Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért fontos a pihenés?
  2020-03-16 23:37:46, hétfő
 
 



Mindannyiunknak fontos a feltöltődés, a relaxálás, a kikapcsolódás, hogy újult erővel tudjunk koncentrálni a mindennapi életünkre.
Aktívan is lehet pihenni
Vannak, akik inkább kiszabadulnak a zöldbe, erdőbe, vagy akár csak egy parkba is friss levegőt szívni, sétálni egy nagyot, vagy kicsit tornázni, nyújtani a szabadban. Ez az aktívnak tűnő kikapcsolódás is kiszellőzteti az agyat és a testet, szellemileg és testileg is energetizál. Itt a kulcsszó az a feszültségoldás, hiszen az aggódás, a gondokon való töprengés csak hátráltat minket és képtelenek leszünk átélni egy nyugodt, kellemes, ámbár aktívabb kikapcsolódási formát.

Elképzelhető, hogy másoknak a kertészkedés, a metszés, virágok öntözése, gallyak összeszedése, udvar rendezése, palánták ültetése, vagy gyümölcsök szüretelése vált ki olyan érzéseket, amitől megnyugszanak és jól érzik magukat. Mások alkotnak valamit, szobrászkodnak, festegetnek, vagy esetleg olvasgatnak valamilyen könnyebb lélegzetvételű könyvet.

Szieszta
Passzív pihenés alatt általában egy kisebb időtartamú alvást értünk, amely 20-40 perc egy-egy alkalommal. Sokszor, ha túllépjük ezt az időszakaszt, már nincs olyan hatása az alvásnak, mint a rövidebb ciklusban és éppen az ellenkezője történik velünk: az elnyújtott délutáni alvás utáni felébredéskor bódultságot, nyomottságot érzünk. Sziesztáról már sokszor hallottunk és a mediterrán, valamint dél-amerikai országokban előszeretettel szundikálnak egy kicsit ebéd után.

Sajnálatos módon nekünk, hétköznapi embereknek csak akkor van rá lehetőségünk, ha egy nyugodtabb hétvégi délután bele tudjuk illeszteni a napirendbe, mellyel sokat tehetünk az egészségünkért, leginkább a szívünkért. Mindezt a Harvard Egyetem is vizsgálta és arra az álláspontra jutott, hogy már 30-40 perces délutáni alvás is csodával felérő módon tudja helyreállítani az embert. Kihat a hormonháztartásunkra, csökkenti a stresszt a szervezetünkben és még fájdalomcsillapító hatása is van. Ez a stabilizáló hatás hosszú távon is igen eredményes, nő az agyi teljesítményünk, kiegyensúlyozottabban tudjuk megoldani a feladatokat és hatékonyabban tudunk megbirkózni a mindennapokkal.

Relaxáció
Ha sikerül ledőlni és nem a szundítás a cél, akár relaxációs gyakorlatokat is végezhetünk testünk és elménk ellazítására. Ilyen állapotban beindulnak a test öngyógyító, regenerációs folyamatai, erősödik az immunrendszer és normalizálódik a keringés is. Többféle relaxációs technikával próbálkozhatunk, majd idővel ki tudjuk választani azokat, amelyek a leghatékonyabbnak bizonyulnak a számunkra, mint például az autogén tréning vagy a vizualizáció. Az alap elgondolás mindegyik technikánál ugyanaz, hogy amikor a testünk teljesen ellazult állapotba kerül, képesek leszünk arra, hogy megfelelően dolgozzuk fel a sérelmeinket, aggodalmainkat és testi-lelki bajainkat. Megpróbálhatjuk azt is, hogy a relaxációs műveletek gyakorlásából szokást csinálunk és így majd azon kapjuk magunkat, hogy a bennünk felhalmozódó feszültség elillan, egészségünk normalizálódik, könnyebben tudunk koncentrálni feladatainkra, tanulmányainkra. A rendszeresen végzett relaxációs gyakorlatokkal belső békénk is helyre tud állni, így személyes- és munkakapcsolataink is gyümölcsözők lesznek, hiszen nyugodtságot és elégedettséget fogunk sugározni másokra.

Ami még segíthet: nyugtató hatású ételek
Amennyiben nem sikerül kellőképpen kikapcsolni, mert életvitelünk ezt nem ,,engedélyezi" és igen gyakoriak az aggodalmaskodások, idegeskedések, érdemes lehet olyan ételekből többet fogyasztani, amik a kiegyensúlyozott idegi működést biztosítani tudják.

Ezek alapjában véve azok az élelmiszerek, amelyek B- és D-vitaminokban gazdagok. Ide sorolhatjuk a gabonaféléket, olajos magvakat és az állati eredetű élelmiszereket, melyeket könnyedén, akciós áron is be lehet szerezni például a penny akciós újság lapjait lapozgatva. Egyes zöldség- és gyümölcsfélék, valamint a hal, olaj, máj, és tojás is segíti biztosítani az agy ép működését.

