Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sikeres volt a védekezés, eltörlik a vásárlási idősávokat
  2020-06-19 16:10:11, péntek
 
  Gulyás: sikeres volt a védekezés, eltörlik a vásárlási idősávokat
2020, június 18 - 13:13


Sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés Magyarországon, sikeresebb, mint Nyugat-Európa sok államában - értékelt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón, miután 98 nap után véget ért a veszélyhelyzet. Bejelentette: eltörlik a vásárlási idősávokat.



A rendkívüli jogrend jóval rövidebb volt, mint Európa országainak többségében, a kormány időben tudott döntéseket hozni, és a járvány megjelenéséhez képest jóval korábban hozott fontos korlátozó intézkedéseket, mint például az olaszok, a belgák vagy a spanyolok - fejtette ki.
A rendkívüli jogrend tette lehetővé az azonnali és hatékony cselekvést - jelentette ki a miniszter, köszönetet mondva az operatív törzs tagjainak, különösen Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, továbbá az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak, tanároknak, rendőröknek, katonáknak, kormányhivatali dolgozóknak.
Gulyás Gergely hangsúlyozta: a védekezés azért lehetett sikeres, mert nemzeti egység alakult ki, és "új fejlemény", hogy ez az ellenzék nélkül is létrejöhetett. A kormány politikai egyetértést szeretett volna, de tudomásul kellett venni, hogy az ellenzék ehhez nem tudott hozzájárulni - mondta. Hozzátette: a védekezésben részt vevők nemtelen támadása, az ország külföldi lejáratása és "kamuvideók" készítése morálisan is elfogadhatatlan, alantas cselekedet.
A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy nem tér vissza a koronavírus, jelezte ugyanakkor, a második hullám reális veszély. Azt azonban szeretnék, hogy ha ismét veszélyhelyzet lesz, akkor legyen politikai egység is.
Közölte, a mostantól érvényes járványügyi készültséget hat hónapra hirdették ki, és háromhavonta vizsgálják felül.
Gulyás Gergely bejelentette: mostantól eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai viszont maradnak. Kiemelte: úgy látják, a maszkhasználat elegendő védelmet biztosít az időseknek, ezért döntöttek így.
Azt mondta, az operatív törzs továbbra is működik, és a kórházak irányítási rendje is változatlan.
Hangsúlyozta: az Európai Bizottság azt javasolta - és a kormány álláspontja is az -, hogy mihamarabb lehetővé kell tenni a határok átjárhatóságát az uniós tagállamok között. Magyarország ennek megfelelő döntéseket hozott - fűzte hozzá.
Míg korábban úgy tűnt, a migráció megállt, a májusi adatok már aggasztóbbak, de remélhetőleg a határok átjárhatósága nem jelenti azt, hogy ne lehetne tartani a határok védelmét - közölte. Hozzátette: Magyarország képes megvédeni a határait.
A miniszter kifejtette: a védekezés első szakaszán túl vagyunk, és ha mindenki továbbra is betartja az intézkedéseket, csökkenni fog az aktív fertőzöttek száma, de ha ebben változás lesz, szigorításokra lehet szükség.
Úgy vélte, ha lesz második hulláma a járványnak, arra a várakozások szerint szeptemberben, októberben kerülhet sor. A nyári meleg várhatóan lassítja a járvány terjedését, így azzal számolnak, hogy az aktív fertőzöttek száma összességében csökkenni fog a következő hetekben, ezért is fontos a megmaradt intézkedések betartása - közölte.


Kitért arra is, hogy a gazdasági intézkedésekkel 1,2 millió magyar munkavállaló munkahelyét sikerült megvédeni
Hangsúlyozta: ahogy várható volt, a munkaerőpiacra és a gazdaság teljesítményére is komoly hatással volt a járvány elleni védekezés miatti teljes leállás. A gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzések eltérőek, a kormány a Pénzügyminisztérium által jelzett 3 százalékos recesszióval számol - mutatott rá. Hozzátette: mivel a költségvetés tervezésekor nem erre számítottak, ez nagy mértékben csökkenti a költségvetés mozgásterét.
Gulyás Gergely a kormány nevében együttérzését fejezte ki Kárpáti György és Benedek Tibor elhunyt olimpiai bajnokok családjának, azt mondta, a magyar sportéletet rendkívüli veszteség érte a távozásukkal.
A miniszter kérdezték arról, hogy Pálinkás József, az Orbán-kormány korábbi minisztere gyűjtést indított a Lánchíd felújítására, és Facebook-bejegyzésében azt írta: unja a kicsinyes és méltatlan vitákat. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: egyetért, ők is unják a kicsinyes és méltatlan vitákat. Kiemelte: a főváros kifejezetten jó anyagi helyzetben van, Tarlós István korábbi főpolgármester több mint 200 milliárdos tartalékkal adta át Budapest vezetését, és csak államkötvényben mintegy 180 milliárd forint áll rendelkezésre. Ehhez képest egy fővárosi feladathoz - a korábbi megállapodásnak megfelelően - a kormány továbbra is biztosít 6+1 milliárd forintot. Nem látja, mi az oka annak, hogy nem kezdődik meg a Lánchíd felújítása, hacsak az nem, hogy Karácsony Gergely szívesebben folytat politikai vitát - fogalmazott.
Igyekeznek minden ponton a jó együttműködést fenntartani, ami Budapest érdekét szolgálja, de azt érzékeli, hogy a főváros sokkal inkább keresi a vita lehetőségét - jegyezte meg. Karácsony Gergely azon felvetésére, hogy a Fidesznek kilenc év sem volt elég a Lánchíd felújítására, a miniszter úgy reagált: most időszerű a híd felújítása, amelyet időben tervezett meg a korábbi fővárosi vezetés. Hozzátette: most már ugyanakkor minden késedelem jelentősen megdrágítja a beruházást.
Az augusztus 20-ai tűzijáték költségeiről azt mondta: először arról kell döntést hozni, megtartják-e. Jelezte: július közepén értékelik a járványügyi helyzetet, és ha biztonságosan megtartható a tűzijáték, akkor megrendezik. Hozzátette: ha újra akarják indítani a gazdaságot és a turizmust, akkor kifejezetten szerencsés lenne egy komoly augusztus 20-ai ünnepség, nemcsak Budapesten, hanem a megyei jogú városokban is, ami nem csak a tűzijátékra koncentrálna, hanem több napig tartó rendezvényekre.



