Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi
  2020-07-12 11:41:22, vasárnap
 
  Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású
2020, július 10 - 20:45


A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a közmédiának nyilatkozva.

Lakatos Tibor hozzátette: leginkább olyan környező országokból került be a vírus, ahol emelkedett a fertőzések száma.
Azt mondta: az operatív törzs csütörtöki ülésén tárgyalták meg a szomszédos országokban kialakult helyzetet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) azt a feladatot kapta, állítsanak össze egy javaslatcsomagot, hogy milyen intézkedésekkel tudják megakadályozni a vírus terjedésének újabb felfutását. Úgy tudja, ezt a javaslatcsomagot Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányozza, és a jövő héten várhatóak különböző intézkedések.
Lakatos Tibor kiemelt egy Tolna megyei esetet, ahol egy esküvőre Ausztriából érkezett a tanú; tünetmentes volt, hazautazása után derült ki a betegsége. Ezt követően a nemzetközi jelzőrendszer értesítette az NNK-t, és 60 ember került megfigyelés alá; 14 napos karanténjuk hamarosan lejár.
Kifejtette: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) információs hálózata lehetővé teszi az államok információcseréjét. Ezen a rendszeren keresztül Magyarország is értesítést kap, ha olyan fertőzöttet észlelnek, aki magyar állampolgárral került kapcsolatba, vagy Magyarországon tartózkodott. Ezután a magyar hatóságok is megteszik a szükséges intézkedéseket.
Lakatos Tibor szólt arról is: többször előfordult az, hogy egy repülőgéppel utazóról derült ki, hogy fertőzött; a magyar hatóságok az utaslista alapján felkeresték az érintetteket és házi karanténba helyezték őket.
Kérdésre válaszolva azt mondta: az esetek zömében 24 órán belül felderítik a kontaktokat.
Kitért a mezőkövesdi általános iskolában történt megbetegedésekre is. Elmondása szerint egy fertőzött tanár tünetei ellenére bejárt dolgozni, részt vett egy tantestületi értekezleten és az évzáron is. Amikor diagnosztizálták a betegségét, a kontaktkutatás tárta fel a többi vele érintkezőt. Összesen 21 fertőzöttet találtak. A tanár egy másik településre is elment egy továbbképzésre, ahol 17 emberrel került kapcsolatba, de ott az eddigi adatok alapján senkinél nem diagnosztizálták a koronavírust.
Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a külföldi utazást tervezőknek azt ajánlja, kövessék, hogy egyes országokban milyenek a járványügyi adatok, milyen korlátozó intézkedések vannak érvényben. Ezzel együtt - mint hozzátette - nem árt a fokozott óvatosság, a 1,5-2 méteres védőtávolság tartása és a maszk viselése.
Lakatos Tibor azt is hangsúlyozta, hogy minden fertőzésgyanús ember számára kiemelten fontos a maszkviselés. Úgy fogalmazott: a járvány "legborzalmasabb részén" túl vagyunk, de ha nem vagyunk elővigyázatosak, újra felfuthat a megbetegedések száma. Akinek felsőlégúti tünetei vannak, azonnal kérjen orvosi vizsgálatot, győződjön meg róla, hogy nem fertőzött-e. Emellett fontos, hogy ne menjen közösségbe, ha mégis, akkor viseljen maszkot - hívta fel a figyelmet az ügyeleti központ vezetője.



MTI
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: diagnosztizálták, javaslatcsomagot, megbetegedésekre, intézkedésekkel, elővigyázatosak, áttanulmányozza, legborzalmasabb, népegészségügyi, megbetegedések, intézkedéseket, fertőzésgyanús, megakadályozni, miniszterelnök, kontaktkutatás, magyarországon, világszervezet, állampolgárral, továbbképzésre, minisztériuma, jelzőrendszer, magyarországi, védőtávolság, terjedésének, koronavírust, technológiai, központjának, értekezleten, minisztérium, intézkedések, tantestületi, érintetteket, hangsúlyozta, tartózkodott, magyarország, repülőgéppel, maszkviselés, megbetegedések jelentős, operatív törzs, közmédiának nyilatkozva, fertőzések száma, szomszédos országokban, feladatot kapta, vírus terjedésének, javaslatcsomagot Orbán, hétvégén áttanulmányozza, jövő héten, esküvőre Ausztriából, nemzetközi jelzőrendszer, rendszeren keresztül, magyar hatóságok, szükséges intézkedéseket, repülőgéppel utazóról, Lakatos Tibor, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Technológiai Minisztérium, Nemzeti Népegészségügyi Központot, Orbán Viktor, Egészségügyi Világszervezet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Borzasztó  Töröld le  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  ajándék, mellyel meglepem  Isten hűségének mértéke  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Szép estét  Megígért békesség  Anyámról való emlékek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Tanmese  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  képre írva  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Előfordul, hogy  Hogyan válunk hűségesekké?  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tanmese  "Ez egy csoda"  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Márai Sándor tollából  Spenót fasírttal  Müller Péter tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Van néhány kérdés, amin gondol...  Borzasztó  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  39 ígéret  Azért kaptad  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Jó éjszakát  Különleges  Egy tavasz  Jázmin  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egyszerű  Paul David Tripp Április 14  Horváth Szilvia tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Különleges  Jó éjszakát  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Jan Twardowski - Siessünk  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ott van 
Bejegyzés Címkék
megbetegedések jelentős, operatív törzs, közmédiának nyilatkozva, fertőzések száma, szomszédos országokban, feladatot kapta, vírus terjedésének, javaslatcsomagot Orbán, hétvégén áttanulmányozza, jövő héten, esküvőre Ausztriából, nemzetközi jelzőrendszer, rendszeren keresztül, magyar hatóságok, szükséges intézkedéseket, repülőgéppel utazóról, utaslista alapján, esetek zömében, mezőkövesdi általános, fertőzött tanár, tantestületi értekezleten, kontaktkutatás tárta, többi vele, másik településre, eddigi adatok, külföldi utazást, járványügyi adatok, fokozott óvatosság, maszk viselése, megbetegedések száma, ügyeleti központ, diagnosztizálták, javaslatcsomagot, megbetegedésekre, intézkedésekkel, elővigyázatosak, áttanulmányozza, legborzalmasabb, népegészségügyi, megbetegedések, intézkedéseket, fertőzésgyanús, megakadályozni, miniszterelnök, kontaktkutatás, magyarországon, világszervezet, állampolgárral, továbbképzésre, minisztériuma, jelzőrendszer, magyarországi, védőtávolság, terjedésének, koronavírust, technológiai, központjának, értekezleten, minisztérium, intézkedések, tantestületi, érintetteket, hangsúlyozta, tartózkodott, magyarország, repülőgéppel, maszkviselés, egészségügyi, karanténjuk, fertőzöttet, kapcsolatba, értesítette, megfigyelés, információs, tünetmentes, felkeresték, erőforrások, mezőkövesdi, ausztriából, kontaktokat, hazautazása, településre, tervezőknek, fogalmazott, felsőlégúti, közmédiának, nyilatkozva, járványügyi, országokból, országokban, vizsgálatot, vonatkozású, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 2654 db bejegyzés
Összes: 127884 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1793
  • e Hét: 5461
  • e Hónap: 27564
  • e Év: 305789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.