Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2018-09-11 21:36:48, kedd
 
  Mit árul el rólunk a telefonunk háttérképe?

Egy fotót a kedvesünkről? Vagy saját magunkat? Monika Matschnig, a Bild pszichológusa szerint a háttérképünk elárulja milyenek is vagyunk valójában.

Állat

Mindegy, hogy a saját házi kedvencéről készített pillanatkép, vagy egy vicces állatfotó az internetről - azokra az emberekre, akik egy állatról készült fotót töltenek fel háttérképnek, nem jellemző, hogy túl sokat töprengenének. Kicsit felszínesek, megpróbálják az életnek a könnyebbik oldalát nézni.

Tipp: Még ha lazán is veszi a dolgokat - néha érdemes egy kicsit elmélyülnie a gondolataiban, főleg fontos döntések meghozása előtt. Ha hagyja, hogy kicsússzon az irányítás a kezéből, és az események sodorják magukkal, akkor fennáll a veszély, hogy rossz döntéseket hoz.

Család

Mi a legfontosabb az életében? Egyértelmű: a szerettei. A család a mindene, bármire képes lenne értük. Ezzel csak az a baj, hogy mindig mindent jól akar csinálni, és ritkán elégedett saját magával. De maximalizmusával nemcsak a szerettei idegeire megy, hanem ön is szenved attól a kényszertől, hogy mindent elkövessen a párjáért és a gyerekeiért.

Tipp: Figyeljen a saját igényeire is, ne csak értük éljen, néha tegye azt, ami önnek okoz örömet. Ettől lazábbá válik, és ez pozitívan hat a családjára is, tanácsolja a pszichológusnő. Kezdje azzal, hogy hetente egyszer találkozik a barátaival/barátnőivel, vagy elmegy egyedül moziba.

Nyaralás

Igazi kalandvágyó típus, aki csak ritkán tud sokáig egy helyben maradni. Szeret utazni, vonzza a messzeség, az ismeretlen táj, a látnivalók, az új emberek, de szeret álmodozni is. Ha nincs a láthatáron egy új kihívás, vagy utazási lehetőség, akkor nyugtalanná válik, és elégedetlen lesz az életével.

Tipp: A távol néha oly közel van! Lássa meg az érdekes dolgokat a saját környezetében is, figyelmeztet a pszichológusnő. Az a kaland, amit annak fogunk fel! Fogjon hozzá az új munkahelyi projekthez vagy egy új étterem felfedezéséhez ugyanannyi elánnal és pozitív energiával, mint amennyivel a nyaralás alatti utazásaihoz szokott!

Partifotó

Az okos telefonja megmutatja, hogy mi fontos önnek igazán: saját maga! Szeret a középpontban lenni, és nem hagyja, hogy mások irányítsák - sem a magánéletében, sem a munkahelyén. Ezért sajnos sokszor vannak konfliktusai.

Tipp: Bulizni jó dolog, de mindennek van határa. Az egoizmus ritkán vezet jóra - nem véletlen, hogy rendszerint egyedül ébred az átbulizott éjszaka után. Ezen érdemes elgondolkodnia.

Szexi szelfi

Még rosszabb a helyzet, mint azoknál, akik partifotót tesznek fel magukról háttérképnek. Önimádatban szenvednek, csak magukkal foglalkoznak. Mert a háttérképükkel nemcsak másoknak akarják megmutatni, hogy milyen jó csajok/pasik, hanem saját magukat is szívesen nézegetik ("Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?")

Tipp: Néha nem árt, ha tovább látunk az orrunknál! A külső nem minden! Jó lenne egy kis alázatosságot gyakorolni. Például vállalhatna önkéntes munkát, oszthatna ételt karácsonykor a szegényeknek.

Sztár

Mindegy, hogy Justin Bieber vagy Tóth Vera mosolyog önre a telójáról - akik sztárfotót használnak háttérképnek, legtöbbször rendkívül bizonytalanok. Ahelyett, hogy saját magukkal törődnének, csak az érdekli őket, hogy mit csinál, hogyan él a kedvencük.

Tipp: Foglalkozzon többet a saját életével. Találja meg az erősségeit, és legyen büszke rájuk, ön legalább olyan különleges és figyelemre érdemes, mint a példaképnek tartott celebek.

Céges logó

Minden főnök ilyen beosztottról álmodik, mint ön! Teljesen azonosul a munkahelyével, és ezt tartja a legfontosabb dolognak az életében. Ezzel csak az a baj, hogy túlságosan is áhítja a sikert, nincs olyan tényező a magánéletben, amivel kiegyensúlyozhatná a dolgokat.

