|
2015-03-03 22:54:20, kedd
|
|
|
|
|
|
Kedvenc ételeink kis csavarral
Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus kedvencek némi újítással, újra felfedeztük, micsoda finom étel a töltött paprika, süteményt is, kenyeret is sütöttem... És rögtönöztem is.
Mindemellett még a házimunkákat is elvégeztem. Például hosszú idő után most sikerült a mosott ruhát egyből ki is vasalni és nem hetekig halmozni. Igazság szerint tisztában vagyok azzal, hogy minek köszönhető mindez: az, hogy hetente csak 2-3 napon kell bemenni az egyetemre, a többi időben pedig a szakdolgozatommal foglalkozhatok, NAGYBAN megkönnyíti a háztartásvezetést. És ez nem jelenti azt, hogy az iskolai dolgaimmal kevesebbet foglalkoznék. Éppen ellenkezőleg!
A várható időjárásról
Ugyan a levegő és az eső illata már a tél elmúltával kecsegtet, az igazi tavasz még messze jár. Érdekes, hogy eddig egyáltalán nem zavart a tudat, mert szeretem én a telet is nagyon, még a februári szürkeséget is: megnyugvást jelent a karácsony és a vizsgaidőszak felfordult, felbolydult időszaka után. Ilyenkor alig várom, hogy visszatérjen az élet a normális kerékvágásba, és élvezzük az egyforma napokat. Amikor gondolkodni kell azon, hogy mivel színesítsük meg őket. Persze a helyzet közel sem idilli, mert egyhangú napokat így sem élünk, pedig őszintén szólva vágynék rájuk. Sajnos az igazság az, nem is látom egyelőre, mikor lesz ilyesmiben részem... Mindegy is, az egész csak azért jutott eszembe, mert ma délután a kezembe akadt néhány régebbi receptes magazin tavaszi száma. És elkalandoztam, hogy közeleg-közeleg a tavasz, de hol van még a medvehagyma, a zöldspárga, a friss spenót, az újkrumpli és az eper...
Bizony még odébb. De azért ne keseredjünk el, inkább élvezzük ki a télutó kedvenc alapanyagait. Főleg a sütőtököt! Mivel mindjárt vége a szezonnak, úgy jó két hete vettem még egyet gyorsan, hogy elkészítsem a kedvenc levesemet. Aztán valahogy csak nem jutottam el odáig, hogy meg is főzzem. Olyannyira, hogy aztán gyorsan menteni kellett a menthetőt, de a leveshez már nem lett volna elég... Így rögtönöztem egy gyors egytálételt, amihez más maradékokat is elhasználtam: tejszínt, dirib-darab sajtokat... Egészen különlegesre sikerült, a pikantériáját a zsálya adta - más fűszert nem is tettem bele.
Szokásos hozzávalók szokatlan párosításával született ez a finom étel
Sütőtökös-zsályás csirkemell sajtszószban
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
40 dkg tisztított sütőtökbél
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
só
1 teáskanál szárított zsálya
2 dl tejszín
összesen 15 dkg sajt vegyesen, jó ha van közöttük egy karaktesebb ízű (nálam parmezán, de kéksajt, cheddar, füstölt sajt, bármi lehet, ha nincs, úgy is jó lesz)
Elkészítés: A csirkemellet és a sütőtököt kb. centis darabokra kockázzuk, a hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát pedig egészen apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd mehet rá a hús és a fokhagyma. Alaposan kifehérítjük, hozzáadjuk a sütőtököt, sózzuk, zsályával megszórjuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Egy kevés fehérbort is önthetünk alá, nem fogja elrontani.
Egy másik edényben felforraljuk a tejszínt, majd alacsony lángon beleolvasztjuk a sajtokat. Ha már puha a tök és a hús, egyszerűen hozzáadjuk a sajtmártást, összekeverjük, és tálalhatjuk is.
Én árpagyöngyöt készítettem hozzá, az új kedvencemet!
Ismertem én már az árpagyöngyöt, de elkészíteni nem sikerült soha finoman. De most nagyon kellemesre sikeredett, úgyhogy gyakrabban tányérra kerül majd.
