Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekesség
  2018-12-11 21:27:30, kedd
 
  MEGHATÓ TÖRTÉNET EGY ELFEKVŐBŐL





Sajnos évente több ezer idős ember hal meg úgy az öregotthonokban, hogy senki sem látogatja meg őket, és senki sem foglalkozik velük.

Sajnos sok ember számára az idősek egy idő után terhet jelentenek, és beteszik őket egy otthonba, és egy idő után már nem is foglalkoznak velük. Persze vannak olyanok is, amikor tényleg indokolt az, hogy egyes idős embereket egy otthonban helyezzenek el, és a család továbbra is látogatja, és törődik vele, azonban sajnos rengetegen vannak, akik nem így tesznek.

Ebben a történetben egy olyan idős néniről lesz szó, akivel senki sem törődött, azonban a halála után mindenki rájött arra, hogy többet kellett volna törődniük vele.

Az idős nővel senki sem törődött, és a furcsa szokásai miatt bolondnak nézték. Az idős nő később rosszul lett, és az életét már nem tudták megmenteni.

Később egy nővér átnézte az idős nő dolgait, és egy levelet talált közöttük, ami neki szólt.

Kedves nővér!

Mit láttál, ha rám néztél? Egy vén boszorkányt, nevetséges szokásokkal? Egy szenilis öregasszonyt, akit etetni kell, de akkor is kiesik a szájából a falat, és csak takarítani kell utána?

Egy magatehetetlen testet, aki összemocskolja magát, és alig lehet lesikálni róla a koszt?

Nos, amit te láttál, az nem én voltam!

Hogy ki voltam én?

Én is voltam kisbaba, még mindig emlékszem az édesanyám és az édesapám szerető mosolyára. Voltam 10 éves kislány, és a testvéreimmel mindig a kertben játszottunk, fára másztunk és kunyhót építettünk.

16 éves bakfis voltam, élveztem, hogy a fiúk megbámulnak! De rég is volt! A világ óriásinak tűnt, tele volt végtelen lehetőségekkel! Mindig elbújtam a kis kerti kunyhónkba, és az igaz szerelemről álmodoztam..

20 éves fiatal feleség voltam, Kálmánnal örökre összekötöttük az életünket, és be is tartottuk, amit ígértünk egymásnak! 30 éves boldog családanya voltam, gyermekeim szeretete mindenkinél boldogabbá tett! 40 éves voltam, amikor a gyerekek már nem a körülöttem játszottak, hanem a barátaikkal töltötték az idejüket. Olyan gyorsan felnőttek! 50 éves voltam, és ők már elköltöztek otthonról. Ketten maradtunk a férjemmel. 60 éves nagymama voltam, a kisunokáim “drága mamija". Imádták a dobostortámat és a szilvalekváromat! Minden olyan tökéletes volt!

Aztán szegény férjem meghalt. A gyerekeim külföldre költöztek, egyre kevesebbet találkoztunk... Az évek teltek és egyre magányosabb lettem, egyre jobban rettegtem!! Az élet olyan gyorsan eltelt... Mostanra egy magányos öregasszony lettem! Se szép, se egészséges nem vagyok többé, a természet könyörtelen!! Annyira szeretnék újra fiatal lenni... de tudom, hogy nem lehet!!! Lassan beletörődtem, és békében várom a halált.

Kérlek, hogy ha visszagondolsz rám, annak láss, aki voltam! Egy ember voltam, kislány, édesanya, nagymama, aki valaha sok embert szeretett, és akit sokan szerettek!"

Ezután természetesen mindenki rájött arra, hogy törődniük kellene az idősekkel




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: szilvalekváromat, öregotthonokban, magatehetetlen, lehetőségekkel, összemocskolja, visszagondolsz, összekötöttük, testvéreimmel, dobostortámat, természetesen, beletörődtem, öregasszonyt, találkoztunk, foglalkoznak, szerelemről, boszorkányt, helyezzenek, könyörtelen, szokásokkal, megbámulnak, mindenkinél, magányosabb, foglalkozik, játszottunk, öregasszony, elköltöztek, történetben, barátaikkal, családanya, elfekvőből, takarítani, boldogabbá, rengetegen, egészséges, játszottak, megmenteni, otthonban helyezzenek, család továbbra, olyan idős, halála után, idős nővel, furcsa szokásai, nővér átnézte, levelet talált, szenilis öregasszonyt, magatehetetlen testet, édesapám szerető, testvéreimmel mindig, kertben játszottunk, fiúk megbámulnak, világ óriásinak, igaz szerelemről, MEGHATÓ TÖRTÉNET EGY ELFEKVŐBŐL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Vidámság  Facebookon kaptam Krisztinától  Horváth Szilvia tollából  39 ígéret  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szép estét  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Zilahy Lajos gondolata  A pitypang legendája  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Erdei gyöngyvirág  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Segíts neki dicsérni Téged  39 ígéret  Csend  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Bársony székben  jó reggelt  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Martin Buber, A haszidim meséi  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hamvas Béla  képre írva  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  "Ez egy csoda"  Paul David Tripp Április 15  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép estét  Nem kell hozzá fürdőruhás  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Krisztinától  Vidámság  Horváth Szilvia tollából  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi este  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Vannak emberek  Zilahy Lajos mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Jázmin  Zilahy Lajos mondta  Jó éjszakát  Segíts neki dicsérni Téged 
Bejegyzés Címkék
otthonban helyezzenek, család továbbra, olyan idős, halála után, idős nővel, furcsa szokásai, nővér átnézte, levelet talált, szenilis öregasszonyt, magatehetetlen testet, édesapám szerető, testvéreimmel mindig, kertben játszottunk, fiúk megbámulnak, világ óriásinak, igaz szerelemről, körülöttem játszottak, barátaikkal töltötték, kisunokáim &#8220, gyerekeim külföldre, évek teltek, élet olyan, magányos öregasszony, természet könyörtelen, ember voltam, szilvalekváromat, öregotthonokban, magatehetetlen, lehetőségekkel, összemocskolja, visszagondolsz, összekötöttük, testvéreimmel, dobostortámat, természetesen, beletörődtem, öregasszonyt, találkoztunk, foglalkoznak, szerelemről, boszorkányt, helyezzenek, könyörtelen, szokásokkal, megbámulnak, mindenkinél, magányosabb, foglalkozik, játszottunk, öregasszony, elköltöztek, történetben, barátaikkal, családanya, elfekvőből, takarítani, boldogabbá, rengetegen, egészséges, játszottak, megmenteni, nevetséges, körülöttem, kisunokáim, gyermekeim, kevesebbet, kunyhónkba, jelentenek, építettünk, álmodoztam, szerettek, természet, otthonban, embereket, külföldre, költöztek, idősekkel, látogatja, rettegtem, töltötték, felnőttek, bolondnak, törődniük, mosolyára, szeretnék, szeretett, egymásnak, tartottuk, lesikálni, életünket, kálmánnal, tökéletes, gyerekeim, maradtunk, óriásinak, férjemmel, szeretete, édesanyám, otthonról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 149
  • e Hét: 3225
  • e Hónap: 6567
  • e Év: 59275
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.