Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezt érdemes tudni a vérnyomásmérésről
  2017-02-25 22:58:55, szombat
 
  Amikor az orvos megméri a vérnyomásunkat csak annyit mond magas vagy alacsony. Pedig fontos tudni pontosan mit mérünk a vérnyomásnál!

Tudta ön hogy szívünk mintegy 6 liternyi vért tart folyamatosan keringésbe nap, mint nap? Az egyik legbonyolultabb emberi szerv, amely biztosítja életben maradásunkat. A vér szállítja a sejtekhez az oxigént és a különböző fontos sejteket.

A vérnyomásunk sok mindentől függ, pl. menyire eszünk egészségesen, van -e túlsúly rajtunk és a napi stressz is befolyásolja.

Érdemes havonta egyszer megméretni vérnyomásunkat a házi orvossal vagy ma már mi magunk is megtehetjük ezt otthon házi vérnyomásmérővel. A patikákban több árfekvésben is kaphatók vérnyomásmérők, a legjobb az elektronikus, amely egy gombnyomásra elvégzi a vizsgálatot.

Vérnyomásunk lehet normális sajnos ez ma a legritkább alacsony és magas. A rosszabbik eset a magas vérnyomás, amely gondos orvosi ellenőrzést kíván meg. A magas vérnyomás, vagyis a hipertónia jellemzői a fejfájás, szédülés, fülzúgás. látás zavarok. Az alacsony vérnyomás is sok zavaró tényezővel jár, ilyen az állandó aluszékonyság, szintén a szédülés, és fáradtság érzet, de ez mégsem olyan veszélyes, mint a magas vérnyomás.

Ha az alacsony és a magas állandóan változik az a legrosszabb, de mindkettővel érdemes orvoshoz fordulni. A magas vérnyomás következménye lehet a szívinfarktus, és az agyvérzés is.
A vérnyomás egy teljesen fájdalom mentes eljárás, amikor is az orvos a kar felső részére ráhúz egy mandzsettát, amelyet felpumpálnak, így elnyomva a verőeret, vagyis karunkban megszűnik a vérellátás. Ezután a mandzsettából szép lassan kiengedi a levegőt így megindul a vér és a gép leolvassa a vérnyomásunkat. Az egész nem tart tovább 3 percnél.

Két értéket kapunk a mérés során egy alsó és egy felső értéket. Az alsó jelzi a szív telítődését, amely az erek rugalmasságától is függ. A felső érték pedig a szív összehúzódását méri. A vérnyomás normál értékénél az alsó határ 55-90 Hgmm a felső érték 120-149 Hgmm.

Akinek ettől eltér az érték többszöri mérésnél is annak lesz alacsony vagy magas vérnyomása. Fontos hogy többször mérjük meg, hiszen az egyszeri magas vérnyomás lehet a stressz vagy épp egy izgalmi állapot miatt is, pl. aki fél az orvosi vizsgálatoktól mindig magasabb értéket produkál.

Vérnyomásunk idővel, ahogy öregszünk egyre magasabb lesz, ezért fontos hogy idősebb korban is odafigyeljünk a rendszeres mozgásra és az egészséges életmódra. Már a 30-as éveinktől érdemes odafigyelni szervezetünkre, hogy később se legyen gondunk.
Miért éltek az emberek régen sokkal tovább, mint ma? Nos, kérdezzük, meg nagyszüleinket biztos mesélnek élményeket hogyan is kapáltak és saraboltak a kertben, és ha megfigyeljünk az időseket néha aktívabbak, mint a mai fiatalok. A mai kényelmes világban alig kell megmozdulnunk mindenhová kocsival, megyünk, és túl sok lett a mesterséges élelmiszer is.

Tehát egészséges étkezéssel és sok mozgással és persze némi pihenő beiktatásával mi is szabályozhatjuk vérnyomásunkat így meghosszabbítva életünket is.

Link



 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Címkék: vérnyomásmérővel, legbonyolultabb, szabályozhatjuk, rugalmasságától, meghosszabbítva, összehúzódását, vérnyomásunkat, vérnyomásmérők, vizsgálatoktól, nagyszüleinket, szervezetünkre, szívinfarktus, aluszékonyság, következménye, beiktatásával, megmozdulnunk, mandzsettából, odafigyeljünk, megfigyeljünk, felpumpálnak, mindkettővel, befolyásolja, maradásunkat, vérnyomásunk, folyamatosan, vérnyomásnál, gombnyomásra, elektronikus, egészségesen, mandzsettát, mesterséges, árfekvésben, ellenőrzést, odafigyelni, legrosszabb, megtehetjük, orvos megméri, vérnyomásunkat csak, egyik legbonyolultabb, különböző fontos, napi stressz, házi orvossal, patikákban több, gombnyomásra elvégzi, legritkább alacsony, rosszabbik eset, magas vérnyomás, hipertónia jellemzői, alacsony vérnyomás, állandó aluszékonyság, magas állandóan, teljesen fájdalom,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nem számIt  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Adakozás  Radikális szeretet  A sors  Png virág  A kételkedés kezelése  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon különös  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Lóhere  Rátalálsz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Radikális szeretet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Németh László tollából  Jónás Tamás – Végtelen b...  Lóhere  Mai harmónia kártyám  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Próbálj meg ...  Nem számIt  Gonosz démon-álarc  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Szabolcska Mihály – Ákác...  Reménység és erő Krisztustól e...  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Alvó cicák  Ami embereknek lehetetlen, az...  Popper Péter szavai  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Hiányzik  Nem méltó hozzád  Minden harmadik...  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág 
Bejegyzés Címkék
orvos megméri, vérnyomásunkat csak, egyik legbonyolultabb, különböző fontos, napi stressz, házi orvossal, patikákban több, gombnyomásra elvégzi, legritkább alacsony, rosszabbik eset, magas vérnyomás, hipertónia jellemzői, alacsony vérnyomás, állandó aluszékonyság, magas állandóan, teljesen fájdalom, mandzsettából szép, mérés során, felső értéket, alsó jelzi, szív telítődését, erek rugalmasságától, felső érték, szív összehúzódását, vérnyomás normál, alsó határ, érték többszöri, egyszeri magas, stressz vagy, izgalmi állapot, orvosi vizsgálatoktól, rendszeres mozgásra, egészséges életmódra, 30-as éveinktől, emberek régen, időseket néha, mesterséges élelmiszer, vérnyomásmérővel, legbonyolultabb, szabályozhatjuk, rugalmasságától, meghosszabbítva, összehúzódását, vérnyomásunkat, vérnyomásmérők, vizsgálatoktól, nagyszüleinket, szervezetünkre, szívinfarktus, aluszékonyság, következménye, beiktatásával, megmozdulnunk, mandzsettából, odafigyeljünk, megfigyeljünk, felpumpálnak, mindkettővel, befolyásolja, maradásunkat, vérnyomásunk, folyamatosan, vérnyomásnál, gombnyomásra, elektronikus, egészségesen, mandzsettát, mesterséges, árfekvésben, ellenőrzést, odafigyelni, legrosszabb, megtehetjük, telítődését, vizsgálatot, rosszabbik, keringésbe, aktívabbak, étkezéssel, vérnyomása, egészséges, tényezővel, élményeket, élelmiszer, biztosítja, patikákban, vérellátás, saraboltak, hipertónia, megméretni, rendszeres, mindenhová, legritkább, mozgással, vérnyomás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 585 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4314
  • e Hónap: 13336
  • e Év: 81101
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.