Böjti gondolatok
Van más is, ami erősen befolyásolja, úgy is mondhatnám, meghatározza a menüt. Egy ideje azon gondolkodom, hogy az idei böjtben hogyan juttassam kifejezésre azt, amit én gondolok, hiszek róla. Olyan fogadalmat szerettem volna tenni, amit nem egyszerűen, de azért be tudok tartani. A lelki, hitbéli oldalán túl hasznos is legyen, mégse teljesen öncélú. Amiről egyéb körülmények között nem biztos, hogy le tudnék mondani. És persze az sem baj, ha valamilyen módon köze van a rendes böjthöz. Bár az én felekezetem szerint csak nagypéntek a szigorú böjti nap, valamilyen módon részese szeretnék lenni a teljes időszaknak, szóval esetleg vasárnap teszek kivételt, de akkor sem feltétlenül. Hosszas gondolkodás után arra jutottam, amire már legelőször is gondoltam: lemondok az édességről (funkcionális értelemben, tehát a gyümölcs marad). Nincs sütemény, torta, csokoládé, üdítő, gyümölcsjoghurt, puding, túrórudi, lekváros kenyér vagy kalács. És nem is törekszem ezek pótlására, helyettesítésére, mert itt nem diétáról vagy fogyókúráról van szó, hanem a tobzódás visszaszorításáról, arról, hogy amiből sok van az életünkben, kissé marginalizáljuk, hogy teret engedhessünk annak, ami hiányzik. Nyilván az észszerűség határain belül: például ebben a megfázásos-influenzás időszakban a köhögéscsillapító kakukkfűteámba teszek egy kiskanál mézet. A lényeg, hogy húsvétig ne várjatok tőlem szombati kalács- és palacsintarecepteket, mert helyettük ugyanolyan vagy hasonlóan finom főzelékek, zöldséges ételek lesznek terítéken. A vasárnapi desszerteket is visszafogottabbra tervezem.
Szép elképzelések, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Így egy hét után még naponta kétszer határozottan el kell gondolkodnom, mivel űzzem el az édesség-ehetnékemet. Reggel a kávé mellé bizony hiányzik a mézes kenyér, és késő délután is jólesne egy darab csokoládé vagy sütemény, mikor az elemeim kezdenek lemerülni. Reggelire a gyümölcslé, délután pedig az édesebb gyümölcsök (banán, datolya, mazsola, alma) eddig jó választásnak bizonyultak. A szombati menü megtervezése is nehézségekbe ütközik, mert az édes kelt tészta is ,,tiltólistán" van, de szerencsére rögtön eszembe is jutott három egytálétel, amiket sorra fogok venni.
Az első delikvens a töltött paprika volt. Alapvetően hagyományos módon készítettem el, de áldoztam egy keveset az egészségesség oltárán: vadrizzsel és magokkal készítettem.
Hétköznap vacsorára is remek választás a töltött paprika, hamar megfő és nagyon finom
Töltött paprika
Hozzávalók:
8-10 db tölteni való paprika (én csak 5-öt töltöttem meg, a maradék masszát húsgombócként főztem bele)
30 dkg darált hús
8 dkg vadrizs
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-1 evőkanál szezám-, len- és tökmag
só
bors
pirospaprika
őrölt köménymag
cukor
1 üveg sűrített paradicsom
némi olaj
1 evőkanál liszt
Elkészítés: A rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd ugyanannyi térfogatú ízesített vízben előfőzzük. Ha elfőtte a levét, összekeverjük a darált hússal, a finomra aprított hagymákkal, a magokkal, és ízlés szerint fűszerezzük.
A paprikákat megmossuk, kivágjuk a csumájukat és az erüket, a masszával megtöltjük őket. Nem kell túl szorosra, mert kirepedhetnek. A kimaradt masszából gombócokat formálunk. Egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk a paprikát és a gombócot, rákanalazzuk a sűrített paradicsomot és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tölteléket. Sózzuk, enyhén cukrozzuk, és elkezdjük főzni.
Ha megpuhult, 2 evőkanál olajból és 1 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk, és besűrítjük vele a mártást. Csendes tűzön még 20 percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk is friss kenyérrel vagy főtt krumplival.
Mi most az előző este kisült mediterrán kenyeret majszoltuk hozzá. A házi pékség nem állt meg, sőt új erőre kapott, ugyanis végre megkaptam a karácsonyi ajándékomat: Limara első könyvét. Így sorra próbálom ki a szuperebbnél szuperebb kenyereket, zsemléket. Azért néha változtatok is az összetételen, és így egészen más jellegű pékáruk készülnek, kicsit a sajátomnak is érzem őket. Persze a fő érdem Limaráé, ez nem kérdés! :) Az a legjobb ezekben a házi kenyerekben, hogy még 4 nap után is élvezhetőek, finomak, ellentétben legtöbb bolti testvérükkel.
