Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az igazság az
  2020-09-10 21:34:39, csütörtök
 
   
 


Dr. Mácsik Erika szájsebész szakorvos,igazságügyi szakértő
·
HA VALAKI VESZI A FÁRADTSÁGOT ÉS ELOLVASSA, NEM BÁNJA MEG.....

Az igazság az, hogy ez (a COVID) nem csak egy akármilyen kis vírus.
A bárányhimlő egy vírus. Rengeteg ember túlesett rajta, és valószínűleg nem gondolnak rá sokat miután a kezdeti tünetek elmúlnak. De a testben marad és örökké benne él, és talán, amikor idősebb, többször is újra előjöhet legyengítőfájdalommal járó övsömörként. Nem heveri ki a betegséget egyszerűen pár hét alatt, úgy hogy soha többé ne legyen semmi hatása az egészségére. Ezt azért tudjuk mert már évek óta jelen van és évekig tanulmányozták orvosilag.
A herpesz is egy vírus. És ha valaki egyszer elkapja, akkor a testében marad és örökké benne él, és bármikor amikor egy kicsit leromlik az egészsége, vagy stressz hatására újra előjön. Lehet, hogy egy nagy esemény előtt (iskolai fényképezés, állás interjú, fontos randi) herpeszes kiütése lesz. Élete végéig. Nem heveri ki egyszerűen egy pár hét alatt. Ezt azért tudjuk, mert már évek óta jelen van és évekig tanulmányozták orvosilag.
Az HIV egy vírus. Az immunrendszert támadja és a hordozóját sokkal fogékonyabbá teszi más betegségekkel szemben. Egy hosszú-hosszú listányi tünete és negatív egészségügyi hatása van. Évtizedek teltek el mire hatásos kezeléseket fejlesztettek ki amik lehetővé tették az embereknek, hogy egy elfogadható minőségű életet éljenek. Ha valaki egyszer elkapja, örökké a testében marad és nincsen rá gyógymód. Az időmúlásával, ezt a test megsínyli, és ez a HIV-vel élő embereket fokozott veszélynek teszi ki olyan egészségügyi problémákkal szemben mint például szív- és érrendszeri betegségek, vese betegségek, cukorbetegség, csont betegségek, máj betegségek, kognitív rendellenességek és a rák néhány típusa. Ezt azért tudjuk, mert már évek óta jelen van, és évekig tanulmányozták orvosilag.
Most a COVID-19-cel van egy újfajta vírusunk ami gyorsan és könnyen terjed. A tünetek és egészségügyi hatások teljes skáláját még csak kategorizálni kezdték el, nemhogy megérteni.
Az eddigi tünetek jellemzően:
láz
fáradtság
köhögés
tüdőgyulladás
hidegrázás/reszketés
súlyos légzőrendszeri panasz
a tüdőkárosodás (lehetségesen maradandó)
ízérzékelés elveszítése (egy neurológia tünet)
torokfájás
fejfájás
nehéz légzés
mentális zavarok
hasmenés
émelygés vagy hányás
étvágytalanság
stroke-ot is jelentettek néhány Covid-19 fertőzött esetében (még viszonylag fiatalok esetében is)
duzzadt szemek
vérrögök
rángógörcs
máj károsodás
vese károsodás
kiütés
COVID lábujjak (bizarr, ugye?)
Dokumentálták, hogy egyes COVID-19-cel diagnosztizált emberek még 60 nap után is betegek. Sokak hetekig betegek, jobban lesznek, majd egy hirtelen és gyors fellángolást tapasztalnak és újra megbetegednek. Egy Seattle-i férfi 62 napig volt kórházban, és bár eléggé felgyógyult ahhoz, hogy hazabocsássák, még hosszú út van előtte a felépülésig. (Hogy az 1.1 millió dolláros orvosi számlát ne is említsük.)
És akkor még ott van az MIS-C. A gyermekkori multiszisztémás gyulladásos szindróma egy olyan állapot ami különböző szervek gyulladásával járhat, mint például szív, tüdő, vese, agy, bőr, szem, emésztőrendszeri szervek. A fertőzött gyerekeknek lázuk és különböző tüneteik vannak, mint például hasi fájdalom, hányás, hasmenés, nyaki fájdalom, kiütés, véreres szemek, kifejezett fáradtságérzet. Bár ritka, ez halálozáshoz is vezethet.
Ez a betegség (a COVID) nincs jelen évek óta. Tulajdonképpen nagyjából csak 6 hónapja. Még senki nem ismeri a hosszú távú egészségügyi következményeket, vagy azt, hogy hogyan jelentkezhet évek múltán az olyanoknál akik ennek ki voltak téve. Szó szerint nem tudjuk, hogy mi az, amit nem tudunk.
Azoktól akik arra célozgatnak, hogy akik elővigyázatosak azok gyávák, azoktól akik nem hajlandóak a legegyszerűbb óvintézkedésekre sem annak érdekében, hogy megvédjék magukat és a körülöttük lévőket, azt akarom megkérdezni, mindenféle túlzás nélkül és teljesen őszintén:
Hogy merik?
Hogy merik ilyen könnyedén kockára tenni mások életét? Hogy merik eldönteni mások helyett hogy úgy értelmezzék a fertőzésveszélyt, hogy "essünk túl rajta", amikor szó szoros értelmében senki nem tudja, hogy ki lesz a szerencsés "enyhe tünetes" eset, és ki fog megbetegedni és meghalni. Mindezt továbbá annak ellenére, hogy tudjuk, hogy néhányak sokkal fogékonyabbak egy súlyosabb lefolyásra, és azt is tudjuk, hogy 20-30 évesek is meghaltak, hogy maraton futók és fitness bolondok is meghaltak, hogy gyerekek és csecsemők is meghaltak.
Hogy mernek úgy viselkedni mintha többet tudnának azoknál az orvosi szakértőknél, akik elismerik, hogy még nagyon sok minden van, amit nem tudunk, de azzal amit tudunk, elég okosak vagyunk ahhoz, hogy féljünk attól, hogy mennyire könnyen terjed és hogy alapvető óvintézkedéseket javasoljunk, mint például:
gyakori kézmosás
fizikai távolságtartás
csökkentett társasági/nyilvános érintkezés
maszk viselés
köhögés és tüsszentés eltakarása
az arc érintésének elkerülése
a gyakran érintett felületek fertőtlenítése
Minél többet tudunk mindannyian tenni azért, hogy csökkentsük a fertőzésveszélyt, annál jobban járunk mindannyian a véleményem szerint. Ez ellaposítja a járványgörbét és lehetővé teszi, az olyan szintű egészségügyi szolgáltatás fenntartását ami nem azonnal, katasztrofálisan túlterhelt. Olyat, ami csökkenti a szükségtelen szenvedést és halálozást, és időt nyer a tudományos közösségnek, hogy tanulmányozza a vírust, hogy megérthesse a közel- és hosszú távú hatásainak teljes spektrumát. Elutasítom azt a nézetet, hogy ez "csak egy vírus" és hogy mindannyian elkapjuk majd előbb vagy utóbb. Milyen felelőtlen, lusta, szívtelen álláspont!"