Tipp: A pénz és a hatalom elégedettséggel tölthet el bennünket - csak nem egy életen át. A munkánk során ugyanis mindig mások kívánságait és elvárásait teljesítjük. Ezért különösen fontos, hogy rendben legyen a magánéletünk. Találjon a munkán kívül más olyan dolgokat az életben, amikben örömét leli. Így megteremtheti a szükséges egyensúlyt is.

"Üres" képernyő

Zárkózott típus, nem szeret megnyílni mások előtt. Fél az életét és a gondolatait megosztani másokkal - még a legközelebbi barátaival vagy a családtagjaival sem. Fekete képernyőjével azt üzeni ,,Hagyj békén, nálam nincs semmi nézegetnivaló!"

Tipp: Manapság valóban túl sok mindent osztunk meg magunkról a környezetünkkel. De az emberek csak azzal szemben őszinték, aki maga is megnyílik. Ezért érdemes lenne elgondolkoznia azon, hogyan próbálhatja meg bizalmába fogadni az önnel együtt élőket.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: maximalizmusával, elégedettséggel, családtagjaival, környezetünkkel, pszichológusnő, felfedezéséhez, elgondolkodnia, elgondolkoznia, háttérképükkel, pszichológusa, bizonytalanok, alázatosságot, magánéletében, munkahelyével, gondolataiban, képernyőjével, környezetében, nézegetnivaló, megteremtheti, töprengenének, foglalkoznak, háttérképnek, konfliktusai, figyelmeztet, középpontban, legfontosabb, magánéletben, magánéletünk, kedvesünkről, legközelebbi, megpróbálják, karácsonykor, beosztottról, szegényeknek, foglalkozzon, háttérképünk, telefonunk háttérképe, háttérképünk elárulja, saját házi, vicces állatfotó, internetről –, állatról készült, könnyebbik oldalát, dolgokat –, kicsit elmélyülnie, események sodorják, szerettei idegeire, saját igényeire, helyben maradni, távol néha, érdekes dolgokat, saját környezetében, Monika Matschnig, Justin Bieber, Tóth Vera,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Martin Buber, A haszidim meséi  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Különleges  Az ember  Facebookon kaptam  Töröld le  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Paul David Tripp Április 12  Márai Sándor tollából  Emlékezz  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szép álmokat!  Egy tavasz  Különleges  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Mindig lesz olyan  Csend  Kertem  Anyák napjára  Előfordul, hogy  Vito Giaquinto gondolata  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Otthon  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét  IGEN így  Tavaszi este  Segíts neki dicsérni Téged  Kertem  képre írva  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Müller Péter tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  Azért kaptad  Jó éjszakát  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Egy barátság története  Kertem  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Emlékezz  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztina b...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egyszerű  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 14  Különleges  Alvó cica  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
telefonunk háttérképe, háttérképünk elárulja, saját házi, vicces állatfotó, internetről &#8211, állatról készült, könnyebbik oldalát, dolgokat &#8211, kicsit elmélyülnie, események sodorják, szerettei idegeire, saját igényeire, helyben maradni, távol néha, érdekes dolgokat, saját környezetében, nyaralás alatti, okos telefonja, középpontban lenni, egoizmus ritkán, átbulizott éjszaka, háttérképükkel nemcsak, telójáról &#8211, érdekli őket, saját életével, példaképnek tartott, legfontosabb dolognak, hatalom elégedettséggel, munkánk során, munkán kívül, szükséges egyensúlyt, gondolatait megosztani, legközelebbi barátaival, emberek csak, önnel együtt, maximalizmusával, elégedettséggel, családtagjaival, környezetünkkel, pszichológusnő, felfedezéséhez, elgondolkodnia, elgondolkoznia, háttérképükkel, pszichológusa, bizonytalanok, alázatosságot, magánéletében, munkahelyével, gondolataiban, képernyőjével, környezetében, nézegetnivaló, megteremtheti, töprengenének, foglalkoznak, háttérképnek, konfliktusai, figyelmeztet, középpontban, legfontosabb, magánéletben, magánéletünk, kedvesünkről, legközelebbi, megpróbálják, karácsonykor, beosztottról, szegényeknek, foglalkozzon, háttérképünk, barátnőivel, kényszertől, kalandvágyó, elmélyülnie, gyerekeiért, vállalhatna, kívánságait, példaképnek, teljesítjük, gondolatait, próbálhatja, legtöbbször, felszínesek, elégedetlen, utazásaihoz, rendszerint, önimádatban, nyugtalanná, munkahelyén, pillanatkép, kedvencéről, internetről, átbulizott, kicsússzon, döntéseket, figyelemre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 36
  • e Hét: 1287
  • e Hónap: 4629
  • e Év: 57337
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.