Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szebb és jobb korrupt mentes Magyarországot!
  2018-03-01 17:15:19, csütörtök
 
  Orbán buktatás 2018 - A nagy kiegyezés

Lehetséges ez? De még mennyire, hogy igen! Mi kell a recepthez? Először is nézzünk rá a 2014-es választási eredményekre. Nyugodtan vehetjük készpénznek, hogy ha nem változik érdemben semmi, sőt most már minden párt külön akar indulni, akkor 18-ban ugyan ez lesz az eredmény! A Fidesz új választási rendszerre tökéletesen működött számukra. Letarolták az egész országot. A Fidesz szavazók nem lesznek kevesebben. Azok, akik a 2010-14 közötti ámokfutás után is képesek voltak a Fideszre szavazni, 18-ban is rájuk fognak.

Róna Péter tisztán és világosan kifejtette:

" Van az országban 100-250 ezer ember, aki ennek az új uralkodó osztálynak a része. Van egy további 500 ezer ember, aki jól él, mert kapcsolódik valamilyen szinten hozzájuk. Van 1 millió ember, aki elvan, és akkor ott marad 8 millió ember, aki nyomorog, leszakad, küszködik."

Akkor még is mi a megoldás? Már több ezer ember kimondta: a Fideszt a jelenlegi választási rendszerben CSAK úgy lehet legyőzni, hogyha minden választó kerületben 1 jelölt indul a Fideszes képviselővel szemben. Erre remek példa volt Kész Zoltán esete Veszprém megyében. Tudták az emberek, hogy el lehet venni a Fidesz 2/3-ot és láss csodát nyert és elvettük! Az alábbi térkép matematikailag bizonyítja, hogy ez az 1-1 ellen mindenhol működhet. 18 olyan körzet volt, ami totálisan Fideszes (több, mint 50 százalék felet nyertek).

Ezekben a kerületekben is le lehet gyűrni a Fideszt, rajtunk szavazókon múlik. Pár ezer új szavazó szükséges hozzá választókerületenként. A térképek elkészítéséhez a választás-után közé tett hivatalos eredmények szolgálnak alapul. Számszakilag 2 körzet Fideszes lenne, hajszálnyival. Az egyik Fejér megye 2-es számú egyéni választókerülete 0,18 %-al, a második pedig Baranya megye 3-as számú kerülete 0,26 %-al. Ezt a két területet az ellenzéki felosztásban a jobbik kapja (lásd. 2. térkép). Mégpedig azért, mert ez a kis hátrány simán ledolgozható, főleg úgy, ha azt vesszük alapul, hogy olyan választók is meg fognak jelenni, akik talán most szavaznak életükben először, illetve olyanok, akik 10-ben és 14-ben már nem mentek el szavazni. Ezek a választók biztos, hogy nem a Fideszre fogják letenni a voksukat...

Ahhoz, hogy igazságosan és a kompromisszum hajlandósságába el lehessen indulni az 1-1 stratégia alapján, minden játékosnak lapot kell osztani, akik már letettek valamit az asztalra. Azaz NEM LEHET nem lapot osztani a JOBBIKNAK és a MOMENTUMNAK.

Mivel minden épeszű ember tudja, hogy a Fidesz egyik napról a másikra nem megsemmisíthető, sőt az MSZP is még igen komoly szavazó bázissal bír (demográfia miatt), Gyurcsánynak is vannak hívei bőven, mi a következő elképzelést tárjuk a nagyérdemű közönség elé.
Első és legfontosabb NEM KELL közös lista!!! Egyszerűen a pártok egyezzenek meg, hogy melyik körzetben meg párt induljon, melyik emberével (az emberek tudni fogják, hogy minden ellenzéki az illető mögött van)!

Azért tartjuk fontosnak a külön listát, mert figyelembe kell venni, hogy a pártok meg akarják méretetni magukat, de ne menjen annak rovására, hogy Orbánt buktatjuk vagy sem! 93 mandátum sorsa listás szavazás alapján dől el. A verseny megmaradhat az ellenzéki pártoknál az országos listás szavazás miatt.

