Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép napot mindenkinek!
  2018-03-22 17:01:33, csütörtök
 
  Tibi atya Orbán Viktor március 15-i beszédén annyira kiakadt, hogy korábbi meggyőződése ellenére kormányváltást sürget, "politikai hízónak" titulálva a regnáló kormányzat tagjait.

Az oldal üzemeltetői azt írták, alapvetően a káosznál a "szar rend is jobb", ezért eddig nem gondolták, hogy a "mindegy, csak ne ez" elvének lenne értelme. A miniszterelnök az ellenzéket nem is olyan burkoltan fenyegető kijelentése után viszont ebben megváltozott a véleményük.


Tibi atya
múlt pénteken
A diktátor kéjesen hátradőlhet: az egyetlen dolog, ami veszélyezteti a hatalmát nem az ellenzék erejében, hanem a nép halálösztönében rejlik: időről időre el kell takarítani a politikai hízókat, miközben tudjuk, hogy az ellenzék sem lesz jobb vagy erkölcsösebb. A "mindegy mi, csak ne ez" elvével én egyáltalán nem értek egyet: szerintem semmit sem jó lebontani, amíg nincs alternatíva, mert a káosznál a szar rend is jobb. Ebben most változott meg a véleményem: amikor egy miniszterelnök választások utáni megtorlással fenyeget, akkor nem olyan határt lép át, ahonnan van visszaút. Dicsértessék!





A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is." - hangzottak miniszterelnök úr szavai a március 15-i beszéden. Nem tudom eldönteni, hogy a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban, ahol miniszterelnök úr érettségizett, ennyire alaposan tanították és nevelték-e mindenkibe 1848 és 49 szellemiségét, vagy egyáltalán nem. A nehéz kérdésre a válasz valószínűleg egy harmadik lehetőség: egyáltalán nem tanították 48 valódi szellemét, mára Orbán Viktor mégis kiválóan megértette. Vélemény.

Gyalázatosnak tartom, hogy az országház mögötti teret Kossuth Lajosról nevezték el, róla szólnak a népdalok, és az iskolai ünnepségeken is hozsannázzák, miközben nem volt ő egyéb, mint egy pillanatnak élő, szennyeslelkű politikai kufár.

A szabadságharc igazi hőse Görgei Artúr volt (,,i"-vel és nem ,,y"-nal, mert ő volt az egyetlen a családjából, aki a szabadságharc leverése után is magyarosan írta a nevét). Ő volt a legfiatalabb, és legtehetségesebb tábornoka a Magyar Honvédseregnek, ő aratta a legtöbb győzelmet, és hozzá fogható tekintélye csak a nála jóval idősebb Damjanichnak volt a harcok alatt. Nem csak a magyarságáért küzdött, de egy olyan világért is, ahol a feudális viszonyok leomlanak, hogy az állam és a gazdaság gépezetében egyaránt a rátermettség termelje ki a vezetőket. Mert így nőhet nagyra egy nemzet. Utálta az uram-bátyám rendszert, olyannyira, hogy a szabadságharc elvesztése után (jogos) hadtudományi kritikával illetett az aradi tizenhármak közül többeket is, amiért teljes mértékben a politikának köszönhették magas beosztásukat. Szerinte alkalmatlanok voltak parancsnoknak, és a puszta mártírhaláluk miatt lettek nemzeti szentek, miközben ezért az alkalmatlanságért a rájuk bízott, de sosem emlegetett honvédek keservesen megfizettek a vérükkel.

Ha Görgein múlik, a szabadságharc döntő csatáját Komáromban, a térség egyik legjobban felszerelt erődjéből védekezve vívtuk volna, hogy jobb tárgyalási pozíciónk legyen egy lehetséges fegyverletétel esetén. De nem Görgein múlt. Kossuth úgy döntött, hogy az Arad környéki nagy büdös pusztában kell megvívnunk, mert onnan tudott elmenekülni nagyobb biztonságban. És amikor az igazi szükség úgy hozta, a nemzet atyja, aki egy népet vett rá, hogy a szabadságharcban a vérét hullassa, végül szintén a népe vére árán menekült el.

