Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2018-01-23 12:00:36, kedd
 
  Kitalálja, melyik ország lakói a legboldogabbak a világon?

Norvégia a legboldogabb ország a világon, az amerikaiak szomorúbbak lettek, és a boldogság nem csak a pénzen múlik- ez derült ki a világ országait rangsoroló idei tanulmányból. Magyarország a 75. helyen szerepel a listán, tavaly a 91. helyen végzett a felmérésben.

A Föld országait a lakosság boldogsági szintje alapján sorba állító jelentés megállapította: Norvégia annak ellenére is megszerezte a vezetést, hogy a gazdaságában kulcsszerepet betöltő olajár mostanában kedvezőtlenül alakul.


Az ENSZ kezdeményezésére létrejött Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata (SDSN) által publikált tanulmány szerzői szerint a ranglista kialakulásában valójában az emberi tényezők nyomnak a legtöbbet a latban.

Norvégia a tavalyi negyedik helyről ugrott a lista csúcsára a felmérésben. A korábbi listavezető, Dánia a második helyre szorult, az első öt között sorrendben Izland, Svájc és Finnország szerepel még. Az elmúlt tíz év alatt Venezuela és a Közép-afrikai Köztársaság esett vissza a legjobban, Nicaragua és Litvánia emelkedett a legtöbbet. Magyarország a 75. helyen szerepel a listán, tavaly a 91. helyen végzett a felmérésben.


A skandináv országok kiugró eredménye annak köszönhető, hogy arrafelé “működik a közösségi érzés és az egyetértés abban, hogy mi jó a közösségnek" - vélte Meik Wiking, a koppenhágai boldogságkutató intézet egyik vezetője, aki azonban nem vett részt a globális boldogságjelentés és rangsor elkészítésében.

John Helliwell, a kanadai British Columbia-i Egyetem közgazdásza, a tanulmány vezető szerzője úgy értékelte, hogy miközben valamennyi pénzre azért szükség van a boldogsághoz - amit az is jelez, hogy a lista sereghajtói között kétségbeejtően szegény országok is vannak -, egy bizonyos küszöb fölött azonban a több pénz nem jár több boldogsággal.

Az idén ötödször elkészült éves jelentés 155 országot rangsorolt az egy főre jutó GDP és a várható egészséges élettartam alapján. A tanulmányhoz továbbá globális felmérések négy tényezőjét is alapul vették, amelyekben a résztvevők egy tízes skálán értékelték, hogy mekkora társadalmi támogatásra számíthatnak, ha bajba kerülnek, mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben, mennyire érzik korruptnak a társadalmat, amiben élnek és mennyire gondolják nagylelkűnek magukat.

Az Egyesült Államok, amely tavaly még a 13. helyen állt, a 14. helyre csúszott le. Az elmúlt évtizedben Amerika "boldogságindexe" 5 százalékkal csökkent.

Jeffrey Sachs, a Columbia Egyetem közgazdásza, a tanulmány társszerzője szerint a visszaesés oka, hogy Amerikában a közösségi szellem kezd széthullani."Egyre rosszindulatúbbak leszünk, a kormányunk pedig egyre korruptabbá válik, és nő az egyenlőtlenség" - foglalta össze a bajok gyökerét Sachs, és hozzáfűzte: “Ez hosszú távú trend és a körülmények egyre rosszabbak lesznek".

A boldogság és hogy az ember azt csinálhatja, amit szeret, sokkal fontosabb, mint azt a politikusok gondolják - hangsúlyozta Helliwell, aki saját boldogságát 9-re értékelte a tízes skálán.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: kezdeményezésére, boldogságkutató, boldogságindexe, kétségbeejtően, megállapította, legboldogabbak, elkészítésében, egyenlőtlenség, kialakulásában, kedvezőtlenül, kulcsszerepet, fenntartható, számíthatnak, magyarország, nagylelkűnek, társszerzője, gazdaságában, tanulmányhoz, tanulmányból, legboldogabb, boldogsághoz, boldogsággal, hangsúlyozta, társadalmat, megszerezte, közgazdásza, koppenhágai, támogatásra, felmérésben, szabadságot, döntéseiben, százalékkal, köztársaság, körülmények, közösségnek, csinálhatja, legboldogabb ország, amerikaiak szomorúbbak, pénzen múlik-, világ országait, lakosság boldogsági, gazdaságában kulcsszerepet, ranglista kialakulásában, emberi tényezők, tavalyi negyedik, lista csúcsára, korábbi listavezető, második helyre, skandináv országok, közösségi érzés, egyetértés abban, koppenhágai boldogságkutató, Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata, Közép-afrikai Köztársaság, Meik Wiking, John Helliwell, British Columbia-i Egyetem, Egyesült Államok, Jeffrey Sachs, Columbia Egyetem,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Márai Sándor tollából  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Jázmin  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép álmokat!  Nevelőszülőkhöz adták,  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Martin Buber, A haszidim meséi  Pitypang szökőkút  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Kertem  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Otthon  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  különleges  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Müller Péter tollából  Pitypang szökőkút  Robin Wight pitypang szobra  Szép estét kedves látogatóimn...  Bornyi Veronika haiku verse  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A sorsod  Facebookon kaptam  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Robin Wight pitypang szobra  Baranyi Ferenc - N i n c s  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jó éjszakát  Szabó T. Anna - Pitypang  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Azért kaptad  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  "Ez egy csoda"  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Bársony székben 
Bejegyzés Címkék
legboldogabb ország, amerikaiak szomorúbbak, pénzen múlik-, világ országait, lakosság boldogsági, gazdaságában kulcsszerepet, ranglista kialakulásában, emberi tényezők, tavalyi negyedik, lista csúcsára, korábbi listavezető, második helyre, skandináv országok, közösségi érzés, egyetértés abban, koppenhágai boldogságkutató, globális boldogságjelentés, kanadai British, tanulmány vezető, boldogsághoz &#8211, lista sereghajtói, bizonyos küszöb, több pénz, idén ötödször, várható egészséges, tanulmányhoz továbbá, tízes skálán, elmúlt évtizedben, tanulmány társszerzője, közösségi szellem, kormányunk pedig, bajok gyökerét, körülmények egyre, politikusok gondolják, kezdeményezésére, boldogságkutató, boldogságindexe, kétségbeejtően, megállapította, legboldogabbak, elkészítésében, egyenlőtlenség, kialakulásában, kedvezőtlenül, kulcsszerepet, fenntartható, számíthatnak, magyarország, nagylelkűnek, társszerzője, gazdaságában, tanulmányhoz, tanulmányból, legboldogabb, boldogsághoz, boldogsággal, hangsúlyozta, társadalmat, megszerezte, közgazdásza, koppenhágai, támogatásra, felmérésben, szabadságot, döntéseiben, százalékkal, köztársaság, körülmények, közösségnek, csinálhatja, politikusok, boldogságát, listavezető, korruptabbá, szomorúbbak, széthullani, sereghajtói, mostanában, egyetértés, sorrendben, finnország, emelkedett, megoldások, köszönhető, valamennyi, tényezőjét, évtizedben, rangsoroló, korruptnak, értékelték, rosszabbak, visszaesés, amerikaiak, kormányunk, hozzáfűzte, amerikában, résztvevők, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 492
  • e Hét: 1140
  • e Hónap: 4482
  • e Év: 57190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.