Lássuk az alkut!





Amit ez a stratégia elérhet, hogy nem lesz Fidesz 2/3-ad, de még 50% sem! Bárki is alakítson kormányt semmilyen új törvényt nem fognak tudni úgy végig vinni, hogy az ellenzék támogatása ne kelljen hozzá, még 50% törvényeket sem! Ez a hatalmi felállás soha többet nem ismétlődhet meg, ami 2010 óta zajlik. Kitalálnak egy törvényt és már meg is szavazzák gombnyomogató Jánosok érdemi viták nélkül.

Ne felejtsük el, hogy se a Jobbik, se az LMP nem tudott egyéni kerületet nyerni, ami mandátumot szereztek, azt az országos listán elért eredményük alapján kapták. A kispártokról pedig nem igazán lehet eldönteni, hogy vajon hol tudtak volna egyedül nyerni, valószínűleg szinte sehol. Egy viszont szinte biztos, ha semmi változás nem lesz a hozzáállásokban, mindnek az 5% küszöb elérése a LÉTKÉRDÉS, bejutnak-e egyáltalán a parlamentbe. De kérdezem én, ez kinek jó? Mert a választóknak biztos nem, mert marad Orbán... Nézzük a számokat kibontva!

Jobbik: 21 (19+2) mandátum

Ebből 17 kerület volt, ahol a 14-es eredmények alapján abszolút 2. helyezet volt. (Abszolút = Összefogás + LMP se volt több, mint a Jobbik egyedül.)

DK: 7 mandátum

Jelenleg 4 mandátumuk van, nem tudtak frakciót alakítani (5 a szükséges). Gyurcsány pedig úgy tűnik kihagyhatatlan tényező.

LMP: 7 mandátum

Jelenleg 5 mandátumuk van. Nem tudni, hogy Schiffer távozása javított vagy rontott az LMP helyzetén.

PM: 6 mandátum

Jelenleg 1 mandátumuk van, nincs frakciójuk a parlamentben. Szabó Tímea hivatalosan függetlenként van jelen a parlamentben.

Együtt: 7 mandátum

Jelenleg 3 mandátumuk van, nem tudtak frakciót alakítani. Erősebbre tesszük őket a PM-nél, hiszen Juhász Péternek látványosabb akciói vannak ellenzékiként.

Momentum: 12 mandátum (Budapesten csak)

Sokan megkérdőjelezhetik, hogy miért 12 mandátumot osztunk ki nekik. Indoklásunk az, hogy nem szabad elfelejteni, hogy Budapesten történelmet írtak. Nekik van a legnagyobb esélyük új szavazókat megszólítani. S ők talán a legéhesebbek is. Elérkeztünk a legsarkalatosabb ponthoz az egész stratégia kifejtésében. A pártok kapzsiságán múlhat ugyanis ez az egész!

