" a koncentrációs táborban egy éven át.) és tenni a dolgomat! Hiszen, látszatra: egy ,,nagycsaládos édesanya" voltam!
Valójában, önálló jövedelem nélkül, férj nélkül... mert Tartó(tisztem) a 2002-es választásokat követően, már ismét a "baloldalinak" hazudottak - és a velük paktumot kötött jobboldalinak sulykoltak - megbízói kénye-kedve szerint viszonyult hozzám.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=145526&n=furaila&blog_

Ilyen körülmények között intéztem a nyugdíjaztatásomat, amit megnehezített az eltűnt munkakönyv. Nem győztem a régi és azóta már megszűnt munkahelyeimen érdeklődni az iratok után. Nagyon nehéz volt összeszedni a papírokat, az adatokat, mert valahogy, amit az egyik nap megírtam, az eltűnt a számítógépről másnapra... és kezdhettem mindent elölről. Viszont, addigra meg a nagy-nehezen előkerített munkaszerződések tűntek el.
Már teljesen kiborultam. Örökösen zokogtam és szerettem volna meghalni!!!
Már vacsorát sem készítettem, és amikor este megjött az ifjúság menekültek a szobájukba!
A lelkem mélyén éreztem, hogy ,,Tartó" nagyon is tudja azt: hol van az a Munkakönyv! Ekkor már annyi jelét adta annak, hogy terhére vagyok nagycsaládostól, keresztény-népnemzeties életfelfogásomtól, mindenestől...
Ekkor megterveztem hogyan tudnék fizikailag is elkülönülni tőle.
Megszüntettem az ebédlőt és leválasztva a nappalitól, beköltöztem oda. Majd, amikor elértem azt az időpontot, amikor végre elindíthattam a nyugdíjazásomat és sikerült annyi pénzhez jutni, hogy meg tudtam venni a 12.000,- Ft-os okmánybélyeget a VÁLÁSI BEADVÁNYOMRA, beadtam a bíróságra a válókeresetet. El is váltunk - közös beleegyezéssel.
Csakhogy, ezután döbbentem arra rá, hogy milyen kevés kis nyugdíjra lettem jogosult. Hogy én abból soha-de soha nem tudnék egyedül megélni!!! ,,Tartó", pedig álságosan ,,vállalta", hogy ,,gondoskodik" rólam! Ha kell, elTART engem!
Bizony, maradt továbbra is a ,,Tartó"-m, mintha mi sem történt volna! Továbbra is ő a minta családfő és én a családanya... Csakhogy, ez soha nem volt igaz!!!! Ez egy nagy "hazugság" és én minden nap megsemmisülök ettől a hazugságtól! Minden nap, a nap minden órájában, minden percében hiteltelen hazugnak érzem magamat... és akárhogy is igyekszem szabadulni, annál szorosabbra fonódik körülöttem a háló(zat) ,,Tartó" irányításával... Ez volt tegnapelőttig!
*
Nagy nap volt a tegnapi (2014.aug. 2.) mert ,,Tartó" ,,megtalálta" és átadta nekem a MUNKAKÖNYVEMET egy csomó irattal együtt...
http://furaila.xfree.hu/260793
*
Csak néztem rá döbbenten... Majd felismerve a helyzet tragikusságát, mosolyogtam egyet és azt mondtam ,,köszönöm"! Láttam rajta, hogy óriási kő gördült le a szörnyűséges lelkéről...
Nekem, pedig megszűnt a BŰNTUDATOM, amiért őt okoltam a Munkakönyvem eltűnéséért, meg minden másért, amivel megkeserítette az életemet!
