Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagy bejelentést tett a Vodafone
  2020-10-15 16:41:37, csütörtök
 
  A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy bővíti az 5G-s lefedettségét, illetve hogy a saját frekvenciakészletéből 40 MHz-et biztosít a Budapesti Műszaki Egyetemen épülő kísérleti 5G hálózat létrehozásához, nagy lökést adva ezzel az egyetem 5G kutatásainak.
Budapesten és környékén közel 200 bázisállomáson kapcsolja fel a Vodafone Magyarország az 5G-t, amivel a főváros szinte teljes területén elérhetővé válik az 5G szolgáltatás a szolgáltató ügyfelei számára - jelentette be Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke, aki szerint ezzel a vállalat 5G fejlesztéseinek legújabb mérföldkövéhez ér.
Az érintett bázisállomások felépítése, illetve hardveres fejlesztése már szinte teljes egészében befejeződött, a következő hetekben a szoftveres tesztelések után elindulhat a szolgáltatás, amellyel egy újabb jelentős lépést tesz a vállalat annak érdekében, hogy Magyarország a digitális Európa élvonalába tartozzon - fogalmazott Budai J. Gergő.

5G hálózatot kap a BME
A Vodafone Magyarország emellett együttműködési megállapodást is aláírt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), melynek keretében a vállalat saját frekvenciakészletéből 40 MHz-et biztosít az egyetemen épülő kísérleti 5G hálózat és 5G Laboratórium létrehozásához és üzemeltetéséhez - ezzel hozzájárulva a hazai 5G-re épülő innovációk fejlesztéséhez, valamint az Európai Unió 5G tematikájú kutatás-fejlesztési programjaiba való bekapcsolódáshoz.

A Vodafone Magyarország által a BME számára a 3500 MHz-es sávban biztosított 40 MHz alkalmas lesz a BME teljes területén az egyetem beltéri kísérleti 5G hálózatának működtetéséhez, továbbá az ennek keretében létrejövő nyitott innovációs környezet és 5G Laboratórium létrehozásához.
Levendovszky János, a Műegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese szerint a megállapodással hazánkban egyedülálló egyetemi infrastruktúra jön létre, amely nagy lendületet ad a kommunikációs technológiák, valamint nagy adatátviteli sebességű ipari adatgyűjtés- és monitorozás, illetve az 5G hálózatok további kutatásának és a kapcsolódó oktatásnak egyaránt. Mivel egy működő 5G hálózat számos kutatási- fejlesztési program megvalósításának a feltétele, ezért a fejlesztésnek köszönhetően szinte minden tudományterületen bővülnek a BME lehetőségei - tette hozzá.
Levendovszky János továbbá bejelentette, hogy a Műegyetem nemzetközi színvonalú 5G kísérleti rendszer (5G Smart Campus Hálózat) építését tervezi, amelynek első lépése a most aláírt 5G frekvencia megállapodás, hiszen a frekvenciasáv megléte az 5G hálózat működésének egyik legfontosabb feltétele. Ezt követi majd hamarosan a BME-n kiépülő 5G alkalmazásfejlesztési laboratórium (5G Lab).

A hazánk legkiválóbb mérnökképzését nyújtó Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem esetében különösen fontos, hogy a hallgatók olyan műszaki oktatásban vegyenek részt, ami a munkaerőpiacon naprakész tapasztalatokkal látja el őket - mondta Budai J. Gergő, aki azt is hozzátette, bíznak benne, hogy a BME kísérleti hálózata elősegíti az 5G technológia oktatását és a különböző, 5G-re épülő innovációk fejlesztését és tesztelését hazánkban, valamint a BME és a Vodafone közös részvételét az Európai Unió 5G tematikájú kutatás-fejlesztési programjaiban.
A BME bekapcsolódhat az uniós k+f programokba is

