Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csokoládé 7 előnyös egészségügyi hatása
  2020-06-14 18:41:31, vasárnap
 
   
 


A csokoládé 7 előnyös egészségügyi hatása
A csokoládé tele van olyan tápanyagokkal, amelyek pozitívan befolyásolhatják egészséget. Nem, nem a magas cukor és alacsony kakaótartalmú, olcsó, csokinak látszó tárgyak. A magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztásának léteznek egészségügyi előnyei. Tehát, ha csokoládét vásárol, mindig válassza a magas kakaótartalmú sötét csokoládét!.

Nagyon tápláló

Remek ásványi-anyag és rostforrás. 100 gramm jó minőségű étcsokoládé (70-85%-os) 11 gramm rostot tartalmaz. Ezen kívül remek vas, magnézium, mangán, kálium, cink és szelén forrás is egyben. Persze napi 100gramm, az naponta elég nagy mennyiség, nem feltétlenül ebből érdemes pótolni napi rost és ásványi anyag szükségletet. Fogyassza mértékkel!A kakaó zsírsav-profilja is kiváló. Telített, egyszeresen telítetlen, és többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. Tartalmaz némi koffeint is, bár olyan kis mennyiségben, hogy nem valószínű, hogy valaki éjszaka ébren marad tőle. A kakaó koffein tartalma a kávéhoz képest nagyon kicsi.

Erőteljes antioxidáns forrás

Az antioxiánsok képesek semlegesíteni a szervezetben a sejtkárosító szabad gyököket. Számtalan orvos is javasolja már, hogy a mai táplálkozást ki kell egészíteni magas antioxidáns tartalmú élelmiszerekkel, vagy ezekből készült kiváló minőségű táplálék-kiegészítővel. A sötét csokoládéban található biológiailag aktív vegyületek antioxidánsként működnekEgy tanulmány kimutatta, hogy a kakaó és a sötét csokoládé több antioxidáns aktivitással, rendelkezett, mint más ismert antioxidáns gyümölcs.

Javíthatja a véráramlást és csökkentheti a vérnyomást

A kakaó biológiai hatásait az utóbbi években elég sokat vizsgálták. Kiderült, hogy szív és érrendszeri problémákkal küzdőknek igen előnyös a fogyasztása. A kakaóban lévő bioaktív vegyületek javíthatják az artériák véráramlását, és csökkenthetik a vérnyomást.

Csökkenti a koleszterinszintet

Az étcsoki fogyasztása javíthatja a szívbetegség számos fontos kockázati tényezőjét. Egy kontrollvizsgálat azt is kimutatta, hogy a kakaó a férfiaknál jelentősen csökkentette az LDL (más néven “rossz" koleszterin) koleszterinszintet és ezzel egyidőben pedig növelte a HDL-t (a ,,jó" koleszterint). Az étcsokoládé csökkentheti az inzulinrezisztenciát is, amely egy másik gyakori kockázati tényezője a szívbetegségnek és a cukorbetegségnek.

‍



Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Egy 470 idősödő férfit vizsgáló tanulmányban úgy találták, hogy a kakaó a 15 éves vizsgált időszak alatt 50% -kal csökkentette a szívbetegségekkel járó halálozások kockázatát. Egy másik tanulmány pedig azt mutatta ki, hogy a minimum heti kettő csokoládé fogyasztás 32%- al csökkentette az artériákban a meszes lepedék kialakulását. Ennél ritkább csokoládéfogyasztással nem értek el hasonló eredményt.

. Megvédi a bőrt a naptól

A sötét csokoládéban lévő bioaktív vegyületek a bőr számára is hasznosnak bizonyulnak. A flavonoidok védelmet nyújtanak a napsugárzás káros hatásai ellen, javíthatják a bőr véráramlását, növelhetik a bundefinedőr sűrűségét és hidratáltságát. Mielőtt tengerparti nyaralást tervez, fogyasszon étcsokit, az azt megelőző hetekben.

Javíthatja az agyi funkciókat

A jó híreknek még nincs vége. Az étcsoki, illetve a kakaó javíthatja az agy működését is. Egészséges önkénteseket vizsgáltak ahol az önkéntesek magas flavonoid tartalmú kakaót fogyasztottak öt napon keresztül, és azt találták, hogy javította az agy véráramlását.A kakaó ezen kívül jelentősen javíthatja a mentálisan károsodott idősebb emberek kognitív funkcióit is. A kakaó olyan stimuláló anyagokat is tartalmaz, mint a koffein és a teobromin (a koffeinhez hasonló vegyület). Ezeknek a hatóanyagoknak köszönhető főleg, hogy rövid távon javíthatja az agyi működését.

