Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán Viktor: erőforrást látunk a roma közösségben
  2018-01-20 17:03:28, szombat
 
  (Elgondolkodtató. miért is? és miért is mennek olyan sokan külfödre?)

A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben -- mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.
,,Nézőpontunk szerint a romák nem segélyen, tehát más adófizetők pénzén tengődő, magatehetetlen kisebbség (...), hanem olyan magyar állampolgárokról beszélünk, akiknek élhető jövőt, lehetőséget tudunk adni itt, a szülőföldjükön" -- fogalmazott a kormányfő.

Megjegyezte:

Magyarországon hosszú időn át az volt a közhangulat, hogy a romák beilleszkedése, felzárkóztatása reménytelen ügy. A mostani találkozó viszont arról szól, hogy ez nem így van, ,,igenis van remény, csak dolgozni kell érte"

-- jelentette ki.

A kormány szerint lehetőséget kell adni azoknak, akik keresik, mert akkor lesz igazságos a világ, ha mindenki előtt kinyílik egy lehetőség -- mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Magyarországon ma csak két útja van a felemelkedésnek: a munka és a tanulás, ha pedig a kettő összekapcsolódik, az külön szerencse.

Az elmúlt évek gazdasági fejlődésének köszönhetően

Magyarországon aki tud és akar, az dolgozhat, de ,,az akarat felélesztéséhez az kell, hogy az emberek értelmét lássák a munkájuknak"

-- fogalmazott a kormányfő, aki szerint a munkának emberformáló hatása is van, helyreállítja az önbecsülést, hasznos és tartalmas életet biztosít.

A tanulással kapcsolatban felidézte a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 2011-es elindítását, amelyet az a szándék vezérelt, hogy elősegítsék a társadalmi felzárkózás ügyét. A végzettek több mint 90 százaléka dolgozik -- mutatott rá, kiemelve azt is, hogy folyamatosan javul a roma népesség iskolai végzettségének szintje.

A kormányfő ígéretet tett arra, hogy garantálják a program folytatását, az idei költségvetésben plusz 140 millió forintot biztosítanak, 2019-től pedig várhatóan évi 550 millió forint áll rendelkezésre.

A résztvevőkhöz, a ,,leendő fiatal roma vezetőkhöz" szólva Orbán Viktor megjegyezte azt is, hogy a jelenlegi állami vezetők közül a köztársasági elnök, a házelnök, a miniszterelnök, a nemzetgazdasági miniszter és a nemzeti fejlesztési miniszter is mind szakkollégisták voltak. ,,Ennél biztatóbbat nem tudok önöknek mondani" -- tette hozzá.

Beszédében több kormányzati intézkedést is megemlített, így például a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást, a széles körben ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyveket.

Az óvodáztatással kapcsolatban azt mondta, ez egy áttörés, mert mérsékelni lehet vele az iskolába lépéskor meglévő hátrányokat, és úgy nagyjából azonos eséllyel ,,futhatja be" mindenki a maga pályáját. Magyarország az egyetlen olyan európai ország, ahol a gyermekeknek hároméves kortól kötelező óvodába járniuk -- tette hozzá a miniszterelnök.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ország tartósan csak akkor erősödhet, ha minden polgára együtt és külön-külön is léphet előre. A magyarországi cigányság ügyében nagy adósságok halmozódtak fel az elmúlt évtizedekben, hiányzott az őszinte beszéd és az akarat -- mondta a tárcavezető.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a 2011-ben kötött szövetséggel létrejöhetett a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat. Példaként említette, hogy ennek is köszönhetően az elmúlt három évben megduplázódott a felsőoktatásban tanuló romák száma.

,,A magyarországi cigányság ügye fontosabb annál, mint hogy kizárólag a cigányokra bízzuk. És a magyarországi cigányok ügye fontosabb annál, mint hogy kihagyhatnánk belőle a magyarországi cigányságot. Csak együtt tudunk előrelépni" -- fogalmazott Balog Zoltán az egymásrautaltságról.