De nem csak elmenekült. A vesztes órában átruházott minded hatalmat Görgeire, így neki kellett megadnia magát a bevonuló oroszok előtt. Tudta, hogy meg fogja adni magát, hiszen Komáromon kívül esélye sem volt, Görgei pedig híres volt róla, hogy szigora mellett szent parancsnoki gondoskodással fordul katonáihoz. Görgei nem hazudtolta meg magát, ahogy a kiváló déli Lee tábornok, ő is letette a fegyvert, hogy ne hagyja értelmetlenül veszni embereit a túlerővel szemben.

A világosi fegyverletételt követően Kossuth vidini levelében nevezte árulónak Görgeit, és mivel őt orosz nyomásra nem végeztette ki Ferenc József, az áruló bélyeg rajta is maradt élete végéig. A hős tábornok, aki vérrel és hadi sikerekkel biztosított fedezetet Kossuth nemzeti hencegésének, végül kénytelen volt elvinni azt a vereséget, amit Kossuth nem volt hajlandó, és rákent.

Már akkor is jól működött a magyar közvélemény: az árulót, aki mindent homlokegyenest ellentétesen csinált, mint ahogy ígérte és elvárta, a nemzet piedesztálra emelte, míg a hőst, aki ezért az életét kockáztatta, és sikert sikerre halmozott a haza szolgálatában, még idős korában is leköpködték az utcán. Hiába próbálta a pesti értelmiség pamfletekben megmagyarázni a népnek, mi történt valójában, miért Görgei az igazi hős, a népdalokkal vitába szállni akkor is olyan lehetetlen kihívás volt, mint ma észérvekkel hatni a közmédiával agymosott sorosozókra.

Van bárki is ebben a kurva országban, aki Kossuthot jobban megértette, mint maga Orbán Viktor? Ki tudhatná nála is pontosabban, hogy teljesen mindegy, hogyan árulja el a hazát, hány százezer bevándorló trappol át ellenőrizetlenül a valóságban, hány kastélyt ajándékoz Tiborcnak, hány szállodát Mészárosnak, a lényeg a népdal. Az Erzsébet utalvány. A Rezsicsökkentés, ami egyébként szart se csökken. A beharangozott fizetésemelés az egészségügyben, ami nem egyéb, mint trükközés a szorzókkal. Az EU-s támogatásból tízszeres áron lerakott térkő a polgármesteri hivatal előtt.

Tehát még egyszer:

,,A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is."

- hogy van képe? És hogy érti, hogy ez természetes? Kurvára nem természetes, basszameg, ez a mondat nem jelent kevesebbet, mint azt, hogy ha nyernek, a puha diktatúrából Putyinit csinálnak: jöhet az újságírók kinyírása, a bebörtönzések, a hajnali csengőfrász, a fenyegetések, az elhallgattatások.

Orbán talán rossz könyvet vett le a polcról, 1848 helyett az 1984-et. Magyarország mindig is Brüsszellel állt háborúban. A gonosz ellenzék mindenről beszél, csak erről nem. A tudatlanság hatalom.


Tudom, hogy nehéz, tudom, hogy undorodsz tőle, de április 8-án, ha a temetésedet kell elnapolni, akkor is vonszold magad a szavazóurnához! Mutasd meg, hogy rossz tanuló voltál, te félreértetted '48-at, és szerinted az őseink a demokráciáért hullatták a vérüket! Azért, hogy a választások után senkinek ne kelljen a véleménye miatt megtorlástól rettegnie, hogy a kastélyok ne járjanak senkinek alanyi jogon, és hogy a nemzet lábán ne mások álljanak!