Az 5G már nem a jövő, hanem a jelen technológiája, amely jelentős változást hoz az élet minden területén, többek között az iparban is. Várhatóan az 5G lesz a 21. század gazdaságának kommunikációs hálózata, és hozzájárul a Jövő Gyárának megvalósításához, az Ipar 4.0 paradigma kiteljesítéséhez - mondta a megállapodással kapcsolatban Charaf Hassan, a BME Villamosmérnöki és Informatikai karának dékánja. Az 5G teszthálózat létrejöttével a BME a hazai 5G fejlesztések centrumává válik, amely kész kutatási-fejlesztési-inovációs kooperációra minden a távközléssel és 5G alkalmazások fejlesztésével foglalkozó hazai és külföldi vállalattal és intézettel - hangsúlyozta a dékán.
Charaf Hassan továbbá kiemelte, az 5G teszthálózat elősegíti azt is, hogy 2021-től a BME bekapcsolódjon az Európai Unió innovációs keretprogramja, a Horizon Europe részeként tervezett 5G és 6G célú kutatás-fejlesztési programokba és kezdeményezésekbe.

A technológia elősegíti a koronavírus járvány elleni küzdelmet is, azáltal, hogy lehetővé teszi a távolról történő diagnosztikát és a radiológiai felvételek megosztását, távoli kiértékelését. A teszthálózat részeként működő 5G laboratórium felszerelése lehetővé teszi 5G alapú alkalmazások és szolgáltatások fejlesztését számos vertikális iparágban, többek között a mezőgazdaságban és a közlekedésben, a logisztikában - sorolta a szakember.
A Nokia is benne van

A BME a kísérleti 5G hálózat létrehozásában együttműködik a Nokia Magyarországgal, amely a rádiós eszközöket biztosítja az egyetem részére és közreműködik a hálózat üzemeltetésében is - mondta a dékán.

Az 5G alapú kutatásokban a BME számos további vállalattal is együtt dolgozik. Az 5G teszthálózat létrehozásával Magyországon az 5G szolgáltatások világszínvonalú 5G k+f és innovációs tevékenységgel bővülnek. Az erre irányuló tervező munka már korábban elkezdődött a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) projektjének keretében a Nokia Magyarország támogatásával.
Korunk legnagyobb kihívása