A találkozón -- ahol több végzett hallgató is bemutatta életútját -- a történelmi egyházak vezetői mondtak imát és áldást, és köszöntötte a résztvevőket Ursula Mannle, a Hanns Seidel Alapítvány elnöke is.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat -- mint honlapján olvasható -- önálló keresztény cigány szakkollégiumokból álló hálózat. A szakkollégiumokat külön-külön a történelmi egyházak tartják fenn, önálló szervezeti és működési szabályzattal, tanulmányi programmal és tanári karral rendelkeznek. Céljuk sokoldalúan képzett, szakmai munkájában magas szintre törekvő, a továbbfejlődésre nyitott, elkötelezett, cigány identitásukat is vállaló, keresztény értelmiségiek nevelése.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Címkék: állampolgárokról, összekapcsolódik, továbbfejlődésre, felélesztéséhez, felsőoktatásban, elgondolkodtató, nemzetgazdasági, szakkollégisták, költségvetésben, felemelkedésnek, felzárkóztatása, miniszterelnök, magyarországon, beilleszkedése, szülőföldjükön, szakkollégiumi, magatehetetlen, végzettségének, óvodáztatással, megduplázódott, magyarországi, köszöntőjében, értelmiségiek, helyreállítja, résztvevőkhöz, rendelkezésre, identitásukat, kihagyhatnánk, szabályzattal, létrejöhetett, elkötelezett, rendelkeznek, hangsúlyozta, résztvevőket, fejlődésének, köszönhetően, kormány erőforrást, magyarországi roma, romák beilleszkedése, mostani találkozó, kormány szerint, kettő összekapcsolódik, külön szerencse, elmúlt évek, akarat felélesztéséhez, emberek értelmét, munkának emberformáló, tanulással kapcsolatban, társadalmi felzárkózás, végzettek több, roma népesség, kormányfő ígéretet, Orbán Viktor, Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat, Magyar Tudományos Akadémián, Balog Zoltán, Ursula Mannle, Hanns Seidel Alapítvány,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem méltó hozzád  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Elköszönt  Png csokor  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Makszim Gorkij gondolata  Radikális szeretet  Irgalom és ítélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png kislány  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Reggel van  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Makszim Gorkij gondolata  Reggel van  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Sokan azt tartják  Png kislány  Szívem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Ágai Ágnes – Csendélet  Hiányzik  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png lepke  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Éretlen vers  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png nő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 21  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Hazára minden embernek szükség...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A jó emberek mindig szépek mar...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Makszim Gorkij gondolata  Jó éjszakát  Hogy lehet megtartani 
Bejegyzés Címkék
kormány erőforrást, magyarországi roma, romák beilleszkedése, mostani találkozó, kormány szerint, kettő összekapcsolódik, külön szerencse, elmúlt évek, akarat felélesztéséhez, emberek értelmét, munkának emberformáló, tanulással kapcsolatban, társadalmi felzárkózás, végzettek több, roma népesség, kormányfő ígéretet, program folytatását, idei költségvetésben, jelenlegi állami, köztársasági elnök, nemzetgazdasági miniszter, nemzeti fejlesztési, széles körben, óvodáztatással kapcsolatban, iskolába lépéskor, maga pályáját, egyetlen olyan, gyermekeknek hároméves, emberi erőforrások, ország tartósan, magyarországi cigányság, elmúlt évtizedekben, őszinte beszéd, 2011-ben kötött, elmúlt három, felsőoktatásban tanuló, cigányokra bízzuk, magyarországi cigányok, magyarországi cigányságot, történelmi egyházak, résztvevőket Ursula, szakkollégiumokat külön-külön, továbbfejlődésre nyitott, állampolgárokról, összekapcsolódik, továbbfejlődésre, felélesztéséhez, felsőoktatásban, elgondolkodtató, nemzetgazdasági, szakkollégisták, költségvetésben, felemelkedésnek, felzárkóztatása, miniszterelnök, magyarországon, beilleszkedése, szülőföldjükön, szakkollégiumi, magatehetetlen, végzettségének, óvodáztatással, megduplázódott, magyarországi, köszöntőjében, értelmiségiek, helyreállítja, résztvevőkhöz, rendelkezésre, identitásukat, kihagyhatnánk, szabályzattal, létrejöhetett, elkötelezett, rendelkeznek, hangsúlyozta, résztvevőket, fejlődésének, köszönhetően, folyamatosan, óvodáztatást, tankönyveket, kapcsolatban, magyarország, évtizedekben, szövetséggel, gyermekeknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 122 db bejegyzés
e év: 571 db bejegyzés
Összes: 9027 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 1768
  • e Hónap: 10790
  • e Év: 78555
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.