Az olajbogyó és az aszalt paradicsom különleges aromát kölcsönöznek az amúgy egyszerű kenyértésztának
Mediterrán kenyér
Hozzávalók:
30 dkg BL80 kenyérliszt (vagy 20 dkg rétesliszt és 10 dkg finomliszt)
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 teáskanál só
3 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál szárított bazsalikom
5 dkg apróra vágott olajbogyó
3-5 dkg aszalt paradicsom (apróra vágva)
Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kézmeleg vizet és az olajat, a tetejére morzsoljuk az élesztőt, dagasztani kezdjük. Mikor már összeállt, hozzáadjuk a bazsalikomot, a paradicsomot és az olajbogyót, 2-3 perc alatt a tésztába dolgozzuk. A tésztát kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten 30-35 percig kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkán óvatosan átgyúrjuk a tésztát és gömbölyítjük. Újabb 15 percig pihentetjük, letakarva.
A megkelt tésztát ismét a deszkára fordítjuk, hosszúkás veknit formázunk belőle, és lisztezett abroszra vagy konyharuhára fejjel lefelé fordítva, betakarva újabb 50-60 percig kelesztjük.
A sütőt 220 °C-ra melegítjük, az aljába egy fémedényt is bekészítünk, a sütőlemezt pedig a középső rácsra tesszük melegedni. A megkelt tésztát a forró sütőlemezre fordítjuk, hosszant bevágjuk, és gyorsan a forró sütőbe toljuk. A fémedénybe 2 dl forró vizet öntünk, és becsukjuk a sütő ajtaját. Kb. 40 perc alatt készre sütjük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Vasárnap ebédre vendégeink is voltak: az (elsőéves egyetemista = éhenkórász <3) öcsém és egy másik kedves barátunk. Először arra gondoltam, hogy gyrost készítek, de aztán meggondoltam magam. A maradék vaddisznóhúsból készítettem nagyon finom pörköltet, mellé nokedlit és tejfölös uborkasalátát. Első fogásnak kedvenc sütőtöklevesemet főztem meg. Desszert is akadt, kétféle is: rusztikus almás pite és citromkrémmel töltött mákos muffin.
Rusztikus almás pite
Kezdjük is a végéről, mert az almás pitét még szombaton megsütöttem, de legyőztem önmagamat, és tényleg csak vasárnap kóstoltam meg. Az eredeti receptben szereplő lisztmennyiség egy részét tönkölylisztre cseréltem, ami szerintem nagyon kellemes, omlóssá teszi a tésztát, de a fiúk nem voltak teljesen elragadtatva, mert almás pite néven mást vártak. Amilyen az eredeti recepttel lenne. Innen pedig mindenki döntse el maga, melyiket szereti: a lágyabb, puhább változatot, vagy az omlósabb, rusztikusabbat? :)
A legjobb pitetészta, amit ismerek: a töltelékbe csak alma kerül, mégsem ázik el a tészta, finom omlós az alja is
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy 50 dkg finomliszt)
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2+3 evőkanál cukor
1 tojás
1 dl tejföl
kb. 8 db savanykásabb alma lereszelve
2-3 kiskanál fahéj
1 kiskanál őrölt gyömbér
Elkészítés: A tésztához a liszteket elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, még egyszer elkeverjük, majd a tojással és a tejföllel egy közepesen lágy, nem ragadós és jól nyújtható tésztát gyúrunk.
A tésztát kettévesszük, az egyik darabot gáztepsi méretűre nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A lereszelt almát lecsöpögtetjük, de nem kell teljesen kinyomkodni a levét, mert nem fog elázni a tészta. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, én szeretem, ha savanykás a töltelék), ráhalmozzuk az alsó lapra, majd a másik kinyújtott darabbal befedjük. A tetejét megszurkáljuk.
170 fokos sütőben megsütjük. 45-50 perc emlékeim szerint kell neki.
Citromkrémmel töltött mákos muffin
Ritka, hogy egy hétvégén két süteményt is készítsek, de ezúttal több okom is volt rá: a hűtőben árválkodott egy meyer citromom már napok óta, felhasználásra várt fél csomag mák, és a bögrés mákos az öcsém egyik kedvence. Úgyhogy nem volt kérdés, mi készül ezekből. :)
Az egyszerű bögrés sütit nagyon feldobja a citromkrém, érdemes kipróbálni
Hozzávalók:
A citromkrémhez:
1 citrom leve
fél citrom reszelt héja
5 dkg cukor
1 tojás
2,5 dkg vaj
A tésztához:
1 bögre liszt
1 bögre mák
1 bögre tej
1 bögre cukor
fél bögre olaj
1 tojás
1 csomag sütőpor
Elkészítés: A citromkrémmel kezdjük: egy kis lábasban elkeverjük a tojást a citromlével, majd hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, és kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ha kész, elkeverjük benne a vajat, majd hűlni hagyjuk.
