Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hétfőtől szigorítunk
  2020-11-02 10:40:18, hétfő
 
  Hétfőtől szigorítunk, mert szigorítani kell - emelte ki vasárnap Nagyvenyimben, a közmédiának nyilatkozva az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló intézkedésekkel kapcsolatban. Holnaptól tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. Hétfőtől pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni. A rendőrség pedig sokkal szigorúbban kérheti számon a szabályokat.



Müller Cecília elmondta: napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma, és már második napja csaknem 4 ezer új esetet igazolnak a laboratóriumi vizsgálatok. Ezzel egyenes arányban nő a kórházi kezelésre szorulók száma is. Felhívta a figyelmet, hogy nem csak a valamilyen alapbetegségben szenvedők, illetve idősek kerülnek középsúlyos, súlyos állapotba. Vannak fiatalabbak is, akiknek immunrendszere úgy reagál a fertőzésre, hogy sürgős ellátásra, kórházi kezelésre van szükségük - mondta.
Nyomatékosan kiemelte: mindenkinek van felelőssége ezekben a napokban. Az egyéni felelősség, a közös felelősség, a hatóságok felelőssége - sorolta Müller Cecília. Rendkívül fontosnak mondta, hogy mindenki vegye komolyan a szabályokat, mert így lehet lassítani a járvány lefolyását.
Fontosnak nevezte azt is, hogy mindenki számára rendelkezésre álljon a megfelelő ellátás a kórházakban. Legyen mindenkinek helye, intenzív ellátója, lélegeztetőgépe - mondta, hangsúlyozva: Magyarországon jelenleg mindezek megvannak, ahogy a szükséges ellátásformák, gyógyszerek is. Tavasz óta rengeteg tapasztalat gyűlt össze a megbetegedésről, amelyek segítik a gyógyítást - fűzte hozzá.
A tisztifőorvos elmondta: az elmúlt napon 3878 új fertőzöttet regisztráltak. Ilyen sok pozitív esetet a járvány során még soha korábban nem tártak fel. Hozzátette: a járvány kezdete óta már csaknem 80 ezren fertőződtek meg Magyarországon, és jelentős részük már meg is gyógyult.
Müller Cecília arra is rámutatott, hogy az egyéni reakció nagyon különböző a vírussal szemben, az függ az immunrendszer állapotától, de az illető genetikájától is.
Jelenleg 4205 embert kezelnek kórházban, 306-an vannak lélegeztetőgépen. A tisztifőorvos azt kérte, aki elkapta a betegséget és otthon van, figyelje magát, és ha romlana az állapota, időben szóljon a háziorvosnak vagy az ügyeletes orvosnak.
Ha fontos a saját, a szeretteink, a közösségünk és az ország egészsége, akkor most komolyan kell venni a szabályokat - fogalmazott. Megengedhetetlennek mondta, hogy számos mozgalom és vírustagadók próbálják devalválni a védekezést.
"Hétfőtől szigorítunk, mert szigorítani kell" - hangoztatta, kiemelve: a maszkviselés bizonyítottan szinte 80 százalékban megakadályozza a vírus továbbadását. Emlékeztetett arra, hogy a járvány kezdetén az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a betegek számára javasolta a maszk viselését. Mostanra viszont olyan mértékben elterjedt a vírus, hogy már nem tudni biztosan ki beteg, sokan tünetmentesek. Ezért most mindenkit fertőzőnek tekintenek - közölte Müller Cecília, hozzátéve: ezért bővítették a kötelező maszkviselési szabályokat.
A tisztifőorvos szerint, ahhoz hogy az életünket élni tudjuk, muszáj bevezetni, betartani és betartatni ezeket a szigorításokat. A rendőrség sokkal szigorúbban kérheti számon a szabályokat és - ha másképp nem megy - büntetni is kell.
Kitért arra is, hogy a közösségi intézményekben meghatározott eljárásrend szerint folyamatosan fertőtlenítenek. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a Magyar Honvédség az első pillanattól sokat segít a járvány kezelésében, most az őszi szünetben például iskolák fertőtlenítését végzik.
Müller Cecília közölte, folyamatosan elemzik a járványügyi helyzetet. Úgy látja, Magyarország lakossága fegyelmezett. Bízik benne, hogy ha mindenki betartja a szabályokat, kerüli a tömeget, a tömegrendezvényeket, akkor nem lesz szükség drasztikus változtatásokra. Megjegyezte ugyanakkor, hogy Magyarországon is eljöhet a pillanat, amikor jelentős változtatásokra lesz szükség, de ezt szeretnék elkerülni - mondta az országos tisztifőorvos a közmédiának.