Ez a bizonyosság, hogy valóban ő és MEGBÍZÓI tették tönkre minden jobbító szándékú kezdeményezésemet - feloldozott az önostorozás alól, viszont nem oldotta föl a gonoszságuktól való szorongásomat.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ügyfélszolgálati, nyugdíjazásomhoz, munkaszerződések, szisztematikusan, kiszolgáltatottá, nagycsaládostól, nyugdíjazásomat, osztálytársnőim, kérvényezéshez, kiválasztottam, munkahelyeimen, bejelentkeztem, munkakönyvemet, beleegyezéssel, okmánybélyeget, megkeserítette, gonoszságuktól, megérdeklődtem, megsemmisülök, tragikusságát, megnehezített, választásokat, keveredhetett, szorongásomat, koncentrációs, jobboldalinak, irányításával, megszüntettem, válókeresetet, számítógépről, tegnapelőttig, elindíthattam, népnemzeties, munkakönyvet, szörnyűséges, nagycsaládos, barátnőm is…, erre vonatkozó, előnyugdíjazáshoz szükséges, ügyfélszolgálati iroda, ügyfélszolgálati irodáról, rengeteg írásomat, munkaviszony kigyűjtés, dossziéban tartottam, számítógép mellett, lezárható ajtajú, másikra „, kulcs többé, gyerekeink párjaik, koncentrációs táborban, 2002-es választásokat, velük paktumot, ELTŰNT MUNKAKÖNYVEM, VÁLÁSI BEADVÁNYOMRA, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Ami embereknek lehetetlen, az...  Paul David Tripp Április 19  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Neked tudnod kell  Mi lenne ha  Éretlen vers  Facebookon kaptam Krisztinától  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A sors  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png kislány  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Egy lelki imádság  Ne kapaszkodj magasabbra,  Lóhere  Akarat  Szép álmokat!  Németh László tollából  A kételkedés kezelése  Makszim Gorkij gondolata  Soha ne kedvezz...  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Mi lenne ha  Sokan azt tartják  Szabolcska Mihály – Ákác...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Akarat  Png kislány  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mindig jusson idő nevetni  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam Krisztinától  Fehér virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Az engedelmesség miért nem vál...  Bounty krémes  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Idő  Tavaszi kép  Hiányzik  Jó éjszakát  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Png virág  Png telefon  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Adakozás  Egy lelki imádság  Szép napot kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
barátnőm is&#8230, erre vonatkozó, előnyugdíjazáshoz szükséges, ügyfélszolgálati iroda, ügyfélszolgálati irodáról, rengeteg írásomat, munkaviszony kigyűjtés, dossziéban tartottam, számítógép mellett, lezárható ajtajú, másikra &#8222, kulcs többé, gyerekeink párjaik, koncentrációs táborban, 2002-es választásokat, velük paktumot, eltűnt munkakönyv, iratok után, számítógépről másnapra&#8230, nagy-nehezen előkerített, ifjúság menekültek, lelkem mélyén, minta családfő, csomó irattal, helyzet tragikusságát, szörnyűséges lelkéről&#8230, önostorozás alól, gonoszságuktól való, ügyfélszolgálati, nyugdíjazásomhoz, munkaszerződések, szisztematikusan, kiszolgáltatottá, nagycsaládostól, nyugdíjazásomat, osztálytársnőim, kérvényezéshez, kiválasztottam, munkahelyeimen, bejelentkeztem, munkakönyvemet, beleegyezéssel, okmánybélyeget, megkeserítette, gonoszságuktól, megérdeklődtem, megsemmisülök, tragikusságát, megnehezített, választásokat, keveredhetett, szorongásomat, koncentrációs, jobboldalinak, irányításával, megszüntettem, válókeresetet, számítógépről, tegnapelőttig, elindíthattam, népnemzeties, munkakönyvet, szörnyűséges, nagycsaládos, határozottan, megterveztem, beadványomra, munkaviszony, baloldalinak, munkakönyvem, terhelhettem, sorstalanság, elkülönülni, időpontjait, íróasztalon, gondoskodik, csodálkozol, hazugságtól, szorosabbra, különmentem, beköltöztem, elhajtottak, leválasztva, mosolyogtam, összeszedni, eltűnéséért, legkorábban, bizonyosság, körülmények, gondjaimmal, önostorozás, feloldozott, készítettem, előkerített, törvényeket, mindenestől, sulykoltak, gyerekeink, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 410
  • e Hónap: 9014
  • e Év: 44955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.