A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül a száraz anyagokat is belekeverjük.
A muffinformákat kivajazzuk vagy muffinpapírral béleljük. Félig megtöltjük a tésztával, kanalazunk rá 1-2 teáskanál citromkrémet, majd ügyesen befedjük tésztával úgy, hogy az oldalát is körbefolyatjuk.
180 fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Itt jegyzem meg, hogy a citromkrém (lemon curd) az angolok kedvelt édessége, nagyobb mennyiségben is készíthető, fogyaszthatjuk kenyérre kenve, vagy akár sütemények töltelékeként is. Naranccsal ugyanígy működik. A bögrés-mákos kisebb tepsiben, egyben is megsüthető, akkor alacsonyabb hőfokon, de tovább kell sütni. Gazdagítható reszelt citrom- vagy narancshéjjal, dióval, mazsolával, amivel csak szeretnénk.
Vaddisznópörkölt
A pörkölt Lajos Mari receptje szerint készült, kissé magunkra szabva. Mondom is.
Ünnepnapokra vagy egy szép vasárnapra remek választás a vadpörkölt
Hozzávalók:
80 dkg vaddisznóhús
2 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
8 szem borókabogyó
15 szem feketebors
2,5 dl testes vörösbor
1 evőkanál zsír
2 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál lecsó (vagy 1-1 paradicsom és paprika)
Elkészítés: 1 nappal a főzés előtt bepácoljuk a húst: a húst leöblítjük, és egy mélyebb porcelán- vagy üvegtálba tesszük, hozzáadunk 1 fej felkarikázott vöröshagymát, a fokhagymákat beirdalva, a borókabogyót, a babérlevelet és a szemes borsot, és felöntjük 2 dl borral. Lezárjuk, és 24 órán át a hűtőben érleljük, időnként megforgatva a húst.
Másnap kivesszük a húst a pácléből, 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. A maradék 1 fej hagymát finomra kockázzuk, és megfonnyasztjuk a zsíron. Hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Csak ekkor sózzuk, felöntjük a maradék borral, és puhára főzzük.
Igazán mondom, különleges ebédünk volt. A nokedli mennyiségét viszont kicsit túlbecsültem: maradt nyers tészta és kifőtt nokedli is. Nem teketóriáztam: másnap kifőztem a maradékot, összekevertem kevés zsírral, tűzálló tálba halmoztam. Összekevertem sós túróval, szalonnával, tetejére juhtúróval elkevert tejfölt kentem, megsütöttem. Nagyon finom vacsoránk kerekedett az ál-sztrapacskából. :) Aki kíváncsi az arányokra: nokedli 50 dkg lisztből (én Horváth Ilona nyomán csináltam), kiskanál zsír, 25 dkg túró, 5-10 dkg (ízlés szerint) juhtúró, 2,5 dl tejföl, néhány szelet bacon (többet is elbírt volna). Ha eszembe jut, lilahagymát is karikáztam volna rá. 200 fokos sütőben 30 perc alatt ropogósra sült a teteje.
Maradékmentés finoman :)
Szerdán aztán ismét kifogytunk mindenből: kenyérből és maradékokból is. Ezúttal zabos párnácskákat sütöttem. Ha kevés munkával szeretnétek valami különleges zsemlét készíteni, jó szívvel ajánlom! A tésztában lévő zabpehelytől egészen különleges aromát nyer, édes és sós kenyérrevalóval is nagyon finom. Pakolja meg ki-ki kedvére!