MTI/Koronavírus Sajtóközpont
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lélegeztetőgépen, tömegközlekedési, változtatásokra, intézkedésekkel, alapbetegségben, fertőtlenítését, fertőtlenítenek, megbetegedésről, lélegeztetőgépe, magyarországon, rendezvényeken, intézményekben, világszervezet, ügyfélfogadási, immunrendszere, maszkviselésre, szigorításokat, megakadályozza, nagyvenyimben, regisztráltak, tisztifőorvos, emlékeztetett, maszkviselési, bizonyítottan, genetikájától, immunrendszer, laboratóriumi, tünetmentesek, meghatározott, rendelkezésre, ellátásformák, magyarország, egészségügyi, folyamatosan, sajtóközpont, nyomatékosan, közmédiának nyilatkozva, országos tisztifőorvos, maszkviselésre vonatkozó, maszk használata, tömegközlekedési eszközök, ügyfélfogadási irodákban, szabadtéri rendezvényeken, maszkot viselni, rendőrség pedig, laboratóriumi vizsgálatok, kórházi kezelésre, valamilyen alapbetegségben, egyéni felelősség, közös felelősség, hatóságok felelőssége, járvány lefolyását, Müller Cecília, Egészségügyi Világszervezet, Magyar Honvédség, Koronavírus Sajtóközpont,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Balaton-felvidék tanúhegye  Egy valóban nagy örökség  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  A tavaszi sugár…  Spenót fasírttal  Az én Miatyánkom  Az ember  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet nem más  Facebookon kaptam  Kun Magdolna.: Belső félelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Hálás vagyok  Nézni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kun Magdolna.: Belső félelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Az élet mindig  És van a rabság.  Áldások a terhekből  Facebookon kaptam  A sorsod  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Szép estét kedves látogatóimn...  Mókás uborka tál  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A női sziv  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Itt a tavasz  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Esti kép  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Tavaszi szél vizet áraszt  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  A húsvéti bárány  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Márai Sándor, eredeti nevén  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások  Esti kép  Paul Verlaine - Óvatosság 
Bejegyzés Címkék
közmédiának nyilatkozva, országos tisztifőorvos, maszkviselésre vonatkozó, maszk használata, tömegközlekedési eszközök, ügyfélfogadási irodákban, szabadtéri rendezvényeken, maszkot viselni, rendőrség pedig, laboratóriumi vizsgálatok, kórházi kezelésre, valamilyen alapbetegségben, egyéni felelősség, közös felelősség, hatóságok felelőssége, járvány lefolyását, megfelelő ellátás, szükséges ellátásformák, tisztifőorvos elmondta, elmúlt napon, járvány során, járvány kezdete, egyéni reakció, vírussal szemben, immunrendszer állapotától, illető genetikájától, háziorvosnak vagy, ügyeletes orvosnak, ország egészsége, maszkviselés bizonyítottan, vírus továbbadását, járvány kezdetén, betegek számára, maszk viselését, kötelező maszkviselési, tisztifőorvos szerint, életünket élni, rendőrség sokkal, közösségi intézményekben, első pillanattól, járvány kezelésében, őszi szünetben, járványügyi helyzetet, lélegeztetőgépen, tömegközlekedési, változtatásokra, intézkedésekkel, alapbetegségben, fertőtlenítését, fertőtlenítenek, megbetegedésről, lélegeztetőgépe, magyarországon, rendezvényeken, intézményekben, világszervezet, ügyfélfogadási, immunrendszere, maszkviselésre, szigorításokat, megakadályozza, nagyvenyimben, regisztráltak, tisztifőorvos, emlékeztetett, maszkviselési, bizonyítottan, genetikájától, immunrendszer, laboratóriumi, tünetmentesek, meghatározott, rendelkezésre, ellátásformák, magyarország, egészségügyi, folyamatosan, sajtóközpont, nyomatékosan, fegyelmezett, maszkviselés, kapcsolatban, továbbadását, hangsúlyozva, háziorvosnak, színházakban, vírustagadók, állapotától, vizsgálatok, fertőzöttek, koronavírus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 2654 db bejegyzés
Összes: 127884 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1280
  • e Hét: 4948
  • e Hónap: 27051
  • e Év: 305276
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.