Ezzel a stratégiával a pártok a megszerezhető 600-700 millió forintos kampánytámogatás helyett 150-170 millió forintot szerezhetnek meg, 40-45 jelölt állítással. Azt a kérdést nem vitatjuk, hogy minden párt tudna 106 jelöltet állítani. Még a kicsik is. Választókerületenként 500 érvényes aláírás szükséges. 2014-ben a sok kamu biznisz párt ezt be is bizonyította, hogy milyen sima ügy ez. Ahhoz, hogy a térképet fel tudjuk osztani és országos listát tudjanak állítani a pártok, teljesíteni kell azt a feltételt, hogy 27 egyéni választókerületben egyéni jelöltet tudjanak állítani, méghozzá úgy, hogy 9 megyében és Budapesten is van jelölt. Ezt azzal a technikai megoldással egyszerű megoldani, hogy azokat a kerületeket, ahol a Fidesz uralkodik, ott minden ellenzéki párt indít jelöltet! Izgalmas választások lennének. Minden párt 40-50 mandátumot szerezhetne, a Fideszt is beleértve.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kampánytámogatás, választókerülete, legsarkalatosabb, hajlandósságába, hozzáállásokban, megsemmisíthető, matematikailag, kihagyhatatlan, elkészítéséhez, ellenzékiként, gombnyomogató, megszerezhető, kompromisszum, hajszálnyival, függetlenként, felosztásban, kispártokról, valószínűleg, szerezhetnek, ledolgozható, számszakilag, kerületekben, bizonyította, parlamentben, képviselővel, választóknak, látványosabb, eredményekre, megszólítani, kifejtésében, legéhesebbek, legfontosabb, gyurcsánynak, stratégiával, parlamentbe, elérkeztünk, nagy kiegyezés, 2014-es választási, egész országot, 2010-14 közötti, országban 100-250, jelenlegi választási, alábbi térkép, térképek elkészítéséhez, választás-után közé, egyik Fejér, második pedig, ellenzéki felosztásban, jobbik kapja, választók biztos, kompromisszum hajlandósságába, következő elképzelést, Róna Péter, Kész Zoltán, Azaz NEM LEHET, Szabó Tímea, Juhász Péternek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szívek  Az ember  Facebookon kaptam  IGEN így  Müller Péter tollából  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ott van  A pitypang legendája  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Csend  Facebookon kaptam Krisztinától  A pitypang legendája  Szép estét kedves látogatóimna...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Előfordul, hogy  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Előfordul, hogy  Márai Sándor tollából  39 ígéret  Annyira tisztelem a szabadságo...  Martin Buber, A haszidim meséi  Vannak emberek  Szívek  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Bársony székben  Anyámról való emlékek  Jó éjszakát  Emlékezz  Egy barátság története  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Csend  Facebookon kaptam  Emlékezz  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi este  Andrássy Réka - A bolond Böske  A pitypang legendája  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép estét  Az ember emlékekből áll  Andrássy Réka - A bolond Böske  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Horváth Szilvia tollából  Pitypang szökőkút  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  József Attila - Kopogtatás nél...  Bársony székben  Magyar költészet napja  Borzasztó 
Bejegyzés Címkék
nagy kiegyezés, 2014-es választási, egész országot, 2010-14 közötti, országban 100-250, jelenlegi választási, alábbi térkép, térképek elkészítéséhez, választás-után közé, egyik Fejér, második pedig, ellenzéki felosztásban, jobbik kapja, választók biztos, kompromisszum hajlandósságába, következő elképzelést, nagyérdemű közönség, pártok egyezzenek, emberek tudni, illető mögött, külön listát, verseny megmaradhat, ellenzéki pártoknál, országos listás, stratégia elérhet, ellenzék támogatása, hatalmi felállás, országos listán, kispártokról pedig, viszont szinte, választóknak biztos, számokat kibontva, 14-es eredmények, legnagyobb esélyük, legsarkalatosabb ponthoz, egész stratégia, pártok kapzsiságán, megszerezhető 600-700, technikai megoldással, kampánytámogatás, választókerülete, legsarkalatosabb, hajlandósságába, hozzáállásokban, megsemmisíthető, matematikailag, kihagyhatatlan, elkészítéséhez, ellenzékiként, gombnyomogató, megszerezhető, kompromisszum, hajszálnyival, függetlenként, felosztásban, kispártokról, valószínűleg, szerezhetnek, ledolgozható, számszakilag, kerületekben, bizonyította, parlamentben, képviselővel, választóknak, látványosabb, eredményekre, megszólítani, kifejtésében, legéhesebbek, legfontosabb, gyurcsánynak, stratégiával, parlamentbe, elérkeztünk, elfelejteni, tökéletesen, történelmet, teljesíteni, megoldással, ismétlődhet, törvényeket, kapzsiságán, szerezhetne, rendszerben, hivatalosan, kerületeket, elképzelést, választások, indoklásunk, készpénznek, kapcsolódik, megmaradhat, igazságosan, momentumnak, legnagyobb, osztálynak, mandátumuk, valamilyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 809
  • e Hét: 3885
  • e Hónap: 7227
  • e Év: 59935
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.