Zabpelyhes párnák
Hozzávalók:
35-40 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg aprószemű zabpehely
2 teáskanál só
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
1 kis pohár joghurt
2 dl hideg víz
2,5 dkg friss élesztő
A tetejére:
kb. 2 evőkanál zabpehely
Elkészítés: A liszteket a sóval és a zabpehellyel elkeverjük, közepébe fészket formálunk, oda megy minden nedves hozzávaló, a tetejére morzsoljuk az élesztőt. Dagasztani kezdjük. Ha a tészta sima és fényes, kelesztőtálba tesszük, letakarjuk, és 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és a kezünkkel 2 cm vastag, nagyjából 30*30 cm-es négyzetté lapogatjuk, majd 9 felé vágjuk. A négyzeteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, konyharuhával letakarjuk, és 25-30 percig újra kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az aljába bekészítünk egy fémlábast. A megkelt tésztát lepermetezzük vízzel, meghintjük zabpehellyel, és a forró sütőbe toljuk. A fémedénybe 1 dl vizet töltünk, becsukjuk a sütő ajtaját, és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson kihűtjük, majd kedvünkre elmajszoljuk.
A formázással nem sokat kell bajlódni, mégis szépek lesznek a zabos párnák
További szép tavaszvárást kívánok mindenkinek!
Szeretettel:
Mandula
Forrás: Mindmegette.hu -- Mandula konyhai kalandjai |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
Címkék: sütőtöklevesemet, vaddisznópörkölt, helyettesítésére, kenyértésztának, marginalizáljuk, kenyérrevalóval, gyümölcsjoghurt, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, vaddisznóhúsból, kakukkfűteámba, lisztmennyiség, felhasználásra, tönkölylisztre, muffinformákat, csirkemellfilé, muffinpapírral, lecsöpögtetjük, sztrapacskából, foglalkozhatok, rusztikusabbat, beleolvasztjuk, fogyaszthatjuk, körbefolyatjuk, uborkasalátát, pikantériáját, teketóriáztam, körbepirítjuk, összekevertem, húsgombócként, citromkrémmel, narancshéjjal, maradékmentés, egészségesség, párosításával, töltelékeként, elmúlt héten, töltött paprika, mosott ruhát, többi időben, szakdolgozatommal foglalkozhatok, iskolai dolgaimmal, várható időjárásról, igazi tavasz, februári szürkeséget, vizsgaidőszak felfordult, normális kerékvágásba, egyforma napokat, helyzet közel, egész csak, kezembe akadt, friss spenót, Lajos Mari, Horváth Ilona,
|
|
|
|
elmúlt héten, töltött paprika, mosott ruhát, többi időben, szakdolgozatommal foglalkozhatok, iskolai dolgaimmal, várható időjárásról, igazi tavasz, februári szürkeséget, vizsgaidőszak felfordult, normális kerékvágásba, egyforma napokat, helyzet közel, egész csak, kezembe akadt, friss spenót, télutó kedvenc, kedvenc levesemet, gyors egytálételt, zsálya adta, finom étel, hagymát finomra, fokhagymát pedig, olajon megfuttatjuk, kevés fehérbort, másik edényben, ideje azon, idei böjtben, rendes böjthöz, szigorú böjti, teljes időszaknak, gyümölcs marad, észszerűség határain, köhögéscsillapító kakukkfűteámba, kiskanál mézet, vasárnapi desszerteket, kávé mellé, mézes kenyér, darab csokoládé, elemeim kezdenek, édesebb gyümölcsök, szombati menü, édes kelt, első delikvens, egészségesség oltárán, maradék masszát, rizst kevés, darált hússal, finomra aprított, paprikákat megmossuk, masszával megtöltjük, kimaradt masszából, nagyobb lábasba, sűrített paradicsomot, előző este, házi pékség, karácsonyi ajándékomat, szuperebbnél szuperebb, házi kenyerekben, aszalt paradicsom, amúgy egyszerű, lisztet tálba, kézmeleg vizet, tetejére morzsoljuk, tésztába dolgozzuk, tésztát kiolajozott, megkelt tésztát, deszkára fordítjuk, sütőlemezt pedig, középső rácsra, forró sütőlemezre, forró sütőbe, sütő ajtaját, másik kedves, maradék vaddisznóhúsból, almás pitét, eredeti receptben, részét tönkölylisztre, eredeti recepttel, legjobb pitetészta, töltelékbe csak, liszteket elkeverjük, közepesen lágy, tésztát kettévesszük, egyik darabot, sütőpapírral bélelt, lereszelt almát, alsó lapra, másik kinyújtott, tetejét megszurkáljuk, hűtőben árválkodott, meyer citromom, bögrés mákos, öcsém egyik, egyszerű bögrés, citromkrémmel kezdjük, reszelt citromhéjat, sütőporral elvegyítjük, tojást habosra, száraz anyagokat, muffinformákat kivajazzuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1458
- e Hét: 8259
- e Hónap: 13297
- e Év: 143004
|
|
|