Ők meghaltak ezért, neked csak egy délutáni program erejéig kell kiszakadnod a kanapéból! Nem teheted meg, hogy nem mész szavazni. Dicsértessék!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ellenőrizetlenül, elhallgattatások, legtehetségesebb, szabadságharcban, halálösztönében, rezsicsökkentés, fegyverletételt, székesfehérvári, gondoskodással, fegyverletétel, szavazóurnához, miniszterelnök, homlokegyenest, egészségügyben, honvédseregnek, kormányváltást, természetesen, bebörtönzések, szennyeslelkű, szolgálatában, értelmetlenül, megmagyarázni, veszélyezteti, polgármesteri, fizetésemelés, beharangozott, szabadságharc, magyarságáért, mártírhaláluk, demokráciáért, szellemiségét, érettségizett, parancsnoknak, alkalmatlanok, gyalázatosnak, félreértetted, regnáló kormányzat, oldal üzemeltetői, diktátor kéjesen, egyetlen dolog, ellenzék erejében, politikai hízókat, szar rend, miniszterelnök választások, választás után, március 15-i, székesfehérvári Teleki, nehéz kérdésre, válasz valószínűleg, harmadik lehetőség, országház mögötti, iskolai ünnepségeken, Orbán Viktor, Teleki Blanka Gimnáziumban, Kossuth Lajosról, Görgei Artúr, Magyar Honvédseregnek, Ferenc József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutánt kívánok  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Garai Gábor - Takarítás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Reggel van  Nagyi telefonál  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Ne kapaszkodj magasabbra,  A kételkedés kezelése  Hogy lehet megtartani  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Csak a fogyatkozás látható  Alvó cicák  Soha ne kedvezz...  Rátalálsz  Egy bizonyos határt  Gonosz démon-álarc  Kerüld el az evangélium örömén...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Reggel van  Sose bánj semmit  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Nevem  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  s immár én is felragyogva, ért...  A Megváltó szolgálatában  Éretlen vers  Irgalom és ítélet  A sors  Makszim Gorkij gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png kutya  képre írva  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Tanuld meg ezt a versemet  Reggel van  Facebookon kaptam  képre írva  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Garai Gábor - Takarítás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Albert Einsteinről  Png virág  Adakozás  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Lóhere  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Garai Gábor - Takarítás  képre írva  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png virág 
Bejegyzés Címkék
regnáló kormányzat, oldal üzemeltetői, diktátor kéjesen, egyetlen dolog, ellenzék erejében, politikai hízókat, szar rend, miniszterelnök választások, választás után, március 15-i, székesfehérvári Teleki, nehéz kérdésre, válasz valószínűleg, harmadik lehetőség, országház mögötti, iskolai ünnepségeken, szabadságharc igazi, szabadságharc leverése, legtöbb győzelmet, nála jóval, harcok alatt, magyarságáért küzdött, olyan világért, feudális viszonyok, gazdaság gépezetében, rátermettség termelje, uram-bátyám rendszert, szabadságharc elvesztése, aradi tizenhármak, politikának köszönhették, puszta mártírhaláluk, rájuk bízott, szabadságharc döntő, térség egyik, lehetséges fegyverletétel, igazi szükség, nemzet atyja, népet vett, vérét hullassa, népe vére, vesztes órában, bevonuló oroszok, kiváló déli, túlerővel szemben, világosi fegyverletételt, áruló bélyeg, magyar közvélemény, nemzet piedesztálra, életét kockáztatta, haza szolgálatában, pesti értelmiség, népdalokkal vitába, közmédiával agymosott, kurva országban, beharangozott fizetésemelés, polgármesteri hivatal, puha diktatúrából, újságírók kinyírása, hajnali csengőfrász, gonosz ellenzék, tudatlanság hatalom, temetésedet kell, demokráciáért hullatták, választások után, véleménye miatt, nemzet lábán, délutáni program, ellenőrizetlenül, elhallgattatások, legtehetségesebb, szabadságharcban, halálösztönében, rezsicsökkentés, fegyverletételt, székesfehérvári, gondoskodással, fegyverletétel, szavazóurnához, miniszterelnök, homlokegyenest, egészségügyben, honvédseregnek, kormányváltást, természetesen, bebörtönzések, szennyeslelkű, szolgálatában, értelmetlenül, megmagyarázni, veszélyezteti, polgármesteri, fizetésemelés, beharangozott, szabadságharc, magyarságáért, mártírhaláluk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 843
  • e Hónap: 10026
  • e Év: 62734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.