MTI 2020. június 18.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tisztifőorvosnak, megállapodásnak, államkötvényben, elfogadhatatlan, kormányhivatali, teljesítményére, intézkedésekkel, átjárhatóságát, munkaerőpiacra, együttműködést, intézkedéseket, megjelenéséhez, veszélyhelyzet, maszkhasználat, rendezvényekre, szigorításokra, főpolgármester, magyarországon, rendelkezésre, összességében, előrejelzések, létrejöhetett, szeptemberben, biztonságosan, bejegyzésében, átjárhatósága, együttérzését, felújítására, hozzájárulni, költségvetés, aggasztóbbak, hangsúlyozta, kifejezetten, remélhetőleg, készültséget, védekezésben, vásárlási idősávokat, rendkívüli jogrend, kormány időben, járvány megjelenéséhez, belgák vagy, operatív törzs, szociális szféra, védekezés azért, ellenzék nélkül, kormány politikai, ellenzék ehhez, védekezésben részt, ország külföldi, második hullám, mostantól érvényes, maszkhasználat szabályai, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget, Müller Cecília, Gulyás Gergely, Európai Bizottság, Kárpáti György, Benedek Tibor, Pálinkás József, Tarlós István, Karácsony Gergely,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó baby  Jó éjszakát  Agárdi Gábor gondolata  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyhétfő:  Jó éjszakát  Válaszok a halál után  virágvasárnap  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Nagyhétfő:  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Az út  Inkább ad  Márciuzs 24.  Agárdi Gábor gondolata  Haja van  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Képes idézet !  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Szép álmokat!  Idővel az ember megérti, hogy ...  virágvasárnap  Képes idézet !  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Humor is meg nem is szerinted?  A jó kedv a világon  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem hazudnak  Hibáztam már  Nem hazudnak  Az idegen országok éghajlata  Jó éjszakát  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Óraállítás  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Esti kép  Paul David Tripp Március 28  Várnai Zseni - Éveim  Rács mögé  Idővel az ember megérti, hogy ...  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út 
Bejegyzés Címkék
vásárlási idősávokat, rendkívüli jogrend, kormány időben, járvány megjelenéséhez, belgák vagy, operatív törzs, szociális szféra, védekezés azért, ellenzék nélkül, kormány politikai, ellenzék ehhez, védekezésben részt, ország külföldi, második hullám, mostantól érvényes, maszkhasználat szabályai, maszkhasználat elegendő, kórházak irányítási, kormány álláspontja, határok átjárhatóságát, uniós tagállamok, migráció megállt, májusi adatok, határok átjárhatósága, határok védelmét, miniszter kifejtette, védekezés első, aktív fertőzöttek, várakozások szerint, nyári meleg, járvány terjedését, következő hetekben, megmaradt intézkedések, gazdasági intézkedésekkel, gazdaság teljesítményére, járvány elleni, gazdasági növekedésre, költségvetés tervezésekor, költségvetés mozgásterét, kormány nevében, magyar sportéletet, miniszter kérdezték, főváros kifejezetten, fővárosi feladathoz, korábbi megállapodásnak, kormány továbbra, főváros sokkal, vita lehetőségét, korábbi fővárosi, augusztus 20-ai, járványügyi helyzetet, komoly augusztus, megyei jogú, tűzijátékra koncentrálna, tisztifőorvosnak, megállapodásnak, államkötvényben, elfogadhatatlan, kormányhivatali, teljesítményére, intézkedésekkel, átjárhatóságát, munkaerőpiacra, együttműködést, intézkedéseket, megjelenéséhez, veszélyhelyzet, maszkhasználat, rendezvényekre, szigorításokra, főpolgármester, magyarországon, rendelkezésre, összességében, előrejelzések, létrejöhetett, szeptemberben, biztonságosan, bejegyzésében, átjárhatósága, együttérzését, felújítására, hozzájárulni, költségvetés, aggasztóbbak, hangsúlyozta, kifejezetten, remélhetőleg, készültséget, védekezésben, koncentrálna, tervezésekor, recesszióval, háromhavonta, magyarország, intézkedések, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 2246 db bejegyzés
Összes: 127476 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1487
  • e Hét: 11542
  • e Hónap: 51963
  • e Év: 272341
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.