Zabpehely, élesztőpehely, tej és tejtermékek, spenót, zöldleveles zöldségek, lazac, bab és más hüvelyesek, rákok és húsok is bőven tartalmaznak olyan vitamindús tápanyagokat, amelyek nélkülözhetetlenek a normális idegrendszer működéséhez. A természetes gyógymódok magazinja részletesen tárgyalja, hogy mennyire fontosak a vitaminok a gyümölcsökben.

Emellett, a gyógyszer nélkül magazin összefoglalója betekintést nyújt a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának előnyeibe, valamint a gyümölcsökben található természetes forrású vitaminok részletes megismerésébe.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Címkék: kiegyensúlyozott, teljesítményünk, mindannyiunknak, tanulmányainkra, szervezetünkben, próbálkozhatunk, feszültségoldás, megpróbálhatjuk, élelmiszereket, aggodalmainkat, mindennapokkal, normalizálódik, elégedettséget, kikapcsolódási, szobrászkodnak, lélegzetvételű, fogyasztásának, gyakorlatokkal, helyreállítani, összefoglalója, egészségünkért, előszeretettel, kiszellőzteti, gyümölcsökben, kikapcsolódás, idegeskedések, gyümölcsfélék, immunrendszer, feladatainkra, gyakorlásából, gyakorlatokat, felébredéskor, megismerésébe, élesztőpehely, megnyugszanak, kiszabadulnak, mindennapi életünkre, aktívnak tűnő, gondokon való, kisebb időtartamú, rövidebb ciklusban, ellenkezője történik, elnyújtott délutáni, kicsit ebéd, nyugodtabb hétvégi, álláspontra jutott, stabilizáló hatás, agyi teljesítményünk, test öngyógyító, leghatékonyabbnak bizonyulnak, autogén tréning, alap elgondolás, Harvard Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  képre írva  Mindig lesz olyan  Egyszerű  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos mondta  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Ma van a magyar költészet napj...  jó reggelt  József Attila – Keresek ...  József Attila - Kopogtatás nél...  Zilahy Lajos gondolata  Walter Chrysler mondta  Anyámról való emlékek  Horváth Szilvia tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Erdei gyöngyvirág  Van néhány kérdés, amin gondol...  Előfordul, hogy  Magamnak  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ismeretlen: Ikarusz monda  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Robin Wight pitypang szobra  Önmaga ellenére  Pitypang szökőkút  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét  Csend  Kertem  Azért kaptad  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  A hagyma antibakteriális hatás...  Paul David Tripp Április 13  Alvó cicák  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Spenót fasírttal  Paul David Tripp Április 13  James Allen  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Magamnak  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Alvó kislány  Bársony székben  Minden tavaszból őrizz..  Különleges  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Martin Buber, A haszidim meséi  A Magyar Költészet napja alkal...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  különleges  Szabó T. Anna - Pitypang  Vidámság  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mindennapi életünkre, aktívnak tűnő, gondokon való, kisebb időtartamú, rövidebb ciklusban, ellenkezője történik, elnyújtott délutáni, kicsit ebéd, nyugodtabb hétvégi, álláspontra jutott, stabilizáló hatás, agyi teljesítményünk, test öngyógyító, leghatékonyabbnak bizonyulnak, autogén tréning, alap elgondolás, testünk teljesen, relaxációs műveletek, bennünk felhalmozódó, rendszeresen végzett, kiegyensúlyozott idegi, állati eredetű, penny akciós, normális idegrendszer, természetes gyógymódok, gyógyszer nélkül, gyümölcsökben található, kiegyensúlyozott, teljesítményünk, mindannyiunknak, tanulmányainkra, szervezetünkben, próbálkozhatunk, feszültségoldás, megpróbálhatjuk, élelmiszereket, aggodalmainkat, mindennapokkal, normalizálódik, elégedettséget, kikapcsolódási, szobrászkodnak, lélegzetvételű, fogyasztásának, gyakorlatokkal, helyreállítani, összefoglalója, egészségünkért, előszeretettel, kiszellőzteti, gyümölcsökben, kikapcsolódás, idegeskedések, gyümölcsfélék, immunrendszer, feladatainkra, gyakorlásából, gyakorlatokat, felébredéskor, megismerésébe, élesztőpehely, megnyugszanak, kiszabadulnak, gabonaféléket, hatékonyabban, gyümölcsözők, kertészkedés, koncentrálni, ellazítására, vitaminokban, idegrendszer, lehetőségünk, élelmiszerek, sérelmeinket, tápanyagokat, nyugodtságot, regenerációs, elképzelhető, tartalmaznak, rendszeresen, szundikálnak, életvitelünk, összeszedése, nyomottságot, vizualizáció, felhalmozódó, kellőképpen, kikapcsolni, megbirkózni, szüretelése, festegetnek, stabilizáló, olvasgatnak, zöldleveles, bódultságot, feladatokat, sziesztáról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 539 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 349
  • e Hét: 3364
  • e Hónap: 6458
  • e Év: 74223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.