Korunk egyik legnagyobb kihívása, hogy a digitalizáció adta lehetőségeket miként tudjuk a lehető legteljesebb mértékben kiaknázni. Látható, hogy a XXI. század legmodernebb technológiái, köztük az 5G mobilhálózatra épülő fejlesztések olyan új dimenziót nyitnak meg számunkra, ahol az innováció, a társadalom és a gazdaság összefüggései, a növekedés lehetőségei az eddig megismerteknél és hasznosítottaknál is nagyobb perspektívát biztosítanak - mondta Solymár Károly Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.
A jövő a modern technológiáké, amit csak akkor tudunk majd használni, ha a fejlesztéseket biztos, szakértő kezekbe adjuk, amit a mai napon együttműködési megállapodással pecsétel meg a technológia szolgáltatója és a megoldások szakértő felsőoktatási intézménye - fogalmazott az államtitkár, aki azt is hozzátette, hogy a magyar kormány abban érdekelt, hogy olyan a digitalizációs technológiákat támogató megállapodások szülessenek, amelyek Magyarország fejlődését, a gazdasági növekedést és a lakosság kényelmét szolgáló megoldások kialakítását szolgálják.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bekapcsolódáshoz, rektorhelyettese, digitalizációért, megvalósításának, megvalósításához, tapasztalatokkal, kiteljesítéséhez, megállapodással, világszínvonalú, fejlesztéseinek, villamosmérnöki, üzemeltetéséhez, magyarországgal, igazgatóságának, üzemeltetésében, mezőgazdaságban, megismerteknél, bázisállomáson, létrehozásában, fejlesztéséhez, bekapcsolódjon, létrehozásával, együttműködési, fejlesztésével, mobilhálózatra, bázisállomások, megállapodások, technológiákat, digitalizációs, infrastruktúra, bekapcsolódhat, szolgáltatások, működtetéséhez, munkaerőpiacon, létrehozásához, keretprogramja, 5G-s lefedettségét, főváros szinte, szolgáltató ügyfelei, érintett bázisállomások, következő hetekben, szoftveres tesztelések, újabb jelentős, vállalat annak, digitális Európa, vállalat saját, egyetemen épülő, hazai 5G-re, 3500 MHz-es, egyetem beltéri, ennek keretében, megállapodással hazánkban, Vodafone Magyarország, Budapesti Műszaki Egyetemen, Budai, Budapesti Műszaki, Gazdaságtudományi Egyetemmel, Európai Unió, Levendovszky János, Smart Campus Hálózat, Gazdaságtudományi Egyetem, Jövő Gyárának, Charaf Hassan, Horizon Europe, Nokia Magyarországgal, Ipari Együttműködési Központ, Nokia Magyarország, Solymár Károly Balázs, Technológiai Minisztérium,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Öreg nő sóhajt  Boldogság  Apu  J. Donald Walters  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Öreg nő sóhajt  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Havazás  Figyeld meg az "én"-t  Nem látom őket  Az angyali üdvözlet  Apu  Esti kép  Alvó baby  Kövesd a vezetőt  Alvó cica  képre írva  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  Jó éjszakát  Sonka vásár  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Nárcisz  Havazás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Graffiti bölcsesség  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szimbólumok  Szeretettel !  képre írva  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Vérnyomáscsökkentés  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Most - segíts meg Mária ,  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Mire jók ?  A haj állapotának javítása egy...  Kinyílni egy beteg világban: v...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  képre írva  képre írva  Az izmaink nem csak testmozgás...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Nem látom őket  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Sárkány  képre írva  Fényvarázslat  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó baby  Jó éjszakát  Szép estét  Könyvek  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó baby  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa 
Bejegyzés Címkék
5G-s lefedettségét, főváros szinte, szolgáltató ügyfelei, érintett bázisállomások, következő hetekben, szoftveres tesztelések, újabb jelentős, vállalat annak, digitális Európa, vállalat saját, egyetemen épülő, hazai 5G-re, 3500 MHz-es, egyetem beltéri, ennek keretében, megállapodással hazánkban, kommunikációs technológiák, kapcsolódó oktatásnak, fejlesztésnek köszönhetően, most aláírt, frekvenciasáv megléte, hazánk legkiválóbb, hallgatók olyan, munkaerőpiacon naprakész, jelen technológiája, élet minden, megállapodással kapcsolatban, technológia elősegíti, koronavírus járvány, távolról történő, radiológiai felvételek, teszthálózat részeként, rádiós eszközöket, egyetem részére, hálózat üzemeltetésében, erre irányuló, digitalizáció adta, lehető legteljesebb, gazdaság összefüggései, növekedés lehetőségei, eddig megismerteknél, modern technológiáké, fejlesztéseket biztos, technológia szolgáltatója, megoldások szakértő, magyar kormány, digitalizációs technológiákat, gazdasági növekedést, lakosság kényelmét, bekapcsolódáshoz, rektorhelyettese, digitalizációért, megvalósításának, megvalósításához, tapasztalatokkal, kiteljesítéséhez, megállapodással, világszínvonalú, fejlesztéseinek, villamosmérnöki, üzemeltetéséhez, magyarországgal, igazgatóságának, üzemeltetésében, mezőgazdaságban, megismerteknél, bázisállomáson, létrehozásában, fejlesztéséhez, bekapcsolódjon, létrehozásával, együttműködési, fejlesztésével, mobilhálózatra, bázisállomások, megállapodások, technológiákat, digitalizációs, infrastruktúra, bekapcsolódhat, szolgáltatások, működtetéséhez, munkaerőpiacon, létrehozásához, keretprogramja, mérföldkövéhez, tevékenységgel, mérnökképzését, fejlesztéseket, frekvenciasáv, fejlesztésnek, kiértékelését, közlekedésben, logisztikában, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 657 db bejegyzés
e év: 2224 db bejegyzés
Összes: 127454 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 9181
  • e Hónap: 49602
  • e Év: 269980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.