Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2018-02-13 11:18:56, kedd
 
 



Ha androidos telefonnal rendelkezünk, akkor bármit teszünk, mindenképpen tudják, hogy merre járunk.

Manapság már minden telefonban van helymeghatározás funkció, azonban ezt a legtöbben kikapcsolják annak érdekében, hogy ne kövesse őket folyamatosan a telefonjuk.

Van egy rossz hírünk, ez sem segít.

Kiderült, hogy az androidos telefonok akkor is folyamatosan nyomon követtek, ha letiltottuk a helymeghatározási funkciót. Persze ezt a legtöbben amúgy is sejtik, de eddig bizonyíték nem volt rá.

Most azonban kiderült, a Google viszont azt állítja, hogy ezeket az adatokat nem használták fel, de ennek ellenére a lebukás után azonnal leállították a nyomon-követést.

A cég szerint erre azért volt szükség, hogy gyorsabban megkapjuk az értesítéseket és az üzeneteket, azonban állításuk szerint ezeket az adatokat más célokra nem használták fel, bár ezt nehéz elhinni azok után, hogy a cég elmondta, hogy miután felfedezték ezt a kis apróságot, azóta le is állították ezt a funkciót.

Az elemzés szerint ezzel a módszerrel 6-7 kilométeres pontossággal lehetett tudni, hogy a mobil tulajdonosa merre jár, de városokban ennél is pontosabb helymeghatározást tett lehetővé.

Természetesen ez elég nagy felháborodást keltett, még annak ellenére is, hogy a legtöbbe tisztában voltak ezzel a dologgal, de ugye eddig nem állt rendelkezésre döntő bizonyíték.

Ezen kívül az is kiderült, hogy ez a funkció nem csak akkor működött, ha ki volt kapcsolva minden helymeghatározási beállítás, hanem akkor is, ha a telefonban nem volt SIM kártya. Na most akkor ugye minek kellenének a gyorsabb értesítések és üzenetek?

Persze az adatvédelmi nyilatkozatban szerepel az, hogy a telefonok gyűjthetnek ilyen adatokat, azonban arról szó sem esik benne, hogy még akár akkor is megtehetik ezt, ha kikapcsoljuk a helymeghatározási funkciót.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: helymeghatározás, nyilatkozatban, rendelkezésre, értesítéseket, természetesen, felháborodást, pontossággal, kikapcsoljuk, rendelkezünk, leállították, folyamatosan, mindenképpen, kikapcsolják, letiltottuk, kilométeres, adatvédelmi, tulajdonosa, értesítések, gyűjthetnek, felfedezték, használták, telefonnal, megtehetik, üzeneteket, gyorsabban, telefonban, bizonyíték, állították, városokban, kellenének, módszerrel, telefonjuk, kapcsolva, legtöbben, tisztában, telefonok, legtöbben kikapcsolják, rossz hírünk, androidos telefonok, helymeghatározási funkciót, legtöbben amúgy, lebukás után, elemzés szerint, mobil tulajdonosa, legtöbbe tisztában, gyorsabb értesítések, adatvédelmi nyilatkozatban, telefonok gyűjthetnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szívem tiéd  Png férfi  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Soha ne kedvezz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép álmokat!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden harmadik...  Egy lelki imádság  Örülök, hogy látlak!  Hazára minden embernek szükség...  Garai Gábor - Takarítás  Png kislány  Esti kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Paul David Tripp Április 19  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem számIt  Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A jó emberek mindig szépek mar...  Csak a fogyatkozás látható  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  Rátalálsz  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Sose bánj semmit  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Mi lenne ha  Png nő  Kövesd a cowboyt!  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Reggel van  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
legtöbben kikapcsolják, rossz hírünk, androidos telefonok, helymeghatározási funkciót, legtöbben amúgy, lebukás után, elemzés szerint, mobil tulajdonosa, legtöbbe tisztában, gyorsabb értesítések, adatvédelmi nyilatkozatban, telefonok gyűjthetnek, helymeghatározás, nyilatkozatban, rendelkezésre, értesítéseket, természetesen, felháborodást, pontossággal, kikapcsoljuk, rendelkezünk, leállították, folyamatosan, mindenképpen, kikapcsolják, letiltottuk, kilométeres, adatvédelmi, tulajdonosa, értesítések, gyűjthetnek, felfedezték, használták, telefonnal, megtehetik, üzeneteket, gyorsabban, telefonban, bizonyíték, állították, városokban, kellenének, módszerrel, telefonjuk, kapcsolva, legtöbben, tisztában, telefonok, érdekében, állításuk, apróságot, pontosabb, megkapjuk, androidos, beállítás, lehetővé, funkciót, követést, ellenére, üzenetek, adatokat, gyorsabb, elmondta, szerepel, dologgal, kiderült, követtek, manapság, működött, legtöbbe, lehetett, szükség, funkció, szerint, azonban, kövesse, teszünk, elemzés, elhinni, célokra, viszont, állítja, azonnal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 3094
  • e Hónap: 12277
  • e Év: 64985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.