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Címkék: rendellenességek, óvintézkedésekre, emésztőrendszeri, óvintézkedéseket, fertőzésveszélyt, katasztrofálisan, következményeket, elővigyázatosak, multiszisztémás, tulajdonképpen, fertőtlenítése, étvágytalanság, légzőrendszeri, tanulmányozták, immunrendszert, távolságtartás, diagnosztizált, fáradtságérzet, járványgörbét, tanulmányozza, tüdőkárosodás, tüdőgyulladás, hazabocsássák, fogékonyabbak, betegségekkel, fejlesztettek, kategorizálni, dokumentálták, megbetegednek, cukorbetegség, legegyszerűbb, gyulladásával, szolgáltatás, egészségügyi, halálozáshoz, időmúlásával, kezdeti tünetek, testben marad, betegséget egyszerűen, testében marad, kicsit leromlik, nagy esemény, immunrendszert támadja, hordozóját sokkal, hosszú-hosszú listányi, elfogadható minőségű, test megsínyli, újfajta vírusunk, eddigi tünetek, neurológia tünet, gyermekkori multiszisztémás, olyan állapot, Mácsik Erika, VALAKI VESZI FÁRADTSÁGOT ÉS ELOLVASSA, BÁNJA MEG,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az angyali üdvözlet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó baby  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Jó éjszakát  képre írva  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  A jó kedv a világon  Esti kép  képre írva  Graffiti bölcsesség  Képes idézet !  Alvó cica  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Boldogság  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Haja van  A jó kedv a világon  Jó éjszakát  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti képek  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Szép estét  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  képre írva  Kövesd a vezetőt  Karinthy Frigyes: Almafa  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Óraállítás  Sárkány  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Egy hét kihagyás  Szívet megérintő . . .  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Haja van  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  üdvözöllek!  Amikor még kicsi voltál... 
Bejegyzés Címkék
kezdeti tünetek, testben marad, betegséget egyszerűen, testében marad, kicsit leromlik, nagy esemény, immunrendszert támadja, hordozóját sokkal, hosszú-hosszú listányi, elfogadható minőségű, test megsínyli, újfajta vírusunk, eddigi tünetek, neurológia tünet, gyermekkori multiszisztémás, olyan állapot, fertőzött gyerekeknek, hosszú távú, olyanoknál akik, legegyszerűbb óvintézkedésekre, körülöttük lévőket, súlyosabb lefolyásra, orvosi szakértőknél, gyakran érintett, véleményem szerint, olyan szintű, szükségtelen szenvedést, tudományos közösségnek, rendellenességek, óvintézkedésekre, emésztőrendszeri, óvintézkedéseket, fertőzésveszélyt, katasztrofálisan, következményeket, elővigyázatosak, multiszisztémás, tulajdonképpen, fertőtlenítése, étvágytalanság, légzőrendszeri, tanulmányozták, immunrendszert, távolságtartás, diagnosztizált, fáradtságérzet, járványgörbét, tanulmányozza, tüdőkárosodás, tüdőgyulladás, hazabocsássák, fogékonyabbak, betegségekkel, fejlesztettek, kategorizálni, dokumentálták, megbetegednek, cukorbetegség, legegyszerűbb, gyulladásával, szolgáltatás, egészségügyi, halálozáshoz, időmúlásával, fogékonyabbá, megbetegedni, problémákkal, jelentkezhet, fenntartását, szakértőknél, lehetségesen, valószínűleg, fellángolást, szükségtelen, tapasztalnak, mindannyian, érrendszeri, felgyógyult, javasoljunk, csökkentsük, érintésének, megkérdezni, jelentettek, célozgatnak, felépülésig, fáradtságot, fényképezés, övsömörként, elfogadható, csökkentett, elveszítése, ízérzékelés, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 431 db bejegyzés
Összes: 8887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 555
  • e Hét: 1851
  • e Hónap: 8107
  • e Év: 67256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.