Elég sok bizonyíték van rá, hogy a kakaó jelentős egészségügyi előnyökkel jár, különösen a szívbetegségekkel szemben.Mindazonáltal érdemes figyelni rá, hogy túlzásba ne essünk. A piacon kapható legtöbb csokoládé nem egészséges.

Válasszon minőségi étcsokoládét 70% -os, vagy magasabb kakaótartalommal. A legtöbb étcsoki, még mindig tartalmaz cukrot, bár jóval kevesebbet, mint tejcsokis társaik. Manapság egyre népszerűbbek a természetes édesítőszerekkel, mint például a sztíviával vagy eritrittel édesített csokoládék.


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Címkék: édesítőszerekkel, befolyásolhatják, cukorbetegségnek, kakaótartalommal, szívbetegségnek, élelmiszerekkel, antioxidánsként, szívbetegségek, hidratáltságát, hatóanyagoknak, fogyasztásának, kakaótartalmú, fogyasztottak, semlegesíteni, kiegészítővel, csökkenthetik, mindazonáltal, tápanyagokkal, véráramlását, szükségletet, étcsokoládét, aktivitással, csökkentheti, kialakulását, többszörösen, szívbetegség, csokoládéban, problémákkal, csökkentette, egészségügyi, mennyiségben, antioxiánsok, sejtkárosító, szervezetben, bundefinedőr, koleszterint, csokoládé tele, magas cukor, magas kakaótartalmú, naponta elég, kakaó zsírsav-profilja, kakaó koffein, kávéhoz képest, antioxiánsok képesek, sejtkárosító szabad, sötét csokoládéban, sötét csokoládé, kakaó biológiai, utóbbi években, kakaóban lévő, artériák véráramlását, étcsoki fogyasztása,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Örülök, hogy látlak!  Próbálj meg ...  Png csokor  Kellemes délutánt kívánok  Németh László tollából  Egy lelki imádság  Png ház  Rátalálsz  A kételkedés kezelése  Png férfi  Éretlen vers  Png ház  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Egy maradéktalanul uralt világ  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kaffka_Margit  Neked tudnod kell  Tavaszi kép  Bounty krémes  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sose bánj semmit  A másik dolog,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 21  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  Png férfi  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Akik bántanak téged  Akarat  képre írva  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy hatékony szolga  Png nő  s immár én is felragyogva, ért...  A kételkedés kezelése  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Adakozás  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szívem  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  képre írva  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A boldog családok mind hasonló...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png ház  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csokoládé tele, magas cukor, magas kakaótartalmú, naponta elég, kakaó zsírsav-profilja, kakaó koffein, kávéhoz képest, antioxiánsok képesek, sejtkárosító szabad, sötét csokoládéban, sötét csokoládé, kakaó biológiai, utóbbi években, kakaóban lévő, artériák véráramlását, étcsoki fogyasztása, szívbetegség számos, férfiaknál jelentősen, étcsokoládé csökkentheti, másik gyakori, szívbetegségek kockázatát, szívbetegségekkel járó, másik tanulmány, minimum heti, meszes lepedék, flavonoidok védelmet, napsugárzás káros, bundefinedőr sűrűségét, agyi funkciókat, kakaó javíthatja, önkéntesek magas, kakaó ezen, mentálisan károsodott, kakaó olyan, koffeinhez hasonló, hatóanyagoknak köszönhető, agyi működését, kakaó jelentős, szívbetegségekkel szemben, piacon kapható, legtöbb étcsoki, természetes édesítőszerekkel, sztíviával vagy, édesítőszerekkel, befolyásolhatják, cukorbetegségnek, kakaótartalommal, szívbetegségnek, élelmiszerekkel, antioxidánsként, szívbetegségek, hidratáltságát, hatóanyagoknak, fogyasztásának, kakaótartalmú, fogyasztottak, semlegesíteni, kiegészítővel, csökkenthetik, mindazonáltal, tápanyagokkal, véráramlását, szükségletet, étcsokoládét, aktivitással, csökkentheti, kialakulását, többszörösen, szívbetegség, csokoládéban, problémákkal, csökkentette, egészségügyi, mennyiségben, antioxiánsok, sejtkárosító, szervezetben, bundefinedőr, koleszterint, önkénteseket, rendelkezett, népszerűbbek, táplálkozást, tanulmányban, biológiailag, javíthatják, fogyasztása, feltétlenül, napsugárzás, működnekegy, zsírsavakat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 585 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1363
  • e Hét: 5324
  • e Hónap: 14346
  • e Év: 82111
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.